Környezetünkről...
moment
2011.márc.22.
336.
Ez nem idei Diósd címszó alatt most is megtalálható:
Az idén ápr. 25. a húsvéthétfő.
"ZÖLDJÁRAT – VÁLTOZOTT
Diósdon a zöld színű, piros fedelű kukákban kitett kerti hulladékot
április 4.. és november 30. között HÉTFŐI napokon szállítjuk el.
ELSŐ SZÁLLÍTÁS: ÁPRILIS 5-ÉN, HÚSVÉTHÉTFŐN!!!!!
Zöldhulladék: ágak, nyesedék, lenyírt fű, lombhulladék"
Az idén ápr. 25. a húsvéthétfő.
"ZÖLDJÁRAT – VÁLTOZOTT
Diósdon a zöld színű, piros fedelű kukákban kitett kerti hulladékot
április 4.. és november 30. között HÉTFŐI napokon szállítjuk el.
ELSŐ SZÁLLÍTÁS: ÁPRILIS 5-ÉN, HÚSVÉTHÉTFŐN!!!!!
Zöldhulladék: ágak, nyesedék, lenyírt fű, lombhulladék"
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: atibor – #334
Maria
2011.márc.22.
335.
Kedves atibor !
A nyitóoldal jobb oldalán a legalsó cikket másoltam ide, ami ápr.4-ét említi, az viszont idei bejegyzés.
üdv.Maria
A nyitóoldal jobb oldalán a legalsó cikket másoltam ide, ami ápr.4-ét említi, az viszont idei bejegyzés.
üdv.Maria
Előzmény: atibor – #334
atibor
2011.márc.21.
334.
Kedves Mária!
Ha az Érd Com honlapján a Települések felsorolásnál Diosd ra kattint meg találja a 2010.évi bejegyzést továbbá azt is hogy közölték az első szállítási napot április 5.
Tisztelettel .Albitz Tibor.
Ha az Érd Com honlapján a Települések felsorolásnál Diosd ra kattint meg találja a 2010.évi bejegyzést továbbá azt is hogy közölték az első szállítási napot április 5.
Tisztelettel .Albitz Tibor.
Előzmény: Maria – #332
Maria
2011.márc.21.
332.
Bocsánat, még egy gondolat !
A cég honlapján levő infó nem lehet 2010-es, mert tavaly az ápr.4-e vasárnapra esett!
De mindezek ellenére, Önnek volt igaza, mert ma elvitték a zöldhulladékot.
üdv
A cég honlapján levő infó nem lehet 2010-es, mert tavaly az ápr.4-e vasárnapra esett!
De mindezek ellenére, Önnek volt igaza, mert ma elvitték a zöldhulladékot.
üdv
Előzmény: atibor – #330
Maria
2011.márc.19.
331.
Kedves atibor !
Köszönöm az infot.! A diosd.hu-t szerintem egyre kevesebben nézegetik, leszoktunk róla az elmúlt években, Itt mindig előbb megtudtuk amit akartunk !
Azért az említett cég nem hazudtolja meg önmagát - már ami a naprakészségét illeti, mert azért abban egyetértünk, hogy enyhén szólva, kicsit le vannak maradva, ha márc.19-én még nincs közhírré téve hogy 21-től szállítás - igaz, igy sokan nem szereznek róla tudomást és nem teszik ki a kukájukat, legalább hamarabb végeznek este !
Üdv Mária
Köszönöm az infot.! A diosd.hu-t szerintem egyre kevesebben nézegetik, leszoktunk róla az elmúlt években, Itt mindig előbb megtudtuk amit akartunk !
Azért az említett cég nem hazudtolja meg önmagát - már ami a naprakészségét illeti, mert azért abban egyetértünk, hogy enyhén szólva, kicsit le vannak maradva, ha márc.19-én még nincs közhírré téve hogy 21-től szállítás - igaz, igy sokan nem szereznek róla tudomást és nem teszik ki a kukájukat, legalább hamarabb végeznek este !
Üdv Mária
Előzmény: atibor – #330
atibor
2011.márc.19.
330.
Kedves Mária!
A szolgáltató honlapján az információ 2010 év januári.
Én a Pm. hivatal hirdetését láttam Szabó Ferenc jegyző aláírással.
Ez látható a Diósdi honlapon is!
Üdvözlettel: Albitz Tibor
A szolgáltató honlapján az információ 2010 év januári.
Én a Pm. hivatal hirdetését láttam Szabó Ferenc jegyző aláírással.
Ez látható a Diósdi honlapon is!
Üdvözlettel: Albitz Tibor
Előzmény: Maria – #329
Maria
2011.márc.19.
329.
Márc.16-án másoltam át az érdkom honlapjáról, az égetés rovatba hogy ápr.4-én indul.
Most néztem és továbbra is az alábbi van fenn:
" Diósd – zöldjárat
Diósdon a piros fedelű zöld kukákban kihelyezett kerti hulladékot április 1. és november 30. között minden hétfőn szállítjuk el. Az első szállítási nap:
április 4."
MOST AKKOR MELYIK AZ IGAZ ? MIKOR PAKOLJUK KI A KUKÁT ?
Viszont az is igaz, hogy évszám nélkül, vagyis lehet hogy ez a tavalyi ?
Most néztem és továbbra is az alábbi van fenn:
" Diósd – zöldjárat
Diósdon a piros fedelű zöld kukákban kihelyezett kerti hulladékot április 1. és november 30. között minden hétfőn szállítjuk el. Az első szállítási nap:
április 4."
MOST AKKOR MELYIK AZ IGAZ ? MIKOR PAKOLJUK KI A KUKÁT ?
Viszont az is igaz, hogy évszám nélkül, vagyis lehet hogy ez a tavalyi ?
Előzmény: atibor – #328
atibor
2011.márc.19.
328.
Tisztelt Fórumozók INDUL A ZÖLD JÁRAT!
Ha valaki még nem tudná március 21. az Érd Com kezdi szállítani a
zöld hulladékot.
Üdvözlet: Albitz Tibor
Ha valaki még nem tudná március 21. az Érd Com kezdi szállítani a
zöld hulladékot.
Üdvözlet: Albitz Tibor
piszakistvan
2011.márc.18.
327.
Itt a tavasz, legalábbis én úgy érzem.Nekem ez azt jelenti ,hogy beindul ismét az élet a kertekben,ültetni kell ezt -azt,köztük fákat is.Az ősszel elültettem -közterületen- kb 10-15 hársfa csemetét!Talán van egy -két ember, aki még emlékszik a virágzó hársfa illatára, remélem sikerül egy pár kellemes percet szereznem az arra sétálók számára.Ma ismét elkövettem ezt a bűnt. ismét fákat ültettem --KÖZTERÜLETEN--.! Manapság minden kínai , hát én is kínai fát , GINKO BILOBÁT ültettem.Ez a pár fa -ha a dicsőséges vandálok ki nem törik- csodálatos lessz a faluban!Ezek a növények kb 300 mil. éve élnek a földön , engedjük meg nekik ,hogy túléljenek bennünket!
fortisz
2011.febr.2.
326.
Bp, hóeltakarítás, büntetés, kártérítés /http://ingatlanmagazin.com/penz-es-jog/cikk_11582/
Helyi rendelkezéseknél nem találtam egyebet, talán csak a 16/1995 r. húzható rá erre: járda tisztántartásáról gondokodni kell (nem taglalja mi a tisztántartás...). Büntetésről nincs szó.
Országos rendelkezés 5/2004. (I. 28.) GKM rendelet 3. bek.
Helyi rendelkezéseknél nem találtam egyebet, talán csak a 16/1995 r. húzható rá erre: járda tisztántartásáról gondokodni kell (nem taglalja mi a tisztántartás...). Büntetésről nincs szó.
Országos rendelkezés 5/2004. (I. 28.) GKM rendelet 3. bek.
szerintem
2011.febr.2.
325.
Én úgy tudom, hogy a járdák takarítása annak az ingatlan tulajdonosnak a kötelessége, akinek a telke előtt van a kérdéses szakasz. Ha magántulajdon akkor egyértelmű, ha nem, akkor az önko a soros. Sok tulaj sz....ik rá, míg valakinek szét nem loccsan a feje. Főleg most, hogy még közterületes ember sincs.
Tisztelet a kivételnek!!!
szerintem...
Tisztelet a kivételnek!!!
szerintem...
Előzmény: yepyep – #324
yepyep
2011.febr.2.
324.
Télen a hófedte járdákat a buszmegállóhoz illetve az általános iskolákhoz miért nem lehet letakarítani? Miért kell a diákoknak, a hazajáró embereknek csúszkálni, térdig hóban bukdácsolni? Életveszélyes! Kinek a feladata lenne ez?
szerintem
2011.jan.31.
323.
Egyszer beszélnem kellett a közterület felügyelő úrral. A kontaktus után meg is állapítottam - előítélet nélkül -, hogy: milyen segítőkész ember!
Aztán ugyan abban az ügyben tovább kellett lépnem az akkor még jegyző úrhoz. Ott is azt állapítottam meg, hogy: milyen segítőkész, közvetlen ember. De mivel már "távozóban volt", tovább küldött az akkori jegyző helyettes "úr"-hoz. Szintén előítélet nélkül, de meg kellett állapítanom, hogy Ő: hú, de nem az ész érvek embere! Pedig még én akartam segíteni az önko-nak...
Szóval amikor megtudtam, hogy a régi jegyzőhelyettes lett az új jegyző - a benyújtott ca.30-ból "egyetlen érvényes pályázattal" - szinte éreztem, hogy a közterületes úrnak meg vannak számlálva a napjai. Még akkor is, ha saját akaratából döntött így. Gondolom nem véletlen a két változás közelisége...
De hisz tudjuk, az erősebb kutya... ...nem látja a fától az erdőt! Sajnos.
szerintem
Aztán ugyan abban az ügyben tovább kellett lépnem az akkor még jegyző úrhoz. Ott is azt állapítottam meg, hogy: milyen segítőkész, közvetlen ember. De mivel már "távozóban volt", tovább küldött az akkori jegyző helyettes "úr"-hoz. Szintén előítélet nélkül, de meg kellett állapítanom, hogy Ő: hú, de nem az ész érvek embere! Pedig még én akartam segíteni az önko-nak...
Szóval amikor megtudtam, hogy a régi jegyzőhelyettes lett az új jegyző - a benyújtott ca.30-ból "egyetlen érvényes pályázattal" - szinte éreztem, hogy a közterületes úrnak meg vannak számlálva a napjai. Még akkor is, ha saját akaratából döntött így. Gondolom nem véletlen a két változás közelisége...
De hisz tudjuk, az erősebb kutya... ...nem látja a fától az erdőt! Sajnos.
szerintem
Előzmény: fortisz – #321
Pordi
2011.jan.31.
322.
Bocs! Nem gondoltam, hogy még valakit érdekel a dolog, de ha így van természetesen megoldom a gyűjtés lehetőségét és időben tájékoztatok mindenkit. Azonban ha már itt tartunk, van egy olyan spúrom, mintha a már meglévő kincseinkkel kapcsolatosan némi gondok vannak. Ma véletlenül megláttam az 56-os emlékmű zászlaját: kár, hogy képet nem lehet feltölteni!!!!!!!!!!! Ilyen volt a vascsicsergő zászlaja is!
Előzmény: og-ma – #319
fortisz
2011.jan.31.
321.
Önkormányzathoz bejelentettem. Remélem megoldódott a játszótér ügy.
Mielőtt bárki lélekszakadva hívná ezentúl ilyen ügyekben a közterületfelügyelőt, jelzem, nem létezik.
Hohóó, benne volt a Diósdhéjban januári számában a neve, elérhetősége?! ü-üüü.... Az önkormányatnál januártól nincs közterületfelügyelő. (ezt a választ kaptam)
Tehát hívható a központi szám.
Mielőtt bárki lélekszakadva hívná ezentúl ilyen ügyekben a közterületfelügyelőt, jelzem, nem létezik.
Hohóó, benne volt a Diósdhéjban januári számában a neve, elérhetősége?! ü-üüü.... Az önkormányatnál januártól nincs közterületfelügyelő. (ezt a választ kaptam)
Tehát hívható a központi szám.
fortisz
2011.jan.31.
320.
bocsánat, de nincs nagy tülekedés, hogy elvigyük azt az asztalt a játszóvárról...
og-ma
2011.jan.30.
319.
Tisztelt Pordi!
Hol van a doboz, vagy az egyszámla szám amin 1000Ft-ot "átadhatok"
Remélem lesz követőm. Anonim akarok maradni.
Hol van a doboz, vagy az egyszámla szám amin 1000Ft-ot "átadhatok"
Remélem lesz követőm. Anonim akarok maradni.
Előzmény: pordi – #317
fortisz
2011.jan.30.
318.
Hallom-hallom, hogy a földrengés érezhető volt is , no de forgószél csak nem támadt ugye? Merthogy a Duna utcai játszótér várán fennakadt egy asztal. Hmmm.. a mellette levő filagórában szokott volt állni.
Rendben, valami jóképességű csapat felrittyentette oda, na de, nincs két jólelkű ember a környéken aki leemelte volna onnan?! Feltételezem, nem ma dél előtt 2 perccel sodródott oda (ma ugyanis pontban délben értem oda). Ha valaki arra lakik, vegye nyugodtan magára...vagyis inkább kezébe, és cselekedjen, kérem!
Próbálhattam én egyedül leemelni, nem ment. Elment mellettünk pár autó, valahogy onnan sem ugrott ki senki segíteni. Ha valaki kész rá, akkor holnap délelőtt várom egy kis erőkifejtésre, sajnos ma már nem tudok oda visszamenni! Jelezzék bátran.
Illetve várom segítségüket abban is, hogy egyébként ilyen esetekben (vandalizmus, közvilágítás hiánya, akármi ami közterületen történik...) kihez lehet fordulni? Láttam, hogy létezik közterület felügyelet, hivatali számmal, és pl hétfőn du-i "ügyfélfogadással". Van egyéb is?
Rendben, valami jóképességű csapat felrittyentette oda, na de, nincs két jólelkű ember a környéken aki leemelte volna onnan?! Feltételezem, nem ma dél előtt 2 perccel sodródott oda (ma ugyanis pontban délben értem oda). Ha valaki arra lakik, vegye nyugodtan magára...vagyis inkább kezébe, és cselekedjen, kérem!
Próbálhattam én egyedül leemelni, nem ment. Elment mellettünk pár autó, valahogy onnan sem ugrott ki senki segíteni. Ha valaki kész rá, akkor holnap délelőtt várom egy kis erőkifejtésre, sajnos ma már nem tudok oda visszamenni! Jelezzék bátran.
Illetve várom segítségüket abban is, hogy egyébként ilyen esetekben (vandalizmus, közvilágítás hiánya, akármi ami közterületen történik...) kihez lehet fordulni? Láttam, hogy létezik közterület felügyelet, hivatali számmal, és pl hétfőn du-i "ügyfélfogadással". Van egyéb is?
pordi
2010.dec.2.
317.
Pisti! Megnéztem, nem olyan katasztrofális a helyzet. Több 10 liter "Tecnos" festékkel megmenthető a prés! (ez egy Finn kültéri festék, viszont 1 kg. kb. 4000 Ft) Ha megegyezünk, egy gyűjtéssel összehozható a dolog!
Előzmény: piszakistvan – #313
piszakistvan
2010.nov.7.
316.
Kegves kapocs,ha nem tudja elképzelni ,bármelyik skanzenben megtekintheti megvalósított állapotban.
Pordi
2010.nov.5.
315.
Pisti! Holnap megnézem, és (mivel) magam is bortermelő ember vagyok, megálmodom, hogyan tudnánk rendbe rakni.
Kapocs
2010.nov.5.
314.
Amit az ott játszó gyerekek le tudnak szedni, az már magától is leesik.
A tető, valami hihetetlen esztétikai élményt nyújtana.
Karbantartás, tisztelt uram, karbantartás! Van egy falugazda. Csinosítsa, javítgassa, pácolgassa.
A tető, valami hihetetlen esztétikai élményt nyújtana.
Karbantartás, tisztelt uram, karbantartás! Van egy falugazda. Csinosítsa, javítgassa, pácolgassa.
piszakistvan
2010.nov.5.
313.
Ma megnéztem a posta mellett levő szöllőprést,rajta a dátum 1831!Ahogy most kinéz 2-3 év mulva egy kupac korhadt fa lessz belőle ,hirdetve a ma élő emberek trehényságát.A dicső unatkozó ifjuság már elkezdte szétszedni az alkatrészeket.Civilek összefogásával kellene rendbetenni.és egy tetőt építeni föléje!Persze nem a nálunk megszokott módon sok-sok mil.-ért!
Napoleon XIV
2010.szept.29.
312.
Persze. De a bérköltséget elszámolhatja. Vagy ön másképp tudja? Tudja, tartozik 541, követel 471 :)
Előzmény: og-ma – #309
Legutóbbi fórumpostok
- dorian - tegnap 22:17
Ön szerint miről ismerszik meg a "balos" és miről a "jobbos"?
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 21:35
Kedves Og-ma! Nincs szándékomban belebonyolódni a vitába, de a kêtkedésnek főleg az az ala (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - tegnap 21:26
Ami a multik, korrumpáltak, haszonélvezők érdekeit szolgálja az "környezetvédelem". Elvétve (...)
Környezet - dorian - tegnap 21:20
Civil szervezetek és egyházak. A fiatalok nem a jövőképet, biztos megélhetést, az elfogadhat (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - tegnap 21:16
Az energetízálás módját és fogalmát és használati lehetőségeit is ismerni kellene, Önnek (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - tegnap 21:07
Tisztelt Dorian! Sok művelt tanulni vágyó szkeptikussal találkoztam az elmúlt 30évben. de a (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - Napcsi - tegnap 20:53
Jujjj, ez milyen jó játék! ÉlveSZkedjünk! Keressünk lapgúlát (lapgulát) a lakásban. Én is (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 20:45
Nem egy valaki, hanem egy kör. No, és halálosan komolyan gondolják. A gazdasszonyképzés is h (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 20:34
Tényleg ugy gondolja valaki, hogy ez a megoldás? http://touch.femina.hu/hirhatter/gazdasszonyke (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 19:43
Tudja kedves Og-ma mindenkinek magánügye, hogy hisz, vagy nem hisz a lappiramisban, az aurapajzsba (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 19:12
Szerintem van és szüksêges is, hogy legyen. Csak nem ilyen szemellenzős, egyoldalú kellene, han (...)
Környezet - og-ma - tegnap 18:28
Tudtam hogy megjelennek a primitívségek, lappiramis témában, az ezzel kapcsolatos hülyeségek (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt