A diósdi csatorna legyen a diósdi polgároké

sorrend post/lap  
csatorna

2008.jún.22.
48.
A talajterhelési díj a következő: A vízfogyasztás pl 5 köbméter egy évben egy hétvégi házban akkor 15 köbméterre számolják a fizetendő összeget. Vagyis a kisfogyasztónak 5+ 10 köbmétert számolnak fel . A büntetés 10 köbméter víz ára. A kis fogyasztású ingatlanok évtizedeken keresztül sem fizetnek annyit hogy érdemes lenne csatornázásba beszállniuk. Fontos hogy a meghirdetett ősszeg nem tartalmazza az ingatlanokról a gerincvezetékhez való csatlakozás plusz költségeit a mit még a telektulajdonosnak kellene állnia. Kb 100000Ft

T illetékes!
Kérem nyilatkozzon a nyilvánosság előtt hogy ha elkészül Diósdon a csatorna a diósdiak pénzén , kinek a tulajdonában marad elkészülte után az egész hálózat. Hoz e erre vonatkozólag határozatot az önkormányzat hogy ez a csatorna rendszer A Diózsdi önkormányzaté marad e és nem eladható?? Amennyiben jogszabályra hívatkozik kérem írja le a jogszabály számát is.

Kovács Géza
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: schuby – #46
schuby

2008.jún.21.
47.
Holnap (június 22-én vasárnap) a Liget szépe u-tól mennek az összeírók!!!
Aki a locsolás miatt aggódik, van lehetőség hogy a kerti csapra vízórát szereljen, és akkor nem kell csatornadíjat fizetni csak vízdíjat
schuby

2008.jún.21.
46.
Felhívnám a figyelmet hogy ez idő egyre fogy és Július 15-ig meg kell lennie az 1500 embernek aki a Fundamentába becsatlakozik. Mégegyszer felhívnám a figyelmet hogy EGÉSZ HÉTEN (hétfő-péntek 8-20 óra, szombat-vasárnap 9-20 óra) a Hunyadi u. 6 1/5-ben (kaputelefon 5-ös szám /Schubert Erika néven van/) lehet megkötni a szerződést. Az emberek holnap azaz 2008. június 22-én vasárnap is mennek a "hegyre" illetve annak kötnyékére szerződéseket kötni (a későbbiekben a helyet pontosítom). Más alkalmakkor csak hétvégén vagy egyáltalán nem járnak!!! max azokhoz mennek ki akik semmiféleképpen sem tudnak eljutni a Hunyadi u 6 1/5-be (idősek, mozgásban korlátozottak). Ahogy figyeltem se tegnap se ma egyetlen ember sem jelent meg ami elég elszomorító. Ha július 15-ig nem lesz meg az 1500 ember akkor a legközelebbi próbálkozásnál már jóval többet kell fizetniük azoknak akik ehhez csatlakoznak.
Kérek mindenkit aki csak teheti látogasson el a Hunyadi u. 6 1/5-be mert az idő egyre fogy és még szinte alig van ember aki csatlakozott.

Üdvözlettel:
Schubert Szabolcs
darkside

2008.jún.20.
45.
Köszönöm Maria!
Megtaláltam.
Üdv.
Előzmény: Maria – #44
Maria

2008.jún.20.
44.
Kedves darkside !
Igaz , nem engem szólitott meg , de kérem olvassa el a 40 - es hozzászólásomat , melyben kérdésére ott a válasz . De már a főlapon ,a hirek között is .
Üdv
Előzmény: darkside – #43
darkside

2008.jún.20.
43.
Kedves Szabolcs!

Én már jártam arra. Az nem egy bérház?

Kit kell keresni? Ki van táblázva?

Üdv.
Előzmény: schuby – #42
schuby

2008.jún.20.
42.
Minden nap és szombat vasárnap is lehet jönni szerződést kötni a Hunyadi u. 6-ba Hétköznap: 8-20 óráig Szombat Vasárnap: 9-20 óráig
Schubert Szabolcs
darkside

2008.jún.20.
41.
Üdv Mindenkinek!

Most látom, hogy nem csak én vagyok (voltam) tanácsatalan. Hasznos ez a beszélgetés.

A NAGY TESTVÉR FIGYEL MINKET! :-))

(Úgy tűnik az illetékesek is informálódnak, ha lassan is...)

Hasonló gondban voltam mint Önök, találtam (végre) egy honlapot (itt a DKO-n), amit erre a célra hoztak létre.

Azon rajta van az érintett utcák listája.

Hátha segít (egész jónak tűnik), javaslom, nézzenek szét rajta.

http://www.diosdicsatorna.extra.hu

Előzmény: Maria – #21
Maria

2008.jún.18.
40.
Az alábbi kérést írtam a szerkesztőnek ,
KÉREM ÖNÖK IS SZÓLJANAK ISMERŐSEIKNEK , SZOMSZÉDAIKNAK ! ( ne várják az aláírás gyüjtőket , tegyenek érte , hogy legyen végre csatorna a "hegyen" )

" T.szerkesztő Úr !
Ismét a csatornázással kapcsolatban lenne egy kérésem . Tegnap este felhívtam Shubert Erika-t , aki a csatornázáshoz szükséges szándéknyilatkozatok aláírásának gyüjtésében tevékenykedik és kiderült , hogy a " hegyen " - régi üdülőövezetben már jártak aláírást gyüjteni , de mivel napközben a többség nincs otthon , ezért nem sok sikerrel . Viszont , mivel kevesen vannak akik ezt csinálják , nem sok remény van arra , hogy ismételten eljussanak mindenkihez . Ezért az a kérése , hogy aki belépni kíván a csatorna társulásba és a szándéknyilatkozatot szeretné aláírni , az szíveskedjen elmenni a Diósd.Hunyadi u.6. I em.5 sz.alá, 8 - 20 óra között ,ahol ezt megteheti , ezzel is jelezve belépési szándékát !
Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdése - kérése van a lakosságnak , hívják a 06 - 70 - 242-8497 - es telefonszámon .
A kérésem az lenne , hogy ezt a " közlemény" t tegye fel a hirek közé , minél többeknek jusson tudomására , nehogy meghiusuljon a pályázathoz szükséges 70-80% szándéknyilatkozat összegyüjtése .
Köszönettel BMária "
mdancza

2008.jún.17.
39.
...fogja...
Előzmény: mdancza – #38
mdancza

2008.jún.17.
38.
Kedves Mária!

Nagyon szépen köszönöm :)
Ez is nagy segítség. Persze az emailre a diósdi ügyintéző nem válaszolt, de Érd igen.
Ők azt írták, hogy az ügyintézés mindenkinek a lakcím szerinti helyén van, hiába határ. Ez is érdekes... Az utca egyik felét Érd, másikat Diósd 8P
...vajon egyik kéz ogja tudni, hogy mit csinál a másik ?

Majd csak lesz valahogyan...
Előzmény: Maria – #37
Maria

2008.jún.17.
37.
Kedves Márti !
Bementem tegnap du az önkormihoz , hát a műszaki osztályon levő hölgy nem is hallott arról , hogy a lakosság megnézheti azt a bizonyos vonalas térképet ! Emiatt térképe sem volt ! Viszont nagyon kedvesen felajánlotta , hogy utána kérdez , megadta az otthoni számát is , hogy nyolc körül hívjam fel . Megtettem , és elmondta , hogy be van tervezve a Bajuszfű utca is . Rákérdeztem , hogy ezt majd meg is lehet nézni ? Azt mondta , szerezni fognak egy " tervrajzot " amit ki fognak plakátolni a müszaki iroda folyosó-jára . Hát ennyit sikerült ! Csak halkan jegyzem meg , én a jövő hétfőre ismét beterveztem ezt az utat ! Ne vegye senki bizalmatlanságnak , de azt hiszem el amit a saját szememmel látok ! ( legalább is az utobbi években , )
Azt is elmondta , minden területnek van felelőse , de hogy ki - kié azt nem tudta megmondani .
Üdv BMária
Előzmény: mdancza – #20
Maria

2008.jún.17.
36.
Kedves Gabriella !
Szerintem az ügyvéd felesleges kiadás , nem tudod bizonyítani , hogy akkor is a csatornára hivatkoztak . Ugy emlékszem , annak idején egy cetli került a postaládánkba - amit persze senki nem örzött meg - azon volt a felhívás , miszerint ripsz-ropsz jön a csatorna .Rohantunk mi is a közösségi házba , nehogy lemaradjunk róla . Hát nem jött a csatorna ! Most viszont az unio előírja 2015-ig minden ... feletti lakos számú települést csatornázni kell . Ez alól Diósd sem kivétel , most muszáj lesz megcsinálni .
Én azt sérelmezem nagyon , hogy mindenhol arról beszélnek , hogy 255 ezer-be fog kerülni , pedig támogatással együtt és ha kp fizeti valaki 341 ezer a vége !Igaz , ha vállaja valaki azt hogy nyolc évig fizetget , akkor " csak " 255 ezret fizet ki , de az állam hozzá teszi a többit ,tehát ....!( persze nagyon sokan vagyunk , akik nem tudják egyben kifizetni )
Gabriella

2008.jún.17.
35.
Kedves Maria!
Koszonom a valaszodat,hihetetlen amit irsz hiszen akkor ugyan ezzel a szovegel etettek minket szoval atvagtak rendessen bennunket. Csak arra lennek kivancsi ki a hibas es ki a felelos ezert.Mert a hocipom tele van ,hogy az embert allandoan atvagjak,kihasznaljak.
Koszonom a felvilagositast,erdeklodni fogok a Fundamentanal, mi a teendo.Es persze ha tudok belepek,de azert egy ugyveddel is targyalni fogok.Mert ez atvagas a javabol.Megegyszer koszi.Gabriella
aczel

2008.jún.16.
34.
Úgy tudom, 8 évet elérő futamidő után a teljes összeg szabadon elkölthető. Így Önnek jár a teljes szerződött összeg, nem csak a befizetés jár vissza. Ehhez viszont kell a 8 év. A gond az, hogy egy embernek egyszerre csak egy lakástakarékpénztári tagsága lehet, viszont lehet, hogy családtagnak lehet újat kötni.
aczel

2008.jún.16.
33.
Bocs, de ez hihetetlen :(
Előzmény: tomomomo – #30
Maria

2008.jún.16.
32.
Kedves Gabriella !
Én voltam a lakossági fórumon , ahol ezt a kérdés is feltette vki . Sajnos rossz hírem van - a válasz az volt , hogy csak a most - náluk megkötött szerződésekre lehet erre a csatornázásra igénybe venni a támogatást , a régebben megkötöttekkel nem . ( Annak idején én is beleugrottam abba a bizonyos szervezésbe , de szerencsémre amikor lejárt a négy év , inkább abbahagytam , mert nem volt semmi hír a csatornáról , most persze örülök neki , mert feleslegesen fizetgettem volna .Igaz , a szerz.lejártakor visszafizetik amit az ember x idő alatt befizet , de ... )
Azzal indokolták a nem-et , hogy az újonnan kötött szerződésekben , kizárólag ez a projekt lesz a kedvezményezett , erre való hivatkozással vesz fel hitelt a társulás , ebből a hitelből megelőlegezi a pénzt a kivitelezésre és a megtakarítások lejártakor ( 100 hónap ) fogja megkapni a teljes összeget - támogatással együtt .
Nagyjából ennyi hangzott el erről .
Üdv BMária
Gabriella

2008.jún.16.
31.
A csatorna epiteshez,mar 7 evvel ezelott be lehetett lepni a Fundamentahoz,azokkal a szerzodesekkel mi lesz?Mi mar 7 eve fizetjuk es varjuk a csatornat amit igertek.Ugy latom meg fizethetjuk egy par evig.Akik azota fizetnek azok nem lesznek a Csatorna Tarsulat tagjai?
tomomomo

2008.jún.13.
30.
Tovább olvastam, de mintha elbeszélnénk egymás mellett. Az érdiek sem használhatnak fel szabadon egy fillért sem, hiszen az ltp-be 175 ezret fizetnek, a társulat felé 75 ezret. Ezt engedményezik a beruházás javára. Amiről szabadon dönthetnek /csak lakáscél/, az a 204 ezer forint hitel 6 %-os kamatra. De ez az egész konstrukció a diósdi ikertestvére. Szerintem.
Előzmény: aczel – #24
KCINN1

2008.jún.13.
29.
Nekem csak néhány kérdésem lenne.

Szerintetek mikor kezdődik az igazi kiépítés? Mert azt tudom, hogy 2015-re már készen kéne lennie, de azt, hogy mettől-meddíg tart, azt nem olvastam(úgy emlékszem).
Mi van olyan esetben ha valaki eladja az ingatlant(pl.2010.-ben) mielőtt csatornáznának, akkor érdemes fizetgetni vagy majd az új tulaj kifizeti?

Én attól tartok, hogy mi(lakosok) fizetgetjük majd a pénzt, aztán majd valaki/k a zsebébe gyüjtögeti és lelép mielőtt elkezdődne az építés. Akkor aztán futhatunk a pénzünk után.

Amúgy meg jól megoldották egymás közt ezt a társulást is....
moment

2008.jún.13.
28.
folytatás:
B.Lakás-takarékpénztári szerződés megkötése nélkül:
Két egyenlő részletben összesen 341.860 Ft./ 2-szer 170.930 Ft./ megfizetésével teljesíthető, mivel ebben az estben nem veheti igénybe az előtakarékossági állami támogatást.
Az első részletet a társulat megalakulása után, írásbeli értesítés alapján, a második részletet a beruházás megkezdésekor / a kivitelezői szerződés megkötését követően/ a társulat értesítésének kézhezvételét követően szükséges befizetni.
Előzmény: moment – #27
moment

2008.jún.13.
27.
A diósdi Vízközmű-társulat Szervező Bizottsága szórólapjáról másoltam be egy részt, elnézést a hibákért.

FONTOS TUDNIVALÓK A SZENNYVÍZTÁRSULTRÓL
ÉS A LAKÁS- ELŐTAKARÉKOSSÁGRÓL

• A társulat szervezésével kapcsolatos tanácsadói feladatokat az In- Profunda Kft. látja el.
• A szennyvíz-társulat szervezése 2008. május 30-tól indul.
• Önnek egy lépést sem kell tennie, a megbízó-levéllel rendelkező szervezőotthonában keresi fel Önt a belépési szándék-nyilatkozattal és a lakás-takarékpénztári szerződéssel.
• Ha nem találják Önt otthon, értesítőt hagynak nevükkel és telefonszámukkal hogy kapcsolatba velük lépni.
• A belépéskor 2008. július 15 előtt nem kell fizetni. A belépési szándéknyilatkozatot a Fundamenta-Lakáskassza lakás-előtakarékossági szerződést és a meghatalmazást kell aláírni.
• A hozzájárulást –havi 2550 Ft-ot – legelőször a társulat megalakulása után, írásbeli értesítés alapján a Társulathoz kell majd fizetni.
A SZERVEZÉSKOR AZ ALÁBBI A TEENDŐ:
Az előzetes szándéknyilatkozat aláírásával lehet a társulat tagja.
Hozzájárulását kétféleképpen fizetheti meg:
A. Kedvezményesen, lakás-előtakarékossági szerződés megkötésével. 100 hónapon keresztül, havi 2550 Ft, megfizetésével.
Ekkor Ön befizet 255.000 Ft-t./ 100 hónap alatt/
+ Mindezekre az LTP kb.33 %támogatást ad, így az Ön befizetése kiegészül 86.860 Ft-al.
Így előteremthető az összesen 341.860 Ft önrész.

Folyt.köv. ha ráérek
tomomomo

2008.jún.13.
26.
Talán itt talál választ: http://www.euvki.hu/content/docs/2001_lxxi_es_1995_lvii(...)
Előzmény: csatorna – #18
aczel

2008.jún.13.
25.
Ez pedig Tárnok:

"- Lakástakarék-pénztáron keresztül, havi részletfizetési konstrukcióban:
2.560 Ft x 74 hónap, összesen 189.440 Ft, amely tartalmazza a
Lakástakarék-pénztári betétet, és a számlavezetést is. (A számlanyitási
díjat az Önkormányzat fizeti meg.)
- Készpénzben 255.000 Ft, amelyet a beruházás tényleges kezdete előtt
kell egy összegben megfizetni, a Társulat által később közölt
számlaszámra, időben és módon."
Előzmény: tomomomo – #15
aczel

2008.jún.13.
24.
Kár, hogy tovább nem olvasta:

"Fizetés Lakás-előtakarékossági konstrukcióban
- Lakástakarék-pénztári szerződésen keresztül állami támogatást kapunk, melynek mértéke 30% + 3% kamat.
A Lakástakarék-pénztáron keresztül fizetők hozzájárulását a beruházás tényleges kezdetekor a Társulat társulati hitellel előlegezi meg, amelynek a kamatait is meg kell fizetni.
- A Lakástakarék-pénztár szerződéses összege 440.000 Ft, amely két részből áll.
~ megtakarítási rész (236.000 Ft), amelyet engedményezünk a Víziközmű Társulatra,
~ hiteljogosultság (204.000 Ft), amely nem kötelező hanem egy lehetőség amellyel a szerződéskötő a 96. hónap után egy évig élhet. FONTOS! A hitelt nem kötelező felvenni! A lakáscélra történő hitelfelvétel csak egy lehetőség, amellyel élhet a jogosult, de nem kötelező!
Tehát az LTP betét befizetendő: 1820 Ft x 96 hónap = 174.720 Ft.
Állami támogatás + betéti kamat: 61.280 Ft.
Összes kiutalás (megtakarítási rész): 236.000 Ft. Ezt az összeget engedményezzük a beruházás javára.
A szerződéskötő hiteljogosultsága: 204.000 Ft, amelyet a 96. hónap után 6%-os kamatozású hitelként vehet fel és használhat."

A nagy különbség ott van, hogy nálunk a lakástakarékos okoskodás nélkül 341 ezer, ott meg 250 ezer. Érden aki 2604 Ft x 96 -ot fizet 190 ezer forintot szabadon használhat fel. Ha ez Ön szerint nem lényeges eltérés...
Előzmény: tomomomo – #15

Legutóbbi fórumpostok