Csendrendelet?

sorrend post/lap  
szero64

2008.jún.24.
22.
Kedves Dandrea!
Ha a család zöme Disneylandben vészeli át az építkezéseket, ne kérd hogy sírva fakadjak!
Amikor az én szomszédom kerti partit rendez (nem kell engem elöre megkérdeznie), és hajnal kettőkor hangosnak találom Őket, egyszerűen becsukom az ablakot. Igaz, nagyon meleg lesz idebenn, de nem bánom. Ha én tartok összejövetelt nálunk, akkor Ő tolerálja. És így remek dolog itt lakni!!!!
Üdv: szero64
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: Dandrea – #18
elefant

2008.jún.24.
21.
Tisztelt bmoni!
Először is fogadja együttérzésem!
De pár éve még tényleg üdülőövezet volt. A kétfajta életmód valóban üti egymást. A fix lakó hétvégén pihenni szeretne, az üdülőtulajdonos meg ekkor ér rá, így ereszti le a fáradtgőzt. Ez egy olyan antagonisztikus ellentét, amin csak kölcsönös empátiával léphetünk túl.
Egyébként ne higgye, hogy csak a ´hegyen´ vannak a szomszéd telkén tuskók. És ha eléggé ´kemény´fából vannak faragva, nem is lehet szót érteni velük. :-(
Üdv.: elefant
Előzmény: bmoni – #17
dormogo

2008.jún.24.
20.
Én végignézetm a diósdi építészeti rendeletet, KEL -1 től KEL-12-ig minden építési övezetben lakóház épülhet, tudtommal Diósdon megszünt az üdülő övezet. Át lett sorolva, igy nagyobb lett a beépítési %. Nézz utánna.
Előzmény: bmoni – #10
szero64

2008.jún.24.
19.
Diósd egész területe azért lett ennyire népszerű, mert üdülőövezet! Az együttélés szabályait máshol is illene betartani, de hiába követelőzöl. Nincs kizárólag vasárnap, vagy bármely másik nap. Lehet hogy a szomszéd hétköznap pihenne, mert olyan a munkabeosztása. Egymásra figyelés...de nem követelőzés!!!
Ennyi a titok, és békésen, nyugodtan élhetsz!
Előzmény: bmoni – #17
Dandrea

2008.jún.24.
18.
Kedves Szero64!

A türelem és a tolerancia már régen fogta az asszonyt és a gyerekeket, kocsiba rakta őket, és elmentek Disneylandbe. Egyébként, ha picit visszaolvasott volna, a problémám nem az építkezésekben gyökerezik, ezeknek szerencsére tényleg vége van egyszer, hanem a szubhumán szomszédokban, akik sajnos maradnak, és megkeserítik az életünket. Hiszi, vagy sem, most is a dübörgő basszust hallagtjuk, ha kell, ha nem.

Üdv

Dandrea
Előzmény: szero64 – #15
bmoni

2008.jún.24.
17.
Tévedés, ez nem üdülőövezet. Gondolom, azért üdülőövezetben is működnie kellene az együttélés szabályainak az egymásra figyelésnek. Kizárólag a vasárnapot kértem. Felhívom figyelmüket, hogy kértem.
kutya

2008.jún.24.
16.
Tisztelt Noname! Úgy látom, hogy Ön nem érti miről írtam, így nincs míről vitáznunk. Valószínű, Ön is a a másikra abszolút oda nem figyelő! Igen! A saját portáján mindenki azt és akkor csinál amikor neki tetszik! Tudja, én nem állok neki példáúl délután füvet nyírni, mert tudom a szomszédom gyerekei alszanak. Nem égetek/füstölök/ amikor más a kertjében éppen pihen, mert egész héten robotolt! Ha bulizni akarunk, át megyek a szomszédhoz és előre elnézést kérek, ha esetleg hangosabbak vagyunk! Csak ennyi, egy kis odafigyelés! Üdv:kutya
szero64

2008.jún.24.
15.
Kedves Dandrea!
Bár nem engem szólítottál, de szerintem tudom a megoldást!
Türelem, és tolerancia! A kisbaltát ásd el, semmi haszna. Hány szomszédod építkezik egyszerre? Maximum 4, de az már a legrosszabb verzió. Vagy a legjobb, mert akkor soha többet nem kell átélned ezt a szituációt, és életed végéig nyugalom fog körülvenni. Nézd a jó oldalát, és legyél kicsit türelmes, hidd el megéri!
Előzmény: Dandrea – #11
szero64

2008.jún.24.
14.
Kedves bmoni!
"Nem hőbörgök! De, hogy még a vasárnapba is aczelosan beleköt valaki... Nem túlzás ez?"
NEM! bmoni, ez nem túlzás!
Üdülőövezetbe költöztél, saját elhatározásodból (gondolom én)! Akkor tessék megérteni, hogy itt még vannak telkesek, akik hétvégén itt pihennek, illetve dolgozgatnak a kiskertjükben. Füvet nyírnak, rotációs kapát használnak, láncfűrésszel hangoskodnak, uram bocsá' kerti hulladékot égetnek. De nekik hála, van még zöldterület Diósdon, mert nem betonozzák le a kertjeik 90%-át, fákat nevelnek, és ültetnek.
Akinek az üdülőövezet nem jön be, költözzön a "nyócker"-be, ahol nem szól a fűnyíró, és nem égetik a diófa levágott ágait.
A telkesektől egyetlen beírást sem láttam, hogy zavarná őket az, hogy az ittlakók reggelente bőgetik az autójukat!
Pedig előfordulhat!
Előzmény: bmoni – #10
noname

2008.jún.24.
13.
Kedves Móni!
Ön öt éve lakik Diósdon és számos szomszédjával került már konfliktusba, ez nem a szomszédokat minősíti!
Én itt születtem mégis jól megvagyok a szomszédaimmal és ők is velem, pedig én is szoktam füvet nyirni, géppel kapálni, építkeztem is. De úgy vélem ezek nem akadályai a normális egyűtt élésnek!
üdv névtelen
Előzmény: bmoni – #8
noname

2008.jún.24.
12.
Kedves Kutya!
Abban teljesen igaza van,hogy az üvöltő rádió, vagy a trágár szavak nem az építkezés természetes zajai, de ez a munkásokat minősíti! De,hogy ki mikor építkezik, az már szerintem mindenkinek saját joga eldönteni és ezt
el kellene viselnie mindenkinek.
A fűnyírást, a kapálást, a szalonna sütést meg már tényleg ne akarjuk rendszabályozni, mert ilyen alapon a levegővétel gyakoriságát is elő lehetne írni törvényileg, és ez szerintem már túlzás lenne!
Az együtt élésnek meg vannak a maga kellemetlenségei, ezt emberi modon lehet kezelni!
Előzmény: kutya – #6
Dandrea

2008.jún.24.
11.
Kedves aczel,

úgy vélem, nem a sarokcsiszoló, meg a láncfűrész a legnagyobb baj, hanem az üvöltözés, a trágár beszéd, az ordító rádió, sokszor több építkezésről, természetesen mindenhonnan más. EZ nem hiszem, hogy egy építkezés természetes velejárója lenne.

Amit Ön hőbörgésnek nevez, az pillanatnyilag a megoldás keresése. Ön mit javasol? Kisbaltát?

Üdv Dandrea
Előzmény: aczel – #9
bmoni

2008.jún.24.
10.
Nem hőbörgök!! De, hogy még a vasárnapba is aczelosan beleköt valaki... Nem túlzás ez? Nem holmi hétfő vagy kedd. A legtöbb EU-s országban még a plázák is zárva vannak vasárnap, szerintem helyesen.
Előzmény: aczel – #9
aczel

2008.jún.24.
9.
Szerintem meg szombatra kéne kitalálni valamit, aztán van aki a hétfőt kéri, és....

Lehet itt hőbörögni, de ez nem zavarja a hangoskodókat, és betartatható rendelet úgysem hozható ellenük. Lehet nekik szólni, meg lehet viszont hangoskodni, de annak sincs értelme. Aki tahó, és nem veszi észre, hogy másokat zavar azt nem fogja meghatni semmi.

Annak a bejegyzésnek is sok igazságtartalma van, hogy az Önök háza is elkészült egyszer, és elhiheti, hogy ott is dolgozott a sarokcsiszoló meg a láncfűrész.
Előzmény: bmoni – #8
bmoni

2008.jún.23.
8.
A csendrendeletet nagyon nagyon sűrgetném. Öt éve lakunk Diósdon, számtalan közeli és távoli szomszéddal kerültünk konfliktusba a zajongásuk és az égetések miatt. A hétköznapi rohanás után, legalább vasárnap szeretnénk némi nyugalmat. De nem, reggeltől estig a fűnyírók, fűkaszák, láncfűrészek, sikítók hangjával tépázzák az idegeinket. Sajnos a "hétvégi házas" szomszédokkal van a legtöbb gond. Ők "csak" ilyenkor érnek rá a kertgondozásnak áldozni. Pont akkor fűt be a százliteres hordójába, amikor mi ebédelni készülünk a teraszon. Fehér füst lepi be a kertet és a házat. Szóljak? Még én érzem magam kellemetlenül, mert már megint hepciáskodom. A másik minden vasárnap, pontosan déli 12-kor kezd füvet nyírni, amikor a kisebbik gyerekem menne aludni. Könyörgöm, legalább vasárnapra találjunk ki valami rendet!!!!

Babos Móni
Pipacs u. 20.
kutya

2008.jún.23.
7.
Ja, az égetési tilalom május 1-től szeptember 30-ig tart, ha jól emlékszem.Üdv:kutya
kutya

2008.jún.23.
6.
Kedves NONAME! Az építkezéseknél, tűrési kötelezettség van, tudom. De!! A közvetlen szomszédom miért tudta felépíteni a házát úgy, hogy nem volt ordibálás, rádió ordíttatása,uram bocsáss ha hétvégén dolgoztak akkor benti munkák folytak. Ne értsen félre, igen a házat valamikor fel kell építeni, de szerintem nem normális az, hogy se egy hétvége, se egy ünnepnap /húsvét, pünkösd/ egy szem nyugalom sincs.Azért az építőknek is kellene valamikor pihenni! Egyébként a házunk építése pénteken befejeződött, és hétfőn kezdődött, pedig sürgős volt mert vártuk a babát! Mellesleg, amikor szóltam, hogy egy kicsit csendesebben, /este 9 után/, két perc múlva eltüntek!?/Lehet, hogy a mi házunkat, vagy a szomszédét nem fekete munkások építették?!/.Üdv:kutya
noname

2008.jún.22.
5.
Kedves Kutya! Az építkezéssel kapcsolatban nem értek egyet Önnel. Az Ön házát is felépítették valahogy , mint ahogy az összes többit is megcsinálták. Van aki hétvégén építkezik, mert akkor van ideje, van aki hétköznap épített. Ez van, ez eltart egy darabig, vegye türelemmel!
Az égetés ha jól tudom csak április-májusban lehetséges, illetve okt- nov-ben.
Üdv névtelen
Előzmény: kutya – #4
kutya

2008.jún.22.
4.
Kerdves Andrea! Én meg azt hittem, hogy csak az a mi környékünk van tele oda nem figyelő szomszéddal! Hét végén folyamatosan reggel 6 órától este 9-ig megy az építkezés. Ahogy megy fel a nap egyre hangosabban. Jön a szállító nem száll ki az autóból dudál, mivel ordít a rádió tán a har,madik dudálásra ki is jönnek! Közben megy az italozás, hangoskodás! Más tisztelt szomszédom, ma 11-órakor nagy kazalt rakott, és elkezdett égetni /50fokban/ , szóltam!/ ne u... ssak, július 15.-ig lehet égetni!/nem tudom honnan vette!?! Rendőrt említettem, erre hála az égnek abbahagyta. Az, hogy a fűnyíró egész hétvégén megy/nem akármilyenek, iszonyatos hanggal, nagy teljesítményűek/ . Hozzá teszem, a környezetemben négy hétvégi telek van! Tényleg jó lenne, egy kis csendrendelet!!Önnek őszinte részvétem! Üdv:kutya
Dandrea

2008.jún.22.
3.
Elnézést kérek mindenkitől; tegnap kissé zilált idegállapotban írtam meg a bevezetőt, és nem tűnt fel, hogy elveszett az éterben.
A történet, attól tartok, mások számára is ismerős: a diósdi ingatlant csak dühöngőnek használó szomszéd sarja és baráti társasága a nyár beköszöntével megjelenik, majd péntektől-vasárnapig, néha hétfő hajnalig ott őrjöngenek, dübörgő "zene", amiből gyakorlatilag csak a basszus hallatszik, és olyan szókincs mellett, aminek hallatán még egy sokat hallott és tapaszt kocsis is csak pironkodna.
Mivel a medencéjük, és a mellette kialakított "dühöngő" közvetlenül a kerítésünk mellett van, és a víz köztudottan amúgy is jól vezeti a hangot, egyszerűen nem tudunk hová menekülni. Szép szóval nem sikerült elérni semmit, a rendőrség közölte, hogy nem az ő hatáskörük. És ez így megy tovább, amíg az időjárás meg nem könyörül rajtunk, és elromlik, vagy beköszönt az őszi hideg.
Létezik itt Diósdon valamiféle csendrendelet? És ha igen, van esély annak valamifél érvényesítésére? Utálkozom a gondolattól, hogy szomszédját lépten-nyomon feljelentgető honpolgárrá váljak. Ha valakinek van valami információja a csendrendeletről, vagy használható ötlete, kérem, ossza meg velem.
Természetesen névtelenség mögé sem óhajtok bújni, úgyhogy mindenkinek további kellemes vasárnapot kívánok

Dicső Andrea
Hegyalja út 21.
Kiskifli

2008.jún.21.
2.
Kattints a topic címe és az utolsó hozzászóló (mostmár én) között található "infó" linkre! Ott van a kutya elásva!
Előzmény: Anonymus – #1
Anonymus

2008.jún.21.
1.
Kedves N.N. Úr/Hölgy!

Ha már létrehozta eme új rovatot, igazán írhatott volna beköszöntőt! Vagy annak gyanánt egy indító sztorit.
Üdv.

Legutóbbi fórumpostok