Közbiztonság

sorrend post/lap  
jkovacsb

2009.okt.10.
52.
Nem tesz feljelentést és a tolvajokat nem kapják el, az adónkból élő rendőrök nem csinálják a dolgukat. Így ellopnak még egy biciklit. De lehet panaszkodni.

A kártérítés ügyében úgy érzem valamit elmulasztott az aki Önt tanácsokkal ellátta.
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: kitkat – #48
jkovacsb

2009.okt.10.
51.
Értem, imerem, átéltem a problémát.
Amit írtam kicsit kifejtve:
1.) a gépezet, csak akkor indul be, ha tesz feljelentést. Telefonra csak akkor tesznek valamit ha vér folyik vagy ismerős/fontos ember hív.
2.) először valóban valami gyenge figyelmeztetés van, de ha többször elkapják egyre súlyosabb.
3.) a leírt cselekmény a btk 176: magánlaksértés. 2 évig terjedjedő szabadságvesztéssel büntethető. Tanú van, fénykép van, meg tud állni az ügy. Az ügyészség eldönti.

Lehet puffogni, de ha azt se tesszük meg amit ennek a rossz rendszer keretein belül meg lehet tenni, akkor nem lesz jobb semmi.

Másik dolog, hogy a polgármester (jó példát lásd Érpatakon: ),http://www.hunhir.hu/index.php?pid=ke&id=000754), képviselők, rendőrség, ügyészség, a csúcson nem független és nem magyar bírósággal nem azt teszik ami az eltartóik, a mi érdekünk.
Kerekes

2009.okt.9.
50.
Nincs miért háborogni a rendőrséggel, birósággal szemben, ha az ember tudja, hogy megromlott társadalmi viszonyokról van szó, ahol több a bünöző, mint a bünüldöző. "Demokratikus" (azaz áldemokratikus) viszonyok között a bünözőknek mindig több lehetősége van, mint a bünüldözőnek, mert a bünözőt semmilyen törvény nem akadályozza, előbb üthet, előbb lőhet, mint az, aki üldözi. Nem lehet minden ember mellé rendőrt állitani (és minden rendőr mögé két rendőrt, aki ellenőrzi. A társadalmat kellene meggyógyitani, de sajnos inkább egyre betegebb lesz, ha jól látom.
Anonymus

2009.okt.9.
49.
Messzemenően figyelmébe ajánlom sokaknak kitkat intelmeit! Mindazoknak, akik ezt a kérdést "nagyvonalúan" kezelik.
Még mielőtt elkezdődne a ha, a bezzeg, a de vel kezdődő válasz áradat megjegyezném, hogy két ember létezik. Az egyik, akit már megloptak, a másik akit majd meg fognak!
A rendőrség és az igazságszolgáltatás reménytelenül nem áll a hivatala mgasságán. Biciklinél lényegesen értékesebb dolgokat loptak el tőlem például. Ráadásul nem a kertből, hanem a zárt ház zárt pincéjéből. Ez már egy másik műfaj, ugye? Úgy hívják, hogy betöréses lopás. A tettes meglett. Járhattam rendőrségre, bíróságra én is. A kár nem téríttetett meg. Azt magánvádas polgári perben érhettem volna csak el.
Szóval: vigyázzunk jobban az értékeinkre, és ne ringassuk magunkat abban a hiedelemben, hogy miért pont hozzánk törnének be!
kitkat

2009.okt.8.
48.
Kedves jkovacsb!
a kertemből ellopott bicikli miatt 6 évig jártam birósági tárgyalásokra. A tetteseket elkapták ugyan, de a biciklim nem lett meg. Kártéritést sem kaptam. A 6 évi utazási költségekből és a kiesett munkabéremből vehettem volna egy új biciklit. Ha magának ennyi ideje és pénze van biróságra járni, akkor gratulálok! Maga hol él, ha ilyen egyszerűen látja a dolgokat?
Azóta elloptak tőlem még két biciklit, de feljelentést sem tettem, mert nincs időm biróságra járni a semmiért.
Előzmény: jkovacsb – #44
magyarember

2009.okt.7.
47.
Kedves Maria! Igen, szerencsére nagyon jó szomszédaim vannak, ezért nem lehet elég hálás az ember a sorsnak! Sajnos cselekvőképesség és kiszolgáltatottság tekintetében már rosszabb a helyzet, mert a nagyobb részük már tisztességben megöregedett ember.
A mi környékünk is "proli", ha Diósdon egyáltalán lehet ilyenről beszélni (ilyen ingatlanárak mellett szerintem nem). Otthonlétem oka egyébként nem az, hogy krőzus vagyok, hanem éppen az, hogy nem vagyok, így kénytelen vagyok magam felújítani a házam. Ha milliomos lennék biztos őriztetném a házat, de így kénytelenek a betörők velem beérni.....igaz, nem vagyok egy könnyű falat nekik.
magyarember

2009.okt.7.
46.
Kedves jkovacsb! Igen, valóban az lenne a helyes ha bejárnék a rendőrségra százszor, de megoldást nem jelentene, ugyanis van egy hasonló "ügyem", ahol a lopást videokamerával felvettem (Érden történt) és leadtam a rendőröknek. Ebben az ügyben sem fog történni semmi, a témával foglalkozó rendőr elmondása szerint hamarosan le is zárják, csupán figyelmeztetéssel. Az objektivítás miatt megjegyzem, hogy az érdi esetben az elkövetők nem tartoztak kisebbséghez. A mostani ügyben csak kerítésmászás volt..erre ugye meg lehet azt mondani: "jaaááj há' berúgtuk a labdát uram, csak azért másztunk be". Jelzésértékű, hogy a bejelentésem után ki sem jött a Yard, ezek után szerintem elbukna az ügy a bíróság előtt is. Ezért próbálok legalább figyelmeztetni minél több embert, így pl. az interneten keresztül, ebben az esetben talán ez a legtöbb amit tehetek.
Maria

2009.okt.7.
45.
" és a gépezet ~6-12 hónap alatt el is fogja kapni. " a náthát ! Szerintem !
Sajnos az utóbbi években, ezek az emberek rögtön rasszizmust kiáltanak és mindenki hasraesik tőlük, rögtön kiderül nem is ők a hibásak, hanem azok, akik védik a vagyonkájukat.
Egyébként meg szinte irigylem a magyarember nevű fórumtársunkat, amiért olyan környéken lakik, ahol figyelnek egymásra és egymás házacskájára a szomszédok .
Nálunk sajnos még a köszönés sem érik ki belőlük . Ráadásul, ha a proli egész nap nincs otthon, nem is veszi észre az ilyen autókat, csak az esetleges eredményt .
Előzmény: jkovacsb – #44
jkovacsb

2009.okt.7.
44.
Be kell menni és feljelenteni ismeretlen tettest magánlaksértés és rongálás miatt.
Kénytelenek lesznek foglalkozni vele zsarukámék és a gépezet ~6-12 hónap alatt el is fogja kapni.

3-szor bemész tanúvallomást tenni, 2x szembesítésre, majd esetleg a tárgyalásra.

Következménye nem sok lesz, ha nincs priusza de legalább felétek nem fog ugrálni.
Pedig valószínű van priusza...

Szerintem tedd meg!
magyarember

2009.okt.6.
43.
Bocsánat, újra megpróbálom: http://kepfeltoltes.hu/091006/K_p065_www.kepfeltoltes.h (...)
magyarember

2009.okt.6.
42.
[url=][img]][/url][url=http://kepfeltoltes.hu/view/091006/K_p065_www.kepf (...)
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=]][url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes (...) Íme a kép.
magyarember

2009.okt.6.
41.
Üdv! Jó dolog, hogy már régóta nem írt senki a témában..ez azt jelenti, jó a közbiztonság.
Én mégis leírom ide a hétfői sajnálatos tapasztalatomat. Hétfőn fényes nappal egy zöld színű régi típusú suzuki swift sedanra lettünk figyelmesek a szomszédokkal, ahogy fel-alá kocsikáznak, láthatóan jól megfigyelve a házakat és az ott fellelhető értékeket. Majd kisvártatva a delikvensek (2 db) leparkoltak és elkezdtek "felderíteni". A murvás úton szabályosan lábujjhegyen jártak, mintegy lopakodtak (hogy a kavicsnak ne legyen hangja), benéztek mindenhová (véleményem szerint azt nézték hol nincsenek otthon), majd visszaültek a kocsiba és még párszor elhajtottak előttünk. Persze azt nem vették észre, hogy a szomszéddal meglestük őket, mivel ezt takarásból a bokor mögül tettük.
Ezzel nincs is baj, mert ugye mindenkinek joga van állampolgárként közterületen sétálni és nézelődni....de ami ezután következett..Következő momentum, hogy a semmiből (vízelvezető árokból ) futva érkezett a mostmár elkövetővé avanzsált felderítő. Történt ugyanis, hogy kertszomszédomhoz bemászott (igen fényes nappal) a drótkerítésen át, de akkor vette észre, hogy a felderítés nem volt kimerítően precíz mert a szomszéd otthon volt, így kénytelen volt menekülőre fogni. Először azt sem értettem hogy került oda, mert a másik irányba mentek el kocsival...aztán azt nem értettem miért fut csípőfogóval a zsebében...persze 1 perc múlva már tudtam, de addigra már a színét sem láttam, pedig szép ,sportos , kb. 150 cm alacsony, egészségesen napbarnított (vagy szoli..vagy egyéb), emberként ismertem meg..futólag.
Rendőrség (Érdről, mert itt közlekedésrenészetnek hívják magukat)nem jött ki, amin meg sem lepődtem. Mindenesetre telefonon van kép a kocsiról. Javaslom figyeljünk oda rájuk (zöld szakadt suzuki swift sedan, abból is a régi), na meg az egyebekre is.
Maria

2009.ápr.6.
40.
Csak óvatosan merem megkérdezni - lehet tudni valamit a molesztáló-ról ?
Ugy értem - elkapták már? netán meglincselték? ( nem vagyok egy vérengző tipus , de ilyen esetben egyetértenék a lincseléssel ! )
vagy "csak" a rend őrei őrt állnak az iskola és környékén ? ( legalább a tanítás kezdete és vége körüli időben )
vagy senki nem csinál semmit ? (- mármint akinek ez a dolga lenne - szerintem ha egy rendőr ott cirkálna az iskola környékén , ne adj isten gyalog - már az is megnyugtatóbb lenne , mint a semmi )
És csak zárójelben jegyzem meg (ez sokkal fontosabb lenne , mint büntetgetni azokat akik nem 30-al mennek felfele a homokbánya úton , vagy akármerre a faluban !)
jkovacsb

2009.márc.30.
39.
Ez a megoldás?!
~"Tisztelt Szülők, ne engedjék ki gyereküket az utcára!"
Mint egy rossz latinamerikai diktatúra bádogvárosában.
Előzmény: dragon – #36
yotta

2009.márc.30.
38.
Csak halkan merem megkérdezni, hogy lelkes rendőrünk és polgárőr csapata merre jár? Ugye nem a büntetési statisztikát akarja megdönteni, és nem az általa is ismert diósdiakat igazoltatja okkal és ok nélkül?
elefant

2009.márc.30.
37.
Nem tudom igaz-e, de azt hallottam, egy negyedikes kislányt szexuálisan molesztáltak. Szatír jár a faluban.
Előzmény: dragon – #36
dragon

2009.márc.29.
36.
Az alábbi üzenettel kapcsolatosan tud valaki bővebb információt szolgáltatni. Hol, mikor …………????

Tisztelt Szülők!

A napokban iskolánk egyik kislány tanulóját hazafelé menet inzultus érte. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a gyermekek ne járjanak egyedül, felügyelet nélkül. Amennyiben erre nincs mód, próbáljanak meg csoportosan érkezni az iskolába és onnan is csoportosan távozni.

Tisztelettel: Török Csaba igazgató

yotta

2009.márc.27.
35.
Tegnap esti infó a sógorom nagytesójának az unoka húgától.
Szóval volt a télen indo magyar bál Érden. Az indo magyarok össze is jöttek szép számmal. A „Pipi” nevű Sztojka gyerek, aki szépen kigyúrta magát az elit képzőben elkezdett csúnyán viselkedni az egyik Varga gyerek feleségével. Ezen a bálteremben összekaptak, de a biztonsági őrök a Pipit kivitték és megmutatták neki, hogy nem ő a legerősebb legény ezen a vidéken. A Pipi úgy gondolta, hogy megveretésében a Varga gyereknek benne van a keze, ezért kb. két hete „pariban” néhányan elkapták és megruházták, úgy rendesen. Most viszont a Varga gyerek akart revánsot venni, de fordítva sült el a dolog, mivel a Sztojkáék hamar összeszedték a csapatot és ellentámadásba mentek. A Varga családból van három súlyos sérült. A rendőrök sajnos csak figyelmeztetőt lőttek, mivel a bátor Sztojka csapat nekik támadt kiélezett féder lapokkal.
Utolsó infó, hogy halott még nincs. A Varga család, viszont vendettára készül, mivel a Sztojkáék már másodjára alázták meg őket.
szömörce

2009.márc.27.
34.
A kereskedelmi televíziók reggeli híradóikban viszonylagos terjedelemben helyszíni felvételekkel alátámasztva az eseményt, beszámoltak róla.
Előzmény: elefant – #33
elefant

2009.márc.27.
33.
Könnyen lehet benne valami! Cukor Józsi megadta magát a teremtőnek, s a keletkezett vákuumot valahogy pótolni kell. Ugyebár a felesége (bocs, özvegye) Sztojka lány, hordja is a nadrágot rendesen. Tartottam is a szombati temetéstől, de hál´isten, nem történt semmi. Biztos folyik az osztozkodás.
Egyébként meg dühítő és elszomorító, hogy ekkora kussban tartják az ilyen eseteket. A média meg sem említette, pedig emberhalál, meg lövöldözés is volt ott. Nem is értem, nagyjaink miért kezeik ennyire dilettáns módon a cigánykérdést. Biztos én vagyok ennyire gyöpösagyú, de ha meglátom Draskovicsot, vagy valamelyik elődjét hebegni-habogni a kérdésben, kinyílik a bicska a zsebemben.
Előzmény: borzi – #32
borzi

2009.márc.26.
32.
Megkezdődött a kampányidőszak, Érden a helyi vajdaválasztás előkészületei, egyeztetései folynak némi rendőri segédlettel.
yotta

2009.márc.26.
31.
Utolsó infóm az, hogy két békés indi magyar család felebaráti szeretetből ölelkeztek a benzin kutnál, majd jöttek a rendőrök és szadista módon csak ugy a hecc kedvéért a levegőbe durogtattak.
Előzmény: elefant – #30
elefant

2009.márc.26.
30.
Tényleg! Rádiót nem hallgattam.
Mondtak róla egyáltalán valamit?
elefant

2009.márc.26.
29.
Sztojkáék(at) kardélre hány-nak(ták)!
Biztos sokat ittak. ;-D
Már napok óta nem voltak otthon elérhetőek. Most igen.
Előzmény: yotta – #28
yotta

2009.márc.26.
28.
Érden a 7-es főút le volt zárva ma reggel. Állítólag az indi magyarok buliztak. Tud valaki az esetről bővebben!
Üdv.: yotta

Legutóbbi fórumpostok