ÁMK
dorian
2008.okt.8.
131.
Nem keressük, csak szúrja a szemünket egy iskolai honlapon....
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: no pasaran – #130
no pasaran
2008.okt.8.
130.
Megjegyzés: A helyesírási hibákat nem javítottam ki az idézett tájékoztatóban. Nem paranoia már, hogy mindenhol helyesírási hibákat keresünk?
Előzmény: dragon – #109
Pron ego
2008.okt.7.
129.
Örült az őrült, hogy mellette egy őr ült. (ezek a rövid, hosszú magánhangzók, az őrületbe kergetnek)
Előzmény: OBSITOS – #127
dorian
2008.okt.7.
128.
Kedves Kati néni!
Az "árnyaltabb" igen enyhe kifejezés, legalábbis a környezetemben élő pedagógusoknak is igen "vegyes" ( időnként gyökeresen eltérő) a vélemenyük erről a rendelkezésről.
Üdvözlettel:
Dorian
Az "árnyaltabb" igen enyhe kifejezés, legalábbis a környezetemben élő pedagógusoknak is igen "vegyes" ( időnként gyökeresen eltérő) a vélemenyük erről a rendelkezésről.
Üdvözlettel:
Dorian
Előzmény: Kati neni – #126
OBSITOS
2008.okt.6.
127.
Kati neni
2008.okt.6.
126.
Ez a kérdés ennél azért jóval árnyaltabb. Természetesen a cél az, hogy ne unatkozzon, hanem fejlődjön az iskolában minden gyermek :).
Előzmény: Tibor – #123
kutya
2008.okt.6.
125.
Kedves Tibor! Remélem a Tanár észre veszi, ha unatkoznak, és lefoglalja Őket, ha nem, akkor baj lesz./Zavarni fogják a többieket!/ Üdv?:kutya
kutya
2008.okt.6.
124.
Kedves Kati néni! Köszönöm, most már világos. Igaz, hogy a cikket nem volt türelmem végigolvasni, de igy egyszerűbb. Üdv:kutya
Tibor
2008.okt.5.
123.
Ez az a 20% lesz amin a jóeszű gyerekek tutira unatkozni fognak?
Előzmény: Kati neni – #121
dragon
2008.okt.5.
122.
Meglepő, de tényleg őrülhettek, mert kijavították!
Előzmény: zahara – #114
Kati neni
2008.okt.5.
121.
Tényleg komolyan gondoltam :)
Azért tettem fel a linket, mert ott elég részletesen ír a törvényi háttérről, a lehetséges megoldásokról.
Megpróbálom összefoglalni a lényeget:
Az iskoláknak az idei évtől kötelező bevezetni az ún. nem szakrendszerű oktatást, ami azt jelenti, hogy az 5-6. évfolyamon való tanításban nagyobb szerepet kell kapniuk az alsó tagozatban alkalmazott módszereknek. A cél az, hogy a gyerekek alapkészségei megerősödjenek. Alapkészségek pl.a szövegértés, szövegalkotás, számolási készség, rendszerezőképesség. Ez a munkájukat jól végző pedagógusok esetében eddig is így volt, de most meg kell jeleníteni az iskola pedagógiai programjában, munkatervében, a tanmenetekben is. Az iskolák elég nagy szabadságot kapnak abban, hogy ezt a kötelező feladatot hogyan, mely tárgyak tanításánál, milyen szervezeti formában oldják meg. Helyi szintem kell dönteni róla. S mint minden ilyen esetben, a szülők véleményét, igényeit is tükröznie kell a pedagógiai programnak.
Azért tettem fel a linket, mert ott elég részletesen ír a törvényi háttérről, a lehetséges megoldásokról.
Megpróbálom összefoglalni a lényeget:
Az iskoláknak az idei évtől kötelező bevezetni az ún. nem szakrendszerű oktatást, ami azt jelenti, hogy az 5-6. évfolyamon való tanításban nagyobb szerepet kell kapniuk az alsó tagozatban alkalmazott módszereknek. A cél az, hogy a gyerekek alapkészségei megerősödjenek. Alapkészségek pl.a szövegértés, szövegalkotás, számolási készség, rendszerezőképesség. Ez a munkájukat jól végző pedagógusok esetében eddig is így volt, de most meg kell jeleníteni az iskola pedagógiai programjában, munkatervében, a tanmenetekben is. Az iskolák elég nagy szabadságot kapnak abban, hogy ezt a kötelező feladatot hogyan, mely tárgyak tanításánál, milyen szervezeti formában oldják meg. Helyi szintem kell dönteni róla. S mint minden ilyen esetben, a szülők véleményét, igényeit is tükröznie kell a pedagógiai programnak.
Előzmény: kutya – #120
kutya
2008.okt.5.
120.
Kedves Kati néni! Ezt komolyan gondolja? /Vagy bennem van a hiba!?/ Én itt sem értem!Üdv:kutya
Kati neni
2008.okt.5.
119.
Szerintem ez elég jól érthető.
http://www.okm.gov.hu/main.php?folderID=723&articleID=2(...)
http://www.okm.gov.hu/main.php?folderID=723&articleID=2(...)
Előzmény: dragon – #117
elefant
2008.okt.5.
118.
Nini!
Megjöttek a szerecsenmosdatók a gyónásból! Ilyen hamar végzett? Mindenre emlékezett?
Megjöttek a szerecsenmosdatók a gyónásból! Ilyen hamar végzett? Mindenre emlékezett?
Előzmény: zahara – #116
dragon
2008.okt.5.
117.
Lépjünk túl azon, hogy 1 v. 2….
Engem jobban érdekel a „nem szakrendszerű oktatás”, melyről bővebb ismeretekkel rendelkezik valaki?
Engem jobban érdekel a „nem szakrendszerű oktatás”, melyről bővebb ismeretekkel rendelkezik valaki?
Előzmény: zahara – #116
zahara
2008.okt.5.
116.
Azt az egy elütést hánytorgatja?? Ugyan, ugyan....
Előzmény: dragon – #115
dragon
2008.okt.5.
115.
A 109-es - tájékoztatás szövege - is az „ELŐZŐ Igazgató” munkája?
Ne haragudjon meg, de nem hiszem! :))
Ne haragudjon meg, de nem hiszem! :))
Előzmény: zahara – #114
zahara
2008.okt.5.
114.
Ez még az ELŐZŐ Igazgató munkája. Egyébként a tetten érhetőn kívül, mind elütésből származik. Marha nagy hiba, ha már ilyen sok ideje van, nézze már végig az egész weblapot. Biztosan fognak örülni a segítségének.
Előzmény: dragon – #111
Pusztai Farkas
2008.okt.4.
113.
Lehet, hogy a megújulás jegyében egy sikertelenül pótvizsgázott alsótagozatosra bízták a feladatot.
OBSITOS
2008.okt.4.
112.
Kedves dragon!
A baj az, hogy ezt a honlapot nem a hátsóindiai kisegítő iskola elsősei írták! Tőlük nem venném zokon a bakikat, mert lehet, hogy helyesírási ellenőrző programjuk piréz nyelven íródott. Az igazgató választás körüli pengeváltásokba nem szóltam bele, amit nem ismersz, ott tájékozódni próbálj! Szerintem egy iskola ilyet nem engedhet meg! Hogy fognak itt dolgozatot javítani? A honlap lesz a mérce helyesírási szempontból?
A baj az, hogy ezt a honlapot nem a hátsóindiai kisegítő iskola elsősei írták! Tőlük nem venném zokon a bakikat, mert lehet, hogy helyesírási ellenőrző programjuk piréz nyelven íródott. Az igazgató választás körüli pengeváltásokba nem szóltam bele, amit nem ismersz, ott tájékozódni próbálj! Szerintem egy iskola ilyet nem engedhet meg! Hogy fognak itt dolgozatot javítani? A honlap lesz a mérce helyesírási szempontból?
Előzmény: dragon – #111
dragon
2008.okt.3.
111.
Kedves Obsitos!
Az alábbiakra gondolt?
„Házirend
1.5 … megalásztatás…
2.5 … tettenérhető…
2.7 …megfellően..
3.4 ...belsetveszélyt…
3.5 ...éltet...
3.8 … megukkal...”
Az alábbiakra gondolt?
„Házirend
1.5 … megalásztatás…
2.5 … tettenérhető…
2.7 …megfellően..
3.4 ...belsetveszélyt…
3.5 ...éltet...
3.8 … megukkal...”
Előzmény: OBSITOS – #110
OBSITOS
2008.okt.3.
110.
Kedves dragon!
A fránya helyesírással másutt is baj van, a Házirend részben megalásztató dolgot fog találni! Pirossal!
Ciki! Végig kellene nyálazni az egészet, mi van még!
A fránya helyesírással másutt is baj van, a Házirend részben megalásztató dolgot fog találni! Pirossal!
Ciki! Végig kellene nyálazni az egészet, mi van még!
Előzmény: dragon – #109
dragon
2008.okt.3.
109.
Info: www.diosdiamk.hu
"Szülői tájékoztató 2008.10.03 08:56
A 2008/2009-es tanévben az ötödik osztály -alapozó pedagógiai szakasz- munkája új elemmel bővül: a nem szakrendszerű oktatással. Először lesz kötelező a tanórák 20%-át ebben a szellemben eltölteni. A következő években ez az arány 25-50%-ra emelkedik és kiterjed -felmenő rendszerben- a hatodik évfolyamra is.
Az átálásra iskolánk kidolgozta saját programját, amit szeretnénk a szülőkkel is megbeszélni. Ennek érdekében 2008. október 6-án 16 órától a 4-es teremben szülői tájékoztatót tartunk. Ahová szeretettel várjuk az SZMK tagjait és az érdeklődőket."
Megjegyzés: A helyesírási hibákat nem javítottam ki az idézett tájékoztatóban.
"Szülői tájékoztató 2008.10.03 08:56
A 2008/2009-es tanévben az ötödik osztály -alapozó pedagógiai szakasz- munkája új elemmel bővül: a nem szakrendszerű oktatással. Először lesz kötelező a tanórák 20%-át ebben a szellemben eltölteni. A következő években ez az arány 25-50%-ra emelkedik és kiterjed -felmenő rendszerben- a hatodik évfolyamra is.
Az átálásra iskolánk kidolgozta saját programját, amit szeretnénk a szülőkkel is megbeszélni. Ennek érdekében 2008. október 6-án 16 órától a 4-es teremben szülői tájékoztatót tartunk. Ahová szeretettel várjuk az SZMK tagjait és az érdeklődőket."
Megjegyzés: A helyesírási hibákat nem javítottam ki az idézett tájékoztatóban.
nagyapi
2008.szept.25.
107.
csak próbálkoztam:-) azt azért lehet...
Előzmény: diosizs – #106
Legutóbbi fórumpostok
- szömörce - tegnap 19:44
http://www.origo.hu/itthon/20120517-szigetkoz-vizugyi-p (...) A Közgép többmilliárdos vízüg (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 19:37
"A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból 350,6 millió forint átcsopo (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:39
Jól felkészülnek majd, hogy ne legyenek váratlan események.... http://hvg.hu/itthon.bunugy (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - Ego sum - tegnap 17:33
Elvenné a pártok állami támogatását Orbán. Mérgemben én is sokszor gondoltam egy ilyen (...)
Politika - szömörce - tegnap 15:17
"Selmeczi odébbáll, ha ráterhelik a telefonadót A távközlési adót nem a telefonáló ember (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 15:05
"Két és fél milliárd forintot spórolna az állam, és teljesen felborulna a pártfinanszírozá (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 8:19
Wham, bam, thank you ma'am! http://nol.hu/kulfold/ft__orban_eloszor_dug__aztan_kerdez
Változások a Fidesz-kormány alatt - danidoki - máj.17. 22:29
Tavaszköszöntő 2012 http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...)
Fotók - danidoki - máj.17. 21:42
Majális a Kőbányában: http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...) danid (...)
Fotók - öreg-szaki - máj.17. 13:47
Vajon ez kinek a hibája? Biztosan nem azért mennek el külföldre a fiatalok, mert nem szeretik a (...)
Politika