Ami alapvető lenne..

sorrend post/lap  
katicabobo

2008.ápr.16.
22.
Tisztelt Illetékes Urak!

Felháborítónak tartom, hogy egy, a január végén leadott telekrendezési kérelemről születendő határozatot a mai napig nem tudtak aláírattatni az illetékes személlyel, a falu jegyzőjével.
Indoklásukban elmondták, hogy jelenleg nincs aláíró személy, aki a becses nevét oda tudná biggyeszteni a kb. 1 oldalas határozat végére. Az illetékes személyek közül jó néhányan tartós betegállományban vannak már hosszabb ideje és ezért az aláírás nem lehetséges.
Tisztelettel kérdezem, hogy nem kellene már meggyógyulni és talán a diósdi lakosok ügyével is foglalkozni? Nem a Tisztelt Polgármester Úr illetve a Képviselő testület feladata, hogy az ehhez hasonló ügyeket észrevegye és időben intézkedjen a feladatok gördülékeny végrehajtatásáról? Talán rosszul tudom, de nem ők vannak értünk?
És végül engedjék meg, hogy innen kívánjak gyors felépülést az illetékeseknek illetve tágabbra nyitott szemeket a főnököknek.
Link erre a hozzászólásra:
Pusztai Farkas

2008.ápr.15.
21.
Noha a fejlemények már annál jobbak, mint azt kezdetben gondoltam (miszerint csak úgy leborították szegény párát valahova), de az se semmi, hogy gyakorlatilag észrevétlenül elássanak egy lovat a községben!
Vajon hol, és milyen mélyre?
elefant

2008.ápr.15.
20.
Tisztelt Yorick!
Kérem ne csigázzon! Csak csepegteti az infót.
Egy ló azért mégsem egy tengerimalac! Nem szeretnék egy paci sírásója lenni!
Most akkor mi is van ezzel a derék nyihahával?
Előzmény: Yorick – #16
danidoki

2008.ápr.15.
19.
Eddig azt hittem, hogy itt csak viccelődés folyik, de ha ez igaz, és valaki Diósdon tényleg eltemetett egy elpusztult szerencsétlen állatot, akkor nem is tudom mit mondjak. Meg vagyok döbbenve. Nem kellene ezt valahol jelenteni? Honnan szállították ide? Milyen betegségben pusztult el? Ez nem vicc emberek! Tud erről a hivatal? Az elhantoló cég csak úgy nem temethet el egy állatot akárhol, engedély nélkül, ilyet még nem is hallottam! Egy elpusztult állat elhelyezésének is szigorú szabályai vannak. Azért egy nagy testű lovat nem lehet csak úgy észrevétlenül eltünteni a föld alá!
Kiskifli

2008.ápr.15.
18.
A döglött kispolák viszont igaz.
Kiskifli

2008.ápr.15.
17.
Akkor most ismét bocs. Én azt hittem...
Ezek szerit elefant most méginkább haragudni fog rám, mert gépelheti be újra. Ó :(
Yorick

2008.ápr.15.
16.
„Az ott szereplő ló már eleve képletes”

Na álljon meg a vitamenet. Mielőtt még tovább mennénk. Szögezzük le, hogy ez a ló, nagyon is valóságos döglött ló. Ez a döglött ló, mint ahogy mondtam, annak a rendje és módja szerint el lett hantolva.

A kérdések: Hol lett elhantolva?
Ki hantolta el?
Kinek a megbízásából lett a munka elvégezve?
A munkát elvállaló cég adott e számlát?

Egyenlőre ennyi.
Kiskifli

2008.ápr.15.
15.
Mégegyszer bocs! De te is figyelmetlen vagy. A 8. hsz-tól kéretik újra figyelmesen átolvasni! Az ott szereplő ló már eleve képletes, én meg csak reagáltam rá. Üdv!
Előzmény: elefant – #14
elefant

2008.ápr.15.
14.
Péksütike! Jól átvertél!
Már megírtam egy kétflekkes dörgedelmet. A lóra!
De szerencsére mielőtt elküldtem volna, ránéztem a fórumra, láttam hogy csak roncsautó.
Most koptattam fölöslegesen a tasztot, meg a vérnyomásomnak sem tett jót!
Puszika!
Előzmény: Kiskifli – #13
Kiskifli

2008.ápr.15.
13.
Bocsánat! A "döglött lovat" idézőjelbe kellett volna tennem. A valóság az, hogy egy roncsautó lett letéve oda, gondolom, mert nem fért bele a konténerbe :)
Pusztai Farkas

2008.ápr.15.
12.
Viccelnek?! Vagy valóban van egy döglött ló az említett helyen?!

Elvileg az önkormányzatnak és az állatorvo(ok)nak tudniuk kell arról, ki tart lovat a községben - s ki az, akinek most hibádzik egy...
A lovaknak is van (elvileg) azonosítójuk, annak alapján is felkutatható a módfelett embertelen tulajdonos.

A magam részéről hasonló bánásmódot kívánok neki, ha majd lejár az ő ideje is!
Kiskifli

2008.ápr.15.
11.
Én tudok egy döglött lovat a gyárnál lévő szelektív gyűjtőnél. Fel nem foghatom a gazdája viselkedését!!!!
Előzmény: Yorick – #10
Yorick

2008.ápr.14.
10.
Te tán tucc valamit e nemes ménről?
szinten diosdi

2008.ápr.14.
9.
És hol az a döglött ló?
Előzmény: Yorick – #8
Yorick

2008.ápr.14.
8.
Nagyon érdekesnek tartom ezt a rovatot. Viselkedési kultúrákról beszéltek. Azt tudjátok e, hogy a dakota indián mit csinál akkor, ha észreveszi, hogy a lova megdöglött? Na mivel szabad a gazda elárulom a nagy titkot. Hát leszáll róla.
De mit csinál egy diósdi polgár ilyen esetben? Hát elássa. Azért teszi ezt mert tudja, hogy környezetünket óvni kell.
Na most egy döglött ló keresi hűtlen gazdáját.
Pron ego

2008.ápr.14.
7.

Történelmi ismereteid elmélyítését tudom javasolni reménykedve abban, hogy árnyaltabban fogod megítélni a mai világ működését és annak keserű tapasztalatokra alapozott historikus gyökereit, az éppen aktuális kínlódásait és bajait.

„Bátorítok mindenkit, hogy ha valaki valami felháborítót lát, szóljon már rá a másikra, mert azt hiszi, hogy helyes!”

Azt kell, mondjam, hiába való fáradozás volt legalábbis nekem címezni egy ilyen felhívást. A többieknek a magam részéről csak azt tudom tanácsolni, már ha belőlük valamiféle avatkozás szándéka merül fel, hogy csak a legnagyobb körültekintéssel fogjanak, a nép megneveléséhez. Először is mérjék fel a megnevelni kívánt egyén fizikai állapotát. Mert ha ez a saját erőnlétünk állapotát szignifikánsan meghaladja, akkor a nevelésről gyorsan mondjunk le.

Az itt a legnagyobb baj, hogy az ajándékba kapott demokráciát, sokan úgy értelmezik, hogy neki jutott az uralom (krácia) a többieknek, hát ők a nép, csak a (demo-s). Neki joga van a járdán parkolni, szemetelni, hazavinni a közterületekre kiültetett virágokat, ezerrel száguldozni a lakott területen, és nem sorolom tovább. Azt képzelik a diktatúra megszűnésével, most már mindent szabad. A szabadságjogok kiszélesedésével sokan visszaélnek, még tanultnak látszó honfitársaink is.

Pedig hát a demokráciáról azt is tudniuk kellene, hogy törvényeken alapuló diktatúra, de össze nem hasonlíthatóan nagyobb szabadságot biztosít a szabadságjogok védelme érdekében. A demokrácia sem tökéletes, állandó polémiák és viták folynak a demokratikus határok értelmezéséről.

Tudom, most azt gondolod, hogy gyáván megfutamodok, az általad megkíván népneveléstől. Lehet, hogy részemről egyszerű gyávaság, vagy csak egyszerűen nem akarok valamiféle purifikátor szerepében tetszelegni. Lehet ez is, lehet az is.

A demokrácia totojázása nem jelenti annak gyengeségét. A demokrácia megvédi önmagát. Ha ez nem járna sikerrel, lehet örülni egy új, igazi, vérbeli diktatúrának.

Ezt a magyarok többsége pedig nem szeretné, és én sem.
Előzmény: KCINN1 – #6
KCINN1

2008.ápr.13.
6.
Bátorítok mindenkit, hogy ha valaki, valami felháborítót lát, szóljon már rá a másikra, mert azt hiszi, hogy helyes!
Hogyan várjuk el a másik embertől, hogy normálisan, illendően viselkedjen ha senki sem szól rá??
KCINN1

2008.ápr.13.
5.
Van több bolt a faluban, több féle módon közelíthetjük meg őket...autóval.. gyalog.. kerekes székkel...biciklível.

Miért van az, hogy némely ember szeret megállni a bolt előtt egy méterrel a járdán???

Tudom, egyszerűbb az autóból egy lépéssel a járdára, onnan meg a boltba lépni, de nem pofátlanság ha 4 méterrel arrébb ott van 20méternyi parkoló?

Szóljatok rájuk ha ilyet láttok, hogy megy el egy ilyen mellett egy babakocsis anyuka és még a kezét fogó kisgyermek?
KCINN1

2008.ápr.13.
4.
Kedves Ebtartó-Ebsétáltatók!

Tudom, vannak akik emeletesházakban laknak és nincs helyük a kutya mozgásigényének kielégítésére és ezért persze, nem tudja elvégezni a dolgait a lakásban.
Tudok is jó példát rá, aki rendszeresen kiviszi a kutyát és kezében a zacskóval jár-kel és a dolgok végeztével magával viszi a végterméket az otthoni kukába. Tiszteletem neki!
Vannak viszont olyan emberek, akik keretesházban laknak és nem szeretnek takarítani, ezért vagy sétáltatás során vagy csak az eb közterületre engedésével megoldják a saját problémájukat. Ezzel persze más problémája nem oldódik meg mert mi ugye szedhetjük a házunk elől(közterületről),mert ugye senki más nem szedi össze helyettünk és ha ott áll és jön a többi kutya, akkor pedíg gyűlik és büdösödik.
És ilyenkor megint ki gondol a gyerekekre, mert ugye nekünk is van, meg annak is van, ha nem gyereke, akkor unokája, aki előbb-utóbb megtalálja..

Pofátlanságnak nincs határa...minap hallottam, hogy mit válaszolt egy ilyen kedves, idős, kutyátját az autómra pisiltető és a házam elé kakiltató"uriember", a következőket: "közterület, azt csinálok amit akarok, majd nekemesett még sok kedves szóval, csoda, hogy a felmenőkig nem jutott el.

Tudom, nem használ az ilyennek, mert akkor is megteszi ha nem leszek otthon, de bátorítok mindenkit, hogy ha valaki, valami felháborítót lát, szóljon már rá a másikra, mert azt hiszi, hogy helyes és a gyerek is ezt látja tőlük!
KCINN1

2008.ápr.13.
3.
Kedves Pron ego!
Ne haragudj, nem vagyok gyorsíró.
Üdv,
KCINN1
Előzmény: Pron ego – #1
KCINN1

2008.ápr.13.
2.
Kedves diósdi társaim!

Azért indítottam ezt a témát, mert gondolom, hogy nem csak engem, hanem sokakat idegesít-felháborít amikor látjuk, hogy a többi ember nem gondolkodik. Legyen az itt lakó vagy csak itt tarózkodó.
Szeretném kicsit felhívni a figyelmet olyan dolgokra, ami alapvető lenne!

Kedves Kismamák és Kisgyermekes Anyák-Apák! Kérlek titeket, hogy a babakocsit ne az úttesten toljátok ha van járda! De ha nincs is, akkor legalább akkor toljátok le a babakocsit az útról ha jön egy autó!

Kedves Kisgyermekes Anyák-Apák!

Szinte minden nap látok lábbal hajtós játékmotorral száguldozó 2-3éves gyerekeket a környéken, lejtős az út, kanyarodik, a gyerek elesik, egy autó meg elüti.
Pont a múlthéten történt egy ilyen a szemem előtt. A gyerek elesett, autó 1.5méterrel előtte tudott megállni(mi van ha nem 40-el jön?). A szülő meg 2 perc múlva ért oda, addíg híre sem volt, nem is sietett volna a gyerek után, jól tudta, hogy rég messze jár.
Ha több gyereke van az embernek akkor nem érdekli ha egy meghal?
Ha látjátok, hogy a gyerek már messze tart, fussatok utánuk, nehogy baj történjen!

Kedves Nagyobb gyermekes(7-14) Anyák-Apák!

Ne engedjétek ki egyedül(barátokkal sem) azokat a gyerekeket az utcákra biciklízni, akik bizonytalanul mennek! Szánjatok rájuk időt és tanítsátok őket vagy menjetek el velük a környékbeli falukba, vagy csendes utcákba gyakorokni.

Üzenem annak a kedves szülőnek, aki a körforgalomban képes biciklízni a pár éves gyerekével, hogy felelőtlen!(többször láttam már)
Csak az a baj, hogy ilyenkor sosem a felnőtt"szívja meg", hanem az ártatlan gyermek.
Pron ego

2008.ápr.13.
1.
Hát bizony, ami alapvető lenne, ha valaki nyit egy új topikot legalább néhány szóval vezesse elő, hogy milyen témában kellene alapvetően hozzászólni.

Legutóbbi fórumpostok