Környezetünkről...

sorrend post/lap  
og-ma

2010.szept.19.
275.
Mindaddig míg a hulladékfeldolgozó(háttér) ipar, gyakorlatilag nem létezik, addig az egész kissé humoros, irreális.környezetvédelemről beszélni.A nagy környezetvédők a gk parkolással, esetleg, a lombégetéssel foglalkoznak, tanulmányokat irógatnak, amiből nem lesz semmi.
Űvőltik a csatorna szükségességét, és közben a műtrágyázással nem foglalkoznak. Egy kg ammónium műtrágya hány lakosegyenérték szennyezésnek felel meg???
Kinában Indiába hulladék válogatás is van.Munkanélkülieket igy foglalkoztatják(nem szakemberekről van szó) Bécs hulladékkal fűt.
Link erre a hozzászólásra:
Ilonka

2010.szept.18.
274.
Ma délután vittem PET palackokat a csapágygyár előtti szelektív hulladékgyűjtőbe. Borzalmas látvány fogadott. Úgy látszik, hiába helyezték át az út mellől-. Ez már tényleg csak a község lakossága lehet, akik ezt teszik. Zöld hulladéktól kezdve minden található ott.
Ja és a guberálót / aki hosszú kampóval kotorászott a tartályokban/ sem zavarta a jelenlétem. Nyugodtan "dolgozott"
Jó pár éve még rendezetten tiszta falu volt Diósd. Miféle emberek élnek most itt, hogy ennyire nem törődnek környezetük rendben és tisztán tartásáról.
Az árkok szemeteléséről nem is beszélve.
Amikor meg mertem kérdezni egy illetőt (világos nappal) Kis dolga ügyében a járda mellett, az volt a válasz, hogy a kutya is ott végzi.
És még várossá szeretnék nyilváníttatni sokan Diósdot. Hol van a régi kedves falu?

og-ma

2010.szept.18.
273.
Én hiszek abban hogy :
segits magadon az Isten is megsegit.
Azt meg látom hogy a pártokra politikusokra várni felesleges, belőlük csak a jó jogi gazdasági környezetet kell kisajtolni, elvégre mi tartjuk el őket. Feladatuk a külföldi és belföldi parazitizmus felszámolása.
IMF stb-stb.
motoros

2010.szept.18.
272.
> még az sem jogosult ósdi nézetekkel teleírni a fórumot.
Így is van! Éljen a véleményrendőrség! Szerencsére ez nem ósdi nézet.
Előzmény: og-ma – #271
og-ma

2010.szept.18.
271.
Tipikus mit miért hogy nem lehet hozzászólás Napoleon Úrtól.
Kiemelkedő "szakértelem" nálunk csak erre képes. Valami hasonló
hangzása volt a szoc-lib kormány böfögésének is.
Mindenkinek elsősorban magát kell felemelni , és munkát teremteni.
Ha mindenki annyi új munkahelyet teremt élete során mint én, és annyi új terméket létrehoz, még az sem jogosult ósdi nézetekkel teleírni a fórumot.
Várjuk már, várjuk az új magyar csodákat, de úgy hogy semmit ne
nekünk kelljen megtenni.(dolgozzon más, én meg nem hiszem el hogy lehet)
Anonymus

2010.szept.17.
270.
Mindezeket cserébe azért, hogy a parlagfű szabadon nőjön és virágozhassék, ugye? Mert a mérhetetlen haszna mellett eltörpül mindaz, ami a kára. A 30%-ra rúgó népi allergia elhanyagolható tényező. Akár van haszna a gyógyszeriparnak a buliból, akár nem, nem az a járandó út, amit megjelölt. Mi ketten nem vagyunk allergiásak, de gondoljon azokra, akik azok és hogy pokol az életük júliustól októberig.
Előzmény: og-ma – #268
Napoleon XIV

2010.szept.17.
269.
"A hazai jó árút használni idegen rossz helyett pl: kinai fokhagyma."

Ez lenne a kívánatos! De magyarázza azoknak az ágrólszakadtaknak, akik vásárláskor kizárólag az árakat nézik. Azok akkor is az olcsóbbat veszik, ha mégoly kínai is! A piacon az ár dönt. Vagy maga fogja őket támogatni, hogy a drágábbat vegyék? És most ne válaszolja azt, hogy menjenek el dolgozni. Maga teremt nekik munkahelyet? Olyat, ahol a bejelentett jó munkabérük után megfizeti a járulékokat is? Vagy befizeti őket szakképzésre, és addig eltartja a családjukat is, amíg tanulnak, és nem keresnek?

Csupa jólképzett gazdasági szakember!
Előzmény: og-ma – #268
og-ma

2010.szept.17.
268.
Mi a teendő? 3 a sok lehetőség közül.
1./ A gépjármű forgalmat ésszerűen korlátozni kellene.A hazai jó árút használni idegen rossz helyett pl: kinai fokhagyma.
2./ A szervezetet gyakran méregteleniteni.
3./ energetizált ívóvizet inni
elefant

2010.szept.17.
267.
„A parlagfű jó izű, ezt már az indiánok régota tudják és gyógyitó ételként használják.”
Bizony, bizony!
Sütibe sütik, papírba tekerik és elfüstölik. Már jó rég óta.
Előzmény: og-ma – #260
Anonymus

2010.szept.17.
266.
Minden esetre érdekes, részletes fejtegetés. De akkor mi a teendő? Az gépjárműveket leállítani? Ugye, hogy nem!
A búza és tejallergiások számával kapcsolatban pedig vitába szállnék!
Előzmény: og-ma – #263
og-ma

2010.szept.17.
265.
Google keresőben "parlagfű gyógynövény".
Hajrá új ismeretekért.
og-ma

2010.szept.17.
264.
Mi a garancia arra hogy nem téves diagnózisról van szó, esetleg lelki eredetű problémáról.
og-ma

2010.szept.17.
263.
http://www.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=97156
Ime a cikk a parlagfűről.
Anonymus

2010.szept.17.
262.
Ezt azoknak a szerencsétleneknek mesélje, akik megszenvedik "gyógyító" hatásait. Taknyuk, nyáluk összefolyik, nem látnak a szemüket elborító könnyfüggönytől. A reá allergiásoknak megérinteniük sem szabad, de az egészséges embereknek sem ajánlják, mert kiválthatja a lappangó allergiát. Csak kesztyűben szabad tépkedni, vagy kaszálni. De még virágzás előtt. Az irtásának elmulasztását az állam súlyos pénzbüntetéssel torolja meg.
A hozzászólásomban említet harmadik szomszéd pedig vicc volt, mert a szél a virágpot kilométer nagyságrendű távolságra elhordja. A szerencsétlen allergiás olykor hiába néz körül lakhelyén, mert a virágpor olykor hetedhét határból érkezik.
Legyen szíves, linkeljen be ide valamit a parlagfű gyógyító hatásáról, ami miatt dícsőíteni kellene!
Előzmény: og-ma – #260
og-ma

2010.szept.17.
260.
A parlagfű az gyógyszer még ha sokan nem is tudnak róla.
Elterjesztették ezt a téveszmét, okosaink azért hogy a gyógyszerforgalom nőjjön, meg hogy a főbünös a sok felesleges külföldi áruszállités miatti kipufógógáz hatása titokban maradjon.
A parlagfű jó izű, ezt már az indiánok régota tudják és gyógyitó ételként használják. Pollenje csak a kipufógógázzal együtt káros(???)
og-ma

2010.szept.17.
260.
A parlagfű az gyógyszer még ha sokan nem is tudnak róla.
Elterjesztették ezt a téveszmét, okosaink azért hogy a gyógyszerforgalom nőjjön, meg hogy a főbünös a sok felesleges külföldi áruszállités miatti kipufógógáz hatása titokban maradjon.
A parlagfű jó izű, ezt már az indiánok régota tudják és gyógyitó ételként használják. Pollenje csak a kipufógógázzal együtt káros(???)
piszakistvan

2010.szept.12.
259.
Kérem ,ha valaki tud,segítsen.Ma gyalog mentem haza a faluból,a 70-es út mellett. Az iskola kerítése mellett észrevettem,hogy valaki gyertyán sövényt ültetett valamikor. Magam is hasonló indittatásból vásároltam különböző facsemetét még tavaj.Most a kertemben növekszik 450-db gyertyáncsemete, 50-db amerikai vöröstölgy, 20db ginkó biloba, kínai páfrányfenyő,50db hárs.Ezúton szeretném megtalálni ehhez a munkához közreműködő társaimat.Miért ne szépítenénk környezetünket?
kasszandra1

2010.szept.11.
257.
Hol vannak a közterületfelügylők, a Falurabló kft, netán a Jobbik híres gárdája?Ami köztudottan a parlagfű irtásra szakosodott. Illegalitásban is csinálhatnák az ifjú gárdisták- nem Csapajev!
kasszandra1

2010.szept.11.
257.
Hol vannak a közterületfelügylők, a Falurabló kft, netán a Jobbik híres gárdája?Ami köztudottan a parlagfű irtásra szakosodott. Illegalitásban is csinálhatnák az ifjú gárdisták- nem Csapajev!
bocskoros

2010.szept.11.
256.
annyira felbosszantott, hogy Anonymus hozzászólását már el sem olvastam, csak írtam!
KÖSZÖNÖM ANONYMUS
Előzmény: lovas – #253
bocskoros

2010.szept.11.
255.
németesen ejtem a nevét!
Rettentő inteligenciáját ismét mutatja! Az allergiás ha csak elmegy mellette már rosszul van, hozzáérni nem tud!
MENJEN a szőlőjébe lovat temetni.
Anonymus

2010.szept.11.
254.
Csak a parlagfűhöz szólnék!
Mi van azzal a szerencsétlennel, aki fokozottan allergiás és a parlagfű a harmadik szomszéd kertjében virágzik, amelyet két rotweiler őríz éberen? Jó, rendben van, nem ott szerez ötszáz tövet, hanem valahol máshol. Hogyan? Gázálarcban? Mert különben nem kap gyógyszert az allergiájára? Kinek kell leadnia az ötszáz tövet? A dokinak, aki szintén allergiás? Vagy a patikusnak? Tisztában van azzal, milyen tünetekkel jár egy ilyen allergia? Erről nem olvasott valahol valamit?
Azt hiszem, ismét elvetette a sulykot! Mint a múltkor, amikor azt fejtegette, hogy a nikotin nem mérgező!
lovas

2010.szept.11.
253.
Valahol olvastam ,hogy az almafák tűzelhalása is. a trehány, lusta tulajdonosok álltal - kialakuló -betegség.Nem sorscsapás.A parlagfű sem az .Én csak annak adnák gyógyszert aki behoz mondjuk 500 -db parlagfűvet.Igaz lehajolni nem könnyű , siránkozni könnyebb!
magyarember

2010.szept.10.
252.
Üdv! Azért, hogy ne csak a választásról legyen szó küldök Diósdról egy hírt..igaz sajnos nem szép dolgot, ma találtam a neten.
http://www.origo.hu/365/hazkorul/20100906-parlagfu-feny (...)
Murmuc

2010.júl.16.
251.
Kasszandra: Murmuc, nem Mufurc. Mi a sok növény? Tényleg van és locsolom is. De a szomszéd utca másik végén nincs és nem is locsolnak, mégis tele van szúnyoggal. Ott mivel hibáztak? Közel laknak hozzám?

Legutóbbi fórumpostok