Dr. Kovács Csaba - kirúgva!

sorrend post/lap  
superottik

2007.márc.23.
20.
1969dec.8.-án elesett a nagymamám a konyhában combnyaktörést kapott. A 60-as években a Pista bácsi halála után elég bonyolult volt az orvosi helyzet Diósdon.Elrohantam a rendelőbe, ahol egy fiatal ember volt fehér köpenyben. Elpanaszoltam bajom , akkor nem tudtam, hogy kinek, Ő felkapta táskáját és rohant velem vissza. Azt sem tudta hová megyünk.A konyhába érve óvatósan felemelte a nagymamám bevitte a szobába és közölte a bajt, majd megnyugtatott, hogy ezt ma már mütéttel renbehozzák, és a fájdolcsillapítás után elszaladt, hogy értesíti a mentőt.
Akkor a nagymamám meggyógyult. Másnap, vagy talán később tudtam meg, hogy ő az új körzeti orvos.Sajnos a következő három évben gyakori "vendége" volt házunknak. 1972-ben meghalt a nagymamám, de Kovács doki mindent meg tett érte, amit lehetett, nappal, este, de még éjjel is kijött, amikor a fájdalma elviselhetetlen volt. " Ez volt a fiatalorvos"
Link erre a hozzászólásra:
moment

2007.márc.23.
19.
Kedves Peti!

Te biztosan tudod,hogy van-e a DOKINAK szerződése az Önkormányzatnál.
Légyszí tájékoztass bennünket egy kicsit bővebben!
Előzmény: RingPeter – #1
Csapajev

2007.márc.23.
18.
Amennyiben Kovács doktornak van érvényes munkaszerződése, ami még nem járt le, akkor ez a felmondás valószínűleg nem lesz olcsó mulatság. Vagy teljesen mindegy, hogy mennyibe kerül? Bármi áron, csak megszabadulni tőle?
Kredits Kriszta

2007.márc.23.
17.
"Javaslom,hogy kezdeményezzünk helyi népszavazást, akár a doktor Úr ellenni határozat, akár az összes hasonlóan kivitelezett döntés visszavonatására!!!"

Nem egy hülye ötlet.
Mások hogy gondolják?
Előzmény: noname – #14
Pron ego

2007.márc.23.
16.
Megyek az utcán. Szembe jön egy régi ismerős.
-Szia.
-Szia. Hogy vagy?
-Kösz, hallottad?
-Nem, de mit?
-Hát a Csabát.
-A doki Csabát? Mi van vele?
-Kirugták! Kivágták, mint macskát az esőre.
-Ne má! De hiszen ö a főnök.
-Ö volt! a főnök, de a képviselők hoztak egy döntést, hogy már ma sem kell neki rendelni. Arra sem kapott időt, hogy elbúcsúzzon a betegeitől.

Így tudtam meg, hogy a több mint harminc éve falunkban gyógyító, körzeti majd háziorvosunk, ki van rúgva. A jelentős többségű Fidesz képviselőkből álló testület, még csak a látszatát is kerülni akarta annak, hogy valamilyen tisztes utat válasszon a kényszer nyugdíjba küldésnek.

Nem állítom, hogy nincsenek olyanok, akik nem szerették, időnként eléggé szangvinikus természetét. Azt azonban merem állítani, hogy a faluba kevés olyan ember van, aki kétségbe vonná szakmai tudását. Ismerek olyant is, aki hiszi és állítja, hogy az ö betegségét csak a „Csaba” tudja gyógyítani, kezelni, és az életbe maradását neki köszönheti.

Vegyük észre, itt nem egy lakatost vagy esztergályost rúgtak ki, (bocsánatot kérek minden lakatostól és esztergályostól) hanem egy olyan embert, akire más emberek az életüket, egészségüket bízták. Az orvosba vetett bizalom, már maga a gyógyulás!

Kovács doktor a közösségünk Díszpolgára. Úgy gondolom, e cím birtokosa, körültekintőbb elbánást várhatna el attól a testülettől, melynek jogelődje, erre öt érdemesnek találta.
moment

2007.márc.23.
15.
Kovács Dokinak!

Amikor megkérdeztem az első hírek után, rögtön az Önkormányzati választások után, valóban nyugdíjazni fogják-e, azt válaszolta, nem fogja hagyni magát. /nem szószerint/

Kovács Doki!

Azok nevében írok, akik bíznak benned, /nem politikai okokból,/ hanem azoknak a nevében akik jó orvosnak gondolnak és szeretnének hozzád járni.
Azoknak a betegeknek a nevében írok, akik szeretnék, hogy továbbra is hozzád járhassanak, mivel betegségük, összes nyavajájuk, kórtörténetük a fejedben van és lelkiismeretesen kezelted őket.

Kérlek Téged, /bár nem vagyok tegező viszonyban Veled/ ne add meg magad ilyen könnyen, én számítottam rá, hogy ahhoz az orvoshoz fogok ezután is járni, aki minden bajomat ismeri.

Kérek mindenkit, aki egyet ért velem, regisztráljon és nyílvánítsa ki véleményét a doki mellett.

Nyitni kéne egy új programajánlatot: szavazzunkl maradjo-e Kovács doki, vagy nem !

noname

2007.márc.23.
14.
Most már mindenki számára világossá válhatott, hogy a T.Képviselőtestület Fideszes tagjai azt csinálnak ebben a faluban, amit akarnak!

Elküldenek embereket, létrehoznak kft-ket, kineveznek (pályázat nélkül) saját embereket, ahogy saját és önnön gazdasági és politikai érdekeik kívánják!

Ez számomra undorító és felháborító!

Szerintem ezt meg kell állítani! Javaslom,hogy kezdeményezzünk helyi népszavazást, akár a doktor Úr ellenni határozat, akár az összes hasonlóan kivitelezett döntés visszavonatására!!!

Ezen kívül, vajon a tegnapi ülésről véletlenűl hiányzott Ostorházi Úr, vagy csak nem akart részt venni a botrányban?

És vajon ki az új főorvosasszony, akit állítólag már kineveztek a Kovács doktor helyére, mert szerintem Diósdon nem ismeri senki és nem is itt praktizál, ráadásul még nem is pályázott!??
moment

2007.márc.23.
13.
Kovács Dokinak!

Amikor megkérdeztem az első hírek után, valóban nyugdíjazni fogják-e, azt válaszolta, nem fogja hagyni magát. /nem szószerint/

Kovács Doki!

Azok nevében írok, akik bíznak benned, /nem politikai okokból,/ hanem azoknak a nevében akik jó orvosnak gondolnak és szeretnének hozzád járni.
Azoknak a betegeknek a nevében írok, akik szeretnék, hogy továbbra is hozzád járhassanak, mivel betegségük, összes nyavajájuk, kórtörténetük a fejedben van és lelkiismeretesen kezelted őket.

Kérlek Téged, /bár nem vagyok tegező viszonyban Veled/ ne add meg magad ilyen könnyen, én számítottam rá, hogy ahhoz az orvoshoz fogok ezután is járni, aki minden bajomat ismeri.

Kérek mindenkit, aki egyet ért velem, regisztráljon és nyílvánítsa ki véleményét a doki mellett.

Nyitni kéne egy új programajánlatot: szavazzunkl maradjo-e Kovács doki, vagy nem !

kutya

2007.márc.23.
12.
Szerintem, most az van mint harminc évvel ezelőtt! Ha nem tetszik valakinek a képe, vagy esetleg olyat mond, megnézheti magát mert a nagyhatalmú Testület majd meg regulázza. Hiszen Ők mindenhez értenek, ők az atyaúristen! Félelemben tartják az egész Önkormányzatot.Undoritó! Kutya
Kredits Kriszta

2007.márc.23.
11.
Köszönjük szépen! Ez szép és gerinces megmozdulás volt! Gratula a mélyen tiszelt Döntéshozóknak! Így kell ezt csinálni: Rúgjunk ki valakit 40 év elismert munka után egyik napról a másikra...

buster kérdése jó: vajon ez vár Danidokira is?

Szoni

2007.márc.23.
10.
Ha valaki 40 éve dolgozik az emberekért, akkor szerintem undorító dolog csak ugy bejelenteni, hogy kivan rugva. És a betegei? Ök senkit nem érdekelnek?? Ma mikor bementek a rendelőbe mit szolhattak ehhez? Innentől nincs orvosuk? Hol az új föorvos? Ki Ö egyáltalán? Szégyelhetik magukat a T. képviselök. Szeretném ha választ kapnék tölük a kérdéseimre. Tisztelettel: Szoni
szunyog

2007.márc.23.
9.
szunyog.Kiss Zoli után tovább müködik a fidesz fünyíró.Ki lesz a következő?
brevis

2007.márc.23.
8.
Hmmm... A kollégái sem tudtak semmit arról, hogy mi készül?! Érdekes valóban. Kár, hogy ilyen barátságtalan módon "gratuláltak" a szülinapjához. Nem kellett volna ennyire félniük tőle... Mert azt kell gondoljam, féltek nyíltan vállalni azt, ami bizonyára nem népszerű, de legalább egyenes és főleg becsületes lett volna. Ez van.
Előzmény: RingPeter – #5
buster

2007.márc.23.
6.
Az semmit nem nyom a latban, hogy jónéhány diósdi lakosnak ő a háziorvosa?

Varga doktorra is ez a sors vár két év múlva? Ő az idén volt 60 éves... (igaz, őt korábban valószínűleg ugyanilyen érdekesen pöckölték ki a Szent Anna otthonból!)

A megüresedett főorvosi állásra - mégha íly módon is üresedett meg - nem kell pályázatot kiírni?
Előzmény: RingPeter – #5
RingPeter

2007.márc.23.
5.
Megérdeztem:

> Ezek szerint tegnap még nem is tudott róla, hogy a KT tárgyalja ügyét?
NEM tudott róla!

Nem hívták meg az ülésre, mint érintettet?
NEM hívták meg!

Kökény Bt, jó hasonlat utódját, viszont azzonnal ki is nevezték egy falu számára noném hölgy személyében.
Bocs, számomra, nem nyilatkozom más nevében.

Érdekes nem?
Előzmény: fejes – #4
fejes

2007.márc.23.
4.
Üdv Mindenkinek!

Olvastam a határozatot, az alapján náhány gondolatomat megosztom.
Kovács doktor feltehetően közalkalmazotti jogviszonyban végezte háziorvosi és intézményvezetői feladatait.
( erre utal a felmentési időre vonatkozó 3. pont)
Nomármost, ha a közalkalmazott legalább a felmentési idő kezdetén betölti azt az életkot, amely alapján nyugdíjasnak minősül, akkot jogviszonyát a munkáltató felmentéssel megszüntetHETI.

A dolog pikantériája nem itt van-lehet, hanem:
Többször olvashattuk, hogy a háziorvosi praxist(okat?) privatizálni szeretné a KT., ami valami olyat jelent, hogy eladja pénzért pl vállalkozónak, vállalkozásnak.
Elnézést, de szerencsére nem ismerem a doktort, így nem tudom, hogy munkájával ki és hogyan volt megelégedve. Azonban kissé furcsállom magát az eljárás módját.
Ezek szerint tegnap még nem is tudott róla, hogy a KT tárgyalja ügyét?
Nem hívták meg az ülésre, mint érintettet?
A 3. pont egyébként úgy hülyeség, ahogy van. Csak az látszik, hogy valami nagyon gyor intézkedés kellett, de miért is?
Találgatok: gyorsan kell gondoskodni a pótlásról? A jelölt személye már megvolt régebben, csak az a fránya 62 év még nem volt meg? / Tudják a gombhoz a kabátot lsd. Kökény BT. hihi.)

Az intézményvezetői megbízás visszavonása az még egyszerűbb, mert ott még indokolási kötelezettség sincs.
No egyenlőre ennyit. Hajrá Diósd, oszt jónapot!

Üdv: Fejes Jenő

noname

2007.márc.23.
3.
Ezt most nem értem!!!!!!!!!!!!!

Kinek a kérésére mentették fel?
Milyen indokkal?
És miért azonnali hatállyal?
elefant

2007.márc.23.
2.
Erre most nem találok szavakat!
RingPeter

2007.márc.23.
1.
Mi van itt?

Dr. KOVÁCS CSABA intézményvezető főorvos Úr kérésére és felhatalmazásával közzéteszem a Diósdi képviselő-testület tegnap este zárt ülésen hozott döntését. A határozatot ma reggel kapota kézhez a polgármesteri hivatalban.

A doktor Úr már a mai napon sem láthatta el betegeit!
A határozat értelmében 10 igen három tartózkodással (egy távol léző) hozta meg döntését.

Azzonnali hatállyal FELMENTVE!

http://www.ring.org.hu/hatarozat.jpg

Legutóbbi fórumpostok