Százholdas pagony. TILOS AZ Á

sorrend post/lap  
Bagoly

2011.jan.1.
1017.
Egy rendes bagoly mikor legyen ébren, ha nem ilyenkor?
Drága álomszuszék, hétalvó drágaságaim! Mindnyájatoknak boldog új évet kívánok!
Baráti öleléssel:
Bagoly
Link erre a hozzászólásra:
tigris

2010.dec.24.
1016.
Hóhohohohohohó!!!!!!!!
Nem baj, ha nincs nagy hó, mert ha nagy a hó, Malacka elmerül benne, s az neki nem olyan jóóóóóóó.

Mink a Malackával is kívánunk minden Pagonylakónak - meg azoknak akik nem laknak a Pagonyban, de mink ismerjük és szeretjük őket - nagyon boldog karácsonyt, sok szépet és jóóóóóóóóót, finom beiglit és szaloncukróóóóóóóót!

tigris
Malacka
zsebimasni

2010.dec.24.
1015.
Drága barátaim!

Mindenkire gondolok ma este, boldog ünnepeket kívánok nektek!

Sajnos nincs hó, de én még reménykedek és ezzel a dallal próbálom előcsalogatni.

http://www.youtube.com/watch?v=vLSQDLOiRtM
elefant

2010.dec.22.
1014.
Minden kedves barátomnak nagyon boldog Karácsonyt kívánok! Szeretetben, megértésben, békességben teljeset!
P.S.: Meg mindenki másnak is!
Nyuszi

2010.dec.22.
1013.
Mezey Katalin

Befogadni vagy kivetni

Engem nem kell már megszeretni,
csak befogadni vagy kivetni.

Aztán, hogy köztetek megálltam,
bennetek magamra találtam

most rátalálhattok ti bennem
arra, miért útnak eredtem.

A vidámságot mindenekben
és mindenekfölött szerettem,

de tudom, egyre komolyabban,
vidámság, minden, azután van:

Íme, hát batyum kipakolva,
országos vásár, fölötte ponyva.

Ezt hoztam. Lássuk, kell-e vagy nem kell ?
Nincs hozzá alkum, így kel, ha elkel.

Olyan, mint minden, jó s rossz a rendben
furcsa törvényben elkeveredtem.

Megvallom, nincs is benne más szándék,
csak olyan, mintha tükörnek állnék;

tükör is, meg tán bújócskajáték
magamban is tirátok látnék.

Kellemes Ünnepeket és Boldog Újévet kívánok minden Pagonybélinek és Pagonyon kívülinek.

Napoleon XIV

2010.dec.21.
1012.
Kedves Pagonytársak!

Mindenkinek boldog karácsonyt kívánok! Finom ételeket az asztalra, sok sütit, szép ajándékokat. De főleg, hogy tudjunk örülni egymásnak.
Fáninak egy tál piros cseresznyét, Zsebinek egy rózsaszín masnit, Bagolynak szép új aranykeretes, átlátszó szemüveget, hogy legyen mivel olvasni a szabályokat, Tigrisnek még néhány csíkot, Fülesnek nem tudom, farkat (csengőzsinór!!!), vagy házikót, szerintem válasszon. Nyuszi kettőt is kapjon: egy ásót, és egy verbénát.
A többieknek is minden jót.
Pusz: Én
Bagoly

2010.dec.20.
1011.
Drága Pagonybéliek!

Hófedte, kihaltnak tűnő ligeteinkben vackoló szerelmetes társaim figyeljetek rám egy hangyányit!
Az elmúlt fél évben nem hallattattátok hangotokat! Most én huhogok Hozzátok, hátha megjön a Ti hangotok is!
Mindnyájatoknak kegyelemteljes, meghitt, békés Karácsonyt kívánok igaz szeretettel, barátsággal! Annak a reményében, hogy az eljövendő új esztendőben sűrűbben keressük egymás társaságát.

Áldásom Rátok!
a Bagoly
Bagoly

2010.jún.14.
1010.
Ühüm! Szóval Szabadi felé?
Kiskifli

2010.jún.14.
1009.
Ugyaaaan! Miféle csapdavermek? Én biztosan nem voltam, és nem is érzem magam találva, ezért is írok ilyen gyorsan, hogy eloszlassam a gyanút, nehogy rám gondoljon valaki, neeeem, áááá, dehogy!

Kedves Pagonytársak! Ha valaki netán véletlenül Szabadi felé akar strandolni, ne tegye, mert a víz alatt gödrök vannak, én ugyan nem tudom, hogyan kerültek oda, de vigyázzatok! Ezt Varsa-Barsa és Csibészke is tanusíthatja, ők is beleléptek. Szerencsére a hullámzás elég hamar betemeti, így nem sokáig tart a veszély :)))
Előzmény: Bagoly – #1008
Bagoly

2010.jún.12.
1008.
Megint én. Hosszú csend után ismét én zajongok. De alapos okkal. Olyasmi történt, ami miatt ismét hivatalom magaslatára kell emelkednem.
A mai napon a Balaton nevű pagony fölött róttam köreimet és mit láttam. Egyik pagonylakónk két kültag segedelmével elefánt méretére szabott csapdavermeket ásott alattomban a víz iszapjába. Úgy emlékszem, Nyuszi annak idején dörgedelmes dorgálásban részesült hasonló miatt. Amit aztán kimagyarázott holmi verbénákkal. Kiváncsi vagyok, meg nem nevezett felvállalja-e tettét, s ha igen, hogyan mossa magát tisztára.
Bagoly

2010.ápr.12.
1007.
Eljöve a tavasz a 100 holdasba is. De milyen képet fest ez a Pagony uram atyám! Tulipánjaink elhervadtak. Kókadtan csüngenek alá. Színes madarakat láttam röpködni körülöttük az utóbbi időben. Szerintem azok csipkedhették el a szárukat töviben. Be kár értük! De a madarak is éhkoppon maradtak, mert már nincs csipegetnivalójuk. Igaz, egy részük odább repült már és letelepedett egy másik - másmilyen nevű - pagonyban.
Kiskifli

2010.ápr.8.
1006.
Nahát, kedves Bagoly, te tényleg tudós vagy! Sajó és én örökké hálás szívvel fogunk rád gondolni.

Megfogadtam tanácsod is, meghallgattam Aram Hacsaturjánt is. (Nemcsak Sajó szépen zümmögő hangját) Mármint a Kardtáncot.

Apropó zümmögő. Akkor most Sajó a kiskutyám, vagy a méhecském? Olyan bizonytalan vagyok. Vagy mégse?
Előzmény: Bagoly – #1005
Bagoly

2010.ápr.7.
1005.
Igen, a Bagoly!
Jelentem, megoldottam a problémát!
Mert én mindenben tudós vagyok - kivéve amiben nem. :)
A megoldás nem a törvénykönyvben leledzett vala, hanem máshun. A takarító szerkezet mán nem vagdalkoz, nem játssza a hősugárzó szerepét, nem is csíp, elvégre nem csóka ő! A birkózógépet pedig figyelmeztettem, ne csusszanjon drága Péksütink kacsóiba, mert kétcsücskű Pagonytársunk aztat nem tuggya, miként szóla Kirchoff 15. törvénye: Az aram, ha megfogják, ráz. Eme aramok közül egyesegyedül a nagy Aram Hacsaturian a kivétel.
Ami pedig ezt a nyüves porszivattyút - fedőnevén Sajó - illeti, ajánlott volt sikeresen meggyógyítani. Különben előkerült volna a tartalék porszívó. Ahhoz még aram se köll, csak két féltégla. Jókor, jó helyen, jó erősen összekoccintani a kettőt, s por volt, por nincs!
Más se! :)
Kiskifli

2010.ápr.6.
1004.
HIHIHI! Tavaszi puszika! HIHIHI! Hát ez nagyon aranyos!

Nem is nyalogattam! Van egy szerkezetem, ami becsapott. Állítólag az a dolga, hogy segítsen a takarításban. De nem, ő nem! Jól be- és odacsapott. Megcsípte a kezem. Brühühűűű...

A Bagoly az nagyon okos, azt mondta, hogy ő meg tudja oldani a problémát. De hát hogy tudná már? A Bagoly? Tudós persze, de miben? A törvénykönyben! Na mindegy, majd meglátjuk, ahogy a vak is megmondta.

Jó, hozzál nekem zselés tollat. De zselés cukorkát ne hozzál, mert azt nem szeretem. Én csakis és kizárólag a csokoládét szeretem. De ezen a téren Artúr tanulhatna tőlem!!!

Üdv és tavaszi puszika!
:)
elefant

2010.ápr.6.
1003.
Kedves Pagonylakók!
Bocsika, hogy csak így most, megkésve köszöntök Mindenkit Húsvét alkalmából!
Némi-nemű akadályoztatásom miatt csak utólag tudlak Titeket üdvözölni. Ha figyeltétek valamelyik kereskedelmi TV csatornát, láthattátok, valami reklám-klipben a fejenállást gyakoroltatták velem. Az ünnep kedvéért (no meg némi tojás-sonka-burgonya ellátmány reményében) vállaltam a tortúrát. Szereplőtársam egy oroszlán is volt. Eleinte kissé tartottam tőle, de hamar kiderült, szegről-végről rokonságban áll kedves Tigrincsünkel, így nem adódott probléma.
Bár nem értem a castingot. A nyuszi, pipi, bari szereplőgárda még érthető, de hogy jövök én és Panthera Leo a képbe?
Bagoly kérésével ellentétben, nem volt túl kegyes hozzánk a Természet. Bár lehet, ő is csak locsolkodni akart.
Idefigyelj, te Tollashátú! Akkor sem sunka, hanam SONKA! A bájgli szezonja meg kissé korábban volt. Bár most is meg tudnám enni!
Kiskifli! Te meg, ha megkérhetlek, ne nyalogasd a kettőhuszat! Az nem birkózógép. Attól maximum lepirulsz, amit nem igazán szeretnék! Tiszteletben kell tartani az erősebbet, különben hogyan örvendeztetnénk meg szerető barátainkat továbbra is jelenlétünkkel?
A Bagaly evezőtollait meg ne bántsd! A faroktollairól meg nem is szólva! Hogy fog minket tájékoztatni a Pagonyban történtekről, ha röpképtelenné teszed? Inkább hozok Neked zselés tollat. Meg zselés cukrot.
A Nyuszi meg jól végezte a dolgát! Számomra kellemesen telt az ünnep. Bár ezzel a veremásási moratóriummal kissé szkeptikus vagyok! Továbbra is figyelni fogok a lábam elé!
Zsebit is, Fülest is üdvözlöm, bár nagyon eltűntek. Rájuk tört a tavaszi fáradság?
Mindenkinek tavaszi puszika: elefant
Kiskifli

2010.ápr.4.
1002.
Jujj, de jó!

Én is megjavulok, mostmár tényleg. Csak azt a Bagolyt kopasztanám egy kicsit, nem nagyon. Szükségem lenne egy jó pennára, és úgy tudom, erre a célra nem csak a libatoll alkalmas. De pszt, nehogy megneszelje az a tollas állat, mert akkor lőttek a pennámnak!

Pusszancs mindenkinek!
Előzmény: Nyuszi – #1001
Nyuszi

2010.ápr.3.
1001.
Kedves Pagonylakók!

Kellemes Húsvéti Nyuszis Ünnepeket kívánok kedves mindnyájatoknak! Ha kitartóan vártok rám, akkor én megjövök, és nagyon sok szép piros tojást viszek ablakotok párkányára, vagy esetleg kinek- kinek a kertjében rejtem el a tőlem várt ajándékokat. Kívánok még a lányoknak nagyon sok locsoló fiút, mint ahogy a fiuknak is nagyon sok locsolni való leányt.

Ígérem még, hogy a jövőben felhagyok a vermek kiásásával, egyáltalán nem fogok ásni, sem verbénákat, sem vermeket. Teljesen a javulás útjára lépek. Csak ezt a Tigrist kaphatnám el, úgy istenigazában. Erről nem mondok le még a zünnepek kedvéért sem!
Bagoly

2010.ápr.3.
1000.
Valamit elfelejtettél!
Sunka - így u-val, még mielőtt kijavítaná bárki is - tojás, beigli meg egyéb mérgezésektől mentes ünnepet kívánok mindnyájatoknak. Kiskifli! Óhajod messzemenően pártolom, merthogy a csuf-csufot én is nagyon szeretem. Kedves időjárás, légy kegyes mindnyájunkhoz, ne hallgass a meteorológusok vészmadárkodásaira!
Kiskifli

2010.ápr.3.
999.
Kedves Nyuszi!

Megkérhetlek, hogy mindannyiunknak hozz sok csokit? Na jó, nem bánom, a lányoknak sok locsolót, a fiúknak meg sok piros tojást is hozhatsz. Valamint nagy sonkákat, bár ebben Zsebi segítségünkre lehet. :)

Jó időt is kérnék, mert kirándulni szeretnék, vár a kisvonat és a tisztás.

Viszont amit mindenkinek kívánok, kellemes ünnepeket, jó pihenést, jópofa vendégeket, szép családi programokat.

Üdv: Kiskifli

P.S.: Áramütést nem kívánok senkinek, még magamnak se, de nem jött be. Na mindegy, azért megmaradok, Bagoly nagy bánatára, de lehet, hogy ez csak rosszindulatú feltételezés :) HI-HI-HI
Nyuszi

2010.febr.3.
998.

Szent vadasmártás zsemlegombóccal! Te is olvastad Bagoly? Komolyan mondom a pofám leszakad! Hogy mikre nem képesek ezek a valódi emberek odaát! Szóval fel vagyok háborodva!
Másrészről viszont…, érthető. A hatalom jó dolog lehet, na jó…. odaát. Amíg viszont ideát, a pagonyban, felesleges fényűzés a hatalom. Ha Róbert Gida aztmondja, akkor mi azt csináljuk amit aztmondott, és kész. Nincs semmiféle faxni, sem többségi szavazás.
A múltkor is, Malackával kedvünk szottyant a mocsárban dagonyázni egy kicsit, de Malacka félt, hogy az a raplis Kanga mit fog szólni a sáros csülkeihez. Na és szerencsére jött Róbert Gida akinek előadtuk, hogy mily nyomorúságos körülményeket teremt számunkra, nem akarom ismételni, hogy ki .(jelentőségteljesen nézek) Na szóval ez az áldott embergyerek azt mondta minden felelőséget magamra hárítok, tudod Bagoly ezzel a szóval: „hárítok”, milyen választékos is ez a Gida. Szóval azt mondta: „ti csak nyugodtan menjetek a dagonyba itt a pagonyba.” És akkor mi elmentünk.
Aztán később hallottam, hogy Kanga nem mert ricsajozni, viszont szegény Malackát gyökérkefével sikárolta. Most mondd, azt a jó kis dagonya sarat, az utolsó morzsáig kicsutakolta belőle. Tudod Bagoly ez a Kanga visszaél a testi fölényével. És ez nem szép dolog.

Előzmény: Bagoly – #997
Bagoly

2010.febr.3.
997.
Huhu!
Miféle neszek jutottak el érzékeny füleimhez! Libákat meg kappanokat osztogattak (vagy nak) a Pagony tőszomszédságában. Vajon miért? Netán csak nem lebaksisozásról van szó? Mer' az nem szép dolog! Én pedig egérdiétára valék fogva, azt is magad uram, ha szolgád nem vagyon!
Micimackó! Tegnap hétágra sütött a Nap, árnyékod volt bőségben. Ezek szerint mehetünk vissa odúinkba oszt szundi tovább? Jaj, ne!
Bagoly

2010.jan.29.
996.
Pszt!
Nehogy eláruld bárkinek is! A lecsó mellett döntöttem. :) De nem lehetett meg nem ennem!
Ó egek, meg egerek!
Előzmény: elefant – #995
elefant

2010.jan.29.
995.
Brrr!
Egy jó lecsót otthagyni valami bizonytalan eredetű rágcsálóért?!
Előzmény: Bagoly – #994
Bagoly

2010.jan.29.
994.
Nem költözök át abba a kietlen világba - valami Politikának híjják - a mi béke szigete Pagonyunkból, de valamit el kell mondanom az ott hallottakkal kapcsolatosan.
Először is, szervusz Füles! Hol jártál, amikor az ég zengett? Lapultál valamelyik verbénabokor alatt reszketve, ugye?
Kiskifli, amit elmondtál, az szívet melengető, de igaz. De azért ajánlom, Fülessel óvatosan, mert nagyon szereti a péksüteményfélét. Különösen, ha sós. Aztán egyszercsak hamm, és péksütike volt-nincs. És akkor én szomorú leszek! A liba miatt pedig ne fájjon a csücsköd se, mert legfeljebb nem fogok libatepertős péksütiféleséget fogyasztani nass gyanánt. Különben sem fogadtam volna el azokat a lábasjószágokat, mert tudvalevő, hogy engem nem lehet megvesztegetni.
Elefánt barátunk pedig nem bújkál ilyenkor a cserifán, mert tudva tuggya, hogy ilyenkor télvíz idején csak az albinó elefánt tuggya magát álcázni rajt'.
Na én repülök! Valami cincogást hallottam a szalmakazalból. Lehet, hogy mégsem lecsót eszem ebédre.?!
Nyuszi

2010.jan.7.
993.

Tisztelt Kanga!
Kelt, mint fent levelét megkaptam, melyben jelzi, hogy tudomásul vette, tudomásulvételemet. Szíves figyelmébe ajánlom, hogy Brehm úr feljegyzései nem adekvátak személyes eszmecserénk szempontjából. Hiszen e jeles férfiú csak (?) élőlények és más mesealakok statikus állapotáról készített leíró ismertetéseket. Persze lehet, hogy hallott már az exogenezisről, vagy a fajok eredetéről, talán az evolúcióról hallhatott valamit, de ezek a dolgok nem hozták izgalmi állapotba. Maradt az empirikus tudománynál, és ezt szerintem kitűnően végezte.

Nem úgy, mint Darwin Károly, aki sokkal izgalmasabb felfedezésekkel rukkolt elő. Aki ugye azt fejtegette, hogy először csak volt egy kis mutymuruty, ami sokáig úszkált az óceánban, hanem egyszer csak kimászott, és íme, Nyúl lett belőle. Aztán más mutymuruttyok is kikívánkoztak a vízből, akik például kenguruk lettek hirtelen, így egyre fogyott az élettér (lebensraum), halálos csapdák is leselkedtek a nyúlra, aki gondolt egyet és átváltozott vérnyúllá. Míg nem egyszer csak ember lett belőle tudományos nevén homo ludens, vagy valami efféle. Nagy példaképünk Róbert Gida is ilyen folyamat eredménye.

Tisztelt Kanga, csak azért voltam ilyen terjedelmes, mert úgy érzem hatalmas változások előtt állok, még magam sem tudhatom mivé változom, ezért felhívom szíves figyelmét, ha a pagonyba teccene ugribugrizni két rakoncátlan védencével, azt körültekintően tegye. Mert lehet, hogy hirtelen egy hatalmas szörny kerül útjába, a végkimenetel megjósolhatatlan következményekkel járhat. Jujj!

Kelt, mint fent. Nyúl.

Előzmény: Kanga – #986

Legutóbbi fórumpostok