ÁMK
Napcsi
2011.aug.27.
206.
Köszönöm! Pontosan ez volt a kérdésem a 192-ben. Ezt követően a 11. hsz-ben választ kaptam végre. Azért jól eldiskuráltunk a témáról :)
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: dorian – #203
Napcsi
2011.aug.27.
205.
Nem kell borítékolni semmit, oda kell menni, és elolvasni. Ha nem jár utána, hogy igazat mondok-e, milyen alapon feltételezi, hogy nem? Miközben engem azzal vádol, hogy csak légből kapott rémhíreket terjesztek! Ej, ej, kedves mocis! Akasztják a hóhért!
Előzmény: motoros – #201
dorian
2011.aug.27.
204.
A focisuli,mint kötelező tárgy kimaradt...:-))))
(Csak " A fiam mar most többre vitte mint én" apropóján...
Azért NBII- ben két perc, nem semmi. Simán megér egy rezidens orvosi fizetesnel nagyobb összegű juttatást...)
(Csak " A fiam mar most többre vitte mint én" apropóján...
Azért NBII- ben két perc, nem semmi. Simán megér egy rezidens orvosi fizetesnel nagyobb összegű juttatást...)
Előzmény: szerintem – #202
dorian
2011.aug.27.
203.
Kis fejtörés után megvilagosodtam:
Teljes tankonyvcsomag: 18706.- Ft
Ebből munkafuzetek: 2744.- Ft
A kettő különbsége az "ingyenes tankonyvcsomag": 15962.- Ft, amit nem túl értelmes ilyen megfogalmazásban közzé tenni...
Ez mar valószínűleg a köztársasági elnöki nyelvhelyessegi kampány egyenes következménye. :-))
Teljes tankonyvcsomag: 18706.- Ft
Ebből munkafuzetek: 2744.- Ft
A kettő különbsége az "ingyenes tankonyvcsomag": 15962.- Ft, amit nem túl értelmes ilyen megfogalmazásban közzé tenni...
Ez mar valószínűleg a köztársasági elnöki nyelvhelyessegi kampány egyenes következménye. :-))
Előzmény: Napcsi – #200
szerintem
2011.aug.26.
202.
Szinte a legfontosabbakat ki tetszett felejteni a csomagból:
- az "éppen aktuális király keretezett képe"-t,
- és egy fotót arról, amikor a "minden gyerek lakjon jól" (legalább egyszer...) kampányban érintettek épen eladják, vagy megeszik a nevelésre kapott jószágokat...
Ezek nélkül nem lehet tökéletes a fejlődés, a tanulás és nem tud kialakulni a "zemberek" helyes értékrendje sem. :)))
szerintem...
- az "éppen aktuális király keretezett képe"-t,
- és egy fotót arról, amikor a "minden gyerek lakjon jól" (legalább egyszer...) kampányban érintettek épen eladják, vagy megeszik a nevelésre kapott jószágokat...
Ezek nélkül nem lehet tökéletes a fejlődés, a tanulás és nem tud kialakulni a "zemberek" helyes értékrendje sem. :)))
szerintem...
Előzmény: motoros – #201
motoros
2011.aug.26.
201.
Borítékolom, hogy nem az "ingyenes tankönyv (7. évfolyam)=15.792Ft" szöveg van kiírva.
Nyilvánvalóan ki fog derülni, hogy valamifajta csomag kerül ennyibe (iskolája válogatja), amelyben tankönyv, munkafüzet, Biblia, a Nemzeti Hitvallás szövege, az Alkotmány, Schmitt Pál hitvallása a helyesírás terjesztése mellett stb. található meg.
Nyilvánvalóan ki fog derülni, hogy valamifajta csomag kerül ennyibe (iskolája válogatja), amelyben tankönyv, munkafüzet, Biblia, a Nemzeti Hitvallás szövege, az Alkotmány, Schmitt Pál hitvallása a helyesírás terjesztése mellett stb. található meg.
Előzmény: Napcsi – #200
Napcsi
2011.aug.26.
200.
Nem hallottam, hanem az ÁMK kapujára van kifüggesztve. Bárki megnézheti, Ön is.
Most nem vagyok jogosult ingyenes tankönyvre, ezért nem tudom, hogy mennyit kell fizetni, csak azt láttam kiírva, hogy ingyenes tankönyv (7. évfolyam)=15.792Ft. Nekem 21 ezer valamennyit kell fizetnem, plusz munkafüzet=kétezer valamennyit a tacepao szerint. No mindegy, holnap megtudom, amikor megyek megvásorni.
Pár éve viszont, amokr még jogosult voltam, akkor úgy szólt a szabály, hogy az ingyenes tankönyv 6800 Ft-ig volt ingyenes, az azon felüli részt ki kellett fizetni. Vagyis a tankönyvcsomagból ennyit állt az állam. Bocs, lehet az összegre már nem pontosan emlékszem, de a lényeg a lényeg. Viszont akkor inkább tk térítésnek vagy hozzájárulásnak kellene nevezni, nem ingyenes tk-nek, hiszen nem ingyenes.
Most nem vagyok jogosult ingyenes tankönyvre, ezért nem tudom, hogy mennyit kell fizetni, csak azt láttam kiírva, hogy ingyenes tankönyv (7. évfolyam)=15.792Ft. Nekem 21 ezer valamennyit kell fizetnem, plusz munkafüzet=kétezer valamennyit a tacepao szerint. No mindegy, holnap megtudom, amikor megyek megvásorni.
Pár éve viszont, amokr még jogosult voltam, akkor úgy szólt a szabály, hogy az ingyenes tankönyv 6800 Ft-ig volt ingyenes, az azon felüli részt ki kellett fizetni. Vagyis a tankönyvcsomagból ennyit állt az állam. Bocs, lehet az összegre már nem pontosan emlékszem, de a lényeg a lényeg. Viszont akkor inkább tk térítésnek vagy hozzájárulásnak kellene nevezni, nem ingyenes tk-nek, hiszen nem ingyenes.
Előzmény: motoros – #197
Maria
2011.aug.26.
199.
Bocs, hogy beleszólok, de az alábbi szöveg ott van az ártáblázat alatt, vagyis csak a könyvek az ingyenes.
" A tankönyvtámogatásban részesülő családoknak az állam csak a tankönyveket biztosítja ingyenesen, a munkafüzeteket nekik is meg kell vásárolniuk. Ezek árait találják táblázatunk 3. oszlopában."
Persze ettől függetlenül én is soknak tartom a tankönyv árakat, és a könyveken kívül még "millió "dologra lesz szükség, amit még az első szülőin fognak felsorolni + érdekesnek, hogy egy évfolyamon belül is változóak.( azt sem értem miért a tanárok döntik el, melyik könyvből tanítanak: nem ugyanaz a követelmény?)
" A tankönyvtámogatásban részesülő családoknak az állam csak a tankönyveket biztosítja ingyenesen, a munkafüzeteket nekik is meg kell vásárolniuk. Ezek árait találják táblázatunk 3. oszlopában."
Persze ettől függetlenül én is soknak tartom a tankönyv árakat, és a könyveken kívül még "millió "dologra lesz szükség, amit még az első szülőin fognak felsorolni + érdekesnek, hogy egy évfolyamon belül is változóak.( azt sem értem miért a tanárok döntik el, melyik könyvből tanítanak: nem ugyanaz a követelmény?)
moment
2011.aug.26.
198.
A tankönyv nem mindenkinek ingyenes.
Tájékozódásul:
http://www.diosdiamk.hu/index.php?open=1185
Tájékozódásul:
http://www.diosdiamk.hu/index.php?open=1185
motoros
2011.aug.26.
197.
Egyébként van itt valaki, aki saját bőrén tapasztalta, hogy nem ingyenes az ingyenesnek hirdetett tankönyv?
Esetleg mindenki csak elefánt-féle információforrásra támaszkodik, amikor is "jóbarátok" azt mondták hogy. Aztán a részleteket firtató kérdésre meg - érdekes módon - nem születik válasz...
Nekem az összes kölköm ingyen kapta a könyveit és nem is értem, milyen jogcímen és módon lehetne pénzt elvenni az ingyenes tankönyvre jogosultaktól. Nyilván ez sem fog kiderülni, mivel mindenki megelégszik azzal, hogy hallott ilyet.
Esetleg mindenki csak elefánt-féle információforrásra támaszkodik, amikor is "jóbarátok" azt mondták hogy. Aztán a részleteket firtató kérdésre meg - érdekes módon - nem születik válasz...
Nekem az összes kölköm ingyen kapta a könyveit és nem is értem, milyen jogcímen és módon lehetne pénzt elvenni az ingyenes tankönyvre jogosultaktól. Nyilván ez sem fog kiderülni, mivel mindenki megelégszik azzal, hogy hallott ilyet.
Előzmény: Napcsi – #196
Napcsi
2011.aug.25.
196.
Hát igen. Egyszer már írtam egy felháborodott hangvételű cikket helyi lapunkba több évvel ezelőtt. Ugyanez volt a téma. Ingyenes tankönyv, amiért fizetni kell. Új értelmet nyernek a szavak a XXI. században.
Felháborítónak tartom ezt a fajta politikai reklámfogást. A nem ingyenes tankönyve a hetedikes fiamnak 21 ezer, míg ha ingyenes lenne, akkor 15 ezer. Hol itt az ingyenes oktatás, ami ráadásul kötelező? (nem az oktatással magával van bajom!!!)
Felháborítónak tartom ezt a fajta politikai reklámfogást. A nem ingyenes tankönyve a hetedikes fiamnak 21 ezer, míg ha ingyenes lenne, akkor 15 ezer. Hol itt az ingyenes oktatás, ami ráadásul kötelező? (nem az oktatással magával van bajom!!!)
Előzmény: Ego sum – #193
og-ma
2011.aug.25.
195.
Itt aztán van pénz sok-sok felesleges dologra, amik nélkül is jól meglenne a lakosság. A beruházások országosan is "látvány" azaz nem értékteremtő pénzköltések. Az önrész "ezekhez" kilopja a még értelmes célokra használható pénzt is. A tisztelt zeu csak ilyeneket támogat!!!
Előzmény: szerintem – #194
szerintem
2011.aug.24.
194.
Kedves Ego sum,
Jelentem Diósd önkormamyzata tehetős!
Van pénz minden képviselőnek vadi új szuper laptopra, szolgálati autókra a faluban lakó p.mesternek, a jegyzőnek, és évi milliós kifizetés az üzemanyag tankolásukra, stb. stb.
Ezeket saját pénzükből nem tudnák megvalósítani, hisz oly alacsony mindnyájunk fizetése és tiszteletdija... Kár, hogy ez, egy pár százezer embernek a minimál béréből is sikerül! Ugyanis helyettük nem fizeti ki senki.
Ahogy nálunk a diákok könyveit a falu vezetése sem. Még egy kis részét sem! Mert kell a pénzünk másra. Pl. XY magán sport utazásának, és XY képzésének támogatására. Azok sokkal fontosabbak... Nekik...
Szerintem.
Jelentem Diósd önkormamyzata tehetős!
Van pénz minden képviselőnek vadi új szuper laptopra, szolgálati autókra a faluban lakó p.mesternek, a jegyzőnek, és évi milliós kifizetés az üzemanyag tankolásukra, stb. stb.
Ezeket saját pénzükből nem tudnák megvalósítani, hisz oly alacsony mindnyájunk fizetése és tiszteletdija... Kár, hogy ez, egy pár százezer embernek a minimál béréből is sikerül! Ugyanis helyettük nem fizeti ki senki.
Ahogy nálunk a diákok könyveit a falu vezetése sem. Még egy kis részét sem! Mert kell a pénzünk másra. Pl. XY magán sport utazásának, és XY képzésének támogatására. Azok sokkal fontosabbak... Nekik...
Szerintem.
Előzmény: Ego sum – #193
Ego sum
2011.aug.24.
193.
Ezt állítja az államtitkár!
Ingyen kapják a tankönyvet a tartósan beteg, a testi, érzékszervi, értelmi, beszédfogyatékos, autista, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, a pszichés fejlődés zavarai miatt a nevelési, tanulási folyamatban tartósan és súlyosan akadályozott, a három- vagy többgyermekes családban élő, a nagykorú és saját jogán családi pótlékra jogosult, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő diákok.
Az idén azonban még fizetnie kell annak a diáknak, aki nem esik bele a fönti kategóriák egyikébe sem. Az általános iskolák első osztályában 6482, a másodikban 7430, a harmadikban 7169, a negyedikben 6431, az ötödikben 6550, a hatodikban 7285, a hetedikben 11 110, a nyolcadikban pedig 10 840 forintba kerül majd a tankönyvcsomag.
Mások meg ezt:
1.) Azt írja a cikk, hogy a harmadik osztályos könyvcsomag 7169Ft-ba, az ötödikes 6550Ft-ba kerül. Ehhez képest a előbbiért 9.696Ft + nyelvkönyv 3.680Ft, az utóbbiért 17.525Ft + nyelvkönyv 3735 Ft fizettem. Az államtitkár által mondott és a ténylegesen fizetett között 13.502 Ft távolság van a nyelvkönyvek figyelembevétele nélkül.
2.) Mégis honnan vették ezt az adatot? A fiam hetedikes tankönyvcsomagja közel 24 000 Ft-ba kerül, ehhez kell még hozzáadni a füzeteket, borítókat, csomagolópapírt, papírt, tollat, ceruzákat, körzőket és szögmérőket, radírt, tolltartót stb...
3.) Másodikos gyermekem tankönyve 9215 ft-ba, negyedikes gyermekemé 12025 ft-ba került.
4.) Napcsi: Nem tudja valaki, hogy mit jelent az, hogy ingyenes tankönyv = 15.792Ft ????
Tehát az ingyenes tankönyv, nem ingyenes, hanem igenis pénzbe kerül. Bármit is ígértek korábban. Hazudtak!
Egyébként sok tehetős önkormányzat átvállalja a szülőktől a tankönyvek árát, így akkor mindenkinek ingyen van. Hogy vajon a diósdi önkormányzat a tehetős önkormányzatokhoz tartozik-e, azt nem tudom.
Előzmény: Napcsi – #192
Napcsi
2011.aug.24.
192.
Nem tudja valaki, hogy mit jelent az, hogy ingyenes tankönyv = 15.792Ft ????
Ma olvastam az ÁMK kapuján kifüggesztett hirdetményen. De nem értem.
Ma olvastam az ÁMK kapuján kifüggesztett hirdetményen. De nem értem.
Napcsi
2011.jún.15.
191.
Az ÁMK-ban tegnap SZMK ülés volt. Sajnálatos módon az osztályok (szülők) alig képviseltették magukat. Pedig a téma fontos: az új gyermekvédelmi rendszer. Az én olvasatomban ennek legfontosabb része, hogy legyen végre az intézményben fejlesztőpedagógus és pszichopedagógus. Ezeket a státuszokat az önkormi adja, de csak akkor, ha megszavazza a tantestület és az SZMK. Az én tapasztalatom az, hogy a mai gyerekek közül soknak lenne szüksége segítségre. Nem csak azért, mert ő problémás, hanem mert neki problémái vannak. Nem csak a tanulással.
Ha valakit érdekel, az üggyel kapcsolatban a mai napon Párducz Marikához lehet fordulni. (Jó lenne, ha a tegnap meg nem jelent SZMK-s szülők megkeresnék.)
Ugyanitt található a zajvédő fallal kapcsolatos aláíró ív.
Ha valakit érdekel, az üggyel kapcsolatban a mai napon Párducz Marikához lehet fordulni. (Jó lenne, ha a tegnap meg nem jelent SZMK-s szülők megkeresnék.)
Ugyanitt található a zajvédő fallal kapcsolatos aláíró ív.
Maria
2010.máj.3.
190.
Már ne haragudjon kedves Wotan !
Annak a " néhány hónapos korcsolyázás" nak nagyon örültek a gyerekek. Ráadásul a szülőket sem terhelte anyagilag, mert " ingyen " volt.Persze csak annak aki engedélyezte, hogy felügyelet mellett korcsolyázhasson a gyereke + korcsolyát is kapott, akinek nem volt.
Szerintem igenis nagyon jó volt, hogy volt és remélem nem az utolsó !
Az udvart, ugy látom csinálgatják, hogy visszaállitsák az eredeti állapotokat.(ez ha jól tudom feltétel volt a korcsolyapálya engedélyezésének) Egyébként meg tanári felügyelet nélkül nincsenek a gyerekek az udvaron ! Főleg a kisebbek, a nagyok meg ugye jobban tudnak vigyázni magukra.
Mária
Annak a " néhány hónapos korcsolyázás" nak nagyon örültek a gyerekek. Ráadásul a szülőket sem terhelte anyagilag, mert " ingyen " volt.Persze csak annak aki engedélyezte, hogy felügyelet mellett korcsolyázhasson a gyereke + korcsolyát is kapott, akinek nem volt.
Szerintem igenis nagyon jó volt, hogy volt és remélem nem az utolsó !
Az udvart, ugy látom csinálgatják, hogy visszaállitsák az eredeti állapotokat.(ez ha jól tudom feltétel volt a korcsolyapálya engedélyezésének) Egyébként meg tanári felügyelet nélkül nincsenek a gyerekek az udvaron ! Főleg a kisebbek, a nagyok meg ugye jobban tudnak vigyázni magukra.
Mária
Előzmény: wotan – #189
wotan
2010.ápr.28.
189.
A Közmeghallgatáson meg kéne kérdezni, hogy mi van az iskola udvarán, a jégpálya helyén?
Raklapok, gödrök, szemét, földkupac, sitt.
Ezek közt "játszanak" a gyerekeink, unokáink.
Nem balesetveszélyes ez?
Ezért ki a felelős?
Lassan vége a tanévnek, és egy néhány hónapos korcsolyázás miatt az egész évben használhatatlan volt az az udvar.
wotan
Raklapok, gödrök, szemét, földkupac, sitt.
Ezek közt "játszanak" a gyerekeink, unokáink.
Nem balesetveszélyes ez?
Ezért ki a felelős?
Lassan vége a tanévnek, és egy néhány hónapos korcsolyázás miatt az egész évben használhatatlan volt az az udvar.
wotan
szömörce
2009.okt.30.
188.
Köszönöm! Megkönnyebbültem!
Előzmény: truth15 – #187
truth15
2009.okt.29.
187.
Bocs, de Ön kezdte el, hogy minek aggódok, ha gyerekem nem jár ide! De részemről befejezve az Önnel való véleménycsere.
Előzmény: szömörce – #186
szömörce
2009.okt.29.
186.
Bár nem önnel ellentétben nem személyeskedtem, de ha ez alkalommal erre hegyezte ki mondanivalóját, ám legyen: az ön hangneme is sokat elárul önről, viszont meghazudtolja nick nevét.
Előzmény: truth15 – #183
szömörce
2009.okt.29.
185.
Köszönöm, hogy betette ide az információt! Ha ez a valós nyitva tartás, akkor bizony akár az iskolának, akár fenntartójának meg kell követelnie a jégpálya üzemeltetőjétől, hogy valaki az üzemelés egész ideje alatt felügyelje/ellenőrizze a kapun belépőket annak érdekében, hogy valóban ne legyen bárki által szabad a ki és bejárás az iskolaudvarba. Ez teljesen jogos elvárása lehet a szülőknek is.
Előzmény: dorian – #184
dorian
2009.okt.29.
184.
Kedves Szömörce!
A linken belüli pályabeosztás másra utal, pillanatnyilag szinte minden nap 10 órától már "közönségjég" szerepel.
http://www.jegpark.hu/images/palyabeosztas.xls
Üdvözlettel:
Dorian
A linken belüli pályabeosztás másra utal, pillanatnyilag szinte minden nap 10 órától már "közönségjég" szerepel.
http://www.jegpark.hu/images/palyabeosztas.xls
Üdvözlettel:
Dorian
Előzmény: szömörce – #181
truth15
2009.okt.29.
183.
Téved! Nem aggódok, csak érdeklődök,de úgy látszik Ön szerint csak az a vélemény, amit Ön hangoztat. Nem hazudtolja meg nick nevét. Gratulálok! Sok szerencsét az élethez! De tanuljon meg gondolkodni is! Ne mindenben a rossz akaratot vélje felfedezni.Lehet, hogy Önmagából indul ki?
Előzmény: szömörce – #181
szömörce
2009.okt.29.
182.
S még valami: a földterület, amelyen időnként cirkusz üzemel, vagy karácsonyfa árusítás történik, nem önkormányzati, hanem magánterület.
Előzmény: truth15 – #180
Legutóbbi fórumpostok
- dorian - tegnap 22:17
Ön szerint miről ismerszik meg a "balos" és miről a "jobbos"?
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 21:35
Kedves Og-ma! Nincs szándékomban belebonyolódni a vitába, de a kêtkedésnek főleg az az ala (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - tegnap 21:26
Ami a multik, korrumpáltak, haszonélvezők érdekeit szolgálja az "környezetvédelem". Elvétve (...)
Környezet - dorian - tegnap 21:20
Civil szervezetek és egyházak. A fiatalok nem a jövőképet, biztos megélhetést, az elfogadhat (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - tegnap 21:16
Az energetízálás módját és fogalmát és használati lehetőségeit is ismerni kellene, Önnek (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - tegnap 21:07
Tisztelt Dorian! Sok művelt tanulni vágyó szkeptikussal találkoztam az elmúlt 30évben. de a (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - Napcsi - tegnap 20:53
Jujjj, ez milyen jó játék! ÉlveSZkedjünk! Keressünk lapgúlát (lapgulát) a lakásban. Én is (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 20:45
Nem egy valaki, hanem egy kör. No, és halálosan komolyan gondolják. A gazdasszonyképzés is h (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 20:34
Tényleg ugy gondolja valaki, hogy ez a megoldás? http://touch.femina.hu/hirhatter/gazdasszonyke (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 19:43
Tudja kedves Og-ma mindenkinek magánügye, hogy hisz, vagy nem hisz a lappiramisban, az aurapajzsba (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 19:12
Szerintem van és szüksêges is, hogy legyen. Csak nem ilyen szemellenzős, egyoldalú kellene, han (...)
Környezet - og-ma - tegnap 18:28
Tudtam hogy megjelennek a primitívségek, lappiramis témában, az ezzel kapcsolatos hülyeségek (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt