ÁMK

sorrend post/lap  
anyatigris

2008.szept.17.
2.
Kedves Kiskifli!

Szerintem az iskola nem kérhet "különböző" adatokat! Amit kérhet, az a szülők neve és telefonszáma, értesítés céljából. Punktum!
Semmi közük pl. a munkahely címéhez, vagy egyéb személyes adatokhoz.
De szerintem Arnold bácsihoz kellene bemenni és megkérdezni.
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: Kiskifli – #1
Kiskifli

2008.szept.17.
1.
Tisztelt Fórumtársak!

Kérem, segítsen, aki tud. Arról szeretnék információt, hogy milyen adatgyűjtés folyik az iskolában. Gyermekem tegnap hazahozott egy adatgyűjtő lapot, amin semmi más nincs, csak az, hogy mely adatokat kell megadnom. Az sem, hogy mire használják fel.
Igazából nem értem az egészet, mert nincs semmi értelme. A kért adatok mindegyikével már rendelkezik az ÁMK. Az aktuális adatok – amik megváltozhatnak, mint pl. a szülő munkahelye – benne vannak az ellenőrzőben. Minden azonosító az iskola számítógépes adatbázisában. De ott vannak az osztálynaplók is, tanárok számára hozzáférhetően.
Felhívtam az iskolát, ahol érdeklődésemre elmondták, hogy a napközis naplóba kellenek az adatok. Ugyanezt mondta a gyerekem is. Miszerint Arnold bácsi nem tudja kitölteni a napközis naplót, ha én nem adom meg ezeket az adatokat. Igazából már ott elakadok, hogy például az oktatási azonosítót miért kell megadnom. Hiszen másként nem lehet napközis a gyerekem, csak ha eleve odajár. Az oktatási azonosítós kártyáját pedig az ÁMK-tól kapta.
Gyermekem látva, hogy félreteszem a papírlapot kétségbeesett, és elkezdett velem kiabálni, hogy ha nem töltöm ki, Arnold bácsi átteszi őt egy másik csoportba, és akkor ő nem lesz együtt a napköziben a barátaival. Ezt újfent nem értem. A másik csoportba nem kell ilyen adatlapot kitölteni? Vagy ez csak egy fenyegetés? Ha a szülő nem akarja, hogy a gyerek sírjon, akkor kitölti az adatlapot?
Kérem, aki többet tud, mint én, az segítsen. Mi történik az ÁMK-ban?

Hemela Krisztina
Link erre a hozzászólásra:

Legutóbbi fórumpostok