Csendrendelet?

sorrend post/lap  
OBSITOS

2010.jún.10.
47.
T, wotan!
1986-ban a Kavicsos utca déli oldala külterület-kert volt és legfeljebb 75nm-es üdülő építésére adtak engedélyt! Szimán György, ha jól emlékszem volt a tanácsnál az építésügyi előadó, utódoknál lehet érdeklődni.
Az ominózus utca a térképen nem szerepel. Linkeknél térképet letöltve ott Határdűlő néven van út. A Kavicsos utca kaotikus számozását elnézve semmi nem lehetetlen!
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: wotan – #46
wotan

2010.jún.7.
46.
Kedves Obsitos!
Látom, hogy ez egy nagyon régi levele, de azt is látom, hogy még senki nem válaszolt rá.
Van Diósdon Mandula utca.
A Tétény felé vezető útról nyílik jobbra, a "S" kanyar előtt.
150 m-re a MOL-kúttól.
Légvonalban nagyon közel van Diósd központjához.
75 nm2 felső határra nem emlékszem.
Szerintem ilyen sose volt.
Mindig az adott telek nagyságának egy bizonyos százaléka volt a beépíthetőség.
Ez most is így van.
Wotan
Előzmény: OBSITOS – #42
wotan

2010.jún.7.
45.
Kedves Obsitos!
Örülök, hogy megtalálta!
Én is mérgelődtem, hogy Úrnapján fát vágnak. Motoros fűrésszel!
Kinek kéne jelenteni?
Wotan
Előzmény: OBSITOS – #43
Anonymus

2010.jún.7.
44.
Én az első mondat végére tettem volna szmájlit!
Ami pedig az összes többi információt illeti, hadd legyek szkeptikus. Minden rendelet annyit ér, amennyit hathatósan be is tartatnak! Ha nem, pusztába kiáltott szó! Szeretném megérni azt a pillanatot, amikor megbüntetnek valakit korra, nemre, a hiearchiában elfoglalt helyére való tekintet nélkül.
Ne tessenek nevettetni! Cserepes a szám!
Előzmény: OBSITOS – #43
OBSITOS

2010.jún.6.
43.
Örömmel közölhetem: belebotlottam a megoldásba!
Érdemes ezt a határozatot tanulmányozni!
Linkek
Közigazgatás
Diósd önkormányzata
Határozat-és Rendelkezés/5rész/
Diósdi Önkormányzat 15/2009/ör. Rendelet a Zaj-és rezgésvédelem helyi szabályozásáról
Szóval tilos vasárnap és ünnepnap pl. füvet nyírni, pláne Pünkösdkor!
Minden szépen, szakszerűen le vagyon írva!
Be kell tartani és tartatni!
OBSITOS

2008.szept.19.
42.
(Kedves Szomszédaink!

Ismételten azzal kell kezdenem levelem, hogy megköszönjem a tavalyi szeptemberi szülinapi parti iránti türelmüket és megértésüket.

Önző módon szeretném kihasználni jóindulatukat, mert szeptember 13-án szombaton megint tartanánk egy hasonló összejövetelt:-((

Arra kérném Önöket, ha esetleg túl hangosak vagyunk hívjanak vagy jöjjenek át egy italra:-)))

Köszönettel:
Hunyadi Ágota
20/32-66-075
Mandula u. 39/a

Ezt a levelet (nem először) találtam postaládámba bedobva előző évekhez hasonlóan, szerencsére most hideg volt, de a csukott ablakon keresztül is hajnali 5 (öt) óráig félelmetes hangerővel „élveztem” a partit! Főleg a mélyhangok zavarnak, az idő múlásával a magas hangok hallható tartománya csökken. Budafokon sincs csendrendelet, vagy ha van, fütyülnek rá!
Itt füldugókat kellett osztani, nem irigylem a közvetlen szomszédokat!
Diósdon van Mandula utca, vagy az én térképem elavult? Ez a hely légvonalban is kilométerekre van tőlünk! Az is lehet, hogy itt van a zaj Bermuda háromszöge?
Csak nekem van „kutyahallásom”?
Azért megkérdezném: csak én vagyok nyűgös a zajra? Mi lenne, ha mindenki hasonlóan tartaná születésnapját? Egy esküvő, 100 éves évforduló elmegy. Itt legalább alternatívát kínáltak, nem telefonáltam, nem mentem el, nem ittam egy italt, de jövőre megszervezem a kollektív rész(t)vételt, felmérjük az italkészletet!
A kőbánya környékén is vannak hasonló problémák miután a focipálya megszünt és áttelepült rendezvények okoznak elégedetlenséget.
Itt egy új helyzet van, aki idejött lakni joggal háborog, hiszen ha a szomszéd mondjuk egy kőtörő üzemet akarna létesíteni, hát nem lelkendezne! A példa triviális, de azért érthető szerintem az ellenállás.
Hasonló dolog, amikor építkeztem 75nm volt a felső határ, 3m a kerítéstől való távolság és mi van ma? Bármi amit akarunk! Átsoroltak üdülőövezetből nem is tudom mibe, nem kérdeztek, nem értesítettek, na mindegy!
Közben földrengést éreztem, semmi pánik, csak a szomszéd ifja érkezett meg kocsijával, lehet hogy kocsi audio versenyre készül, engem sikerült padlóra küldenie!
Zajlik az élet.
Előzmény: OBSITOS – #41
OBSITOS

2008.aug.8.
41.
Kedves Dandrea!
Mi történt az elmúlt hetekben? Csendesebb lett a kellemetlen szomszéd? Jön a tűzijáték szezon, kutyát bezárni, nyugtatót adni ebünknek. Különben egyetértek szinte minden problémájával, nekünk kicsit kisebb bajaink vannak, de minden megoldható!
OBSITOS

2008.júl.31.
40.
Csendrendeletről nem tudok, hogy van e, de vannak írott és íratlan szabályok.
Az önkormányzat pl.: meghatározta, hogy milyen állatból mennyit lehet tartani,
És ezek hogyan tarthatók szomszéd zavarása nélkül (bűz, zaj). A szükséges tolerancia határait azért rendeletek megszabják. Hisz itt Diósdon pl.: tehén nem tartható, ezt nem kell tolerálni senkinek.
Lassan 25 éve kötődöm Diósdhoz, átéltem a szomszédok építkezéseit, s bizony volt hogy vissza kellett menni pestre a „panelba”, mert a zaj elviselhetetlenné vált. Ezt a tényt megértettem, én is építkeztem előtte. Az „Európai” építésvezető átjött, előre elnézést kért a várható kellemetlenségekért, és megkért hogy bármilyen probléma esetén azonnal értesítsem. Soha nem volt rá szükség. Szomszédaimmal, egy kivételével, gyakorlatilag tökéletesen kijövök (a nejemmel együtt). A kivétel pünkösd délután összeférhetetlennek nevezett minket, mivel bátorkodtam szólni, hogy a szokásos vasárnapi fűnyírását, miért erre a délutánra tette (vasárnap délutánba már beletörődtünk.)!
A csend és a nyugalom miatt jöttünk ide annak idején, az „átkosban”, még működött üdülőhelyi megbízott, aki a tanácsnál gondjainkat, bajainkat, intézte. Még csősz volt, ha jól emlékszem, Ring Pálnak hívták. Motorok és autók zaja gyakorlatilag nem hallatszott, és a szomszéd 500 Wattos Hifi berendezését, amikor a szülők nincsenek itthon, nem kellett szenvednem. Nem kell külön csendrendelet, csak egy kicsit egymásra is kellene figyelni. A saját kertemben azt teszek, amit akarok, fel fogást át kellene kicsit gondolni. Nekik ajánlom egy éves kint létet hasonló helyen pl.: Svájcban, ott a pünkösd délutáni fűnyírás, úgy történne, hogy kedden (ünnepnap nem zavarjuk a szomszédot) átszólnék, hogy szívesen költsön, adom mivel az övé, logikusan javítás alatt van és ezért nem tudta ünnepek előtt a munkát elvégezni. Ettől itt még néhányan fényévnyi távolságra állnak. Amíg ez a távolság számottevően nem csökken, addig sajnos a kisebbség megkeseríti életünket. De ne törődjünk bele!
szero64

2008.jún.25.
39.
Kedves bmoni!
Ha a területet át is minősítették építési övezetnek, akkor sem jobb a helyzet. Az itt lakók nem kérték a sorozatos építkezések zaját..... hehehe! Vasárnapi tolerancia pedig nincs, CSAK tolerancia van!
Az arogáns szó helyesen: arrogáns.
Kérés és követelőzés között tudom mi a különbség.
Továbbá különbség az, hogy aki üdülőövezetbe költözött (bármikor), az könnyen és jól alkalmazkodik a környezetéhez, mert saját maga vállalta ezt a milliőt.
Aki viszont építési övezetbe csöppent, az nem hajlandó alkalmazkodni senkihez sem (tisztelet a kivételnek), és azt hiszi, hogy Diósdnak kutya kötelessége lábujjhegyen járnia miatta. Tévedés!
Üdv: szero64
Előzmény: bmoni – #37
dormogo

2008.jún.25.
38.
Javaslom az OTEK97 ,6§,b)3.ponto és az 10sz melléklet 21 pontját, hogy tisztázd magaddal, hol laksz. Ahol laksz,szerintem kertvárosi laóterület....
Előzmény: bmoni – #37
bmoni

2008.jún.25.
37.
Az üdülő övezet és az építési övezet két külön dolog dormogo barátom. Itt már nincs üdülő övezet, évekkel ezelőtt átminősítették az egész területet. A lakóövezet sem tévesztendő össze üdülő övezettel, egyébként mindegy. Itt is ott is lehet vasárnap egy kis toleranciát gyakorolni.

Jaj,jaj arogáns stílus szero64 az a tiéd. Követelőzésről szó sem volt. Kérésről igen, tudod mi a különbség? Lovagolni az üdülő övezeten tájékozatlanságról IS árulkodik.
Előzmény: szero64 – #19
Kredits Kriszta

2008.jún.24.
36.
Azon gondolkoztam, milyen jó is nekem itt Diósdon, hogy füvet nyírhatok a kertemben, hogy ha kertet rendezek, vagy a ház egyik-másik részét csináljuk, mehet a betonkeverő, hogy a szomszédékkal éjszakába nyúlóan bográcsozhatunk nyáron, közben még gitároznak is, énekelünk - persze nem üvöltünk, és nem hányunk -, hogy látom, a másik szomszédék is lassan haladnak a házukkal, már a kerítésük is megvan, hallottam a kopácsolást, mikor csinálták...

Azért jó nekem, mert Békásmegyeren, a lakótelepen nőttem fel. Szombaton hajnali fél 6 kor jön a kukás, de addigra fent voltam, mert 5kor indult az első busz és a házak között visszhangzott minden. (Itt hétfőn sokszor fel se tűnik, hogy volt a kukásautó, legfeljebb a kutyák ugatnak jobban.) De az is nagy élmény, hogy a százával parkoló autókban félóránként szólal meg valamelyik riasztó egész éjszaka, meg hogy hetente jönnek a tűzoltók, mert a közös kukákat mindig felgyújtják a huligánok. Aztán az is utánozhatatlan élmény, mikor a felső szomszéd hajnalban elbődül a fejem felett klotyón, hogy "Anyuuu, elfogyott a wc papír!", mint ahogy a melletünk levő szomszéd horkolása is áthallatszott. Emellett a hétvégi bulizók zaja már tiszta felüdülés volt...

Egyébként kutya sorai nagyon megfogtak:
"Tudja, én nem állok neki példáúl délután füvet nyírni, mert tudom a szomszédom gyerekei alszanak. Nem égetek/füstölök/ amikor más a kertjében éppen pihen, mert egész héten robotolt! Ha bulizni akarunk, át megyek a szomszédhoz és előre elnézést kérek, ha esetleg hangosabbak vagyunk! Csak ennyi, egy kis odafigyelés"
Teljes mértékben egyet értek. Ilyen egyszerű az együtt élés a zöld övezetben...
Jó éjt Mindenkinek!
Kredits Kriszta
szero64

2008.jún.24.
35.
Bár nem értem, tudomásul veszem.
Előzmény: Dandrea – #34
Dandrea

2008.jún.24.
34.
Kedves szero 64!

Nem vitatkozom. Nincs kivel.

Üdv

Dandrea
Előzmény: szero64 – #33
szero64

2008.jún.24.
33.
Kedves Dandrea!
Miért kellene Taktaharkányt írni? Egyik oldalról sem "iszunk-hányunk-belefekszünk" buliról beszélünk. De aki társaságban zenét akar hallgatni (akár hangosan is), sőt jókedvében énekel is, az sem állat, és le sem kell hozzá innia magát. Jó hallgatni, amikor a szomszédom kellemesen szórakozik. Ironia nélkül!!! Akkor is, ha hétvége van, de én reggel 04.50-kor kelek. Mert nem kell hozzám alkalmazkodnia, ahogy én is szórakozhatok hétköznap este a barátaimmal, ha Ők ráérnek! Akit zavar, becsukja az ablakot! Ez a tolerancia! És egymás háta mögött sem panaszkodunk!!!
Előzmény: Dandrea – #30
elefant

2008.jún.24.
32.
Nem! Nem!
Előzmény: szero64 – #25
naberk

2008.jún.24.
31.
A mi utcánkban békésen elvagyunk, mivel a szomszédaim tudják, hogy este csendesebben illik vigadni. Hétvégén 8-9 óra előtt senki nem nyír füvet, nem kapcsolja be a keverőgépet és az ács sem kopácsol. Nálunk nyugalom és béke van. Valamikor, úgy kb. 10 évvel ezelőtt ide költözött egy városi, aki nem tudta az illemet, de miután kedvesen mindenki megkérte a kulturált viselkedésre, Ő is beált a sorba. Mi nem járunk össze, de mindenki köszön egymásnak és békébem nyugalomban élünk, pedig ez az utca is Diósd része és régi üdüllő övezet.
Tisztelettel:naberk
Dandrea

2008.jún.24.
30.
Kedves szero64,

legközelebb Taktaharkányt írok, megelőzedő a vitákat. A fordított helyzet nem áll elő, lévén, nem rendezünk iszunk-hányunk-belefekszünk bulikat. Csendes, kulturált beszélgetés mellett is nagyon jól tudjuk érezni magunkat.
Az "állat" kifejezés pedig valóban nem találó. Eddig még egyetlen állattal sem volt semmi bajom. Ez a viselkedésmód sajnos kizárólag emberre jellemző.

Üdv

Dandrea
Előzmény: szero64 – #28
Dandrea

2008.jún.24.
29.
Kedves Pusztai Farkas,

igen, ennek elvileg így kellene működnie. A gyakorlat, sajnos, másképp néz ki. A Kedves Szomszéd (egészen pontosan a Kedves Szomszéd Papájának) keze messzire elér.
szero64

2008.jún.24.
28.
Kedves Dandrea!
A türelemről, és toleranciáról én beszéltem Neked is, és a másik fórumozónak is! Ha be kell csuknom az ablakot 35 fokban, jó szívvel teszem, hisz fordított helyzetben Ő sem fog üvölteni, hogy zavarom a pihenését. Ez a tolerancia, és nem érzem tőle állatnak a szomszédomat!
Disneyland pedig a legtöbb ember számára csak álom, még ironikusan is...
Előzmény: Dandrea – #24
Pusztai Farkas

2008.jún.24.
27.
Attól tartok, hogy azon bulik házigazdái, akik tüzijáték, és egyéb fényességes pompa kísérte örömködését faluszerte lehet hallani, s több százezres nagyságrendben szerzik be a felejthetetlen parti kellékeit - nagy ívben tesznek egy harmincezres büntetésre. Ha ki is kell(ene) nekik fizetni, aprópénz lenne a buli költségvetésében, 3 üveg közepesen jó whisky, és?!
Pusztai Farkas

2008.jún.24.
26.
Némi keresgélés után:
„A rendőrségnek ki kell menni figyelmeztetni a rendzavarókat. Először csak szólnak, hogy halkítsák le. Ha ezt nem teszik, vagy jön egy újabb telefon, akkor jöhet a szabálysértési eljárás” – mondta Garamvölgyi László, a BRFK kommunikációs igazgatója. A házibuli szervezőjét, vagy például a szombaton hangosan barkácsolót 30 ezer forintra büntethetik. Egy túl hangos szórakozóhelyet viszont be is zárathatnak. (RTL Klub, 2006. 12. 03.)
szero64

2008.jún.24.
25.
Kedves elefant!
A kérdés nekem szólt?
Előzmény: elefant – #23
Dandrea

2008.jún.24.
24.
Kedves szero64,

megint nem figyelt: a türelemről és a toleranciáról beszéltem, "aki" a családjával Disneylendbe távozott, és iróniának szántam a dolgot, de úgy látom, ez sem tűnt fel. Élvezze a meleget: egészségére kívánom. Ha már egyszer itt élünk, ha óvjuk a fáinkat, a zöldet, a természetet szeretnénk élvezni és nem az állat módjára viselkedő szomszédokat.

Üdv

Aandrea
Előzmény: szero64 – #22
elefant

2008.jún.24.
23.
Sajnos, úgy néz ki, hogy a régebbi „gyüttment kontra őslakos” torzsalkodás mostanra új dimenziókat kapott!
Kialakult a „régi-gyüttment kontra új-gyüttment” konfliktus.
(Nem tudom mennyire új itt, mennyire ismeri ezeket a ´szakkifejezéseket´, de régebben ez a téma elég parázs vitákat váltott ki!)

Legutóbbi fórumpostok