Polgármesteri Hivatal
Pron ego
2008.máj.17.
24.
Mit mondjak? Ennél hízelgőbb kritikát nem kaphattam volna, ha megrendelem, akkor se.
Mert valóban nincs remény. Valóban nem reménykedhet abban senki, hogy én valaha is beállok a mai jobboldal táborába.
Fején lett találva a szög. Én eszmeileg valóban önmagammal vagyok azonos. Ami pedig semmi egyebet nem jelent, mint azt, hogy a tévedéseimből mindig sajátos (egyedi) következtetésre jutottam: vagyis soha nem kapirgáltam át magam az addigi ellen oldalára. Szemben azzal, ahogyan megtette például,… na jobb, ha hagyjuk a neveket.
Akik ugye arra ébredtek valamely damaszkuszi szép reggelen, hogy hipp-hopp, már nem csupán magukkal azonosak. Sőt azokkal sem azonosak, akikkel korábban voltak azonosak. Hanem pikk-pakk épp az ellenségeikkel lettek azonosak. És persze megint nagy hangon, megint az Egy Igaz Hit kizárólagosságát óbégatva.
Motoros kollega pedig egy külön tészta ilyen értelemben. Ő úgy maradna kívül ugyebár, hogy egyszerre igyekszik mindkét táboron belül sertepertélni. Tudjuk, pontosan ez az, ami az agyrémmel azonos, Pedig egyszerű a megoldás. Ha valaki nem akar sehová sem odatartozni, akkor ne igyekezzék sehová se odatartozni. Ennyi. Úgy nem lehet kívül maradni, hogy kétfelé törekszem. Kotorhat persze valaki kétfelé is, csakhogy azt megélhetési politikusnak nevezzük, nem pedig lenyűgöző entellektüelnek.
Nem az az entellektüel, aki két irányba osztogatja az „igazságot” (neked ebben van igazad, neked pedig abban), hanem az értelmiség „csupán” megfogalmazza az igazságot. És teljesen indifferens kérdés, hogy az igazság találkozik-e valamely oldal privát igazával, politikai törekvésével, avagy sem. Egyszerűen arról van szó, hogy a két dolognak nincs köze egymáshoz.
És ezért tévedés azt állítani, hogy én torzan látnám a világot.
Na jó, szabad világnézetet változtatni, ám azután kussolni illik, s nem gazdát váltva folytatni a csaholást, csak már amonnan vicsorogva. Nincs az a kivert kutya, amely beszegődnék a szomszédhoz, hogy azután a régi gazdáját marja. Olyan meg végképp nincs, aki a kerítés mindkét oldalán ugasson – egymásra. Ilyesmire csak ember képes. Némelyik. Olyan ember ugyebár, aki gyakorta ébred arra, hogy már megint nem azonos önmagával.
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: motoros – #7
Pusztai Farkas
2008.máj.17.
23.
Nos, ha már ilyen erőszakos...
Prog ego hozzászólásáról, és a magáéról is.
„Ott, ahol a szavaknak, kijelentéseknek nincs súlyuk, ahol az értelmetlen, céltalan, teljesen fölösleges bántalmazások, szimpla piszkoskodások mindennaposakká válnak, ahol az emberek már-már köszönés helyett használják a sértő minősítéséket, illetve azokat hasonlóakkal viszonozzák, ahol nincs önbecsülés, méltóságtudat, nos, abban a világban csak a komolytalan emberek találhatnak maguknak igazi hazát, tartós identitást. Az olyanok, akik képesek lemenni kutyába, nyilvánvalóan csak azért, hogy az országos politikai áramlattal együtt haladjanak, közben letaposva a másik ember egzisztenciáját, tisztességét.”
Véleményem: Irigylésre méltó, amilyen tömörséggel és tárgyszerűséggel jellemezte a helyzetet.
„Tulajdonképpen az övéké az ország, a Fidesz-hivők világa ez. És persze a nyalizóiké.”
Véleményem: hasonlóak a tapasztalataim. Tovább gondolva: sajnos a jobboldallal szimpatizálók lassan valamiféle nyúédzs vallási háborút folytatnak. Ha nem vagy bigott fidesz-hívő, nem azt és úgy gondolod, ahogy én, netán reformáción töröd a fejed, s nem a polgári körnek akarod fizetni a tizedet, akkor pokolra küldünk - de előtte hozunk még érted némi áldozatot egy kis inkvizíció képében. Mert fidesz vezére jó, a másé az ördög maga. A fidesz tőkéje jó, a minden más a kígyó almája. A fidesz privatizációja az ország érdeke, az egyetlen út a mennyekbe, a másé eladja a hazát, megszentségteleníti a népet.
A maga hozzászólásával kapcsolatban az a véleményem, hogy hangyányit disszonáns más szemére vetni az árokásást, éppen egy ásóra támaszkodva, s az árokból kiabálva.
A talicskázás meg nem új találmány, ez a politikai elit (legyen kormányon vagy ellenzékben) kiváltsága. S mindig leginkább annak kellemetlen, aki ideig tolta ezerrel, aztán egyszer csak arra ébred, hogy nemhogy talicska, de raklap sincs már - mindkettőt más tologatja már. S ugat addig -párttól függő mértékben és stílusban -, amíg meg nem ragadhatja a raklapokkal megrakott talicskát ismét. Csakhogy – változó idők! – a talicskázás attól a pillanattól - párttól függő mértékben és stílusban - tisztességes haszon-és vagyonszerzésnek minősül. A bognárnak, az asztalosnak, meg a szorgos adófizetőknek meg kuss - elég, ha némán gyártogatják a talicskákat, kupacolják a raklapokat.
Ezen túl az a véleményem, hogy a púderhintésével ellentétben maga szerintem nem kíváncsi mások véleményére. Visszaolvasva hozzászólásait, mások írásaira úgy csap le, mint kiéheztetett majom a banánra: majd maga megmondja mindenkinek a frankót, mert az csak maga tudja! Kéretlenül kioktat, tanácsokat osztogat, népet nevel, és kedvére minősít - embert, hozzászólást. Pedig mekkora a felháborodás, ha valaki magával szemben is hasonlóan cselekszik...
Persze, igazságtalan lennék, ha nem találtam volna példát arra, hogy néhanapján akad a fórumon olyan hozzászólás is, amelybe nem köt bele, amelyeknél nem alkalmazza szokott stílusát. Hirtelen azt említeném meg, hogy e rovat 3. hozzászólásának láttán, a versért bizony nem ugrott (NAGY ÖRÖMÖMRE) neki danidokinak. Örömteli, hogy működik az önfegyelem, s ha nagyon úgy hozza a helyzet, a disztingválás is.
Ahogy a gyerekdal mondja: „Van még tovább is, mondjam még?”
Prog ego hozzászólásáról, és a magáéról is.
„Ott, ahol a szavaknak, kijelentéseknek nincs súlyuk, ahol az értelmetlen, céltalan, teljesen fölösleges bántalmazások, szimpla piszkoskodások mindennaposakká válnak, ahol az emberek már-már köszönés helyett használják a sértő minősítéséket, illetve azokat hasonlóakkal viszonozzák, ahol nincs önbecsülés, méltóságtudat, nos, abban a világban csak a komolytalan emberek találhatnak maguknak igazi hazát, tartós identitást. Az olyanok, akik képesek lemenni kutyába, nyilvánvalóan csak azért, hogy az országos politikai áramlattal együtt haladjanak, közben letaposva a másik ember egzisztenciáját, tisztességét.”
Véleményem: Irigylésre méltó, amilyen tömörséggel és tárgyszerűséggel jellemezte a helyzetet.
„Tulajdonképpen az övéké az ország, a Fidesz-hivők világa ez. És persze a nyalizóiké.”
Véleményem: hasonlóak a tapasztalataim. Tovább gondolva: sajnos a jobboldallal szimpatizálók lassan valamiféle nyúédzs vallási háborút folytatnak. Ha nem vagy bigott fidesz-hívő, nem azt és úgy gondolod, ahogy én, netán reformáción töröd a fejed, s nem a polgári körnek akarod fizetni a tizedet, akkor pokolra küldünk - de előtte hozunk még érted némi áldozatot egy kis inkvizíció képében. Mert fidesz vezére jó, a másé az ördög maga. A fidesz tőkéje jó, a minden más a kígyó almája. A fidesz privatizációja az ország érdeke, az egyetlen út a mennyekbe, a másé eladja a hazát, megszentségteleníti a népet.
A maga hozzászólásával kapcsolatban az a véleményem, hogy hangyányit disszonáns más szemére vetni az árokásást, éppen egy ásóra támaszkodva, s az árokból kiabálva.
A talicskázás meg nem új találmány, ez a politikai elit (legyen kormányon vagy ellenzékben) kiváltsága. S mindig leginkább annak kellemetlen, aki ideig tolta ezerrel, aztán egyszer csak arra ébred, hogy nemhogy talicska, de raklap sincs már - mindkettőt más tologatja már. S ugat addig -párttól függő mértékben és stílusban -, amíg meg nem ragadhatja a raklapokkal megrakott talicskát ismét. Csakhogy – változó idők! – a talicskázás attól a pillanattól - párttól függő mértékben és stílusban - tisztességes haszon-és vagyonszerzésnek minősül. A bognárnak, az asztalosnak, meg a szorgos adófizetőknek meg kuss - elég, ha némán gyártogatják a talicskákat, kupacolják a raklapokat.
Ezen túl az a véleményem, hogy a púderhintésével ellentétben maga szerintem nem kíváncsi mások véleményére. Visszaolvasva hozzászólásait, mások írásaira úgy csap le, mint kiéheztetett majom a banánra: majd maga megmondja mindenkinek a frankót, mert az csak maga tudja! Kéretlenül kioktat, tanácsokat osztogat, népet nevel, és kedvére minősít - embert, hozzászólást. Pedig mekkora a felháborodás, ha valaki magával szemben is hasonlóan cselekszik...
Persze, igazságtalan lennék, ha nem találtam volna példát arra, hogy néhanapján akad a fórumon olyan hozzászólás is, amelybe nem köt bele, amelyeknél nem alkalmazza szokott stílusát. Hirtelen azt említeném meg, hogy e rovat 3. hozzászólásának láttán, a versért bizony nem ugrott (NAGY ÖRÖMÖMRE) neki danidokinak. Örömteli, hogy működik az önfegyelem, s ha nagyon úgy hozza a helyzet, a disztingválás is.
Ahogy a gyerekdal mondja: „Van még tovább is, mondjam még?”
Előzmény: motoros – #16
Thomas
2008.máj.17.
22.
Géza , Dani doki , Arnold lovag a három ember , aki tényleg erkölcsileg tiszta . a többi elhúzhatna ............
A képviselők nem aspirálnak polgármesteri székre. Megvan a magunk megélhetése, nincs rá szükségünk...
Milyen jó kis lenyúlások voltak , nem is csodálom , hogy nem kellene a polgármesteri szék , de azért egy haver elkelne ...gondolom erre megy ki a játék .
A képviselők nem aspirálnak polgármesteri székre. Megvan a magunk megélhetése, nincs rá szükségünk...
Milyen jó kis lenyúlások voltak , nem is csodálom , hogy nem kellene a polgármesteri szék , de azért egy haver elkelne ...gondolom erre megy ki a játék .
Előzmény: Thomas – #20
Thomas
2008.máj.17.
21.
Érdemes elolvasni figyelmesen :
A fű alatti kavarást nem tartom szerencsésnek az ÖK-i munkában.
Végre beismerték , hogy fű alatt kavargatnak a képviselők !!
A fű alatti kavarást nem tartom szerencsésnek az ÖK-i munkában.
Végre beismerték , hogy fű alatt kavargatnak a képviselők !!
Előzmény: Thomas – #20
Thomas
2008.máj.17.
20.
Ostorházi úr írta :
Géza volt a mi polgármesterjelöltünk. Gyűjtöttük neki a cédulákat, kampányoltunk mellette. Ő a csapatkapitány.
A képviselők nem aspirálnak polgármesteri székre. Megvan a magunk megélhetése, nincs rá szükségünk... Viszont azt nem hagyhatjuk, hogy a hivatal teljesen leépüljön. Újra fogunk építkezni! Mellesleg hajnali 2 óráig "maszíroztuk" egymást a testületi ülésen. Kerestük közösen a megoldását a problémának.
Együtt akaunk működni a polgármesterrel, de a kijelölt cél felé akarunk haladni. A fű alatti kavarást nem tartom szerencsésnek az ÖK-i munkában.
Kérem, hogy hozzászólásaikkal a ciklusprogramunkban vállalt célok felé segítsenek minket!
Géza volt a mi polgármesterjelöltünk. Gyűjtöttük neki a cédulákat, kampányoltunk mellette. Ő a csapatkapitány.
A képviselők nem aspirálnak polgármesteri székre. Megvan a magunk megélhetése, nincs rá szükségünk... Viszont azt nem hagyhatjuk, hogy a hivatal teljesen leépüljön. Újra fogunk építkezni! Mellesleg hajnali 2 óráig "maszíroztuk" egymást a testületi ülésen. Kerestük közösen a megoldását a problémának.
Együtt akaunk működni a polgármesterrel, de a kijelölt cél felé akarunk haladni. A fű alatti kavarást nem tartom szerencsésnek az ÖK-i munkában.
Kérem, hogy hozzászólásaikkal a ciklusprogramunkban vállalt célok felé segítsenek minket!
motoros
2008.máj.17.
16.
Jól látja, főleg "a saját véleménye érdekesebb lehet." kitételt értelmezte jól.
:-)
Előzmény: Pusztai Farkas – #15
Pusztai Farkas
2008.máj.17.
15.
Én udvarias, kedves hangon írtam, a szívének ajánlva. De látom, csak a bicepszét és túlfejlett egóját érintette meg.
Sajnálatos.
Sajnálatos.
Előzmény: motoros – #12
motoros
2008.máj.17.
14.
Egyébként meg: persze nyilván igaza van, ő is felelős.
Én csak éppen azt próbáltam meg kiemelni, hogy vannak olyan szélsőségesen gondolkodók, akik egy ilyen (gazdasági, társadalmi) helyzetben is képesek a felelősséget az ellenzék vezérének vállára tenni. Nekünk pedig nem a kormány felelősségéről kell itt vitatkoznunk, hanem a kormányzásba bele nem szóló ellenzékéről.
Ez nonszensz.
Ráadásul, ahogy a hozzászólásom érdemi részében is elolvashatja, jó volna már nem pártállás szerint ítélkezni, hanem teljesítményarányosan.
Én csak éppen azt próbáltam meg kiemelni, hogy vannak olyan szélsőségesen gondolkodók, akik egy ilyen (gazdasági, társadalmi) helyzetben is képesek a felelősséget az ellenzék vezérének vállára tenni. Nekünk pedig nem a kormány felelősségéről kell itt vitatkoznunk, hanem a kormányzásba bele nem szóló ellenzékéről.
Ez nonszensz.
Ráadásul, ahogy a hozzászólásom érdemi részében is elolvashatja, jó volna már nem pártállás szerint ítélkezni, hanem teljesítményarányosan.
Előzmény: motoros – #13
motoros
2008.máj.17.
13.
Ez nem helyes !!! Inkább azt mondanám , hogy az Orbán is hibás !!!!!!
Ugyan! Minek apróznánk!
Mindenért Orbán Viktor a felelős!
Ugyan! Minek apróznánk!
Mindenért Orbán Viktor a felelős!
Előzmény: Dervis – #10
motoros
2008.máj.17.
12.
köszi, de legközelebb elég ha ilyesmit linkel, annyira nem releváns, hogy a teljes zeneszöveggel kelljen terhelni a fórumot.
A saját véleménye érdekesebb lehet.
A saját véleménye érdekesebb lehet.
Előzmény: Pusztai Farkas – #9
Dervis
2008.máj.17.
11.
Úgy látom rákakkintottak a kalapács nyelére , és most nem tudják hogyan fogják meg.......
Ezt előre lehetett borítékolni , szétlopták a falut most meg elhúznának....
Felelőségre kellene vonni a bűnős képviselőket !! Elszámoltatni őket az ebül szerzett vagyonokkal !!!
Ezt előre lehetett borítékolni , szétlopták a falut most meg elhúznának....
Felelőségre kellene vonni a bűnős képviselőket !! Elszámoltatni őket az ebül szerzett vagyonokkal !!!
Előzmény: moment – #6
Dervis
2008.máj.17.
10.
Tulajdonképpen az övéké az ország, a Fidesz-hivők világa ez. És persze a nyalizóiké.
Én már többször mondtam: Orbán Viktor a felelős mindenért!
Pusztai Farkas
2008.máj.17.
9.
Tisztelt Motoros!
Ajánlom szívébe!
"Értünk egymás nyelvén, minden szó beszél,
Mégis másképp érted, mint ahogyan én.
Más a szó, ha mondod, más ha hallgatod,
Nem tudná a bal kéz, mit akar a jobb.
Én tudom a dallamot, te tudod a szót,
Én mondom az igazat, és te mondod a jót.
Az én igazam nem biztos, hogy neked nagyon jó,
De mind a ketten várjuk azt az elfogyott, elhagyott,
Elrabolt, ellopott egy-két elfelejtett szót.
………
Érzem, amit érzel, látom, amit látsz,
Mégis másképp mondom, mit amit te vársz,
Gondolhatok bármit, előbb mondod ki,
Megbotlok egy kőben, s te fogsz elesni.
Én hordom a bal cipőt, rajtad van a jobb,
Összeköt a cipőfűző, nem egy nagy dolog.
Ami nekem jó, az talán neked nem való,
………………
Szóból vannak hidak két ember között,
Csend lobbantja őket a fejetek fölött,
Mindenki mást érez minden szó mögött,
Ami nekem kéne, azt te nem tűröd.
Én mondom az igazat, s te mondod a jót,
Én tudom a dallamot és te tudod a szót,
Minden ember jó, kit megtalál egy szó,
Minden szó is jó, ha embernek való.
Minden ember más, de éppen ez a jó.
Hát meddig várjak még,
Hogy felhangzik egy elfelejtett szó?"
(Egy elfelejtett szó/LGT)
Ajánlom szívébe!
"Értünk egymás nyelvén, minden szó beszél,
Mégis másképp érted, mint ahogyan én.
Más a szó, ha mondod, más ha hallgatod,
Nem tudná a bal kéz, mit akar a jobb.
Én tudom a dallamot, te tudod a szót,
Én mondom az igazat, és te mondod a jót.
Az én igazam nem biztos, hogy neked nagyon jó,
………
Érzem, amit érzel, látom, amit látsz,
Mégis másképp mondom, mit amit te vársz,
Gondolhatok bármit, előbb mondod ki,
Megbotlok egy kőben, s te fogsz elesni.
Én hordom a bal cipőt, rajtad van a jobb,
Összeköt a cipőfűző, nem egy nagy dolog.
………………
Szóból vannak hidak két ember között,
Csend lobbantja őket a fejetek fölött,
Mindenki mást érez minden szó mögött,
Ami nekem kéne, azt te nem tűröd.
Én mondom az igazat, s te mondod a jót,
Én tudom a dallamot és te tudod a szót,
Minden ember jó, kit megtalál egy szó,
Minden szó is jó, ha embernek való.
Minden ember más, de éppen ez a jó.
Hát meddig várjak még,
Hogy felhangzik egy elfelejtett szó?"
(Egy elfelejtett szó/LGT)
motoros
2008.máj.17.
8.
Torgyán Józseffel élve: mindenki "monnyon le", aztán majd a szavazók eldöntik, ki végezte jól a dolgát, és ki volt dilettáns.
Előzmény: moment – #6
motoros
2008.máj.17.
7.
Tulajdonképpen az övéké az ország, a Fidesz-hivők világa ez. És persze a nyalizóiké.
A rossz gazdasági teljesítményért, az óriási államháztartási hiányért, a közigazgatás rettenetes működéséért, illetve Pron ego csipetnyit torz világlátásáért.
Igen, érdemes fenntartani a megkülönböztetést, az árkot tovább mélyíteni. Minden rossz okát próbáljuk meg a bal-jobb skálán elhelyezni. Darth Vader vajon kommunistaként vagy szélsőjobbosként írtotta a Jediket? Esetleg Orbán Viktor volt álruhában (a velejéig becsületes Yoda pedig Gyurcsány Ferenc :-).
Uram, ön át van verve: lassan ébredezzen! A naponta raklapnyi pénzt hazatalicskázó jelenlegi (és korábbi és leendő) országvezetőink érdeke, hogy a közbeszédben fennmaradjon az ön által szolgai hűséggel követett kommunikáció: "a másik oldal a hibás." Ha egyszer ezen túl tud lépni, képes lesz a vezetőket tetteik szerint megítélni, nem pedig hovatartozásuk után.
A rossz gazdasági teljesítményért, az óriási államháztartási hiányért, a közigazgatás rettenetes működéséért, illetve Pron ego csipetnyit torz világlátásáért.
Igen, érdemes fenntartani a megkülönböztetést, az árkot tovább mélyíteni. Minden rossz okát próbáljuk meg a bal-jobb skálán elhelyezni. Darth Vader vajon kommunistaként vagy szélsőjobbosként írtotta a Jediket? Esetleg Orbán Viktor volt álruhában (a velejéig becsületes Yoda pedig Gyurcsány Ferenc :-).
Uram, ön át van verve: lassan ébredezzen! A naponta raklapnyi pénzt hazatalicskázó jelenlegi (és korábbi és leendő) országvezetőink érdeke, hogy a közbeszédben fennmaradjon az ön által szolgai hűséggel követett kommunikáció: "a másik oldal a hibás." Ha egyszer ezen túl tud lépni, képes lesz a vezetőket tetteik szerint megítélni, nem pedig hovatartozásuk után.
Előzmény: Pron ego – #4
moment
2008.máj.17.
6.
Kedves Kiskifli!
Kicsit jobban átolvasva az alábbiakat, Géza hamar "csapatkapitány" lett újra.
Csak nem az volt a bűvszó, hogy az egész testület mondjon le?
Remélem lepereg a sár a Polgármesterünkről!
"Albitz Tibor hozzászólásában megerősítette, hogy valóban nem mennek jól az ügyek. Dr. Varga Dániel szerint is megfontolandó, hogy az egész testület mondjon le a mandátumáról. Sohajda István vitához kapcsolódva kijelentette: Már van megbízott jegyző, Spéth Géza személyében megvan a „csapatkapitány”; itt az ideje, hogy „ne sárdobálás, hanem építkezés folyjon”. "
Kicsit jobban átolvasva az alábbiakat, Géza hamar "csapatkapitány" lett újra.
Csak nem az volt a bűvszó, hogy az egész testület mondjon le?
Remélem lepereg a sár a Polgármesterünkről!
"Albitz Tibor hozzászólásában megerősítette, hogy valóban nem mennek jól az ügyek. Dr. Varga Dániel szerint is megfontolandó, hogy az egész testület mondjon le a mandátumáról. Sohajda István vitához kapcsolódva kijelentette: Már van megbízott jegyző, Spéth Géza személyében megvan a „csapatkapitány”; itt az ideje, hogy „ne sárdobálás, hanem építkezés folyjon”. "
Előzmény: Kiskifli – #2
MALLA
2008.máj.17.
5.
Spéth Géza több, mint egy évtizede polgármester és korábban rendben mentek a dolgok. Korábban többszínű volt a képviselői testület és rendben mentek a dolgok. Érdekes módon, most nem müködik a rendszer, mióta egyszínű.
Talán OL-nek és csapatának nem azzal kellene foglalkoznia, hogyan szerezzék meg mielőbb a polgármesteri széket (is) és akkor rendben mennének a dolgok. Amíg Géza indul a tisztségért, Diósdon megválasztják. Ki kell hát nyírni, befeketíteni, ellehetetleníteni és akkor megnyílik az út?
Talán a hivatali alkalmazottakat nem csicskásként kellene kezelni a T. képviselőknek és akkor nem vándorolnának el ilyen mértékben.
És a akkor müködne a hivatal és rendben mennének a dolgok. Nem csak a képviselők háza(i) táján, hanem Diósdon is.
Talán OL-nek és csapatának nem azzal kellene foglalkoznia, hogyan szerezzék meg mielőbb a polgármesteri széket (is) és akkor rendben mennének a dolgok. Amíg Géza indul a tisztségért, Diósdon megválasztják. Ki kell hát nyírni, befeketíteni, ellehetetleníteni és akkor megnyílik az út?
Talán a hivatali alkalmazottakat nem csicskásként kellene kezelni a T. képviselőknek és akkor nem vándorolnának el ilyen mértékben.
És a akkor müködne a hivatal és rendben mennének a dolgok. Nem csak a képviselők háza(i) táján, hanem Diósdon is.
Pron ego
2008.máj.16.
4.
Elrohadt a világ.
Ott, ahol a szavaknak, kijelentéseknek nincs súlyuk, ahol az értelmetlen, céltalan, teljesen fölösleges bántalmazások, szimpla piszkoskodások mindennaposakká válnak, ahol az emberek már-már köszönés helyett használják a sértő minősítéséket, illetve azokat hasonlóakkal viszonozzák, ahol nincs önbecsülés, méltóságtudat, nos, abban a világban csak a komolytalan emberek találhatnak maguknak igazi hazát, tartós identitást. Az olyanok, akik képesek lemenni kutyába, nyilvánvalóan csak azért, hogy az országos politikai áramlattal együtt haladjanak, közben letaposva a másik ember egzisztenciáját, tisztességét.
Túl kell lennünk a jón és rosszon, vagyis szeretni a gyűlölendőt, gyűlölni a szeretendőt, valóban túl kell lépni ezen a kocsmán, a szeretet-gyűlölet kocsmáján, s amit csak az tehet meg, aki nem istene s nem papja, vagyis nem szeretője, nem gyűlölője, se magának, sem senkinek, sem a barátjának, sem az ellenségének.
Félreértés ne essék, nem irigylem tőlük, csupán leírtam, hogy ennek is legyen nyoma.
Ott, ahol a szavaknak, kijelentéseknek nincs súlyuk, ahol az értelmetlen, céltalan, teljesen fölösleges bántalmazások, szimpla piszkoskodások mindennaposakká válnak, ahol az emberek már-már köszönés helyett használják a sértő minősítéséket, illetve azokat hasonlóakkal viszonozzák, ahol nincs önbecsülés, méltóságtudat, nos, abban a világban csak a komolytalan emberek találhatnak maguknak igazi hazát, tartós identitást. Az olyanok, akik képesek lemenni kutyába, nyilvánvalóan csak azért, hogy az országos politikai áramlattal együtt haladjanak, közben letaposva a másik ember egzisztenciáját, tisztességét.
Túl kell lennünk a jón és rosszon, vagyis szeretni a gyűlölendőt, gyűlölni a szeretendőt, valóban túl kell lépni ezen a kocsmán, a szeretet-gyűlölet kocsmáján, s amit csak az tehet meg, aki nem istene s nem papja, vagyis nem szeretője, nem gyűlölője, se magának, sem senkinek, sem a barátjának, sem az ellenségének.
Félreértés ne essék, nem irigylem tőlük, csupán leírtam, hogy ennek is legyen nyoma.
Előzmény: tuske – #1
danidoki
2008.máj.16.
3.
Reviczky Gyula
Május
Az ifjuság bájos vidéke
Tele van napfénynyel, virággal,
Himbálják illatos fuvalmak,
Bezengi csattogó madárdal.
Derűs ábránd, álom, reménység
Szór pazarul fényt, illatot.
Nem látni ottan ködöt, árnyat,
Csak a bimbófejtő napot.
Te, ki megújulsz minden évben,
Természet ékes ifjusága,
S egyforma bűbájjal mosolygasz
Bíborra és daróc-gunyára:
Gyönyörü május, szívdobogva,
Vidáman hadd köszöntselek!
Nekem is illatoz' virágod,
Rám is sugárzik kék eged.
Napodnak hulló tiszta fénye
Hevíti az egész világot.
A mi csak kedves, a mi bűvös,
Pajkos szeszéllyel mind kitárod.
Minek zománczot nem te adtál,
Elveszti illatát, szinét.
Te vagy a művészek művésze,
Te az örök költői szép.
Virágokat hullatsz a földre,
Ha tomboló vihar megingat;
És hogyha sóhaj kél szivedből:
Az is csak édes, langyos illat.
Emelt homlokkal, könnyü szívvel
Vivhatja az a lét-tusát,
Kinek harczára te mosolygasz,
Gyönyörü május - ifjuság.
Ezzel a szép verssel kívánok MINDENKINEK nyugalmat, és szép hétvégét!
Május
Az ifjuság bájos vidéke
Tele van napfénynyel, virággal,
Himbálják illatos fuvalmak,
Bezengi csattogó madárdal.
Derűs ábránd, álom, reménység
Szór pazarul fényt, illatot.
Nem látni ottan ködöt, árnyat,
Csak a bimbófejtő napot.
Te, ki megújulsz minden évben,
Természet ékes ifjusága,
S egyforma bűbájjal mosolygasz
Bíborra és daróc-gunyára:
Gyönyörü május, szívdobogva,
Vidáman hadd köszöntselek!
Nekem is illatoz' virágod,
Rám is sugárzik kék eged.
Napodnak hulló tiszta fénye
Hevíti az egész világot.
A mi csak kedves, a mi bűvös,
Pajkos szeszéllyel mind kitárod.
Minek zománczot nem te adtál,
Elveszti illatát, szinét.
Te vagy a művészek művésze,
Te az örök költői szép.
Virágokat hullatsz a földre,
Ha tomboló vihar megingat;
És hogyha sóhaj kél szivedből:
Az is csak édes, langyos illat.
Emelt homlokkal, könnyü szívvel
Vivhatja az a lét-tusát,
Kinek harczára te mosolygasz,
Gyönyörü május - ifjuság.
Ezzel a szép verssel kívánok MINDENKINEK nyugalmat, és szép hétvégét!
Kiskifli
2008.máj.16.
2.
Nagyon szomorú vagyok. Géza 4 cikluson keresztül jó volt, a hivatal működött. Most egyszeriben minden rossz, Géza, hivatal, sőt a munkatársak kilépése is miatta van, meg a működési képtelenség. Hihetetlen, hogy meg tud változni egy ember ilyen rövid idő alatt. Óóóóóó!
Előzmény: tuske – #1
tuske
2008.máj.16.
1.
Szomorúan és felháborodva olvasom,hogy az önkormányzat néhány tagja már megkezdte kampányát a polgármester leváltására.Néhány éve - még ezelőtt
a ciklus előtt is - a diósdi hivatal Pest megyében kiemelten az elsők között volt.
Az önkormányzat jelenlegi összetétele,néhány " mindent másképcsinálni akaró nagy okos " , minden alapvető igazgatási ügyintézés ismerete nélkül eljutott oda,hogy
a tapasztalt,szaktudással rendelkező dolgozókat sikerült a hivatalból elmarniuk.
Tisztelt ÖK tagok!Jó lenne,ha mielőbb tudatára ébrednének,hogy az igazgatási
ügyintézés szakma / elsősorban / és csak sokkal utána követheti egy-egy túlokos
politikai kapkodása,a többszöri sz.. kavarásról nem is beszélve.
A suszter maradjon a kaptafánál és ne a polgármestert és jegyzőt akarják a
dolgozók elvándorlásáért okolni.Ők a hosszú évek folyamán már sokat tettek községünk asztalára,ami egyáltalán nem mondható el az ÖK tagok némelyikéről.
a ciklus előtt is - a diósdi hivatal Pest megyében kiemelten az elsők között volt.
Az önkormányzat jelenlegi összetétele,néhány " mindent másképcsinálni akaró nagy okos " , minden alapvető igazgatási ügyintézés ismerete nélkül eljutott oda,hogy
a tapasztalt,szaktudással rendelkező dolgozókat sikerült a hivatalból elmarniuk.
Tisztelt ÖK tagok!Jó lenne,ha mielőbb tudatára ébrednének,hogy az igazgatási
ügyintézés szakma / elsősorban / és csak sokkal utána követheti egy-egy túlokos
politikai kapkodása,a többszöri sz.. kavarásról nem is beszélve.
A suszter maradjon a kaptafánál és ne a polgármestert és jegyzőt akarják a
dolgozók elvándorlásáért okolni.Ők a hosszú évek folyamán már sokat tettek községünk asztalára,ami egyáltalán nem mondható el az ÖK tagok némelyikéről.
Legutóbbi fórumpostok
- szömörce - tegnap 19:44
http://www.origo.hu/itthon/20120517-szigetkoz-vizugyi-p (...) A Közgép többmilliárdos vízüg (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 19:37
"A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból 350,6 millió forint átcsopo (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:39
Jól felkészülnek majd, hogy ne legyenek váratlan események.... http://hvg.hu/itthon.bunugy (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - Ego sum - tegnap 17:33
Elvenné a pártok állami támogatását Orbán. Mérgemben én is sokszor gondoltam egy ilyen (...)
Politika - szömörce - tegnap 15:17
"Selmeczi odébbáll, ha ráterhelik a telefonadót A távközlési adót nem a telefonáló ember (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 15:05
"Két és fél milliárd forintot spórolna az állam, és teljesen felborulna a pártfinanszírozá (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 8:19
Wham, bam, thank you ma'am! http://nol.hu/kulfold/ft__orban_eloszor_dug__aztan_kerdez
Változások a Fidesz-kormány alatt - danidoki - máj.17. 22:29
Tavaszköszöntő 2012 http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...)
Fotók - danidoki - máj.17. 21:42
Majális a Kőbányában: http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...) danid (...)
Fotók - öreg-szaki - máj.17. 13:47
Vajon ez kinek a hibája? Biztosan nem azért mennek el külföldre a fiatalok, mert nem szeretik a (...)
Politika