Polgármesteri Hivatal

sorrend post/lap  
mdancza

2009.febr.23.
753.
Sajnos ebben nincs igaza kedves Edina.
Ugyanis a mi részünkön sehol nincs kiépített gyalogjárda, ahol a gyalogosok közlekedhetnek, s a legtöbb helyen a kerítés mellett is csak "magaspart" van, amit hiába takarítanak le, nem közlekedésre használni.
A közlekedésre egyedül az autók által is használható úttest alkalmas, ami viszont nincs letakarítva - legalábbis az előzőleg említett részeken.
Ami pedig nem a háztulajdonosok feladata, de nem ám...
Link erre a hozzászólásra:
kutya

2009.febr.23.
752.
Bocsánat a név elírásért, helyesen aczél!Üdv:kutya
kutya

2009.febr.23.
751.
Tisztelt Acél! Csak gratulálni tudok ahhoz, hogy ilyen okos kutyája van. Sajnos nem sokan fordítanak időt arra, hogy a kutyájukat neveljék./pld. ne piszkíts más portája elé stb./ Annak is örűlök, hogy Önnek nem okoz gondot a nagy hó, tud rendesen közlekedni. Tudja, én nem magamért írom amit, mert ilyen önző vagyok, és igen is miattam takarítsák a havat.! Környezetemben igen sok embert korlátoz, munkába menet, orvos várás, esetleg szülés. mert az utóbbi meg is történt múlt héten kedd hajnalban! Még szerencse, hogy az apuka nem állt be az autóval, lapátolta mint az őrűl, hogy be érjen a kórházba. Szerencsére sikerűlt, és fél hatkor egészséges baba született.A másik szomszédom hetven éves, igen beteges, az orvos hetente látogatja, meg még amikor muszály, Ő sem tudott jönni. Szerencsére nem történt nagy baj. Tudom, hogy éjszaka nem jön a hókotró, de azért ha előző nap az összes meteorológiai jelentésben arról beszélnek, hogy ismét esni fog, akkor reggel a buszoknak a közlekedést igenis biztosítani kell., mint példáúl ma reggel ezt meg is tették.Viszont a hókotrót még nem hallottam, pedig már igen csak el múlt kilenc óra.Bezzeg a falu közepe rendben van, csak az nem jut senkinek az eszébe, hogy a lejtős útcákból életveszélyes lemenni, mondjuk fel meg nem is lehet autóval.Üdv:kutya
aczel

2009.febr.20.
750.
Szerintem az a nagy művész, aki a kutyáját ráveszi arra, hogy parancsra tegye a "dolgát".

Szívesen válaszolok Önnek: Nem hordok zacskót mert nem történik baleset. A kutyák nagyon jól nevelhetőek szobatisztaságra, így az emberhez hasonlóan képesek tartani a vizeletüket és a székletüket is. De, ha ezt eddig még nem tudta sok kutyája nem lehetett.
Előzmény: Amcsi – #748
aczel

2009.febr.20.
749.
Kezdek kíváncsi lenni. Mennyi volt az előző szolgáltatónak erre a célra kifizetett összeg, és mennyi most? Van nyilvános, hiteles forrás ahol ezt megnézhetném?

A munka minőségében továbbra sem látok lényegi különbséget. Mindössze annyit, hogy anno a hegyen egy unimog szaladgált most meg egy traktor.
Előzmény: Amcsi – #747
Amcsi

2009.febr.20.
748.
"Miért gondolja, hogy aki kutyáját kiviszi a kertjéből az csak azért teszi, hogy az Ön kapuja elé szarjon? "

Mert volt rá példa, hogy éppen hallottam, amit a gazdi mondott!

A kutyák pórázon is tudnak kisebb-nagyobb dolgokat művelni.
Az Ön kutyája bizonyára különleges fajta.
De azért választ nem kaptam!
Ha mégis megtörténne a baleset, van Önnél zacskó?
Ezentúl ne hagyja otthon!
Előzmény: aczel – #745
Amcsi

2009.febr.20.
747.
Nem az ára fáj! Hanem az, hogy ezért a pénzért semmit, vagy csak a minimálisat nyújtja!
Az előző vállalkozó, tized ennyi pénzből rendesen, lelkiismeretesen elvégezte a munkáját!
Akkor senki nem háborgott, azért, hogy mennyi pénzt kap, mindenki happy volt, mert tudott közlekedni.
De ami jó és még működik is az nem kell Diósdon!
Ez vonatkozik sokmindenre!
Előzmény: aczel – #746
aczel

2009.febr.20.
746.
Azért ez a hóeltakarítás a legjobban túllihegett probléma.

Ha az ára fáj, akkor azt kell írni. Az nekem is fáj, minden egyes forint amit erre a számomra tök felesleges dologra költenek el :(
aczel

2009.febr.20.
745.
Van környezetbarát szóróanyag, de mint máshol sem az országban itt sem igazán használják. Biztosan lehetne máshogy is, de ezen a fertályon sóznak, abból pedig nem kérek.

A korlátoznak a mozgásukban kicsit azért durva. Miért nem írja egyenesen, hogy fogságban tartják és éheztetik.

Hogy a kutya miért nem jó a kertbe zárva? Mert az ingerszegény környezet nem tesz jót neki.
Ha sétálni viszem, és olyan területen vagyunk, ahol bárkit zavarhat a kutya vagy a piszka mindig van rajta póráz, úgy pedig egy normálisan nevelt eb még a kisdolgát sem végzi nemhogy a nagyot. Szóval a kutya otthon végzi a piszkos munkát.
Miért gondolja, hogy aki kutyáját kiviszi a kertjéből az csak azért teszi, hogy az Ön kapuja elé szarjon?
Előzmény: Amcsi – #744
Amcsi

2009.febr.20.
744.
Kedves aczel!

Nem hallott még a környezetbarát szóróanyagról?
Nem tesz tönkre semmit!
Senki nem mondta, hogy sózni kell!
Abból a vagyonból, amit Falurabló Kft. zsebrevág, futná belőle. Elvégre nem kell 3 hónapon keresztül minden nap kiszórni! Nagyon ritkán esik a hó!
Ja! Hogy akkor kevesebb maradna a zsebében?
Na igen!
Én csak annyit fizetnék amennyi munkát végeznek!

Egyébként nem ez a legnagyobb gond Diósdon, csak per pillanat az. hogy vannak akiket korlátoznak a mozgásukban!
De majd a jó öreg napocska elvégzi a munkát mások helyett.

Egyébként miért utálja a kutyáját a kertbe zárni?
Csak nem a kutyagumi miatt?
Amikor elviszi sétálni, van Önnél papír vagy zacskó? Felszedi amit a kutyája piszkít?
Ugye, nem?
Akkor most miről is beszélünk?
Én is sajnálom a környezetet a kerítésen kivül is!

Előzmény: aczel – #742
Anonymus

2009.febr.20.
743.
Repes a szívem az örömtől, hogy jó mókának titulálja azt, hogy mint "kutya" is, napokig fogságra vannak kényszerítve az emberek. Próbáljon meg nem a saját -artista, akrobata - mivoltából kiindulni! Diósdon - ha itt él tudhatná - nem még, és nem mindig - a hóeltakarítás a legfőbb probléma! Ez egy szezonális probléma. A sok- sok probléma egyike erre az intervallumra kivetítve. Az pedig, hogy nem lát érdemi különbséget az évek során a hókotrás kérdésében - hmm! Most már csak azt vegye górcső alá, hogy ki mennyi pénzért nem teljesítette a feladatát!
Egyébként valóban nagyszerű dolog(érzés) Diósdon élni. De mi ketten, akik ilyen régóta(én már lassan 40 éve) élünk Diósdon, tudjuk milyen volt akkor és milyen most...
Más! Ostorházi képviselő úr nekem azt írta, hogy környezetvédelmi szempotokat figyelembe véve, nem sóval szórják az utakat. Ha mégis... :(
Előzmény: aczel – #742
aczel

2009.febr.20.
742.
Én pedig a sózás miatt a kutyámat utálom a kertbe zári, haragszom, hogy tönkre megy a cipőm, hogy árt az autómnak, sajnálom a környezetet a kerítésen kívül is, mert ugyan nem az enyém de ettől nem jó, ha tönkreteszik. Nem örülök annak, hogy a pénzünkön leaszfaltozott utat, a pénzünkön sóval teszik tönkre, hogy tönkre megy a fából lévő kerítésem, az acélból lévő kapum....

Az Ön kilenc évével szemben valóban 30 éve vagyok Diósdon, de nem láttam a hókotrás kérdésében érdemi különbséget az évek során. Biztos jó móka a téli csapadék kapcsán folyton csesztetni a hivatalt, további kitartást hozzá.

Örülök neki, hogy Diósdon még mindig a hóeltakarítás kérdése okozza a legnagyobb problémát. Kívánom, hogy továbbra se legyen senkinek nagyobb gondja ennél.
Továbbra is Diósd a legjobb helyek egyike.
Előzmény: kutya – #740
aczel

2009.febr.20.
741.
Irigylem az autóját. Korábban egy nagy bajor vassal jártam, még speer sem volt rajta. Télen egy csoda volt kilinccsel előre autózni.
Ma kispolgárt játszhatok egy japán autóval. Mindig, minden körülmények között elvisz A-ból B-be, de ezen kívül semmi jó nincs benne, dögunalom.
Előzmény: Amcsi – #720
kutya

2009.febr.20.
740.
Kedves Edina! Na jó .../kicsit túloztam a harminc évvel!/ mi is csak kilenc éve lakunk itt, de amióta a szomszédokkal karöltve lebetonoztattuk az útca egy részét, azóta rendesen volt tisztítva télen. Más. A ház előtt akkor vagyunk közelesek takarítani ha van járda! Hát itt Diósdon nagyon kevés, sőt mondhatni a hegyen sehol sincs járda, csak a Homokbánya úton.Egyébként, szerintem mindenkinek joga van a házáig, garázsáig haza menni, s ezt az Önkormányzatnak biztosítania kell! Ha kiadták az építési engedélyeket, akkor azt is tudták, hogy itt emberek fognak lakni, és közlekedni! Ha két évvel ezelőttig lehetett, akkor most miért nem lehet?Én egyébként gyalogjáró vagyok, csak tudja amikor három napig nem tudok lemenni a hegyről, mert tiszta jég az út,az útcánk nagyon meredek /a koromról már nem is beszélve!/ akkor egy kicsit bosszús vagyok, hisz akaratom ellenére szoba/ház/ fogságra vagyok itélve.Szeretem az állatokat! Kertes házban pedig nem szórók le sót. Amíg ilyen álldatlan az állapot, akkor nem viszek ki kutyát sétáltatni. !!/legalább nem piszkít más háza elé mind egyes hegyen lakó társam kutyája!/Üdv:kutya
Anonymus

2009.febr.20.
739.
"Ha én egy nagyon meredek utcában laknék, nem mennék a házig a kocsimmal, hanem egy egyenesebb helyen hagynám. "
Én viszont ismerek hegyi embereket, akik nem osztják a véleményét. Hogy mondják? Kibicnek semmi sem drága!
Amcsi

2009.febr.19.
738.
Bocs,a multifunkciónalis üzemmódnak köszönhetően jó pár szót duplán írtam!
Amcsi

2009.febr.19.
737.
Kedves Edina!

Nagy változás a bp-i betondzsungelből kijönni ide.
Örülünk, hogy Ön ennyire elégedett.
De ugye nem gondolja, hogy itt jó páran csak unalmunkban panaszkodunk?

A vezetést pedig nem kell bemutatnia, megtanultunk vezetni. Itt kénytelen az ember.
Sőt! Nyáron sem megyünk gyorsabban mint télen.
Köszönhetően a 30km/h sebességkorlátozó tábláknak köszönhetően, ott is ahol ez nem feltétlen indokolt!
De nézze meg reggel az óvoda környékét!
A 70-es útról türelmetlen autósok befordulnak a temetőnél, aztán kövér gázzal nyomulnak el az óvoda mellett, így szerzve 300m előnyt!
Viszont olyan jó, amikor a Homokbányán felfelé 30km/h sebeséggel döcöghetünk felfelé. Ha nem kicsit még visszaveszem a lábam, már visszafelé megyek!
Köszönhető ez annak a sok okos embernek, aki itt kitalálta ezt!
Amíg (évekig) nem volt tábla, addig sem történt balaeset soha!
ujak vagyunk

2009.febr.19.
736.
Kedves aczél !
Teljesen igaza van !
Napok óta gyalogolok, autózom Diósdon, de minden járható.
Persze a téli vezetés más, mint a nyári.
Jó gumi, óvatos vezetés.
Üdv: Edina
Előzmény: aczel – #712
ujak vagyunk

2009.febr.19.
735.
Kedves mdancza !
A virágos utcákban lakunk.
Ha a gyalogosok csúszkálnak, azért a háztulajdonosok a hibásak.
Edina
Előzmény: mdancza – #709
ujak vagyunk

2009.febr.19.
734.
Kedves Kutya !
Kiskifli azt írta, hogy 12 éve költözött Diósdra, nem 30 éve. Ezért nem értettem, hogy egyikük szerint azonnal volt hókotrás, a másik szerint meg legalább 3 hétig nem kotortak.
Ráadásul úgy értettem, mintha ő ezt tartaná jónak.
Bocsánat, de a névéből ítélve szeretheti a kutyákat.
A só rengeteg kárt okoz a cicák, kutyák lábának.
Pesten ezért adnak rájuk csizmákat.
Nekem kimondottan tetszik, hogy nincs minden út felsózva!
Téli gumi, óvatos vezetés, esetleg hólánc.
Ha én egy nagyon meredek utcában laknék, nem mennék a házig a kocsimmal, hanem egy egyenesebb helyen hagynám.
Mi Pesten is ezt csináltuk, bevált.
Ott is előfordul, hogy egy nagyobb havazás után csak napokkal később ér oda a sózóautó.
Üdv: Edina
Előzmény: kutya – #711
Kiskifli

2009.febr.19.
733.
Végre egy jót nevettem. Ennél már csak a rendőrautomata jobb. A kapitányság elé kell állni, bedobni egy követ, kijön egy rendőr :)
Előzmény: Amcsi – #732
Amcsi

2009.febr.19.
732.
Igen! Igazad van! "Kicsit" szélesebb a kereke, de más a súlyelosztása, ezért könnyebben dobálja magát jobbra-balra.

"Csak tarts ki még egy kicsit, mert a fagyott utat nem lehet kátyúmentesíteni...."

Én kitartok, csak az autók is kitartsanak addig, amíg megérkezik a menedzser!:-))
Látod, amikor azért szólsz, hogy NE jöjjenek, azt rögtön teljesítik!

Olyan ez mint a kávéautomata!
Egy pasi bedobja az érmét a kávéautomatába, s nem történik semmi.
Se kávét nem ad a gép, sem pénzt vissza!
Másnap reggel ismét bedobja az érmét, se kávé, se pénz.
Szól a boltban lévő alkalmazottnak, hogy rossz a gép!
Az alkalmazott közli vele, hogy tudnak róla, már több nappal ezelőtt szóltak a tulajdonosnak, de nem jött azóta sem!
Gondol egyet a pasi, felhívja az automata oldalán található telefonszámon az üzemeltetőt, majd bejelenti: Alighanem elromlott a gépük, mert napok óta, amikor bedobok egy 100Ft-ost, kiadja a kávét, s még 300Ft-t ad vissza!

Lehet, hogy valamit nekünk is ki kéne találni, hogy végre idejöjjenek, és megnézzék, hogy itt már nem lehet közlekedni!
Amcsi

2009.febr.19.
731.
"Szóval remény, az van...:)"

Na igen!
És tudod: A reményhal (hopefish :) döglik meg utoljára! ;)
mdancza

2009.febr.19.
730.
Hát, nem tökéletes, de ha rámegy a keresőre, és beüti, hogy Lúd utca, akkor tisztán látszik, hogy a határt a Lúd utcához teszi, pedig nem ott van... :(
Előzmény: mdancza – #729
mdancza

2009.febr.19.
729.
Kedves Áron :)

A Bajuszfű utcának három szakasza van:
1. mindkét oldala Érd, ez a szakasz a Tárnoki-Borostyán utca közé eső szakasz
2. egyik oldal Érd, másik Diósd, ez a Borostyán és Lúd utca közés eső szakasz
3. mindkét oldal Diósd
A probléma a 2. számú szakasszal van.
Sajnos ezen mindig megy a huzavona, tényleg nézze meg a térképet.
Minket egyszer az érdi közterület fenntartó akart azért megbüntetni, mert a kerítésünk előtt virágokkal beültetett autógumik sorakoztak (a 1,5m ki volt mérve).
Arra hivatkozott, hogy az ő térképe szerint az bizony már Érd, és mi oda nem telepíthetünk virágokat :P
Hiába magyaráztuk neki, hogy Diósd vagyunk, a végén érdi ismerősöket kellett felhívni hivatalos körökből, hogy ne izélgessen már minket.... mert tényleg...

...és mindezt egy elbaltázott térkép miatt...
(remélem, mükszik a link)
http://www.utcakereso.hu/map3/index.php?
action=search&cityold=erd&size=3x2&scale=a1.0&streetold=Buks zus+u.&streetfixold=Bukszus+u.&country=hu_uk&city=%C9rd&stre et=L%FAd&num=

Legutóbbi fórumpostok