Környezetünkről...

sorrend post/lap  
dormogo

2008.júl.10.
25.
Az a baj, hogy a köbányai és törökbálinti ut kereszteződésénél, ahol a háromszögletű kresztábla van már akkora, hogy kihúzni sem lehet. Szerintem ott soha nem is jártak kaszálni, pedig igen csak gazos.
Link erre a hozzászólásra:
moment

2008.júl.10.
24.
Nehéz lesz odaérni mindenhová, mivel igencsak túlterheltek, ezért feltalálták a szakaszos fűnyírást. Egy csík vágás ide, egy csík vágás oda. Aztán elfelejtik a folytatást, viszont ellehet mondani, hogy ott voltak.

http://hu.fotoalbum.eu/moment
Anonymus

2008.júl.10.
23.
..."egyszer majdcsak odaérnek mindenhová"
Milyen naív- édes Istenem!
magyarember

2008.júl.10.
22.
Üdv! Vannak problémák, pl felénk ( Felsőgazdag dűlő és Zöldfa utca közötti terület) még SOHA (mióta itt lakunk) nem jártak füvet nyírni, utat javítani stb..Parlagfű nincs, mert gyökerestül kihúzom, nehogy a feleségem rosszul legyen , ugyanis allergiás rá. Falugazda..azt látom, hogy tolják a talicskát..nem tűnnek túl hatékonynak, mindegy egyszer majdcsak odaérnek mindenhová.
gyöngyös

2008.júl.7.
21.
Feltettem a fotókat a net-re az Arany János utcai vízelvezető árokról. Nagyon jó lenne, ha valaki lépne az ügyben! (Évente egyszer szoktak jönni kaszálni, de az semmit nem ér, azt rendszeresen takarítani kell(ene), mert elvész a valódi funkciója.

http://hu.fotoalbum.eu/gyongyos
dormogo

2008.júl.3.
20.
Kőbányi útról a törökbálinti utra kihajtva, jobbkézfelöli oldalon, közterületen méteres magasságban kb. 50 m hosszon terem a parlagfü. Jó volna ha a falugazda sürgősen intézkedne!!!!!!!!!!!! Sokba kerül az allergia gyógyszer!!!!!!!!!!!!
mozo78

2008.júl.1.
19.
Régebben valamelyik fórumon (vagy ezen, vagy a hivataloson) említette valaki, hogy Diósdon lehet kapni használt műanyag tartályokat, melyeket le lehet ásni a földbe ciszternának. Nem tudja valaki, hogy lehet-e még kapni, ha igen akkor hol, mennyiért? Most hordókat használok erre a célra, de szeretném máshogy megoldani.

Köszönöm.
gyöngyös

2008.júl.1.
18.
Szeretném jelezni, hogy az Arany János utcában (Osváth cukrászda mögötti utca), ahol az M0-ás mellett párhuzamosan egy vízelvezető árok húzódik a diósdi részen, hatalmas, embernagyságú gaz és parlagfű nőtt!!!!
Önkormányzat azonnal intézkedjen, mert, ha ez az árok megtelik szeméttel és nem tudja elvezetni a vizet, el fogja árasztani a falut az esővíz!!!!
Képeket is készítettem, de egyelőre ide nem lehet feltenni.
üdv, Sebestyén Gyöngyi
diosizs

2008.jún.19.
17.
Nicke!
A Kőbánya az önkormányzat tulajdona, így a polgármestertől kell írásban engedélyt kérni. (Legalábbis korábban még így volt) A Hivatalban biztos meg tudják mondani.
Üdv, dizsu
Előzmény: Nicke – #16
Nicke

2008.jún.18.
16.
Még azt kérdezném (lévén friss diósdi), hogy a kőbányánál lehet-e egy bográcsos főzést rendezni vagy ezt tiltja valami?
Úgy láttam, hogy rendezvények kapcsán szoktak ott főzni.
Nicke

2008.jún.18.
15.
Nagyon köszönöm a tippet, egy utolsó (igaz sérült, de javítható) darabot sikerült megszerezni.
Előzmény: moment – #14
moment

2008.jún.12.
14.
Kedves Nicke!

Kb. két hete hoztam el a kukák utolsó darabjait. A Falugazda Kft.-t kérdezze meg, hogy esetleg nem maradt-e meg egy. A polgármesteri hivatalban már régen azt a tájékoztatást adják, hogy nincs kuka.
Előzmény: Nicke – #12
moment

2008.jún.12.
13.
Kedves Kema!

A héten jártam az Érdkom Kft. irodájában és rákérdeztem a lomtalanításra.
Azt válaszolták, hogy nem tudnak róla semmit, de Érd lomtalanítása előtt nem fog sor kerülni rá, az pedig eltart augusztusig és még csúszhat is az időpont.
Legszívesebben leraknám az igencsak felgyülemlet lomot valamelyik képviselő háza elé, mert a környező falvak is megtudták oldani időben a megszervezését, csak Diósd a kakukkfióka.

Előzmény: kema_4 – #10
Nicke

2008.jún.12.
12.
Mivel nem kaptunk választ a zöldkukák ügyére sem, ezért szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek _eladó_ (felesleges) zöldkukája?
Mert úgy látom hogy van akinek három van, van akinek meg nulla.
A sima kukából nem viszik el a zöldet, ha jól tudom égetni meg nem szabad, zöld kukát meg nem lehet már beszerezni.
Matricás megoldásra meg nem kaptunk választ eddig.
Kiskifli

2008.máj.19.
11.
Kedves kema_4!

Ugyan van lomtalanítás topic, de mindegy is, hol kérdezi. A kutya se válaszol. A többi fórumtárs is többször kérdezte már, mivel mégiscsak május közepe van. Találgatunk, egymásnak próbálunk okosságokat mondani, mindhiába.
Előzmény: kema_4 – #10
kema_4

2008.máj.19.
10.
Kedves Fórumozók!
Valaki említette (vagy itt, vagy a diosd.hu-n), hogy a közeljövőben lomtalanítás várható a községben. Van már pontos ütemterv?

Köszönöm
Maria

2008.máj.14.
8.
Vajon lesz-e szúnyogirtás szerény falunkban ?
Tegnap már a televizióban foglalkoztak vele , hogy a vérszívók kezdenek előjönni .
Ráadásul , nálunk a " hegyen " , sajnos nagyon sok olyan " szomszéd " van , aki a telkén hónapokig - évekig nem vágja le a gazt , az pedig ugye jó kis búvúhely ezeknek az állatoknak . Mert ugye ezzel a jelenséggel ( mármint a méteres gazzal ) nem igazán foglalkozik az illetékes ! Pár évvel ezelőtt a falu akkori honlapján , az akkori képviselő - k felhívták a lakosok figyelmét , hogy jelentsük be , akár a honlapon is , hol található ilyen ingatlan , ezzel segítve az illetékes munkáját .
Én megtettem - utca,házszámmal megírtam az ominozus telket - válasz is érkezett : irjam meg a saját telkem helyrajzi számát , cimét és azt hogy a jobb vagy bal oldali szomszédomról van szó . Majd ők kinyomozzák melyik telekről is írtam .
Ha valaki tudja a választ , mármint az első mondatomra - kérem ossza meg velünk is tudását .
kutya

2008.febr.23.
7.
Kedves előttem szóló! Köszönöm az ötletet, én is tudom, de a neten számomra hosszadalmas az ujságolvasás,/ de azért időnként rá hagyatkozom/. Üdv.kutya
szurkevereb

2008.febr.22.
6.
Kedves kutya, a lap itt is olvasható elektronikusan, ott van bal oldalt, hogy Diósdi Krónika. Én is itt olvasom, mert én sem szoktam kapni. A 11. oldalon van a cikk.
Előzmény: kutya – #5
kutya

2008.febr.22.
5.
Kedves előttem szóló! Sajnos a lapot nem olvastam, mivel hozzánk még nem érkezett meg. /lehet, hogy nem is fog! néha úgy szokta/. Majd elolvasom a szomszédét. Várjunk még egy kicsit, hátha reagálnak. Szerintem márc. 3.-án többünknek el kellene menni, arra a beigért tájékoztatóra,/ ami Diósd jövőjével kapcsolatban lesz/ lehet hogy ott választ kapunk. Üdv: kutya
piszakistvan

2008.febr.21.
4.
Tulajdonképpen én az Erdélyi Csaba telefonszámát szeretném megszerezni valakitől.Nem tudom titkosította e az övét ,mert a tf. k-ben nincs benne.Szivem szerint én hangosan üvöltenék, DIÓSDIAK .,,,akik tisztelitek őseitek szellemét ,,,ÉBRESZTŐ!
piszakistvan

2008.febr.21.
3.
Kedves kutyuska !Bocsáss.meg nem tudom .fiú vagy e,vagy lány?Órák óta itt ülök a gép előtt , figyelve, hogy hátha valaki jelentkezik az illetékesek közül,de úgylátszik ,hiába !Kénytelenek leszünk ketten beszélgetni!Percekkel ezelőtt olvastam az ujságot , benne a k. védő csapat megalakulásáról.Az olvasott célok csodálatosak,tökéletesen egyetértek velük.CSak valahogy a cikk olvasása közben ,én úgy szoktam fogalmazni ,-valami hideget- éreztem.Nem hívtak maguk közé senkit . Most nem értem, egyedül akarnak mindent megcsinálni?Nem lennék nyugtalan ha most novembert írnánk, lenne még sok időnk, de itt a tavasz igyekezni kell a faültetésekkel! Neked mi a véleményed?
kutya

2008.febr.21.
2.
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Üdv: kutya
piszakistvan

2008.febr.20.
1.
Most olvastam hogy megalakult a környezetvédelmi egyesület.Szeretném tudni hogy ez zárkörű e? Hol lehet felvenni velük a kapcsolatot.stb.Ez a dolog nekem is a szivemcsücske!

Legutóbbi fórumpostok