Retró - avagy (élet)történetek

sorrend post/lap  
retro68

2011.máj.26.
167.
Üdvözlök mindenkit aki szívesen emlékszik vissza "régi idők " tárgyaira emlékeire.
Én gyüjtögetem hobbi szinten a 60-70 -80 évek tárgyait-emlékeit.
Ha van kedved nézz körül itt: www.koma-retro.blogspot.com
- egy hely ahol megállt az idő!!!!-
Link erre a hozzászólásra:
Napoleon XIV

2010.nov.16.
166.
Kedves Fórumtársak!

Akinek van kedve feleleveníteni régmúlt idők ízeit (vagy bármit), ne fogja vissza magát, ossza meg itt velünk.
Napoleon XIV

2010.nov.16.
165.
Nem tudom, ki mennyire idős ahhoz, hogy emlékezzen annak a Túró Rudinak az ízére, amit a 70-es évek elején lehetett kapni. Ezüst színű, piros pöttyös papírba volt csomagolva oly módon, hogy a két végén a túlérő végei meg voltak sodorva. Mint a szalon cukor, úgy záródott a csomagolása. Igaz, amiatt időnként ki is nyílt, és akkor már nem volt olyan tiszta és guszta. Annak a Rudinak még CSOKI ÉS TÚRÓ íze volt. Nagyon szerettem. Melyik gyerek nem?
A jelenleg a márkanevet birtokló élelmiszergyár által csinált terméknek egészen másmilyen íze van. Olyan egybe semmilyen. Kristályvinilinnal, állományjavítóval, ízfokozóval.
Ma ettem egy olyant, aminek gyerekkor-íze volt. Majdnem sírtam.
elefant

2010.okt.31.
164.
Bocsi, hogy csak most vettem észre, miről-kiről volt szó!
Biztos tett is azért, hogy ily fiatalon elhagyja ezt az árnyékvilágot, de e rövid idő alatt is maradandót alkotott.
Nekem kedvencem a következő: http://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I Egyszerűen zseniális!
Remélem, ott túl a szivárvány alatt is ilyen felszabadult, és örömöt szerez az embereknek!
Anonymus

2010.okt.30.
163.
Most veszem csak észre! Ki lettem szerkesztve! :)
De hadd kotnyeleskedjek egy kicsinyét! A banda neve Yardbirds (+d !).
És micsoda nevek, uram-atyám! Eric Clapton, a "lassúkezű", Jimmy Page, Jeff Beck.
Jelentőségüket, a rocktörténelemben elfoglalt helyüket méltatni külön misét megérő valami. Pláne, ha figyelembe vesszük a "post Yardbirds" munkásságukat.
És egy kuriózum: A Nagyítás c. Michelangelo Antonioni filmben szerepel a Yardbirds is egy koncertrészlet erejéig, ahol porrá törnek egy gitárt a megbokrosodott erősítő miatti őrjöngésben. Amelyet aztán a közönség sorai közé hajítanak és a film főhőse ádáz közelharc és hatalmas pofonok árán megszerez magának. Hogy azután a következő utcasarkon laza mozdulattal elhajítsa.
De a gregorián stílt idéző Still I'M Sad c. nótájuk örökéletű. Próbálták feldolgozni sokan - köztük a Boney M - de mind halvány epigon.
Kiskifli

2009.szept.14.
162.
Emma - imádom, megvan
Lola - szeretem, "szalagos magnó"
Lay down - nem jön be
Yarbirds - más számait jobban

Rolling Stones - kevés számát szeretem. Én inkább a dallamosabb, jó ritmusú számokat kedvelem. Nagy tudósa a témának Anonymus. De pszt, ez titok :)
Forro Judit

2009.szept.13.
161.
Kedves Krisztina!
Nekem is sok időmbe telt, míg visszaemlékeztem egy-egy szám előadójára, címére, de aztán hosszas keresgélés (és Cavinton segítségével) meghozta gyümölcsét. Volt egy szám, ami nagyon megfogott, úgy 60-as évek közepén hallottam, női előadótól, a címe: Lay down. No 3 hete megtaláltam: Melanie. Kérem, ha van ideje, és érdekli, hogy engem mi érdekelt anno, a következőket keresse meg a googleban, szerintem jók: Melanie - Lay down, Kinks - Lola, Yardbirds - I'm a man, Hot Chocolate - Emma. No, meg az összes Rolling Stones.
Ez volt a zene, de volt olvasmány is. Szerettem egy-két írót, regényt, költőt, verset.
Késő van, és a "szalagos" magnó megfogott (1960-ban kapta a bátyám), jót fogok emlékezni és remélem álmodni, ezt kívánom mindenkinek!
Kiskifli

2009.szept.13.
160.
Kedves Judit!

Nálunk ez úgy volt, hogy 1966-ban születtem. Ebből az következik, hogy anyám a 60-as években volt fiatal. Ami azt jelenti, hogy ő is a big generation-hoz tartozott. Könnyen kikövetkeztethető, hogy ő is az akkori nagy slágereket szerette. Sőt, rendelkezvén kellő baráttal, hozzá is jutott. A legjobbakhoz, a legújabbakhoz, egyenesen ámerikából. Nyilván nem kell ecsetelnem, mekkora nagy dolog volt az abban az időben. Volt egy szalagos magnója, amiről már írtam. Azt hallgatta minden pénteken nagytakarítás közben. Kívülről tudtam mindet. No, én így nőttem fel ezeken a zenéken.
És ma, az internet és digitális technika jóvoltából hozzá lehet jutni mindegyikhez. (Csak a címét, előadót kell tudni, na az már nem olyan egyszerű, az nem volt rajta anyukám szalagos magnóján)
guest

2009.jún.9.
159.
Kedves Péksüti!
Nem tudtam, gyermekem hívta rá fel a figyelmemet, mert tényleg szépen énekelt. Köszönöm az információt, nyogodjék békében!
Kiskifli

2009.jún.9.
158.
Israel Kamakawiwo'Ole 1997.június 26-án meghalt 38 éves korában. Béke poraira. Szép hangja volt.
Előzmény: guest – #155
guest

2009.jún.8.
157.
No mégegyszer: http://youtube.com/watch?v=0ltAGuuru7Q
Ha most sem jó a belinkelés, akkor reggel korán kelek, újra megpróbálom, jobb lesz minedenki napja.
Előzmény: guest – #156
guest

2009.jún.8.
156.
Bocsi, esetleges meghallgatás után szép álmokat kívánok!
Előzmény: guest – #155
guest

2009.jún.8.
155.
Kedves Péksüti!
Itt meg egy olyan dal, mit én szeretek, kéretik utánanézni az alőadónak (ha jól tudom, haldoklik, mert nagyon beteg).beteg).http://youtube.com/watch?=0ltAGuuru7Q
madmax

2009.jún.6.
154.
Ez nem a Kövér László? :-)
Előzmény: motoros – #153
motoros

2009.jún.6.
153.
Köszönöm, bírom a Ferót, de mielőtt nemzet csótánya lett, volt némi boogie-s kitérő is...
http://www.youtube.com/watch?v=x8wl3sBt3Yk
Mindenesetre az akkori asszony (Csuka Mónika) ebben a klipben ott van a szeren, szvsz.
Kiskifli

2009.jún.6.
152.
Itt egy olyan, amit én szeretek. Egy a nagyon sok közül. Kéretik utánanézni az előadónak.

http://www.youtube.com/watch?v=TsqYVubv3Eg

:)
Kiskifli

2009.jún.6.
151.
Ajvé! Ez nekem túl nehéz feladat. Nem tudom. Én nagyon sokféle zenét szeretek. Vannak emberek, akik csak egy stílust, irányzatot.
Nem lehetne mégis inkább egy sör? Ha lesz képfeltöltés, küldök egyet :)

http://www.youtube.com/watch?v=rvVAex4r0_8

Nna. Sör is, nóta is. Remélem sikerült a belinkelés :) Egészségére!
Előzmény: motoros – #150
motoros

2009.jún.6.
150.
Küldjön egy youtube linket egy olyan zeneszámra, amit Ön szerint szeretek!
Kiskifli

2009.jún.6.
149.
Köszi! Ez az! Nem tudom, én miért nem találtam meg. Talán a felkiáltójel miatt?
Most akkor jövök egy sörrel? :)))
Előzmény: motoros – #148
motoros

2009.jún.6.
148.
http://www.youtube.com/watch?v=RPwDqFf4NJI
Kiskifli

2009.jún.6.
147.
Eszembe jutott még valami. Amit én keresek, azt feldolozta a Scooter is. (Elég szörnyűre sikerült nekik)
Kiskifli

2009.jún.6.
146.
Kedves motoros!

Ön igazán nagyon kedves, és gyors. De az alábbi linken meghallgatható számnak az a címe: How do you do it. Megvan nekem, de nem ezt keresem. Leírnám ide a szövegét, de nem lehet sokra menni vele: aha, meg salalalala. Minden számnak ez a szövege :) A refrén utolsó sora: Hey, that's what I'm living for. Nem tudom, ezzel tud-e valamit kezdeni. A youtube-on nincs fönt, ezzel már én is próbálkoztam. Azért köszi.
Süti
Előzmény: motoros – #145
motoros

2009.jún.6.
145.
http://www.youtube.com/watch?v=U8uOmqZHXMI ? 1963.
Kiskifli

2009.jún.5.
144.
Kedves Fórumtársak!

Tudna nekem valaki segíteni? Keresek egy zenét, ami biztos, hogy 1970 előtti. A címe: How do you do. Nem tudom, ki az előadó. Valamikor nagyon nagy sláger volt, de cím alapján hiába keresek rá, millió találat van, de egyik sem az, amit keresek. Lécci, aki tudja, írja ide be. Köszi
Kiskifli

2009.ápr.12.
143.
Kedves szero64 és többiek!

Az úttörővasúton nem éneklik már a Warsaviankát az alagútban. Ja bocs, a gyermekvasúton. Ennek ellenére még mindig csodálatos az utazás rajta, főleg, ha gőzös húzza. A kezdő vasutas palánta esetlen próbálkozása a hangosbemondóval nagyon aranyos volt. Az egész kicsi vasút olyan békés, békebeli hangulatot áraszt. Tiszta, rendezett. Annyira tetszett a mechanikus jelzőrendszer. Mintha csak ittfelejtődött volna régről. A fűtőházban keskenynyomtávú sínautó áll, gyönyörűen felújítva. Egy nagyon régi Skoda. Meg hajtányok. Külön polc mozdonyalkatrészek számára. Előtte keskenynyomtávú marhavagon. Mekkora bulíííí!!!!
Aki szeretne magának (és szeretteinek) egy jó napot szerezni, menjen el egy kirándulásra.

Kár, hogy nincs képfeltöltés :(((

Legutóbbi fórumpostok