Politika

sorrend post/lap  
og-ma

febr.1. 8:19
5469.
"ÚJ" ellenzéki praktika. Csak az baj hogy nagyon átlátszó. Egy példa.
Az IMF mit szól az egykulcsos adózáshoz? Tipp adás sajtón keresztül.
Mire döntenének, már innen kiokosításra kerülnek.
Link erre a hozzászólásra:
szömörce

jan.24. 22:42
5468.
Az nem lehet. Már steril körülmények között tartanák, mielőtt kihal.
Ego sum

jan.24. 22:27
5467.

„csak megjátssza”

Áááá, dehogyis. Ez nem játék, ez a vérvaló igazság. Ekkora színészi teljesítményt nem tud nyújtani. Alapból ilyen. Hát még ha nekifut.
szömörce

jan.24. 22:09
5466.
Ilyen főnököm nekem is volt, ő még egyéb, önként, elvhűségből vállalt teljesítéssel is spékelve. Büszke magyar volt, különösen 56-os - idézem: ellenforradalmárokkal szembeni - fegyveres szerepét szerette csillogtatni. De a magyart törve beszélte és magyar nyelven a nevén kívül egyebet leírni nem tudott helyesen. Viszont olyan emberek felett lehetett élet és halál ura, akiknek 3-4 nyelvből volt kereszt-szinkrontolmács vizsgájuk.

Ha annak idején kénytelenek lettem volna egy cégnél dolgozni ezzel a pöcés og-mával, biztos vagyok benne, hogy a főnökömhöz hasonló jellemű figura és legalább olyannyira elhivatott káder lett volna.

Egy ideig még reméltem, hogy születetten ilyen hülye, de már látom, csak megjátssza az ostobát. Ami sokkal rosszabb.
dorian

jan.24. 22:02
5465.
Akkor is lehetett nemet mondani. Legfeljebb nem lett valaki nagyfőnök csak kicsi, ha jó szakember volt és szükség volt a tudására.
Előzmény: og-ma – #5458
szömörce

jan.24. 21:56
5464.
Sajnos, ahogy elnézem, egyre mélyebben ássa be magát a földbe. Maga már sajnos elérte a meztelen csiga szintet, mindenbe belemászik, és rajta hagyja gusztustalan nyákját.

Előzmény: og-ma – #5460
og-ma

jan.24. 21:15
5463.
Azok voltak az igazi szakemberek, akik nem nappali tagozaton végeztek.
Általában kedves segítőkész, udvarias emberek. Egyik sem verte a mellét, hogy kicsoda csak műszakilag remekeltek.
patriota

jan.24. 21:01
5462.
Ja és apám írt két műszaki tankönyvet, /azt hiszem nem másolta/, abból vette az első kocsiját /Trabant/, úgy hét év várakozás után.
patriota

jan.24. 20:57
5461.
Apám estin végezte a műszaki egyetemet, viszont nem volt hajlandó belépni a pártba, ezért nem lehetett osztályvezető, csak helyettes.
Nekem a szakmához nem értő párttitkár volt a főnököm, és sajnos sokat kellett a hozzá nem értése miatt tűrnünk. DE ez nem volt ok, hogy belépjek a pártba. Én az úttörőégig vittem. A testvérem disszidált, ezért visszavonták a Yugosláviába érvényes útlevelemet.
Egész véletlenül senki nem volt pártag, még a tágabb értelemben vett családban sem. Azért túléltük.
og-ma

jan.24. 20:44
5460.
Gusztustalan!= szömörce. Némethné is sok diplomás bunkót is túlszárnyalhat. A diploma nem jelent automatikusan zsenialitást.
Az ország állapota egyértelműen jelzi a diplomások színvonalát.
Tisztelet a kivételeknek.
szömörce

jan.24. 20:13
5459.
Elmorzsoltam néhány könnycseppet a szemem sarkában, de nem a sajnálattól, hanem a röhögéstől!
Maga komolyan hülyének néz itt mindenkit?!

Kényszerítették a párttagságra, meg a marxista középiskolára?! Ilyen beiskolázásban (továbbá a foxi-maxira) csak a nagyon megbízható pártagok részesülhettek! Meg bizonyos munkaköröket sem kaphattak a nem jó elvtársak!

Most jön a Némethné szövegével, hogy nehéz volt továbbtanulni a múlt érában, ezért van miniszterként csak érettségije?

Afelől nincs kétségem, hogy minden lehetőséget megragadott!
Gusztustalan!

Qva nagy pechje van. Nem a rendszerváltás előtt két héttel születtem. Disszidens is van a családban. S olyan is, aki ennek ellenére tanulhatott. Holott nem volt párttag vagy besúgó.
Gusztustalan!
Előzmény: og-ma – #5458
og-ma

jan.24. 19:57
5458.
"Meséljen, maga, az egykori MSZMP tag mikor világosodott meg?"
Nézzen utána hogy hány embert kényszerítettek, az MSZMP soraiba.
Még egy marxista középiskolát is el kellett végeznem, akaratom ellenére. Bizonyos munkakörök esetén ez sajnos elkerülhetetlen volt. De ezt egy olyan fiatal ember mint Ön nem tudhatja.
Nem tudhatja azt sem hogy 1961 után sokan nem tanulhattak tovább, mert disszidens volt a családjában.
Ezért technikum után minden lehetőséget megragadtam az önképzésre.
Ez is jelentett erőkifejtést, nem is keveset. Adjon hálát az Istennek, hogy jobb kezdő lehetőségei voltak mint nekem.
Sok egyetemet nem végzett világhíresség a példaképem pl:Edison
szömörce

jan.24. 19:31
5457.
Meséljen, maga, az egykori MSZMP tag mikor világosodott meg?
"Az emlékezet fenn tartása nagyon fontos, "mond el fiadnak" emléknap stb"
Meséljen, maga hogy emlékszik a boldog kádári iemeszempés tagságára, tartott emléknapot a fiának? Fenntartja az emlékezetét ezzel kapcsolatban?
Aligha, mert a párt utódját is fröcsögve szidja! Ejnye, ejnye, vizet prédikálunk és bort iszunk?!

"Unalmas a visszamutogatás lényegtelen felfújt dolgokban, mint S:P ügye. "
Magának! Mert nincs diplomája, lehet, tán az érettségi vizsgát letette vagy megszerzett egy szakmunkás bizonyítványt, így fogalma sincs a további erőkifejtésekről, pláne egy kisdoktori megszerzéséről.
Ily módon kompetenciája oly távol van e témától, mint éti csiga a Holdra szállástól.
A fideszt nem kell lejáratni. Ezt megoldja saját hatáskörben. Most éppen egész Európában megtette. Ma - eddig - csak 3 valagon billentésről olvastam, de még nem sikerült valamennyi hírt átolvasnom Orbán mai brüsszeli turnéjával kapcsolatosan.

Lehet, hogy vannak, akik 10 másodperccel a választások után világosodtak meg, nem is kevesen, mert személy szerint én is igen sok embert ismerek, akik nagyon szerették volna a fideszt, de már a választások után 10 másodperccel a frász kitörte őket a 2/3-tól. Mert azt ők is érezték, hogy ilyen hatalmat tilos lett volna a kezükbe adni.
Aztán vannak, akik úgy 2000-ben világosodtak meg a fideszt illetően.
Aztán vannak, akik úgy 2013-ban fognak.
Aztán vannak, akik csak bukásuk után fognak, s akkor ugyanúgy fognak fröcsögni rájuk, ahogyan azt most maga teszi egykori pártja, az MSZMP utódjával, s ugyanúgy fogják állítani, hogy csak kényszerből voltak fideszesek, ahogyan azt most maga próbálja előadni MSZMP tagságával kapcsolatban.
De jellemtelen emberek mindig voltak, és lesznek, az ilyeneket helyükön kell kezelni. Magát is ott kezeljük.

Előzmény: og-ma – #5442
patriota

jan.24. 18:29
5456.
Na azt várhatja, hogy bármit is megért. Azt hiszi magáról, hogy nagyon okos, közben meg fogalma sincs miről értekezik. Ez nem egy jó párosítás.
Nagyon visszafogottan fogalmaztam!!!
Előzmény: Napcsi – #5455
Napcsi

jan.24. 18:02
5455.
Jól mondja, a közgazdász szakértő!!! A jelenlegi Fidesz kormány azonban nem a szakértőkre hallgat, hanem a jó haverokra, a jogászokra, marketingkommunikátorokra, stb. De semmiképpen sem a közgazdászokra. Ha ezt tenné, már csak az adótörvények nem olyanok lennének, amilyenek. Ha a közgazdászok által javasoltak lennének törvénybe foglalva, a vállakozások virágoznának. De jelenleg Magyarországon nem ez történik.
Jól mondja, az adó és egyéb szabályokkal, törvényekkel van baj!!!
Az a baj, hogy hiába vannak a közgazdászok, Viki nem hallgat rájuk!!!
Értse meg, fogja föl, nem a közgazdászok a hibásak!!!!!
Előzmény: og-ma – #5449
dorian

jan.24. 16:16
5454.
Azt, hogy a "szegénység a legjobb motiváció", hogyan lehet másképp érteni?

Egyébként Demján szövegét nem adtam az Ön szájába. Csupán fel szerettem volna hívni a szíves figyelmét, hogy hazánk egyik legsikeresebb vállalkozója szerint mi a kínai siker "kulcsa".
Előzmény: dorian – #5453
dorian

jan.24. 16:09
5453.
Úgy gondolom ÉN nem forgattam ki semmit.

Ön szó szerint alacsony képzettségű emeberekről írt, nem segélyből élőkről:
..." képtelenek kezelni az alacsony képzettségűek foglalkoztatásából adódó problémákat."

Demján pedig a szegénységről, mint hajtóerőről tesz említést. Sőt főként a szegénységet tarja hajtóerőnek.

..."nagyszámú szorgalmas és főleg szegény kínainak köszönheti."

FŐLEG SZEGÉNY!

Előzmény: og-ma – #5450
og-ma

jan.24. 15:42
5452.
Mert a közgazdászok azok, akik döntenek, hogy mi történjen. Ugye?
Nem ők döntenek, de szakértenek javasolnak.
A közgazdász szakma a válság elmélyülésével, fel fog értékelődni, ez biztos, de csak akkor ha helyi lehetőségek, feltárásra kerülnek segítségükkel. Szervezzenek civil mozgalmakat, a szakmaiságért, konkrét témákban. Helyi pénz, bartelezés, új termék lehetőségek
javasolása, piac feltárás, igények ismertetése stb
Előzmény: dorian – #5445
og-ma

jan.24. 15:32
5451.
Hulladékfeldolgozás, közműépités stb. Ha csak 0%adót fizet be, már akkor is van "haszon".
Ehhez a kellő jogszabályi háttér is kellene.
Előzmény: og-ma – #5449
og-ma

jan.24. 15:23
5450.
Kedves Dorian!
Szépen kérem ne forgassa ki szavaimat. Nem szegény, de képzett emberekről írtam, hanem szakma nélküliekről, segiiijből élőkről.
A tudás kapja meg ellenértékét.
Demján sem arról beszél amit Ön szeretne a számba adni, hanem a betanított és segéd szintű munkaerő tudatos foglalkoztásáról.
Előzmény: dorian – #5447
og-ma

jan.24. 15:15
5449.
Mivel ön kedves Napcsi közgazdász,azért írom, amit leírok.A közgazdász kidolgoz jó gazdálkodási konstrukciókat. Jelen esetben az alacsony szakképzettségek foglalkoztatását egy bizonyos szakterületen.
Hulladékfeldolgozás, közműépités stb. Ha csak 0%adót fizet be, már akkor is van "haszon".
Ha ez vonzó akkor a vállalkozások harapnak rá.
Ha nem az más helyzet, akkor az adó és szabályokkal van baj.
Kínába, Indiába azért működik mert rá jöttek arra, hogy az ellenérték (munka)nélküli segélyezés sehová nem vezet.
Előzmény: Napcsi – #5448
Napcsi

jan.24. 14:30
5448.
Nem a közgazdászok foglalkoztatják a munkavállalókat, hanem a vállakozók!!!
A közgazdászok hiába pofáznak, a kormányok hozzák a törvényeket, a vállalkozók/vállakozások (cégek, ha úgy jobban tetszik) meg látják, hogy az nem jó nekik, nem az érdekeiket szolgálja, és vagy csődbe mennek, vagy még előtte bezárnak, vagy elmennek más országba vállalkozni. Ezért van munkanélküliség, nem a közgazdászok miatt. Mondja, maga szerint ÉN mit tehetek a magyarországi munkanélküliségről???? Én vagyok tán a hibás miatta? Csak mert közgazdász vagyok?
Előzmény: og-ma – #5443
dorian

jan.24. 13:59
5447.
Bocsi!

Ez lemaradt:

"A többszörös milliárdos Demján szerint Kína hihetetlen tempójú növekedését a nagyszámú szorgalmas és főleg szegény kínainak köszönheti."

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=420330
Előzmény: dorian – #5446
dorian

jan.24. 13:53
5446.
Ezt tartja követendő példának?

Na itt van egy közgazdaságilag "sikeres" megoldás:

"Szerinte a szegénység a legjobb motiváció, s ez a feltétel nálunk is megteremthető. A sikeres vállalkozó, a TriGránit fejlesztéssel foglalkozó vállalatcsoport tulajdonos-vezetője szerint csak olyan országban érdemes befektetni, ahol a dolgok nem jól mennek, és ebből a szempontból hazánk ideálisnak tekinthető."

Szóval először szegényítsük el a lakosságot ( erőteljesen afelé haladunk), ami majd elősegíti a gazdasági növekedést.

Köszi!

Azt hiszem nem sokan értenek egyet Önnel.
dorian

jan.24. 13:39
5445.
Mert a közgazdászok azok, akik döntenek, hogy mi történjen. Ugye?

A politikusok addig hallgatnak rájuk, amíg azt mondják, amit a politikusok hallani akarnak. Persze vannak olyan közgazdásznak mondott egyedek is, akik minden szakmai önbecsülésüket félre téve karrierjük érdekében kiszolgálják a politikai érdekeket.

Legutóbbi fórumpostok