Lomtalanítás

sorrend post/lap  
Ilonka

2011.máj.9.
55.
A Petőfi u-ban szombaton reggel negyed 8-kor elvitték a lomot. Azonban az innen nyíló Kölcsey u-ban a mai napig nem jártak. Jellemző rájuk.
Link erre a hozzászólásra:
kiskuka

2011.máj.8.
54.
Tegnap reggel 7 órakor pontban megjelent a kukásautó és az egész utcából elszállították a szemetet.
magyarember

2011.máj.8.
53.
Maradt minden a régiben..természetesen még nem vitte el a lomot az nagy Érdkom. Nagyon a nyeregben érzik magukat, mert úgy látszik bármikor mernek mulasztani...ja, lehet hogy nyeregben is vannak.
Maria

2011.márc.30.
52.
Kedves Ilonka !
Szívesen !
( bár ugy látom, ezen a honlapon lassacskán csak a "politika" és a "
változások a Fidesz-kormány alatt" rovatoknak van " forgalma , )
Lassacskán leszokunk erről az oldalról is !
Üdv Mária

Előzmény: Ilonka – #51
Ilonka

2011.márc.29.
51.
Kedves Mária! Köszönöm az információt.
Előzmény: Maria – #50
Maria

2011.márc.29.
50.
Az érdkom honlapján már írják a 2011-es lomtalanítási időpontokat
http://www.erdkom.hu/diosd-lom-11.html
Az idén már 2m3 a keret
forro judit

2009.ápr.27.
49.
Szép napot mindekinek! Még nincs vége, mint írtam tavaly, bár múlt hét szerdán kellett volna elvinni a lomot. Az újdonság viszont, hogy idén már a lakótelepről is idehordják (diplomás pedagógusok is) a szemeteiket. Most beszéltem "illetékes" elvtársnővel, ki nem tud semmit konkrétan mondani. No, most elhatároztam, hogy mostantól nem fogok óránként kimenni az utcára, visszagyűjteni a lomot -szél fú - (hungarocel darabkákat, tömböket, egyebeket) a (magán)zárt helyre, kíváncsi vagyok, ha az Eötvös utcában (ami, mint sokszor említettem 4 méter 8 centi keskeny) leáll a forgalom a szemét miatt, mi fog történni? Természetesen a lom már nem 2 köbméter, most is raktak le különböző terebélyes akármiket, pl. egy régen használt útitáska (bőrönd) hány köbméter, van itt kb 8 db, nem beszélek a régi fotel- fotelágyaktól, ágybetétekről és a "nem megengedett" vegyszeres flakonok, csempék stb. összetőrt darabjairól? Aztán, ha valamikor elviszik, az "itt maradtal" mi történik? Tavaly - mint írtam - ráfáztam, idén bizton mondom nem fogok!
borzi

2008.nov.20.
47.
Vajon Diósdon az elszállított lomok tényleges mennyisége, vagy lakóegységenkénti 1m3 után jogosult számlát benyújtani önkormányzatunknak az Érdkom?
Ha a tényleges, ellenőrizte valaki azt a hivatal részéről? Második esetben a vállalkozó abban volt érdekelt, hogy minél kevesebben tudjanak róla. Jó ez a diósdiaknak, ezt akarta a KT is?
magyarember

2008.nov.20.
45.
Sajnos (igazából már meg sem lepődtem) a Felsőgazdag dűlőben lakókat is elfelejtették értesíteni a lomtalanításról..igaz én innen értesültem róla és szóltam a szomszédnak is. Lomot az elmúlt évek tapasztalata miatt meg sem kíséreltem kirakni, mivel utána csak hozhatom vissza. Persze a vas az "nem is koppan", azt elviszik az önkéntes riszájkling szakemberek. Üveget, gumit, festékes dobozt stb nem visznek el..de akkor mi az amit elvisznek?! Ja, a fotelt elviszik igen..de az pont nincs, a festékesdobozt, üveget, gumit meg majd megeszem. Szegény szomszéd Zoli bácsi, aki megvan már vagy 75 éves el akarta vitetni a mosógépét a lomtalanítókkal, ami a kapuján belül volt, mivel a szűk utcán nem férnek el az autók ha kirakja. A lomtalanítók, miután 20 percen át nagy motorzúgással gyakorolták az y megfordulást (a zajra mentem ki), sikeresen becentiztek az utcába, ekkor mert szólni Zoli bácsi, hogy "álljanak meg itt a mosógép", erre a sofőr : "dehogy állok", majd kicsit odébb egy 3-4 PVC cső idomból álló kupacnál megálltak, sőt rá is tolattak...de meggondolták magukat, mert a kocsikísérő legyintett egyet a sofőr felé, majd mentek tovább. Nagyon gratulálok Pató Simon Érdkom-os ügyvezető Úrnak a munkához, meg az Érd Tv-ben tett szép, de sajnos valótlan nyilatkozatok tételéhez!
Szerintem ideje lenne keresni egy másik céget !
Forro Judit

2008.nov.18.
44.
Már hála vége, mikor aktuális lett volna a mondandóm, nem működött a gépem. Muszáj leírnom, tanulságul a tapasztaltakat. A mi utcánk 13-ra volt jelölve (szórólapon), természetesen nem vitték el (csütörtök) csak szombaton. A lom kint hevert, hogy a kocka Ladásokkal mit hadakoztam, az magánügy. Van egy nagyon jó házőrzőnk, ki mindent jelez. Egyik este szintén jelzett (robaj, puffanások) kimentem és nem fogják elhinni: egy kis teherautóról dobálták le a szemetet a mi házunk elé. Kérdésemre, hogy mit gondolnak ez egy szeméttelep, a válasz: hát hova rakjam? Mondtam a saját háza elé, válasz oda nem tudja (rendszám megvan). No ebben a halmazban volt bontott tükörcsempétől kezdve, fekete festékig (ami szétfolyt, ragad, beterítette a járda felét is) minden. Kérdésem: ilyenkor mit lehet tenni? (megjegyzem: mi kiraktunk 1 db ágybetétet, másnapra 5 db lett belőle, kiraktunk 1 db rossz TV készüléket, másnapra 4 lett belőle). Mit lehet tenni a "guberálókkal" kik bakancsos berúgással szedik ki a TV készülékből a (gondolom) használható fém- vagy mittumén akármit, az üvegszilánk, készülék darabjai romokban szélfútta kedvében akárhova vándorolnak. Elvitték, rögtön mentem összesöpörni "maradékot", egy nagy 110 literes zsákom majdnem megtelt. Mikor kifigyeltem, jönnek visszafele a kukás fiúk, rohantam kezemben a zsákkal, hogy ez a maradék, vigyék el, hát mit mondjak így jártam, a pénteki kukám a maradékkal már tele van! Az összetakarításban segített szomszédom is, abban bízom, ha nem tudom elrakni a heti konyhai hulladékomat és Neki van egy kis befogadó helye, talán besegít!
Jó éjt Mindenkinek!
Anonymus

2008.nov.16.
43.
Ez - sajnos - nem igaz! Lezserül kihagytak utcákat. Elsősorban fönn a hegyen. Harctéri állapotok uralkodnak pl. a Bajuszfű utcában és a környezőkben.
Előzmény: moment – #42
moment

2008.nov.16.
42.
Nos Piszák úrnak igaza volt, jöttek a kifelejtett utcákba is, de kis szépséghibája van a dolognak, a lom felét elvitték, de a nagyobb, nehezen mozgatható darabot ott hagyták.
Dandrea

2008.nov.15.
41.
Levél az ÉrdKom online ügyfélszolgálatának, elküldve 2008.11.15, 19:05 perckor

Tisztelt ÉrdKom!

A mai napra, vagyis 2008.11.15-re írták ki Diósdra a lomtalanítás második ütemét. Igaz, hogy erről elengánsan elfelejtették értesíteni a lakosságot, ugyanis szórólapot az érintett körzetben nem kaptunk, kizárólag az, aki internettel rendelkezik, és célzottan ezt az információt kereste, értesült arról, hogy ma lomtalanítás lesz.
A kiírtak szerint reggel 7 óráig kellett kikészíteni a lomokat, amit legtöbben meg is fogadtak - már akik tudták, hogy lomtalanítás lesz - mert nem óhajtották, hogy a portyázó hordák szemétdombbá változtassák a környéket, de sebaj, erről Önök gondoskodtak: az Önök szemétszállító autója 6:40-kor (utánanézhetnek, ez az időpont PONTOS) végigvágtatott a Hegyalja úton, majd megállt az egyik kikészített kupacnál.
Két szomszéd is utánuk futott, aki éppen készítette ki a lomokat, hogy ugye, ezt nem gondolják komolyan, és visszafelé is jönnek?
A válasz az volt, vállrándítással kísérve: "Nem, így jártak".
Nem óhajtom kommentálni ezt a hozzáállást, hanem várom válaszukat, ÉRDEMBENI VÁLASZUKAT, hogy ezt mégis, hogy gondolták, és mikor fogják pótlólagosal elszálltani az IDŐBEN kihelyezett lomokat? A szemétdíj, amit mi megfizetünk, tartalmazza a lomtalanítás díját is, tehát ha már kiadtuk a pénzt, ragaszkodunk ahhoz, hogy elvégezzék a szolgáltatást.

Várjuk válaszukat

moment

2008.nov.14.
40.
Olyan utca is van, ami nem szerepel a lomtalanítás listáján, viszont Piszák úr kedvesen megnyugtatott, hogy oda is menni fognak.

Ez az információ kerek egy órai próbálkozásomba került + telefonköltség+ mérgelődés.

dorian

2008.nov.13.
39.
Kedves Anonymus!

Ahogy elnézem, ezt a "lakóegység" fogalmat eredetileg a statisztikusok találták ki, a népesség és háztartás-statisztikában, mint vetítési alapot, de úgy látszik megtetszett másoknak is.... Emellett ezt a fura korlátozást nem tartom ésszerűnek, mert szerintem a felgyülemlett lom inkább felújításfüggő, mint "lakóegység" függő.

Üdvözlettel:

Dorian
Előzmény: Anonymus – #38
Anonymus

2008.nov.12.
38.
A lakásnak kell(lene) lennie a lakóegységnek, különben a 18 lakásos lakótelepi ház csak 1 köbmétert rakhatna ki, ami valljuk be - abszurd dolog! Mi is kiraktunk kb. öt -hat m3 cuccot. Jó, elvitték mások a felét, de maradt még így is a szállítóknak bőven.
Előzmény: dorian – #37
dorian

2008.nov.12.
37.

Attól függ, mit akar jelenteni az egy "lakóegység".....

Amennyiben egy lakóegység egy lakás és a lomot kirakó "szerződést" köt a másik három lakóegységgel, hogy ők ráengedményezik a lomtalanításból eredő jogaikat, akkor "jogszetűen" 4-et, egyébként csak 1-et. Amennyiben a társasház egy lakóegység........

Előzmény: moment – #36
moment

2008.nov.11.
36.
Ki tudja a megoldást?

Négy lakásos társasházban egy lakó rak ki lomot. Hány köbmétert rakhat ki?
Előzmény: Anonymus – #35
Anonymus

2008.nov.11.
35.
Kedves diosizs!

Így volt megfogalmazva már az első etap levelében is. Azt nem tudom, hogy volt-e olyan helyszín, ahol a lom meghaladta a határértéket, de az emberek becsületére legyen mondva, a lomot mindenhonnan elvitték. Csak az maradt ott, ami valóban a tilalmi listán volt.(festék, törmelék, vegyianyag stb.) Ezt az egy m3/ lakóegység baromságot is valamelyik deréktájon agyközpontú találhatta ki íróasztala fölött merengve.
Előzmény: diosizs – #33
Pusztai Farkas

2008.nov.11.
34.
Hogyan lehet, hogy ez a max. 1 m3 az első etápnál nem jutott még eszükbe?!
Előzmény: diosizs – #33
diosizs

2008.nov.11.
33.
Kedves Anonymus!
Szívemből szólt! Én nem tudtam volna ilyen szabatosan fogalmazni.
Ha nem nálunk történne, biztosan jót nevetnénk rajta, de így inkább sírni kéne. Lomtalanítás titokban, hát ez is újítás, az biztos.
A második ütemben már az is szerepel, hogy lakóegységenként 1 m3 lom helyezhető ki (lehet, hogy már korábban is így volt, csak én nem tudtam?) Szánalmas...
Üdvözlettel, D.Zs.
Előzmény: Anonymus – #32
Anonymus

2008.nov.9.
32.
A lomtalanítás első üteme - legalábbis a lakótelepen - az előzetes elképzeléseknek megfelelőtlenül, szenzációsan sikerült! Mindenki tudomást szerzett róla! Idejében!Stirlitz sírva könyörögne a receptért, hogyan kell konspirálni! Igaz, ő mint Stirlitz Standartenführer orosz nyelvű, cirill betűs levelet írt Martin Bormann Parteigenosse-nek, de semmi esetre sem plakátozta ki A4-es lapon, hogy ő tkp. Iszajev ezredes, a bolsevik ügynök. Mert itten kérem szépen erről van szó! Az rendben is volna, hogy minden postaládába került cedula, de hogy a házak ajtajait miért kellet kiplakátozni????????? Ez volna az a nagy titoktartás?????
Volt is ereszd el a hajam! Részint láttam, részint hallottam. Az őrségek késő estig vigyázták a territóriumukon lévő szajrét. Részint szét is dúlták, ahogyan azt köll! El tudom képzelni, mily boldogok lehettek másnap reggel az érkező romeltakarítók.
Tisztázzunk valamit! Nem a gyűjtögetők ellen emelem fel a szavamat, hanem az előre beharangozott nagymellényű bejelentésre - már ami a titoktartást illeti - reagálok, amikor azt mondom a költő szavaival: "Ez jó mulatság, férfimunka volt!" Gratulálok mindenki nevében a jól sikerült akcióhoz!
Kredits Kriszta

2008.nov.5.
31.
Íme az első ütemről a cikk:

http://diosd.hu/cikkek.php?id=104

K.
moment

2008.nov.5.
30.
Azt értem, hogy nem szeretné az önkormi , hogy szétdúlják a lomokat ,de miből gondolják, hogy mindenki a netet bújja, mikor lesz a lomtalanítás. Ma 5-e van és más forrásból nem értesültem, hogy mikor tehetem ki a kacataimat.

Azonkívül azt sem értem, miből gondolják az lomtalanítást szervezők, hogy csak azok olvassák a diósd.hu -t , akik meg akarnak szabadulni a felesleges kacatoktól.
Szerintem sokkal többen lesznek azok, akik nem értesülnek a lomtalanítás időpontjáról, mint a "gyűjtögetők"!
Előzmény: Anonymus – #29
Anonymus

2008.nov.5.
29.
Aki még nem tudná: a kistesó közli a lomtalanítás első ütemének helyszíneit. Kérem olvassák és terjesszék hírét!

Legutóbbi fórumpostok