Programok, események, infók diósdiaknak
elefant
2011.jan.29.
54.
Én még sose voltam ezen a falusi disznóvágáson, de hallottam róla rosszat is jót is.
Az ötlet maga jó, de időnként a ’bratyizások’ állítólag bicskanyitogatóak. A bennfentesek ismerősei, meg a kiéhezett ingyenélők pofátlansága állítólag nyomasztó tud lenni. Az becsülendő, hogy megvendégelik a falut, de hogy egyesek megszakadnak a ’hazamentett’ kaják alatt, az már gáz.
Nem tudom mi igaz belőle, de úgy hallottam pl. tavaly a poimesi fizette a disznók jó részét.
Örülök, hogy jobbára jól érezte magát! Írta, nemrég költözött Diósdra. Üdvözlöm itt, érezze jól magát!
Üdv: elefant
Az ötlet maga jó, de időnként a ’bratyizások’ állítólag bicskanyitogatóak. A bennfentesek ismerősei, meg a kiéhezett ingyenélők pofátlansága állítólag nyomasztó tud lenni. Az becsülendő, hogy megvendégelik a falut, de hogy egyesek megszakadnak a ’hazamentett’ kaják alatt, az már gáz.
Nem tudom mi igaz belőle, de úgy hallottam pl. tavaly a poimesi fizette a disznók jó részét.
Örülök, hogy jobbára jól érezte magát! Írta, nemrég költözött Diósdra. Üdvözlöm itt, érezze jól magát!
Üdv: elefant
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: fortisz – #51
szömörce
2011.jan.29.
53.
4.8-as erősségű földrengés volt, oroszlányi epicentrummal, de itt is érezhetően. Mit mondjak, ölég sz@r érzés volt...
Napoleon XIV
2011.jan.29.
52.
Én egyszer voltam úgy a disznóvágáson, hogy a lényegi résznél is ott voltam. Ha nem ismertem volna annyi embert, biztos én is hülyén éreztem volna magam. Hát igen, jó lenne néhány olyan ember, aki eligazítja az ismeretlen népet. A mostaniról nem tudok nyilatkozni, nem voltam
Előzmény: fortisz – #51
fortisz
2011.jan.29.
51.
Disznóvágás, még mindig.
Hogy korrekt legyek, el kell mondanom, hogy
- nem éreztem magam rosszul összességében. Csak a korábban leírtak zavartak.
- Szabó Gyöngyvér kedvesen gardírozott minket. De mivel vele már korábban megismerkedtem, ezt a kedvességet ennek tulajdonítottam, nem pedig annak, hogy ő a "levezetőelnök".
Hogy korrekt legyek, el kell mondanom, hogy
- nem éreztem magam rosszul összességében. Csak a korábban leírtak zavartak.
- Szabó Gyöngyvér kedvesen gardírozott minket. De mivel vele már korábban megismerkedtem, ezt a kedvességet ennek tulajdonítottam, nem pedig annak, hogy ő a "levezetőelnök".
fortisz
2011.jan.29.
50.
Disznóvágás.
Juhéjj. Jó ideje készülünk rá, a két fiammal.
Nemrég költöztünk ide, így nagy örömmel vártuk a napot, egy kis közösségi program, asszimilálódunk, no és végre látják, milyen a kolbásztöltés (megjegyzem nálunk a Télapó is Gyulait tett a csomagba...).
- Még se menjünk üres kézzel, meleg pogácsával akartuk megköszönni a programot, és megvendégelni a gályázókat.
No a finomság bekerült a hátsórészbe, a meghívott vendégeknek fenntartott pogik közé. Persze előtte kérdés ment a polgármester úrhoz, hogy hova is kerüljön, A válasz: morgogva iránybabökve, vállvonogatva. "Oda."
Jaaa?
Fiaim azért revansot vettek, szép lassan rájártak, és egy részét megették. Ők megbecsülték.
- Egy-két hölgy kedvesen hozzászólt a fiúkhoz, önszántukból megkínáltak minket. Na hol van egy hoppmester? Aki fogadja a beesőket, kínál, eligazít, esetleg befog valamilyen munkára?
- Most mi a célja ennek az egész disznóvágásnak? Azt érzékeltem, hogy a meghívott, külföldi vendégek azért fontosak. És más? A fiatalok, a "betelepültek" bevonása, befogadása, közösségépítés?
- Én felajánlottam a segítségemet a kolbásztöltésnél. Nem fogadták el.
Az egyik úr ráadásul úgy gondolta, hogy a fiaim biztos nem tudják az sem, honnan jön a tojás, és mi is a kenyérdagasztás, és na, most láthatják, hogy készül a kolbász. Hmmm... a 4 éves nagymamájával kenyeret süt, velem a pogácsát készített, ismeri a szajkót,a vörösbegyet, a szerszámokat, sok mindent tud, igaz kolbászt tölteni még nem. Húúú, vigyem nevelési tanácsadóba, mert lemaradt a kortársaitól?!
- Polgármester urat most ismertem meg, lásd fent. A meghökkentő prológ után azért még alakított. Jelezte, hogy útban van a hagymás lábas. Pökhendi volt a hozzászúrás is, hogy majd a hurkához kell. Erre két hölgy vitte el. Két nő. Még ha szervezők, társadalmi munkások is voltak, miért is nem kapta magát a polgármester úr?
- Nem maradtunk a kínálásra. Amikor eljöttünk a tornateremben már meg volt terítve, sokan ültek, és szólt a zene. Zene... Miért kell lemenni gagyiba, szintetizátoros, lakodalmas zenével kábítani minket? Nincs népi zenekar, cigánybanda, sramlizenekar a környéken? Disznótoroshoz nem az illene?
-A műsorról lemaradtunk, így azt nem tudom kommentálni, csak remélem naivan, hogy néptánc volt.
Félreértés ne essék, vártam a programot, kész voltam aktívan közreműködni, megismerkedni a lakosokkal, képviselőkkel. Nem, nem igaz, hogy nekem a cukor is keserű. Csak a szájízem...
Juhéjj. Jó ideje készülünk rá, a két fiammal.
Nemrég költöztünk ide, így nagy örömmel vártuk a napot, egy kis közösségi program, asszimilálódunk, no és végre látják, milyen a kolbásztöltés (megjegyzem nálunk a Télapó is Gyulait tett a csomagba...).
- Még se menjünk üres kézzel, meleg pogácsával akartuk megköszönni a programot, és megvendégelni a gályázókat.
No a finomság bekerült a hátsórészbe, a meghívott vendégeknek fenntartott pogik közé. Persze előtte kérdés ment a polgármester úrhoz, hogy hova is kerüljön, A válasz: morgogva iránybabökve, vállvonogatva. "Oda."
Jaaa?
Fiaim azért revansot vettek, szép lassan rájártak, és egy részét megették. Ők megbecsülték.
- Egy-két hölgy kedvesen hozzászólt a fiúkhoz, önszántukból megkínáltak minket. Na hol van egy hoppmester? Aki fogadja a beesőket, kínál, eligazít, esetleg befog valamilyen munkára?
- Most mi a célja ennek az egész disznóvágásnak? Azt érzékeltem, hogy a meghívott, külföldi vendégek azért fontosak. És más? A fiatalok, a "betelepültek" bevonása, befogadása, közösségépítés?
- Én felajánlottam a segítségemet a kolbásztöltésnél. Nem fogadták el.
Az egyik úr ráadásul úgy gondolta, hogy a fiaim biztos nem tudják az sem, honnan jön a tojás, és mi is a kenyérdagasztás, és na, most láthatják, hogy készül a kolbász. Hmmm... a 4 éves nagymamájával kenyeret süt, velem a pogácsát készített, ismeri a szajkót,a vörösbegyet, a szerszámokat, sok mindent tud, igaz kolbászt tölteni még nem. Húúú, vigyem nevelési tanácsadóba, mert lemaradt a kortársaitól?!
- Polgármester urat most ismertem meg, lásd fent. A meghökkentő prológ után azért még alakított. Jelezte, hogy útban van a hagymás lábas. Pökhendi volt a hozzászúrás is, hogy majd a hurkához kell. Erre két hölgy vitte el. Két nő. Még ha szervezők, társadalmi munkások is voltak, miért is nem kapta magát a polgármester úr?
- Nem maradtunk a kínálásra. Amikor eljöttünk a tornateremben már meg volt terítve, sokan ültek, és szólt a zene. Zene... Miért kell lemenni gagyiba, szintetizátoros, lakodalmas zenével kábítani minket? Nincs népi zenekar, cigánybanda, sramlizenekar a környéken? Disznótoroshoz nem az illene?
-A műsorról lemaradtunk, így azt nem tudom kommentálni, csak remélem naivan, hogy néptánc volt.
Félreértés ne essék, vártam a programot, kész voltam aktívan közreműködni, megismerkedni a lakosokkal, képviselőkkel. Nem, nem igaz, hogy nekem a cukor is keserű. Csak a szájízem...
Kiskifli
2009.okt.12.
49.
Infók...
Kérem a tisztelt illetékest, a közérdekű információk közé legyen szives felrakni a postára vonatkozó adatokat is. Telefonszám, nyitvatartás, stb. Ővelük is meg tud gyűlni a bajunk, akárcsak a szemetesekkel. Sajnos. Mégiscsak nevetséges, hogy nem kapok meg egy fontos hivatalos papírt, ami miatt majd esetleg nem fogok megjelenni az adott időpontban. A többi résztvevőtől kell megtudnom, hogy majdnem lemaradtam. Ők nem diósdi lakosok, ők megkapták az értesítést. És nem ez az első eset!
Kérem a tisztelt illetékest, a közérdekű információk közé legyen szives felrakni a postára vonatkozó adatokat is. Telefonszám, nyitvatartás, stb. Ővelük is meg tud gyűlni a bajunk, akárcsak a szemetesekkel. Sajnos. Mégiscsak nevetséges, hogy nem kapok meg egy fontos hivatalos papírt, ami miatt majd esetleg nem fogok megjelenni az adott időpontban. A többi résztvevőtől kell megtudnom, hogy majdnem lemaradtam. Ők nem diósdi lakosok, ők megkapták az értesítést. És nem ez az első eset!
noname
2009.okt.9.
48.
Ma este 9-kor Jam-session koncert az R.R.P.- ben! Mindenkit szeretettel várunk!
Naprozsafa
2009.szept.11.
47.
Holnap este 20:00 órától magyar és moldvai táncházat tart a Naprózsafa Együttes a Kék Géza Közösségi Házban. Muzsikál a Magyarhang Zenekar és a Mitisica Zenekar. A táncház alatt folyamatos tánctanítás lesz!
Ugyanezen a napon 17:15-től kb 19:00 óráig szabadtéri táncház lesz a Szent István téren.
Mindenkit szerettel várunk.
Naprózsafa Együttes Diósd
http://www.naprozsafaegyuttes.eoldal.hu
Ugyanezen a napon 17:15-től kb 19:00 óráig szabadtéri táncház lesz a Szent István téren.
Mindenkit szerettel várunk.
Naprózsafa Együttes Diósd
http://www.naprozsafaegyuttes.eoldal.hu
Naprozsafa
2009.szept.1.
46.
Kedves Diósdiak, Környékbeliek!
A diósdi Naprózsafa Együttes szerettel vár minden érdeklődőt 2009 szeptember 6-tól, minden vasárnap 18 órától a Kék Géza Közösségi Házban tartandó próbáira. A félév során széki és kalotaszegi magyar táncokat tanulunk.
2009. szeptember 12-én szezonnyitó táncház lesz tánctanítással:
- 17 órától szabadtéri a Szent István téren
- 20 órától a Kék Géza Közösségi Házban.
Bővebb informáió: www.naprozsafaegyuttes.eoldal.hu
A diósdi Naprózsafa Együttes szerettel vár minden érdeklődőt 2009 szeptember 6-tól, minden vasárnap 18 órától a Kék Géza Közösségi Házban tartandó próbáira. A félév során széki és kalotaszegi magyar táncokat tanulunk.
2009. szeptember 12-én szezonnyitó táncház lesz tánctanítással:
- 17 órától szabadtéri a Szent István téren
- 20 órától a Kék Géza Közösségi Házban.
Bővebb informáió: www.naprozsafaegyuttes.eoldal.hu
Gnekat
2009.aug.27.
45.
A III. Országos Diófesztiválon Diósgyőrben községünk képviseletében a Diósdi Hagyományőrző Klub tagjai vesznek részt. Településünk bemutatásához diósdi borokat, pálinkát, diólikört, szőlőt, dióval készített süteményeket visznek magukkal.
A fából kifaragott hatalmas "vándordiót" polgármesterünk adja tovább az idei helyszín vezetőjének.
A fából kifaragott hatalmas "vándordiót" polgármesterünk adja tovább az idei helyszín vezetőjének.
Kiskifli
2009.aug.26.
44.
Tisztelt Fórumtársak!
Tud valaki valamit arról, hogy Diósd kivel és mivel képviselteti magát a III. Országos Dió Fesztiválon? Csak mert a hivatalos honlapon semmit nem találtam róla. Pedig nem tűnik rossz programnak. Pláne, hogy az idén a Bükki Vadas-Boros Napok keretében lesz megrendezve.
Tud valaki valamit arról, hogy Diósd kivel és mivel képviselteti magát a III. Országos Dió Fesztiválon? Csak mert a hivatalos honlapon semmit nem találtam róla. Pedig nem tűnik rossz programnak. Pláne, hogy az idén a Bükki Vadas-Boros Napok keretében lesz megrendezve.
Előzmény: Kiskifli – #43
Kiskifli
2009.aug.26.
43.
szeptember 11-12.
III. Országos Dió Fesztivál
Idén Diósgyőrben, a Bükki Vadas-Boros Napok részként kerül megrendezésre a III. Országos Dió Fesztivál. Diósgyőr mellett az ország hat „diós” nevű települése képviselteti magát, név szerint Diósberény, Diósd, Diósjenő, Dióskál, Diósviszló valamint Gyenesdiás. A várárokban kialakított helyszínen külön standokon mutatkozik be egy-egy település. Megismertetik a látogatókat a tájegységükre jellemző speciális ételeikkel, gasztronómiai kultúrájukkal, népi mesterségbeli hagyományaikkal. A „Diós Falu” főterén, a Diós Színpadon a legjobb kulturális csoportjaik gondoskodnak a jó hangulatról. A rendezvény a jó szórakozás mellett kitűnő lehetőséget nyújt a települések közötti civil kapcsolatok erősítésére, tapasztalatok cseréjére is.
www.diosgyorivar.hu
III. Országos Dió Fesztivál
Idén Diósgyőrben, a Bükki Vadas-Boros Napok részként kerül megrendezésre a III. Országos Dió Fesztivál. Diósgyőr mellett az ország hat „diós” nevű települése képviselteti magát, név szerint Diósberény, Diósd, Diósjenő, Dióskál, Diósviszló valamint Gyenesdiás. A várárokban kialakított helyszínen külön standokon mutatkozik be egy-egy település. Megismertetik a látogatókat a tájegységükre jellemző speciális ételeikkel, gasztronómiai kultúrájukkal, népi mesterségbeli hagyományaikkal. A „Diós Falu” főterén, a Diós Színpadon a legjobb kulturális csoportjaik gondoskodnak a jó hangulatról. A rendezvény a jó szórakozás mellett kitűnő lehetőséget nyújt a települések közötti civil kapcsolatok erősítésére, tapasztalatok cseréjére is.
www.diosgyorivar.hu
Maria
2009.máj.4.
42.
"Ennyi volt a nagy diósdi majális!
SZÉGYEN!!! "
Ehhez azért még annyit hozzátennék , hogy értesüléseim szerint , az önkormi , kb a tizedét költötte a majálisra , mint a tavaszköszöntőre . Pedig ha ezt is ugyanugy támogatták volna , ( csak zárójelben merem megjegyezni , mellesleg katolikus ünnep is és ajánlom elolvasni a http://hu.wikipedia.org/wiki/Munka_%C3%BCnnepe
Ide is jöttek volna még a környékről is , mert a jónak is és a rossznak is híre megy .
Igaz , nem is nagyon lehetett látni egy képviselőt sem , én speciál csak a polgármestert láttam , és mivel nem volt hatalmas tömeg . - sajnos , nem volt nehéz dolgom .
Az unokámnak is csalódás volt , egy régebbi tavaszköszöntő tapasztalatából kiindulva , de mivel most volt nálam és nem a múlt hét végén , ezért mentünk erre és nem a tavaszköszöntőre .
SZÉGYEN!!! "
Ehhez azért még annyit hozzátennék , hogy értesüléseim szerint , az önkormi , kb a tizedét költötte a majálisra , mint a tavaszköszöntőre . Pedig ha ezt is ugyanugy támogatták volna , ( csak zárójelben merem megjegyezni , mellesleg katolikus ünnep is és ajánlom elolvasni a http://hu.wikipedia.org/wiki/Munka_%C3%BCnnepe
Ide is jöttek volna még a környékről is , mert a jónak is és a rossznak is híre megy .
Igaz , nem is nagyon lehetett látni egy képviselőt sem , én speciál csak a polgármestert láttam , és mivel nem volt hatalmas tömeg . - sajnos , nem volt nehéz dolgom .
Az unokámnak is csalódás volt , egy régebbi tavaszköszöntő tapasztalatából kiindulva , de mivel most volt nálam és nem a múlt hét végén , ezért mentünk erre és nem a tavaszköszöntőre .
Előzmény: amoretto – #41
amoretto
2009.máj.4.
41.
Hát ha még csak az lett volna a majálison a probléma, hogy az ingyenesen hírdetett ugráló 500 Ft-ba került!
CSAPNIVALÓAN SZ...... VOLT AZ EGÉSZ, ÚGY AHOGY VOLT!
Egyetlen helyen lehetett egy szendvicset, vagy egy meleg üdítőt, sört kapni!
A főzőversenynek hírdetett valami annyiból állt, hogy 4-5 baráti társaság főzött a saját kis bográcsában, 10-en, 20-an körülülve az asztalokat.
Pulóvervásár az viszont volt! Két árus édességeket árulgatott. Ennyi volt a nagy diósdi majális!
SZÉGYEN!!!
CSAPNIVALÓAN SZ...... VOLT AZ EGÉSZ, ÚGY AHOGY VOLT!
Egyetlen helyen lehetett egy szendvicset, vagy egy meleg üdítőt, sört kapni!
A főzőversenynek hírdetett valami annyiból állt, hogy 4-5 baráti társaság főzött a saját kis bográcsában, 10-en, 20-an körülülve az asztalokat.
Pulóvervásár az viszont volt! Két árus édességeket árulgatott. Ennyi volt a nagy diósdi majális!
SZÉGYEN!!!
Maria
2009.máj.4.
40.
A majálisra kimentünk unokámmal és az ingyenesnek meghírdetett légvár ( még most is igy van a hírek rovatban) - 500.- Ft / 10 perc - be került ! Igaz , hogy nem vár volt , hanem orrára állított hajó !
Maria
2009.ápr.28.
39.
Kedves Márti !
Köszönöm a választ , azóta már fel is került a hírek közé.
Üdv Mária
Köszönöm a választ , azóta már fel is került a hírek közé.
Üdv Mária
Előzmény: mdancza – #38
mdancza
2009.ápr.28.
38.
Lesz majális, én a Katinka utcai buszmegállóban már plakátot is láttam.
Elég jók lesznek a programok...
Tényleg, miért is nincs ez föltéve sem a dko-n, sem a hivatalos honlapon :(
Elég jók lesznek a programok...
Tényleg, miért is nincs ez föltéve sem a dko-n, sem a hivatalos honlapon :(
Előzmény: Maria – #37
Maria
2009.ápr.28.
37.
Tudja valaki , hogy lesz-e majális Diósd-on ?
Nem látok róla semmilyen infót ! Lehet hogy velem van a baj ?!
Köszi a választ !
Nem látok róla semmilyen infót ! Lehet hogy velem van a baj ?!
Köszi a választ !
BogoL
2008.dec.5.
35.
BOLHA-PIAC
és
gyermekruha-börze
Segítsünk egymásnak!
December 06. szombat,
9,00 – 14,00 óráig
Helye: Kápolnakerti Közösségi Ház
Várunk minden kedves diósdi lakost, érdeklődött, hátha találnak valami érdekes játékot vagy könyvet, ajándékba, vagy egy leendő kedvenc ruhadarabot, esetleg egy kedves régi lemezt.
Várjuk azokat is , akiknek megunt holmijuk van, eladnák, vagy szívesen odaadnák a rászorulóknak, és azokat is akiknek szükségük van ruhára, cipőre, bármire.
Egy asztal díjmentesen biztosítunk mindenkinek,
További információ: Farkas Ottóné, Gizi. –Tel: 06-20- 463-0454
Várunk mindenkit
Együtt Diósdért Alapítvány
és
gyermekruha-börze
Segítsünk egymásnak!
December 06. szombat,
9,00 – 14,00 óráig
Helye: Kápolnakerti Közösségi Ház
Várunk minden kedves diósdi lakost, érdeklődött, hátha találnak valami érdekes játékot vagy könyvet, ajándékba, vagy egy leendő kedvenc ruhadarabot, esetleg egy kedves régi lemezt.
Várjuk azokat is , akiknek megunt holmijuk van, eladnák, vagy szívesen odaadnák a rászorulóknak, és azokat is akiknek szükségük van ruhára, cipőre, bármire.
Egy asztal díjmentesen biztosítunk mindenkinek,
További információ: Farkas Ottóné, Gizi. –Tel: 06-20- 463-0454
Várunk mindenkit
Együtt Diósdért Alapítvány
BogoL
2008.dec.4.
34.
MEGHÍVÓ
Tisztelt Diósdiak!
Szeretettel meghívjuk Önt / Önöket
DIÓSDI KLUBDÉLUTÁN-ra.
Beszélgetünk a régi diósdi
Karácsonyokról, karácsonyi szokásokról, Luca napjáról,
16 órától játszik a budafoki rezes banda!
Helye: Kék Géza Közösségi Ház, Kápolna kert,
Időpont: 2008- december 07. vasárnap, 14,00 órától – 17 óráig
Egy kis süteménnyel és forralt borral vendégelünk meg mindenkit.
Gyűjtjük a diósdi régi képeket; régi tárgyat, kérjük hozza el!
Szeretetettel várunk minden tagunkat és érdeklődőt!
Paszternák Lászlóné Bogó László
Német Kisebbségi Önkormányzat Német Hagyományőrző Egyesület, Diósd
Tisztelt Diósdiak!
Szeretettel meghívjuk Önt / Önöket
DIÓSDI KLUBDÉLUTÁN-ra.
Beszélgetünk a régi diósdi
Karácsonyokról, karácsonyi szokásokról, Luca napjáról,
16 órától játszik a budafoki rezes banda!
Helye: Kék Géza Közösségi Ház, Kápolna kert,
Időpont: 2008- december 07. vasárnap, 14,00 órától – 17 óráig
Egy kis süteménnyel és forralt borral vendégelünk meg mindenkit.
Gyűjtjük a diósdi régi képeket; régi tárgyat, kérjük hozza el!
Szeretetettel várunk minden tagunkat és érdeklődőt!
Paszternák Lászlóné Bogó László
Német Kisebbségi Önkormányzat Német Hagyományőrző Egyesület, Diósd
BogoL
2008.nov.5.
33.
Tudományos esték
című előadássorozat keretében előadást tart az
érdi Szepes Gyula Művelődési Központban
Dr. Székely Tamás
Egészségügyi Miniszter
„Biztonság és partnerség az egészségügyben 2010-ig”
címmel.
Az előadás időpontja: 2008. november 06. 18 óra
Az előadáson való részvétel ingyenes.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Párbeszéd Egyesület
című előadássorozat keretében előadást tart az
érdi Szepes Gyula Művelődési Központban
Dr. Székely Tamás
Egészségügyi Miniszter
„Biztonság és partnerség az egészségügyben 2010-ig”
címmel.
Az előadás időpontja: 2008. november 06. 18 óra
Az előadáson való részvétel ingyenes.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Párbeszéd Egyesület
BogoL
2008.okt.22.
31.
MEGHÍVÓ
Az Együtt Diósdért Alapítvány meghívja Önt
FALUISMERTETŐ SÉTÁRA
Gyülekező: 2008. október 25.-én szombaton a
kápolnakertben 14,00 órakor.
Program:
1. Elsõ állomás: Diósd története. Kék Géza Közösségi Ház, valamint a kápolnakert.
14,15 - 14,45-ig.
2. Második állomás: Séta a faluközpontban az önkormányzat elõl indulva a Tájház irányába. (Kitérõ a CBA és amerikai iskola felé) Emlékmûvek, szobrok, épületek bemutatása.
14,45 - 16,oo-ig.
3. Harmadik állomás: Ófalu (pincék és átépített házak.)
16,oo - 16,3o-ig
4.Negyedik állomás: Tájházban, az épület és kiállított tárgyak bemutatása.
16,3o - 18,oo-ig.
Túravezető: Görögné Horváth Katalin
Várunk mindenkit, aki meg akar ismerkedni lakóhelye történelmével, hagyományaival, az itt élt elődök életével.
Az Együtt Diósdért Alapítvány meghívja Önt
FALUISMERTETŐ SÉTÁRA
Gyülekező: 2008. október 25.-én szombaton a
kápolnakertben 14,00 órakor.
Program:
1. Elsõ állomás: Diósd története. Kék Géza Közösségi Ház, valamint a kápolnakert.
14,15 - 14,45-ig.
2. Második állomás: Séta a faluközpontban az önkormányzat elõl indulva a Tájház irányába. (Kitérõ a CBA és amerikai iskola felé) Emlékmûvek, szobrok, épületek bemutatása.
14,45 - 16,oo-ig.
3. Harmadik állomás: Ófalu (pincék és átépített házak.)
16,oo - 16,3o-ig
4.Negyedik állomás: Tájházban, az épület és kiállított tárgyak bemutatása.
16,3o - 18,oo-ig.
Túravezető: Görögné Horváth Katalin
Várunk mindenkit, aki meg akar ismerkedni lakóhelye történelmével, hagyományaival, az itt élt elődök életével.
BogoL
2008.okt.22.
30.
Várunk szerettel minden foci rajongót és szurkolót a DTC meccseire.
Ifi mindig 2 órával előbb kezd!
12. forduló
2008.10.25. Szombat 14:00 Diósdi TC - Tápiószecső FC
13. forduló
2008.11.01. Szombat 13:30 Budakalász - Diósdi TC
14. forduló
2008.11.09. Vasárnap 13:30 Erdőkertesi SE - Diósdi TC
15. forduló
2008.11.15. Szombat 13:00 Diósdi TC - Dunakeszi Vasutas
Ifi mindig 2 órával előbb kezd!
12. forduló
2008.10.25. Szombat 14:00 Diósdi TC - Tápiószecső FC
13. forduló
2008.11.01. Szombat 13:30 Budakalász - Diósdi TC
14. forduló
2008.11.09. Vasárnap 13:30 Erdőkertesi SE - Diósdi TC
15. forduló
2008.11.15. Szombat 13:00 Diósdi TC - Dunakeszi Vasutas
elefant
2008.szept.20.
29.
schuby
2008.szept.20.
28.
Új és frissen felújított ingatlanok fél illetve 3/4 áron az ország egész területén és Budapesten is.
Érdeklődni lehet: Molnár Mária ingatlanosnál 23-370-059 vagy 20-515-67-66
Érdeklődni lehet: Molnár Mária ingatlanosnál 23-370-059 vagy 20-515-67-66
Legutóbbi fórumpostok
- dorian - tegnap 22:17
Ön szerint miről ismerszik meg a "balos" és miről a "jobbos"?
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 21:35
Kedves Og-ma! Nincs szándékomban belebonyolódni a vitába, de a kêtkedésnek főleg az az ala (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - tegnap 21:26
Ami a multik, korrumpáltak, haszonélvezők érdekeit szolgálja az "környezetvédelem". Elvétve (...)
Környezet - dorian - tegnap 21:20
Civil szervezetek és egyházak. A fiatalok nem a jövőképet, biztos megélhetést, az elfogadhat (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - tegnap 21:16
Az energetízálás módját és fogalmát és használati lehetőségeit is ismerni kellene, Önnek (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - tegnap 21:07
Tisztelt Dorian! Sok művelt tanulni vágyó szkeptikussal találkoztam az elmúlt 30évben. de a (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - Napcsi - tegnap 20:53
Jujjj, ez milyen jó játék! ÉlveSZkedjünk! Keressünk lapgúlát (lapgulát) a lakásban. Én is (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 20:45
Nem egy valaki, hanem egy kör. No, és halálosan komolyan gondolják. A gazdasszonyképzés is h (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 20:34
Tényleg ugy gondolja valaki, hogy ez a megoldás? http://touch.femina.hu/hirhatter/gazdasszonyke (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 19:43
Tudja kedves Og-ma mindenkinek magánügye, hogy hisz, vagy nem hisz a lappiramisban, az aurapajzsba (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 19:12
Szerintem van és szüksêges is, hogy legyen. Csak nem ilyen szemellenzős, egyoldalú kellene, han (...)
Környezet - og-ma - tegnap 18:28
Tudtam hogy megjelennek a primitívségek, lappiramis témában, az ezzel kapcsolatos hülyeségek (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt