Környezetünkről...
szerintem
2011.febr.2.
325.
Én úgy tudom, hogy a járdák takarítása annak az ingatlan tulajdonosnak a kötelessége, akinek a telke előtt van a kérdéses szakasz. Ha magántulajdon akkor egyértelmű, ha nem, akkor az önko a soros. Sok tulaj sz....ik rá, míg valakinek szét nem loccsan a feje. Főleg most, hogy még közterületes ember sincs.
Tisztelet a kivételnek!!!
szerintem...
Tisztelet a kivételnek!!!
szerintem...
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: yepyep – #324
yepyep
2011.febr.2.
324.
Télen a hófedte járdákat a buszmegállóhoz illetve az általános iskolákhoz miért nem lehet letakarítani? Miért kell a diákoknak, a hazajáró embereknek csúszkálni, térdig hóban bukdácsolni? Életveszélyes! Kinek a feladata lenne ez?
szerintem
2011.jan.31.
323.
Egyszer beszélnem kellett a közterület felügyelő úrral. A kontaktus után meg is állapítottam - előítélet nélkül -, hogy: milyen segítőkész ember!
Aztán ugyan abban az ügyben tovább kellett lépnem az akkor még jegyző úrhoz. Ott is azt állapítottam meg, hogy: milyen segítőkész, közvetlen ember. De mivel már "távozóban volt", tovább küldött az akkori jegyző helyettes "úr"-hoz. Szintén előítélet nélkül, de meg kellett állapítanom, hogy Ő: hú, de nem az ész érvek embere! Pedig még én akartam segíteni az önko-nak...
Szóval amikor megtudtam, hogy a régi jegyzőhelyettes lett az új jegyző - a benyújtott ca.30-ból "egyetlen érvényes pályázattal" - szinte éreztem, hogy a közterületes úrnak meg vannak számlálva a napjai. Még akkor is, ha saját akaratából döntött így. Gondolom nem véletlen a két változás közelisége...
De hisz tudjuk, az erősebb kutya... ...nem látja a fától az erdőt! Sajnos.
szerintem
Aztán ugyan abban az ügyben tovább kellett lépnem az akkor még jegyző úrhoz. Ott is azt állapítottam meg, hogy: milyen segítőkész, közvetlen ember. De mivel már "távozóban volt", tovább küldött az akkori jegyző helyettes "úr"-hoz. Szintén előítélet nélkül, de meg kellett állapítanom, hogy Ő: hú, de nem az ész érvek embere! Pedig még én akartam segíteni az önko-nak...
Szóval amikor megtudtam, hogy a régi jegyzőhelyettes lett az új jegyző - a benyújtott ca.30-ból "egyetlen érvényes pályázattal" - szinte éreztem, hogy a közterületes úrnak meg vannak számlálva a napjai. Még akkor is, ha saját akaratából döntött így. Gondolom nem véletlen a két változás közelisége...
De hisz tudjuk, az erősebb kutya... ...nem látja a fától az erdőt! Sajnos.
szerintem
Előzmény: fortisz – #321
Pordi
2011.jan.31.
322.
Bocs! Nem gondoltam, hogy még valakit érdekel a dolog, de ha így van természetesen megoldom a gyűjtés lehetőségét és időben tájékoztatok mindenkit. Azonban ha már itt tartunk, van egy olyan spúrom, mintha a már meglévő kincseinkkel kapcsolatosan némi gondok vannak. Ma véletlenül megláttam az 56-os emlékmű zászlaját: kár, hogy képet nem lehet feltölteni!!!!!!!!!!! Ilyen volt a vascsicsergő zászlaja is!
Előzmény: og-ma – #319
fortisz
2011.jan.31.
321.
Önkormányzathoz bejelentettem. Remélem megoldódott a játszótér ügy.
Mielőtt bárki lélekszakadva hívná ezentúl ilyen ügyekben a közterületfelügyelőt, jelzem, nem létezik.
Hohóó, benne volt a Diósdhéjban januári számában a neve, elérhetősége?! ü-üüü.... Az önkormányatnál januártól nincs közterületfelügyelő. (ezt a választ kaptam)
Tehát hívható a központi szám.
Mielőtt bárki lélekszakadva hívná ezentúl ilyen ügyekben a közterületfelügyelőt, jelzem, nem létezik.
Hohóó, benne volt a Diósdhéjban januári számában a neve, elérhetősége?! ü-üüü.... Az önkormányatnál januártól nincs közterületfelügyelő. (ezt a választ kaptam)
Tehát hívható a központi szám.
fortisz
2011.jan.31.
320.
bocsánat, de nincs nagy tülekedés, hogy elvigyük azt az asztalt a játszóvárról...
og-ma
2011.jan.30.
319.
Tisztelt Pordi!
Hol van a doboz, vagy az egyszámla szám amin 1000Ft-ot "átadhatok"
Remélem lesz követőm. Anonim akarok maradni.
Hol van a doboz, vagy az egyszámla szám amin 1000Ft-ot "átadhatok"
Remélem lesz követőm. Anonim akarok maradni.
Előzmény: pordi – #317
fortisz
2011.jan.30.
318.
Hallom-hallom, hogy a földrengés érezhető volt is , no de forgószél csak nem támadt ugye? Merthogy a Duna utcai játszótér várán fennakadt egy asztal. Hmmm.. a mellette levő filagórában szokott volt állni.
Rendben, valami jóképességű csapat felrittyentette oda, na de, nincs két jólelkű ember a környéken aki leemelte volna onnan?! Feltételezem, nem ma dél előtt 2 perccel sodródott oda (ma ugyanis pontban délben értem oda). Ha valaki arra lakik, vegye nyugodtan magára...vagyis inkább kezébe, és cselekedjen, kérem!
Próbálhattam én egyedül leemelni, nem ment. Elment mellettünk pár autó, valahogy onnan sem ugrott ki senki segíteni. Ha valaki kész rá, akkor holnap délelőtt várom egy kis erőkifejtésre, sajnos ma már nem tudok oda visszamenni! Jelezzék bátran.
Illetve várom segítségüket abban is, hogy egyébként ilyen esetekben (vandalizmus, közvilágítás hiánya, akármi ami közterületen történik...) kihez lehet fordulni? Láttam, hogy létezik közterület felügyelet, hivatali számmal, és pl hétfőn du-i "ügyfélfogadással". Van egyéb is?
Rendben, valami jóképességű csapat felrittyentette oda, na de, nincs két jólelkű ember a környéken aki leemelte volna onnan?! Feltételezem, nem ma dél előtt 2 perccel sodródott oda (ma ugyanis pontban délben értem oda). Ha valaki arra lakik, vegye nyugodtan magára...vagyis inkább kezébe, és cselekedjen, kérem!
Próbálhattam én egyedül leemelni, nem ment. Elment mellettünk pár autó, valahogy onnan sem ugrott ki senki segíteni. Ha valaki kész rá, akkor holnap délelőtt várom egy kis erőkifejtésre, sajnos ma már nem tudok oda visszamenni! Jelezzék bátran.
Illetve várom segítségüket abban is, hogy egyébként ilyen esetekben (vandalizmus, közvilágítás hiánya, akármi ami közterületen történik...) kihez lehet fordulni? Láttam, hogy létezik közterület felügyelet, hivatali számmal, és pl hétfőn du-i "ügyfélfogadással". Van egyéb is?
pordi
2010.dec.2.
317.
Pisti! Megnéztem, nem olyan katasztrofális a helyzet. Több 10 liter "Tecnos" festékkel megmenthető a prés! (ez egy Finn kültéri festék, viszont 1 kg. kb. 4000 Ft) Ha megegyezünk, egy gyűjtéssel összehozható a dolog!
Előzmény: piszakistvan – #313
piszakistvan
2010.nov.7.
316.
Kegves kapocs,ha nem tudja elképzelni ,bármelyik skanzenben megtekintheti megvalósított állapotban.
Pordi
2010.nov.5.
315.
Pisti! Holnap megnézem, és (mivel) magam is bortermelő ember vagyok, megálmodom, hogyan tudnánk rendbe rakni.
Kapocs
2010.nov.5.
314.
Amit az ott játszó gyerekek le tudnak szedni, az már magától is leesik.
A tető, valami hihetetlen esztétikai élményt nyújtana.
Karbantartás, tisztelt uram, karbantartás! Van egy falugazda. Csinosítsa, javítgassa, pácolgassa.
A tető, valami hihetetlen esztétikai élményt nyújtana.
Karbantartás, tisztelt uram, karbantartás! Van egy falugazda. Csinosítsa, javítgassa, pácolgassa.
piszakistvan
2010.nov.5.
313.
Ma megnéztem a posta mellett levő szöllőprést,rajta a dátum 1831!Ahogy most kinéz 2-3 év mulva egy kupac korhadt fa lessz belőle ,hirdetve a ma élő emberek trehényságát.A dicső unatkozó ifjuság már elkezdte szétszedni az alkatrészeket.Civilek összefogásával kellene rendbetenni.és egy tetőt építeni föléje!Persze nem a nálunk megszokott módon sok-sok mil.-ért!
Napoleon XIV
2010.szept.29.
312.
Persze. De a bérköltséget elszámolhatja. Vagy ön másképp tudja? Tudja, tartozik 541, követel 471 :)
Előzmény: og-ma – #309
deak aron
2010.szept.29.
311.
Tisztelettel próbálok válaszolni, kedves og-ma, de néha már nem megy, mikor az emberfia ilyet hall. Ez egy baromság. Mindenki mehet, kinek kevés tapasztalata van a lovakkal.
Előzmény: og-ma – #296
deak aron
2010.szept.29.
310.
Szia Pordi.
Kicsit megkésve, de hátha olvasod. Anno ugyan ezen okokért nem léptem be jómagam sem. Az akkori vezető (Cs. T.) is hasonló módon "nyalta" ki a pénzt a polgárőrségből. Aztán kikanalazták az illetőt, de változás nem történt. Sajnálattal hallom, hogy most sem, pedig Macsotayban nagyon bíztam. De én is azt látom, hogy mindenhol vannak a polgárőrök, csak a faluban nem.
Ellenben a lovas megoldása a dolognak nem rossz. Hidd el, nem lesz belőle olyan, amitől Te tartasz. Én személy szerint egy dologtól tartok: hogy ez a kezdeményezés is a hamvaiba hal. Jómagam is felajánlottam, hogy megyek, de ha igazán magamba nézek és őszinte vagyok, akkor kénytelen vagyok azt mondani, hogy nem tudok, mert nincs időm, energiám. Ennek ellenére fogok menni, ha szükség lesz rám.
Mert itt élek és ez fontos nekem.
Azt mondom, ne add fel, mert szükség van minden egyes emberre, aki kevéske kis affinitást érez a dolog iránt.
Üdv:
Á
Kicsit megkésve, de hátha olvasod. Anno ugyan ezen okokért nem léptem be jómagam sem. Az akkori vezető (Cs. T.) is hasonló módon "nyalta" ki a pénzt a polgárőrségből. Aztán kikanalazták az illetőt, de változás nem történt. Sajnálattal hallom, hogy most sem, pedig Macsotayban nagyon bíztam. De én is azt látom, hogy mindenhol vannak a polgárőrök, csak a faluban nem.
Ellenben a lovas megoldása a dolognak nem rossz. Hidd el, nem lesz belőle olyan, amitől Te tartasz. Én személy szerint egy dologtól tartok: hogy ez a kezdeményezés is a hamvaiba hal. Jómagam is felajánlottam, hogy megyek, de ha igazán magamba nézek és őszinte vagyok, akkor kénytelen vagyok azt mondani, hogy nem tudok, mert nincs időm, energiám. Ennek ellenére fogok menni, ha szükség lesz rám.
Mert itt élek és ez fontos nekem.
Azt mondom, ne add fel, mert szükség van minden egyes emberre, aki kevéske kis affinitást érez a dolog iránt.
Üdv:
Á
Előzmény: Pordi – #285
og-ma
2010.szept.29.
309.
Napoleon XIV.
A költség elszámolás nem főúri szeszély- passzió dolga, Ezt szigorú szabályok szerint kell végezni. Vagy privatizációs szerződés során ez alól mentesült a vizmű vállalat???
A költség elszámolás nem főúri szeszély- passzió dolga, Ezt szigorú szabályok szerint kell végezni. Vagy privatizációs szerződés során ez alól mentesült a vizmű vállalat???
og-ma
2010.szept.29.
308.
Egyet értek, úgy sem akarják megérteni mondani valómat. Azt fel sem tételezem hogy, nem is értik miről beszélek.
mlovas
2010.szept.29.
307.
Igen de a L'Oreal termékekért is fizetek nem ?
Csak azért veszem meg (fizetek érte) mert megérdemlem.pl.jó voltam és nem csaltam, loptam , hazudtam.
Részemről ennyi, parttalan vita.
Csak azért veszem meg (fizetek érte) mert megérdemlem.pl.jó voltam és nem csaltam, loptam , hazudtam.
Részemről ennyi, parttalan vita.
Előzmény: og-ma – #304
Napoleon XIV
2010.szept.29.
306.
Ön a szolgáltatásért fizet, vagyis az elfogysztott vízmennyiség után. Az a Kft dolga, hogy a gazdálkodása során milyen költségeket számol el, ahhoz magának semmi köze. Vagy innen fúj a szél, maga FB tag akar lenni? Jó lenne, ha végre elárulná, hogy mi is tulajdonképpen a baja!
mlovas
2010.szept.29.
305.
Látom nem gondolkodott el azon el amit írtam, nem baj.
Lehet majd reggelre megvilágosodik.
Nagyon zavarosan fogalmaz, egyszerűen nem értem amit ír.Ez jereváni nyelv?
Nem kéne erőltetni az írást,nem megy magának.
Lehet majd reggelre megvilágosodik.
Nagyon zavarosan fogalmaz, egyszerűen nem értem amit ír.Ez jereváni nyelv?
Nem kéne erőltetni az írást,nem megy magának.
og-ma
2010.szept.29.
304.
Szerintem meg L'Oreal, mert megérdemlem.
Szerintem a hasonlat úgy rossz ahogy van. nem azért érdemlem meg mert irigy vagyok, hanem mert FIZETEK érte.
Tipikus példája a szezont keverem a fazonnal, meg a jereváni rádió
ismérvnek.
Szerintem a hasonlat úgy rossz ahogy van. nem azért érdemlem meg mert irigy vagyok, hanem mert FIZETEK érte.
Tipikus példája a szezont keverem a fazonnal, meg a jereváni rádió
ismérvnek.
og-ma
2010.szept.29.
303.
A tények néha arroganciának hatnak (de csak egyeseknél)pedig nem azok. Nem kívánom az arrogancia fogalmát részletezni. Attól csak tudatos nem akarom megérteni, mit mond a másik a rosszabb.
Napoleon XIV
2010.szept.29.
302.
"a gonosz nem érdemeli meg a sors anyagiakkal bizonyított jóindulatát"
Szerintem meg L'Oreal, mert megérdemlem. Sőt, szerintem aki arogáns hangnemben írogat, az nem érdemli meg, hogy beírhasson.
Szerintem meg L'Oreal, mert megérdemlem. Sőt, szerintem aki arogáns hangnemben írogat, az nem érdemli meg, hogy beírhasson.
Előzmény: mlovas – #298
Napoleon XIV
2010.szept.29.
301.
Ön is rendbe tehetné a saját lelkivilágát, gondolatait.
"Az irigység a gonoszság egy formája, a gonosz nem érdemeli meg a sors anyagiakkal bizonyított jóindulatát"
"Én nem irigykedek senkire sem. mindenkinek lehető legjobb anyagi helyzetet kívánom"
"Az irigység a gonoszság egy formája, a gonosz nem érdemeli meg a sors anyagiakkal bizonyított jóindulatát"
"Én nem irigykedek senkire sem. mindenkinek lehető legjobb anyagi helyzetet kívánom"
Előzmény: og-ma – #300
Legutóbbi fórumpostok
- szömörce - tegnap 19:44
http://www.origo.hu/itthon/20120517-szigetkoz-vizugyi-p (...) A Közgép többmilliárdos vízüg (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 19:37
"A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból 350,6 millió forint átcsopo (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:39
Jól felkészülnek majd, hogy ne legyenek váratlan események.... http://hvg.hu/itthon.bunugy (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - Ego sum - tegnap 17:33
Elvenné a pártok állami támogatását Orbán. Mérgemben én is sokszor gondoltam egy ilyen (...)
Politika - szömörce - tegnap 15:17
"Selmeczi odébbáll, ha ráterhelik a telefonadót A távközlési adót nem a telefonáló ember (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 15:05
"Két és fél milliárd forintot spórolna az állam, és teljesen felborulna a pártfinanszírozá (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 8:19
Wham, bam, thank you ma'am! http://nol.hu/kulfold/ft__orban_eloszor_dug__aztan_kerdez
Változások a Fidesz-kormány alatt - danidoki - máj.17. 22:29
Tavaszköszöntő 2012 http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...)
Fotók - danidoki - máj.17. 21:42
Majális a Kőbányában: http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...) danid (...)
Fotók - öreg-szaki - máj.17. 13:47
Vajon ez kinek a hibája? Biztosan nem azért mennek el külföldre a fiatalok, mert nem szeretik a (...)
Politika