A diósdi csatorna legyen a diósdi polgároké
csatorna
2008.jún.22.
48.
A talajterhelési díj a következő: A vízfogyasztás pl 5 köbméter egy évben egy hétvégi házban akkor 15 köbméterre számolják a fizetendő összeget. Vagyis a kisfogyasztónak 5+ 10 köbmétert számolnak fel . A büntetés 10 köbméter víz ára. A kis fogyasztású ingatlanok évtizedeken keresztül sem fizetnek annyit hogy érdemes lenne csatornázásba beszállniuk. Fontos hogy a meghirdetett ősszeg nem tartalmazza az ingatlanokról a gerincvezetékhez való csatlakozás plusz költségeit a mit még a telektulajdonosnak kellene állnia. Kb 100000Ft
T illetékes!
Kérem nyilatkozzon a nyilvánosság előtt hogy ha elkészül Diósdon a csatorna a diósdiak pénzén , kinek a tulajdonában marad elkészülte után az egész hálózat. Hoz e erre vonatkozólag határozatot az önkormányzat hogy ez a csatorna rendszer A Diózsdi önkormányzaté marad e és nem eladható?? Amennyiben jogszabályra hívatkozik kérem írja le a jogszabály számát is.
Kovács Géza
T illetékes!
Kérem nyilatkozzon a nyilvánosság előtt hogy ha elkészül Diósdon a csatorna a diósdiak pénzén , kinek a tulajdonában marad elkészülte után az egész hálózat. Hoz e erre vonatkozólag határozatot az önkormányzat hogy ez a csatorna rendszer A Diózsdi önkormányzaté marad e és nem eladható?? Amennyiben jogszabályra hívatkozik kérem írja le a jogszabály számát is.
Kovács Géza
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: schuby – #46
schuby
2008.jún.21.
47.
Holnap (június 22-én vasárnap) a Liget szépe u-tól mennek az összeírók!!!
Aki a locsolás miatt aggódik, van lehetőség hogy a kerti csapra vízórát szereljen, és akkor nem kell csatornadíjat fizetni csak vízdíjat
Aki a locsolás miatt aggódik, van lehetőség hogy a kerti csapra vízórát szereljen, és akkor nem kell csatornadíjat fizetni csak vízdíjat
schuby
2008.jún.21.
46.
Felhívnám a figyelmet hogy ez idő egyre fogy és Július 15-ig meg kell lennie az 1500 embernek aki a Fundamentába becsatlakozik. Mégegyszer felhívnám a figyelmet hogy EGÉSZ HÉTEN (hétfő-péntek 8-20 óra, szombat-vasárnap 9-20 óra) a Hunyadi u. 6 1/5-ben (kaputelefon 5-ös szám /Schubert Erika néven van/) lehet megkötni a szerződést. Az emberek holnap azaz 2008. június 22-én vasárnap is mennek a "hegyre" illetve annak kötnyékére szerződéseket kötni (a későbbiekben a helyet pontosítom). Más alkalmakkor csak hétvégén vagy egyáltalán nem járnak!!! max azokhoz mennek ki akik semmiféleképpen sem tudnak eljutni a Hunyadi u 6 1/5-be (idősek, mozgásban korlátozottak). Ahogy figyeltem se tegnap se ma egyetlen ember sem jelent meg ami elég elszomorító. Ha július 15-ig nem lesz meg az 1500 ember akkor a legközelebbi próbálkozásnál már jóval többet kell fizetniük azoknak akik ehhez csatlakoznak.
Kérek mindenkit aki csak teheti látogasson el a Hunyadi u. 6 1/5-be mert az idő egyre fogy és még szinte alig van ember aki csatlakozott.
Üdvözlettel:
Schubert Szabolcs
Kérek mindenkit aki csak teheti látogasson el a Hunyadi u. 6 1/5-be mert az idő egyre fogy és még szinte alig van ember aki csatlakozott.
Üdvözlettel:
Schubert Szabolcs
darkside
2008.jún.20.
45.
Maria
2008.jún.20.
44.
Kedves darkside !
Igaz , nem engem szólitott meg , de kérem olvassa el a 40 - es hozzászólásomat , melyben kérdésére ott a válasz . De már a főlapon ,a hirek között is .
Üdv
Igaz , nem engem szólitott meg , de kérem olvassa el a 40 - es hozzászólásomat , melyben kérdésére ott a válasz . De már a főlapon ,a hirek között is .
Üdv
Előzmény: darkside – #43
darkside
2008.jún.20.
43.
Kedves Szabolcs!
Én már jártam arra. Az nem egy bérház?
Kit kell keresni? Ki van táblázva?
Üdv.
Én már jártam arra. Az nem egy bérház?
Kit kell keresni? Ki van táblázva?
Üdv.
Előzmény: schuby – #42
schuby
2008.jún.20.
42.
Minden nap és szombat vasárnap is lehet jönni szerződést kötni a Hunyadi u. 6-ba Hétköznap: 8-20 óráig Szombat Vasárnap: 9-20 óráig
Schubert Szabolcs
Schubert Szabolcs
darkside
2008.jún.20.
41.
Üdv Mindenkinek!
Most látom, hogy nem csak én vagyok (voltam) tanácsatalan. Hasznos ez a beszélgetés.
A NAGY TESTVÉR FIGYEL MINKET! :-))
(Úgy tűnik az illetékesek is informálódnak, ha lassan is...)
Hasonló gondban voltam mint Önök, találtam (végre) egy honlapot (itt a DKO-n), amit erre a célra hoztak létre.
Azon rajta van az érintett utcák listája.
Hátha segít (egész jónak tűnik), javaslom, nézzenek szét rajta.
http://www.diosdicsatorna.extra.hu
Most látom, hogy nem csak én vagyok (voltam) tanácsatalan. Hasznos ez a beszélgetés.
A NAGY TESTVÉR FIGYEL MINKET! :-))
(Úgy tűnik az illetékesek is informálódnak, ha lassan is...)
Hasonló gondban voltam mint Önök, találtam (végre) egy honlapot (itt a DKO-n), amit erre a célra hoztak létre.
Azon rajta van az érintett utcák listája.
Hátha segít (egész jónak tűnik), javaslom, nézzenek szét rajta.
http://www.diosdicsatorna.extra.hu
Előzmény: Maria – #21
Maria
2008.jún.18.
40.
Az alábbi kérést írtam a szerkesztőnek ,
KÉREM ÖNÖK IS SZÓLJANAK ISMERŐSEIKNEK , SZOMSZÉDAIKNAK ! ( ne várják az aláírás gyüjtőket , tegyenek érte , hogy legyen végre csatorna a "hegyen" )
" T.szerkesztő Úr !
Ismét a csatornázással kapcsolatban lenne egy kérésem . Tegnap este felhívtam Shubert Erika-t , aki a csatornázáshoz szükséges szándéknyilatkozatok aláírásának gyüjtésében tevékenykedik és kiderült , hogy a " hegyen " - régi üdülőövezetben már jártak aláírást gyüjteni , de mivel napközben a többség nincs otthon , ezért nem sok sikerrel . Viszont , mivel kevesen vannak akik ezt csinálják , nem sok remény van arra , hogy ismételten eljussanak mindenkihez . Ezért az a kérése , hogy aki belépni kíván a csatorna társulásba és a szándéknyilatkozatot szeretné aláírni , az szíveskedjen elmenni a Diósd.Hunyadi u.6. I em.5 sz.alá, 8 - 20 óra között ,ahol ezt megteheti , ezzel is jelezve belépési szándékát !
Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdése - kérése van a lakosságnak , hívják a 06 - 70 - 242-8497 - es telefonszámon .
A kérésem az lenne , hogy ezt a " közlemény" t tegye fel a hirek közé , minél többeknek jusson tudomására , nehogy meghiusuljon a pályázathoz szükséges 70-80% szándéknyilatkozat összegyüjtése .
Köszönettel BMária "
KÉREM ÖNÖK IS SZÓLJANAK ISMERŐSEIKNEK , SZOMSZÉDAIKNAK ! ( ne várják az aláírás gyüjtőket , tegyenek érte , hogy legyen végre csatorna a "hegyen" )
" T.szerkesztő Úr !
Ismét a csatornázással kapcsolatban lenne egy kérésem . Tegnap este felhívtam Shubert Erika-t , aki a csatornázáshoz szükséges szándéknyilatkozatok aláírásának gyüjtésében tevékenykedik és kiderült , hogy a " hegyen " - régi üdülőövezetben már jártak aláírást gyüjteni , de mivel napközben a többség nincs otthon , ezért nem sok sikerrel . Viszont , mivel kevesen vannak akik ezt csinálják , nem sok remény van arra , hogy ismételten eljussanak mindenkihez . Ezért az a kérése , hogy aki belépni kíván a csatorna társulásba és a szándéknyilatkozatot szeretné aláírni , az szíveskedjen elmenni a Diósd.Hunyadi u.6. I em.5 sz.alá, 8 - 20 óra között ,ahol ezt megteheti , ezzel is jelezve belépési szándékát !
Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdése - kérése van a lakosságnak , hívják a 06 - 70 - 242-8497 - es telefonszámon .
A kérésem az lenne , hogy ezt a " közlemény" t tegye fel a hirek közé , minél többeknek jusson tudomására , nehogy meghiusuljon a pályázathoz szükséges 70-80% szándéknyilatkozat összegyüjtése .
Köszönettel BMária "
mdancza
2008.jún.17.
38.
Kedves Mária!
Nagyon szépen köszönöm :)
Ez is nagy segítség. Persze az emailre a diósdi ügyintéző nem válaszolt, de Érd igen.
Ők azt írták, hogy az ügyintézés mindenkinek a lakcím szerinti helyén van, hiába határ. Ez is érdekes... Az utca egyik felét Érd, másikat Diósd 8P
...vajon egyik kéz ogja tudni, hogy mit csinál a másik ?
Majd csak lesz valahogyan...
Nagyon szépen köszönöm :)
Ez is nagy segítség. Persze az emailre a diósdi ügyintéző nem válaszolt, de Érd igen.
Ők azt írták, hogy az ügyintézés mindenkinek a lakcím szerinti helyén van, hiába határ. Ez is érdekes... Az utca egyik felét Érd, másikat Diósd 8P
...vajon egyik kéz ogja tudni, hogy mit csinál a másik ?
Majd csak lesz valahogyan...
Előzmény: Maria – #37
Maria
2008.jún.17.
37.
Kedves Márti !
Bementem tegnap du az önkormihoz , hát a műszaki osztályon levő hölgy nem is hallott arról , hogy a lakosság megnézheti azt a bizonyos vonalas térképet ! Emiatt térképe sem volt ! Viszont nagyon kedvesen felajánlotta , hogy utána kérdez , megadta az otthoni számát is , hogy nyolc körül hívjam fel . Megtettem , és elmondta , hogy be van tervezve a Bajuszfű utca is . Rákérdeztem , hogy ezt majd meg is lehet nézni ? Azt mondta , szerezni fognak egy " tervrajzot " amit ki fognak plakátolni a müszaki iroda folyosó-jára . Hát ennyit sikerült ! Csak halkan jegyzem meg , én a jövő hétfőre ismét beterveztem ezt az utat ! Ne vegye senki bizalmatlanságnak , de azt hiszem el amit a saját szememmel látok ! ( legalább is az utobbi években , )
Azt is elmondta , minden területnek van felelőse , de hogy ki - kié azt nem tudta megmondani .
Üdv BMária
Bementem tegnap du az önkormihoz , hát a műszaki osztályon levő hölgy nem is hallott arról , hogy a lakosság megnézheti azt a bizonyos vonalas térképet ! Emiatt térképe sem volt ! Viszont nagyon kedvesen felajánlotta , hogy utána kérdez , megadta az otthoni számát is , hogy nyolc körül hívjam fel . Megtettem , és elmondta , hogy be van tervezve a Bajuszfű utca is . Rákérdeztem , hogy ezt majd meg is lehet nézni ? Azt mondta , szerezni fognak egy " tervrajzot " amit ki fognak plakátolni a müszaki iroda folyosó-jára . Hát ennyit sikerült ! Csak halkan jegyzem meg , én a jövő hétfőre ismét beterveztem ezt az utat ! Ne vegye senki bizalmatlanságnak , de azt hiszem el amit a saját szememmel látok ! ( legalább is az utobbi években , )
Azt is elmondta , minden területnek van felelőse , de hogy ki - kié azt nem tudta megmondani .
Üdv BMária
Előzmény: mdancza – #20
Maria
2008.jún.17.
36.
Kedves Gabriella !
Szerintem az ügyvéd felesleges kiadás , nem tudod bizonyítani , hogy akkor is a csatornára hivatkoztak . Ugy emlékszem , annak idején egy cetli került a postaládánkba - amit persze senki nem örzött meg - azon volt a felhívás , miszerint ripsz-ropsz jön a csatorna .Rohantunk mi is a közösségi házba , nehogy lemaradjunk róla . Hát nem jött a csatorna ! Most viszont az unio előírja 2015-ig minden ... feletti lakos számú települést csatornázni kell . Ez alól Diósd sem kivétel , most muszáj lesz megcsinálni .
Én azt sérelmezem nagyon , hogy mindenhol arról beszélnek , hogy 255 ezer-be fog kerülni , pedig támogatással együtt és ha kp fizeti valaki 341 ezer a vége !Igaz , ha vállaja valaki azt hogy nyolc évig fizetget , akkor " csak " 255 ezret fizet ki , de az állam hozzá teszi a többit ,tehát ....!( persze nagyon sokan vagyunk , akik nem tudják egyben kifizetni )
Szerintem az ügyvéd felesleges kiadás , nem tudod bizonyítani , hogy akkor is a csatornára hivatkoztak . Ugy emlékszem , annak idején egy cetli került a postaládánkba - amit persze senki nem örzött meg - azon volt a felhívás , miszerint ripsz-ropsz jön a csatorna .Rohantunk mi is a közösségi házba , nehogy lemaradjunk róla . Hát nem jött a csatorna ! Most viszont az unio előírja 2015-ig minden ... feletti lakos számú települést csatornázni kell . Ez alól Diósd sem kivétel , most muszáj lesz megcsinálni .
Én azt sérelmezem nagyon , hogy mindenhol arról beszélnek , hogy 255 ezer-be fog kerülni , pedig támogatással együtt és ha kp fizeti valaki 341 ezer a vége !Igaz , ha vállaja valaki azt hogy nyolc évig fizetget , akkor " csak " 255 ezret fizet ki , de az állam hozzá teszi a többit ,tehát ....!( persze nagyon sokan vagyunk , akik nem tudják egyben kifizetni )
Előzmény: Gabriella – #35
Gabriella
2008.jún.17.
35.
Kedves Maria!
Koszonom a valaszodat,hihetetlen amit irsz hiszen akkor ugyan ezzel a szovegel etettek minket szoval atvagtak rendessen bennunket. Csak arra lennek kivancsi ki a hibas es ki a felelos ezert.Mert a hocipom tele van ,hogy az embert allandoan atvagjak,kihasznaljak.
Koszonom a felvilagositast,erdeklodni fogok a Fundamentanal, mi a teendo.Es persze ha tudok belepek,de azert egy ugyveddel is targyalni fogok.Mert ez atvagas a javabol.Megegyszer koszi.Gabriella
Koszonom a valaszodat,hihetetlen amit irsz hiszen akkor ugyan ezzel a szovegel etettek minket szoval atvagtak rendessen bennunket. Csak arra lennek kivancsi ki a hibas es ki a felelos ezert.Mert a hocipom tele van ,hogy az embert allandoan atvagjak,kihasznaljak.
Koszonom a felvilagositast,erdeklodni fogok a Fundamentanal, mi a teendo.Es persze ha tudok belepek,de azert egy ugyveddel is targyalni fogok.Mert ez atvagas a javabol.Megegyszer koszi.Gabriella
aczel
2008.jún.16.
34.
Úgy tudom, 8 évet elérő futamidő után a teljes összeg szabadon elkölthető. Így Önnek jár a teljes szerződött összeg, nem csak a befizetés jár vissza. Ehhez viszont kell a 8 év. A gond az, hogy egy embernek egyszerre csak egy lakástakarékpénztári tagsága lehet, viszont lehet, hogy családtagnak lehet újat kötni.
Előzmény: Gabriella – #31
aczel
2008.jún.16.
33.
Bocs, de ez hihetetlen :(
Előzmény: tomomomo – #30
Maria
2008.jún.16.
32.
Kedves Gabriella !
Én voltam a lakossági fórumon , ahol ezt a kérdés is feltette vki . Sajnos rossz hírem van - a válasz az volt , hogy csak a most - náluk megkötött szerződésekre lehet erre a csatornázásra igénybe venni a támogatást , a régebben megkötöttekkel nem . ( Annak idején én is beleugrottam abba a bizonyos szervezésbe , de szerencsémre amikor lejárt a négy év , inkább abbahagytam , mert nem volt semmi hír a csatornáról , most persze örülök neki , mert feleslegesen fizetgettem volna .Igaz , a szerz.lejártakor visszafizetik amit az ember x idő alatt befizet , de ... )
Azzal indokolták a nem-et , hogy az újonnan kötött szerződésekben , kizárólag ez a projekt lesz a kedvezményezett , erre való hivatkozással vesz fel hitelt a társulás , ebből a hitelből megelőlegezi a pénzt a kivitelezésre és a megtakarítások lejártakor ( 100 hónap ) fogja megkapni a teljes összeget - támogatással együtt .
Nagyjából ennyi hangzott el erről .
Üdv BMária
Én voltam a lakossági fórumon , ahol ezt a kérdés is feltette vki . Sajnos rossz hírem van - a válasz az volt , hogy csak a most - náluk megkötött szerződésekre lehet erre a csatornázásra igénybe venni a támogatást , a régebben megkötöttekkel nem . ( Annak idején én is beleugrottam abba a bizonyos szervezésbe , de szerencsémre amikor lejárt a négy év , inkább abbahagytam , mert nem volt semmi hír a csatornáról , most persze örülök neki , mert feleslegesen fizetgettem volna .Igaz , a szerz.lejártakor visszafizetik amit az ember x idő alatt befizet , de ... )
Azzal indokolták a nem-et , hogy az újonnan kötött szerződésekben , kizárólag ez a projekt lesz a kedvezményezett , erre való hivatkozással vesz fel hitelt a társulás , ebből a hitelből megelőlegezi a pénzt a kivitelezésre és a megtakarítások lejártakor ( 100 hónap ) fogja megkapni a teljes összeget - támogatással együtt .
Nagyjából ennyi hangzott el erről .
Üdv BMária
Előzmény: Gabriella – #31
Gabriella
2008.jún.16.
31.
A csatorna epiteshez,mar 7 evvel ezelott be lehetett lepni a Fundamentahoz,azokkal a szerzodesekkel mi lesz?Mi mar 7 eve fizetjuk es varjuk a csatornat amit igertek.Ugy latom meg fizethetjuk egy par evig.Akik azota fizetnek azok nem lesznek a Csatorna Tarsulat tagjai?
tomomomo
2008.jún.13.
30.
Tovább olvastam, de mintha elbeszélnénk egymás mellett. Az érdiek sem használhatnak fel szabadon egy fillért sem, hiszen az ltp-be 175 ezret fizetnek, a társulat felé 75 ezret. Ezt engedményezik a beruházás javára. Amiről szabadon dönthetnek /csak lakáscél/, az a 204 ezer forint hitel 6 %-os kamatra. De ez az egész konstrukció a diósdi ikertestvére. Szerintem.
Előzmény: aczel – #24
KCINN1
2008.jún.13.
29.
Nekem csak néhány kérdésem lenne.
Szerintetek mikor kezdődik az igazi kiépítés? Mert azt tudom, hogy 2015-re már készen kéne lennie, de azt, hogy mettől-meddíg tart, azt nem olvastam(úgy emlékszem).
Mi van olyan esetben ha valaki eladja az ingatlant(pl.2010.-ben) mielőtt csatornáznának, akkor érdemes fizetgetni vagy majd az új tulaj kifizeti?
Én attól tartok, hogy mi(lakosok) fizetgetjük majd a pénzt, aztán majd valaki/k a zsebébe gyüjtögeti és lelép mielőtt elkezdődne az építés. Akkor aztán futhatunk a pénzünk után.
Amúgy meg jól megoldották egymás közt ezt a társulást is....
Szerintetek mikor kezdődik az igazi kiépítés? Mert azt tudom, hogy 2015-re már készen kéne lennie, de azt, hogy mettől-meddíg tart, azt nem olvastam(úgy emlékszem).
Mi van olyan esetben ha valaki eladja az ingatlant(pl.2010.-ben) mielőtt csatornáznának, akkor érdemes fizetgetni vagy majd az új tulaj kifizeti?
Én attól tartok, hogy mi(lakosok) fizetgetjük majd a pénzt, aztán majd valaki/k a zsebébe gyüjtögeti és lelép mielőtt elkezdődne az építés. Akkor aztán futhatunk a pénzünk után.
Amúgy meg jól megoldották egymás közt ezt a társulást is....
moment
2008.jún.13.
28.
folytatás:
B.Lakás-takarékpénztári szerződés megkötése nélkül:
Két egyenlő részletben összesen 341.860 Ft./ 2-szer 170.930 Ft./ megfizetésével teljesíthető, mivel ebben az estben nem veheti igénybe az előtakarékossági állami támogatást.
Az első részletet a társulat megalakulása után, írásbeli értesítés alapján, a második részletet a beruházás megkezdésekor / a kivitelezői szerződés megkötését követően/ a társulat értesítésének kézhezvételét követően szükséges befizetni.
B.Lakás-takarékpénztári szerződés megkötése nélkül:
Két egyenlő részletben összesen 341.860 Ft./ 2-szer 170.930 Ft./ megfizetésével teljesíthető, mivel ebben az estben nem veheti igénybe az előtakarékossági állami támogatást.
Az első részletet a társulat megalakulása után, írásbeli értesítés alapján, a második részletet a beruházás megkezdésekor / a kivitelezői szerződés megkötését követően/ a társulat értesítésének kézhezvételét követően szükséges befizetni.
Előzmény: moment – #27
moment
2008.jún.13.
27.
A diósdi Vízközmű-társulat Szervező Bizottsága szórólapjáról másoltam be egy részt, elnézést a hibákért.
FONTOS TUDNIVALÓK A SZENNYVÍZTÁRSULTRÓL
ÉS A LAKÁS- ELŐTAKARÉKOSSÁGRÓL
• A társulat szervezésével kapcsolatos tanácsadói feladatokat az In- Profunda Kft. látja el.
• A szennyvíz-társulat szervezése 2008. május 30-tól indul.
• Önnek egy lépést sem kell tennie, a megbízó-levéllel rendelkező szervezőotthonában keresi fel Önt a belépési szándék-nyilatkozattal és a lakás-takarékpénztári szerződéssel.
• Ha nem találják Önt otthon, értesítőt hagynak nevükkel és telefonszámukkal hogy kapcsolatba velük lépni.
• A belépéskor 2008. július 15 előtt nem kell fizetni. A belépési szándéknyilatkozatot a Fundamenta-Lakáskassza lakás-előtakarékossági szerződést és a meghatalmazást kell aláírni.
• A hozzájárulást –havi 2550 Ft-ot – legelőször a társulat megalakulása után, írásbeli értesítés alapján a Társulathoz kell majd fizetni.
A SZERVEZÉSKOR AZ ALÁBBI A TEENDŐ:
Az előzetes szándéknyilatkozat aláírásával lehet a társulat tagja.
Hozzájárulását kétféleképpen fizetheti meg:
A. Kedvezményesen, lakás-előtakarékossági szerződés megkötésével. 100 hónapon keresztül, havi 2550 Ft, megfizetésével.
Ekkor Ön befizet 255.000 Ft-t./ 100 hónap alatt/
+ Mindezekre az LTP kb.33 %támogatást ad, így az Ön befizetése kiegészül 86.860 Ft-al.
Így előteremthető az összesen 341.860 Ft önrész.
Folyt.köv. ha ráérek
FONTOS TUDNIVALÓK A SZENNYVÍZTÁRSULTRÓL
ÉS A LAKÁS- ELŐTAKARÉKOSSÁGRÓL
• A társulat szervezésével kapcsolatos tanácsadói feladatokat az In- Profunda Kft. látja el.
• A szennyvíz-társulat szervezése 2008. május 30-tól indul.
• Önnek egy lépést sem kell tennie, a megbízó-levéllel rendelkező szervezőotthonában keresi fel Önt a belépési szándék-nyilatkozattal és a lakás-takarékpénztári szerződéssel.
• Ha nem találják Önt otthon, értesítőt hagynak nevükkel és telefonszámukkal hogy kapcsolatba velük lépni.
• A belépéskor 2008. július 15 előtt nem kell fizetni. A belépési szándéknyilatkozatot a Fundamenta-Lakáskassza lakás-előtakarékossági szerződést és a meghatalmazást kell aláírni.
• A hozzájárulást –havi 2550 Ft-ot – legelőször a társulat megalakulása után, írásbeli értesítés alapján a Társulathoz kell majd fizetni.
A SZERVEZÉSKOR AZ ALÁBBI A TEENDŐ:
Az előzetes szándéknyilatkozat aláírásával lehet a társulat tagja.
Hozzájárulását kétféleképpen fizetheti meg:
A. Kedvezményesen, lakás-előtakarékossági szerződés megkötésével. 100 hónapon keresztül, havi 2550 Ft, megfizetésével.
Ekkor Ön befizet 255.000 Ft-t./ 100 hónap alatt/
+ Mindezekre az LTP kb.33 %támogatást ad, így az Ön befizetése kiegészül 86.860 Ft-al.
Így előteremthető az összesen 341.860 Ft önrész.
Folyt.köv. ha ráérek
tomomomo
2008.jún.13.
26.
Talán itt talál választ: http://www.euvki.hu/content/docs/2001_lxxi_es_1995_lvii(...)
Előzmény: csatorna – #18
aczel
2008.jún.13.
25.
Ez pedig Tárnok:
"- Lakástakarék-pénztáron keresztül, havi részletfizetési konstrukcióban:
2.560 Ft x 74 hónap, összesen 189.440 Ft, amely tartalmazza a
Lakástakarék-pénztári betétet, és a számlavezetést is. (A számlanyitási
díjat az Önkormányzat fizeti meg.)
- Készpénzben 255.000 Ft, amelyet a beruházás tényleges kezdete előtt
kell egy összegben megfizetni, a Társulat által később közölt
számlaszámra, időben és módon."
"- Lakástakarék-pénztáron keresztül, havi részletfizetési konstrukcióban:
2.560 Ft x 74 hónap, összesen 189.440 Ft, amely tartalmazza a
Lakástakarék-pénztári betétet, és a számlavezetést is. (A számlanyitási
díjat az Önkormányzat fizeti meg.)
- Készpénzben 255.000 Ft, amelyet a beruházás tényleges kezdete előtt
kell egy összegben megfizetni, a Társulat által később közölt
számlaszámra, időben és módon."
Előzmény: tomomomo – #15
aczel
2008.jún.13.
24.
Kár, hogy tovább nem olvasta:
"Fizetés Lakás-előtakarékossági konstrukcióban
- Lakástakarék-pénztári szerződésen keresztül állami támogatást kapunk, melynek mértéke 30% + 3% kamat.
A Lakástakarék-pénztáron keresztül fizetők hozzájárulását a beruházás tényleges kezdetekor a Társulat társulati hitellel előlegezi meg, amelynek a kamatait is meg kell fizetni.
- A Lakástakarék-pénztár szerződéses összege 440.000 Ft, amely két részből áll.
~ megtakarítási rész (236.000 Ft), amelyet engedményezünk a Víziközmű Társulatra,
~ hiteljogosultság (204.000 Ft), amely nem kötelező hanem egy lehetőség amellyel a szerződéskötő a 96. hónap után egy évig élhet. FONTOS! A hitelt nem kötelező felvenni! A lakáscélra történő hitelfelvétel csak egy lehetőség, amellyel élhet a jogosult, de nem kötelező!
Tehát az LTP betét befizetendő: 1820 Ft x 96 hónap = 174.720 Ft.
Állami támogatás + betéti kamat: 61.280 Ft.
Összes kiutalás (megtakarítási rész): 236.000 Ft. Ezt az összeget engedményezzük a beruházás javára.
A szerződéskötő hiteljogosultsága: 204.000 Ft, amelyet a 96. hónap után 6%-os kamatozású hitelként vehet fel és használhat."
A nagy különbség ott van, hogy nálunk a lakástakarékos okoskodás nélkül 341 ezer, ott meg 250 ezer. Érden aki 2604 Ft x 96 -ot fizet 190 ezer forintot szabadon használhat fel. Ha ez Ön szerint nem lényeges eltérés...
"Fizetés Lakás-előtakarékossági konstrukcióban
- Lakástakarék-pénztári szerződésen keresztül állami támogatást kapunk, melynek mértéke 30% + 3% kamat.
A Lakástakarék-pénztáron keresztül fizetők hozzájárulását a beruházás tényleges kezdetekor a Társulat társulati hitellel előlegezi meg, amelynek a kamatait is meg kell fizetni.
- A Lakástakarék-pénztár szerződéses összege 440.000 Ft, amely két részből áll.
~ megtakarítási rész (236.000 Ft), amelyet engedményezünk a Víziközmű Társulatra,
~ hiteljogosultság (204.000 Ft), amely nem kötelező hanem egy lehetőség amellyel a szerződéskötő a 96. hónap után egy évig élhet. FONTOS! A hitelt nem kötelező felvenni! A lakáscélra történő hitelfelvétel csak egy lehetőség, amellyel élhet a jogosult, de nem kötelező!
Tehát az LTP betét befizetendő: 1820 Ft x 96 hónap = 174.720 Ft.
Állami támogatás + betéti kamat: 61.280 Ft.
Összes kiutalás (megtakarítási rész): 236.000 Ft. Ezt az összeget engedményezzük a beruházás javára.
A szerződéskötő hiteljogosultsága: 204.000 Ft, amelyet a 96. hónap után 6%-os kamatozású hitelként vehet fel és használhat."
A nagy különbség ott van, hogy nálunk a lakástakarékos okoskodás nélkül 341 ezer, ott meg 250 ezer. Érden aki 2604 Ft x 96 -ot fizet 190 ezer forintot szabadon használhat fel. Ha ez Ön szerint nem lényeges eltérés...
Előzmény: tomomomo – #15
Legutóbbi fórumpostok
- szömörce - tegnap 19:44
http://www.origo.hu/itthon/20120517-szigetkoz-vizugyi-p (...) A Közgép többmilliárdos vízüg (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 19:37
"A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból 350,6 millió forint átcsopo (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:39
Jól felkészülnek majd, hogy ne legyenek váratlan események.... http://hvg.hu/itthon.bunugy (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - Ego sum - tegnap 17:33
Elvenné a pártok állami támogatását Orbán. Mérgemben én is sokszor gondoltam egy ilyen (...)
Politika - szömörce - tegnap 15:17
"Selmeczi odébbáll, ha ráterhelik a telefonadót A távközlési adót nem a telefonáló ember (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 15:05
"Két és fél milliárd forintot spórolna az állam, és teljesen felborulna a pártfinanszírozá (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 8:19
Wham, bam, thank you ma'am! http://nol.hu/kulfold/ft__orban_eloszor_dug__aztan_kerdez
Változások a Fidesz-kormány alatt - danidoki - máj.17. 22:29
Tavaszköszöntő 2012 http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...)
Fotók - danidoki - máj.17. 21:42
Majális a Kőbányában: http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...) danid (...)
Fotók - öreg-szaki - máj.17. 13:47
Vajon ez kinek a hibája? Biztosan nem azért mennek el külföldre a fiatalok, mert nem szeretik a (...)
Politika