Társalgó
Napcsi
tegnap 8:47
5851.
Most a viszkisről beszélünk, vagy arról a közkedvelt témáról, hogy a börtönben ülőket mi, adófizetők tartjuk el? Mert ha a második, az nem a viszkis sara. Ha az elsőről, akkor úgy gondolom, ha már valaki börtönben ül, sokkal dicséretesebb, ha ezt az időt tanulással, munkával tölti, mintha semmittevéssel. A viszkisnek van esélye betagozódni a társadalomba, és egy normális életet élni. Nekem ez szimpatikus. És arról se feledkezzünk meg, hogy hozzájárult a tartásának költségeihez.
Az már más kérdés, hogy miért kell neki a csapból is folyni. De ezen is túl vagyunk már. Csak a hülye nem veszi észre, hogy mi van e mögött. És erről sem ő tehet.
Az már más kérdés, hogy miért kell neki a csapból is folyni. De ezen is túl vagyunk már. Csak a hülye nem veszi észre, hogy mi van e mögött. És erről sem ő tehet.
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: Maria – #5835
og-ma
tegnap 7:22
5850.
http://www.eautarcie.com/Vizonellato/Bevezeto.htm
Kérem olvassa el! Tanulságos.
Kérem olvassa el! Tanulságos.
Előzmény: dorian – #5847
szömörce
tegnap 6:59
5849.
Kedves jucika, szerintem (legalábbis remélem) az lesz. Már megbeszéltük a találkozót, jeleztem a témát, erre az első kérdése az volt: károgott a varjú?
Később újra megnéztem azt a két linket, ugyanannak az embernek a nyilatkozatára épül. Na, majd meglátjuk mit hallunk.
Később újra megnéztem azt a két linket, ugyanannak az embernek a nyilatkozatára épül. Na, majd meglátjuk mit hallunk.
Előzmény: jucika – #5846
dorian
tegnap 6:12
5848.
Köszönöm. Szóval megfigyelőkutak, előírt módon történő vízmintavétel és elemzés ( ez sem olcsó) a feltétel.
Előzmény: og-ma – #5845
dorian
tegnap 5:55
5847.
Azért szép ez a környezetvédelem...
Ha fizetek, szennyezhetem a vizet.
Ha fizetek, behajthatok a nemzeti parkba és szennyezhetem a kipufogógázzal az erdőt, vagy mezőt és zavarhatom a védett állatokat.
A természetvédelmi őr a méregdrága terepjárojával és ujabban maroklőfegyverrel óvja és védi a temészetet. De nem dolga például, hogy észrevegye és tegyen ellene valamit, hogy az elszaporodott vaddisznók miatt szinte kihalt hazai madarunk a túzok, de nem baj, majd mostantól az alpesi gőtét, vagy a háromcsíkos szöcskeegeret fogjuk védeni.
Biztos, hogy így kell ezt?
Ha fizetek, szennyezhetem a vizet.
Ha fizetek, behajthatok a nemzeti parkba és szennyezhetem a kipufogógázzal az erdőt, vagy mezőt és zavarhatom a védett állatokat.
A természetvédelmi őr a méregdrága terepjárojával és ujabban maroklőfegyverrel óvja és védi a temészetet. De nem dolga például, hogy észrevegye és tegyen ellene valamit, hogy az elszaporodott vaddisznók miatt szinte kihalt hazai madarunk a túzok, de nem baj, majd mostantól az alpesi gőtét, vagy a háromcsíkos szöcskeegeret fogjuk védeni.
Biztos, hogy így kell ezt?
Előzmény: og-ma – #5845
jucika
febr.3. 23:53
5846.
kedves szömörce, nagyon kíváncsi vagyok az eredményre, ha az publikus:-)
Előzmény: szömörce – #5842
og-ma
febr.3. 19:50
5845.
Kedves Dórian!
Annyi a lényeg hogy mindenütt a talaj vízbe érjen a fúrt kút. ez lehet 50m-ben is vagy, akár 50cm-ben is. tehát minden ingatlanon más és más a helyzet, nyilván költsége is. A jogszabályalkotó abból indult ki hogy egész településeket házi szennyvíztisztítóval is ellehet látni, és akkor pár kút is elég. Tudni kell hogy ehhez települési szennyvízkezelési tervet kell benyújtani, feltételei teljesíthetetlenek. Az adta volna az alapját egy támogatási(EU és hazai) konstrukciónak.
Mérés vízminta vétel után történik, a minta analizise adja az eredményt. Ez a világegyetem legbonyolultabb eljárása.
Ausztriában a települési önkormányzatok támogatják a házi szennyvíztisztítók létesítését, ott kevésbe divatos a lakosság pénzügyi tönkretétele, idegenek érdekében.
Annyi a lényeg hogy mindenütt a talaj vízbe érjen a fúrt kút. ez lehet 50m-ben is vagy, akár 50cm-ben is. tehát minden ingatlanon más és más a helyzet, nyilván költsége is. A jogszabályalkotó abból indult ki hogy egész településeket házi szennyvíztisztítóval is ellehet látni, és akkor pár kút is elég. Tudni kell hogy ehhez települési szennyvízkezelési tervet kell benyújtani, feltételei teljesíthetetlenek. Az adta volna az alapját egy támogatási(EU és hazai) konstrukciónak.
Mérés vízminta vétel után történik, a minta analizise adja az eredményt. Ez a világegyetem legbonyolultabb eljárása.
Ausztriában a települési önkormányzatok támogatják a házi szennyvíztisztítók létesítését, ott kevésbe divatos a lakosság pénzügyi tönkretétele, idegenek érdekében.
Előzmény: dorian – #5840
szömörce
febr.3. 19:40
5844.
MAH 5224 - most lép be Csehország légterébe
szömörce
febr.3. 19:36
5843.
Aki szeretné a ma megszűnt Malév utolsó, utas nélküli járatait Írországi végállomásukig követni, az megteheti itt:
MAH 5200 - most hagyja el Csehország légterét
MAH 5212 - még Csehország felett van
|hu&u=/http://translate.google.hu/translate?hl=hu&langpair=en| (...)
Légi irányítás további gépek indulásánál:
http://www.liveatc.net/flisten.php?mount=lhbp&icao=lhbp
MAH 5200 - most hagyja el Csehország légterét
MAH 5212 - még Csehország felett van
|hu&u=/http://translate.google.hu/translate?hl=hu&langpair=en| (...)
Légi irányítás további gépek indulásánál:
http://www.liveatc.net/flisten.php?mount=lhbp&icao=lhbp
szömörce
febr.3. 19:30
5842.
Ezek mind a szabadulása környéki, eléggé friss hírek, én akkori cikkekre gondoltam. De köszönöm, már hívom is az ismerősömet Varjú mostani visszaemlékezései kapcsán (aki szerint, ha nem találnak egy besúgót, még vagy öt évig hajkurászhatták volna...)
Előzmény: jucika – #5841
jucika
febr.3. 18:42
5841.
kedves szömörce, természetesen nem okoz gondot néhány linket ide másolni. Viszkis, fegyver, ezekre kerestem rá a google-ben, az első oldal találataiból :
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/veletlenen-mult-hogy (...)
http://kulonkiadas.com/holnap-szabadul-ambrus-attila-al (...)
Előzmény: szömörce – #5834
dorian
febr.3. 15:52
5840.
Szóval nincs konkrét előírás, hogy mi az az "objektum", amit a környezetvédelmi hatóság elfogad?
Sőt a mérés módja sincs meghatározva?
Akkor hogyan teljesíthető az Ön által idézett jogszabályban foglalt feltétel?
Sőt a mérés módja sincs meghatározva?
Akkor hogyan teljesíthető az Ön által idézett jogszabályban foglalt feltétel?
Előzmény: og-ma – #5839
og-ma
febr.3. 14:11
5839.
A figyelő kút kérdésére nem lehet tényszerűen korrektül válaszolni.
Házi szennyvíztisztítást figyelő kúttal ellenőrizni, nagy mértékű szakmai baromság.Olyan szakértővel még nem találkoztam aki erre választ tudott volna adni.Ez valódi károkozás. A figyelő kút csak nagy mennyiségű vízmozgás minőségi ellenőrzésére alkalmas. A házi tisztító éves max 500köbmétere gyakorlatilag semmi.Hasonlat.Több tonna mérésére alkalmas hidmérleggel, nem lehet milligrammokat mérni. Ezt kéne ragozni és nem S:P. ügyét aki semmilyen kárt nem okozott. Aki ezt kiagyalta,tipikus példája az egy bolond százat csinál szólásnak.
Akkor még nem is beszéltem a K tényezőről, és talajvizek áramlásáról.
Házi szennyvíztisztítást figyelő kúttal ellenőrizni, nagy mértékű szakmai baromság.Olyan szakértővel még nem találkoztam aki erre választ tudott volna adni.Ez valódi károkozás. A figyelő kút csak nagy mennyiségű vízmozgás minőségi ellenőrzésére alkalmas. A házi tisztító éves max 500köbmétere gyakorlatilag semmi.Hasonlat.Több tonna mérésére alkalmas hidmérleggel, nem lehet milligrammokat mérni. Ezt kéne ragozni és nem S:P. ügyét aki semmilyen kárt nem okozott. Aki ezt kiagyalta,tipikus példája az egy bolond százat csinál szólásnak.
Akkor még nem is beszéltem a K tényezőről, és talajvizek áramlásáról.
Előzmény: dorian – #5832
szömörce
febr.3. 10:05
5838.
Az már egy másik történet. Szerintem is teljesen feleslegesen folyik még a csapból is.
De ennek célja sajnos a figyelem elterelése, valami másról.
De ennek célja sajnos a figyelem elterelése, valami másról.
Előzmény: Maria – #5837
Maria
febr.3. 9:44
5837.
Ebben az egészben az a legbosszantóbb, hogy nemzeti hősként kezelik, sőt tegnap hallottam a hírekben, hogy még film is készül róla. A leghosszabb hír napok óta róla szól, mintha dicsőség lenne, hogy nekünk ilyen is jutott, pedig inkább hallgatniuk kéne.
Előzmény: szömörce – #5836
szömörce
febr.3. 9:21
5836.
A magam részéről jobban örülök, ha valaki tanul a börtönben, mintha naphosszat alteste valamelyik részével van elfoglalva.
Igaza van: mi, adófizetők finanszírozzuk. Csakhogy mind a kettőt...
Én is fizetek adót, mióta kell. Nem egy diplomát finanszíroztam az utódoknak. Van, melyik munka mellett most is tanul.
Sajnálom a most érettségizőket, mert aljas dolog volt két héttel a felvételi előtt megváltoztatni a törvényeket, a 3 hetes hosszabbítással sem hozták helyre.
Lehet tudomásul venni, hogy mind az adózási rendszerével, mind pedig az új felsőoktatási törvényekkel, finanszírozott helyekkel a tehetősebbeket segíti ez a kormány. Amely ellenzékben még a soha jelszót hirdette.
Igaza van: mi, adófizetők finanszírozzuk. Csakhogy mind a kettőt...
Én is fizetek adót, mióta kell. Nem egy diplomát finanszíroztam az utódoknak. Van, melyik munka mellett most is tanul.
Sajnálom a most érettségizőket, mert aljas dolog volt két héttel a felvételi előtt megváltoztatni a törvényeket, a 3 hetes hosszabbítással sem hozták helyre.
Lehet tudomásul venni, hogy mind az adózási rendszerével, mind pedig az új felsőoktatási törvényekkel, finanszírozott helyekkel a tehetősebbeket segíti ez a kormány. Amely ellenzékben még a soha jelszót hirdette.
Előzmény: Maria – #5835
Maria
febr.3. 9:07
5835.
"Büntetését megkapta, letöltötte, annak ideje alatt amennyire tudom, többek között felsőfokú képzettséget is szerzett."
Ehhez rosszmájúan annyit azért hozzátennék:
felsőfokú végzettségét az adófizetők pénzéből finanszírozták! És a nyelvtanulását is !
Közel 40 éve dolgozom,mióta adót kell fizetni, fizetek ! De az én-és még rajtam kívül nagyon sokan - gyerekemnek jól meg kell fizetni az árát, eddig is, mostmár azoknak is, akik átlagon felül teljesítenek. Az én gyerekem munka mellett,, (ezáltal adófizetőként) több százezret fizet, hogy tanulhasson. És a nyelvtanulást sem adják ingyen!
Bocsánat !
Ehhez rosszmájúan annyit azért hozzátennék:
felsőfokú végzettségét az adófizetők pénzéből finanszírozták! És a nyelvtanulását is !
Közel 40 éve dolgozom,mióta adót kell fizetni, fizetek ! De az én-és még rajtam kívül nagyon sokan - gyerekemnek jól meg kell fizetni az árát, eddig is, mostmár azoknak is, akik átlagon felül teljesítenek. Az én gyerekem munka mellett,, (ezáltal adófizetőként) több százezret fizet, hogy tanulhasson. És a nyelvtanulást sem adják ingyen!
Bocsánat !
Előzmény: szömörce – #5824
szömörce
febr.3. 8:50
5834.
Kedves Jucika!
Nem én tisztelem Robin Hoodként, azok tisztelték anno akként, akik annak idején szintén éppen nagyon utálták a bankokat.
Ezek a megfenyegetett, ráncigált emberek, és ezzel kapcsolatos információk nekem nagyon újak, a nyomozást végző csapatban dolgozott egy számomra már évekkel korábban szavahihetőnek megismert ember, neki jobban hiszek, mint ezeknek a városi legendáknak. De meggyőzhető vagyok: rákerestem a neten a viszkis által megvert, meggyötört banki alkalmazottakra, nem találtam ilyen hírt. Látom, érzékletes részletességgel taglalja a viszkis erőszakoskodását, nyilván nem okozna problémát egy-egy linket ide betennie a korabeli cikkek közül, amely azokat taglalja, hogy a bankokban a dolgozókkal, ügyfelekkel a viszkis erőszakoskodott, stb.
(A móri gyilkosokkal kapcsolatban ugyanakkor számtalan cikk található.)
Nem én tisztelem Robin Hoodként, azok tisztelték anno akként, akik annak idején szintén éppen nagyon utálták a bankokat.
Ezek a megfenyegetett, ráncigált emberek, és ezzel kapcsolatos információk nekem nagyon újak, a nyomozást végző csapatban dolgozott egy számomra már évekkel korábban szavahihetőnek megismert ember, neki jobban hiszek, mint ezeknek a városi legendáknak. De meggyőzhető vagyok: rákerestem a neten a viszkis által megvert, meggyötört banki alkalmazottakra, nem találtam ilyen hírt. Látom, érzékletes részletességgel taglalja a viszkis erőszakoskodását, nyilván nem okozna problémát egy-egy linket ide betennie a korabeli cikkek közül, amely azokat taglalja, hogy a bankokban a dolgozókkal, ügyfelekkel a viszkis erőszakoskodott, stb.
(A móri gyilkosokkal kapcsolatban ugyanakkor számtalan cikk található.)
Előzmény: jucika – #5828
szömörce
febr.3. 8:39
5833.
Jellemző magára, og-ma elvtárs, hogy a móri gyilkosokra egy megveszekedett rossz szava nem volt!
Azokat nyilván nem tartotta ocsmány embereknek. Jellemzően magára!
Azokat nyilván nem tartotta ocsmány embereknek. Jellemzően magára!
Előzmény: og-ma – #5830
dorian
febr.3. 6:20
5832.
Kedves Og-ma!
Tényleg érdekelne. Nem válaszolna a kérdéseimre tnyszerűen és konkrétan?
Milyen "objektum" kell?
Ki által végzett vizsgálat fogadható el?
Mindez mennyibe kerül?
Tényleg érdekelne. Nem válaszolna a kérdéseimre tnyszerűen és konkrétan?
Milyen "objektum" kell?
Ki által végzett vizsgálat fogadható el?
Mindez mennyibe kerül?
Előzmény: og-ma – #5831
og-ma
febr.3. 5:30
5831.
Kedves Dorián!
Ne keressen, ész érveket, mert nincs. Itt a jegyzők által végrehajtandó, közmű terror van. A lakosság és környezetérdeke ezredrendű.
A "megfigyelő" kútból sok van, sok lakó rendelkezik saját kúttal talajvizű kúttal. ezek korrekt vizsgálata, a talajvíz áramlási irányát
figyelembe véve hű képet ad, a település talajvíz szennyezettségéről.
A téma hosszú, a fórum kereteibe nem fér bele.
Ne keressen, ész érveket, mert nincs. Itt a jegyzők által végrehajtandó, közmű terror van. A lakosság és környezetérdeke ezredrendű.
A "megfigyelő" kútból sok van, sok lakó rendelkezik saját kúttal talajvizű kúttal. ezek korrekt vizsgálata, a talajvíz áramlási irányát
figyelembe véve hű képet ad, a település talajvíz szennyezettségéről.
A téma hosszú, a fórum kereteibe nem fér bele.
Előzmény: dorian – #5827
og-ma
febr.3. 5:20
5830.
Szömörce értékrendje, egyszerűen szömörcés. Aki viszkist felmagasztalja
az olyan is. Ocsmány ember nem véletlen lett sok évre elítélve.
az olyan is. Ocsmány ember nem véletlen lett sok évre elítélve.
Előzmény: jucika – #5828
og-ma
febr.3. 5:17
5829.
A szennyvíztisztítót kell úgy kialakítani, hogy a tisztított vizet a talajfelszin közelébe helyezze el, max 30cm mélyen. Ez kiemelő szivattyúval lehetséges, mint az általam tervezett LLP tipusoknál. igy mindig ellenőrizhető a víz minősége. A megfigyelő kút egy szakmai(jogszabályalkotói) baromság, ez a komoly szakemberek egyértelmű véleménye. Ha komoly dolog lenne irányelvek is lennének a kiakitásúkra. Ez a pont azért került be a jogszabályba, hogy egy bizonytalanságot okozzon, másrészt lehessen hivatkozni a házi szennyvíztisztítás drága voltára. Ez a csatornás lobbi húzása volt,
azért hogy gazdaságossági összehasonlítás esetén a csatornaépítés legyen az olcsóbb. Ez ugyanolyan baromság mint a szamáron a
bársonynyereg. (Petőfi Sándor)
A "hülye magyar" tüntet a médiatörvény és sok lényegtelen dolog miatt, a tudatos megkárosítását mosolyogva lenyeli.
azért hogy gazdaságossági összehasonlítás esetén a csatornaépítés legyen az olcsóbb. Ez ugyanolyan baromság mint a szamáron a
bársonynyereg. (Petőfi Sándor)
A "hülye magyar" tüntet a médiatörvény és sok lényegtelen dolog miatt, a tudatos megkárosítását mosolyogva lenyeli.
Előzmény: dorian – #5827
jucika
febr.2. 23:00
5828.
Kedves Szömörce!
Olvasgatom néha a fórumot, most úgy érzem, nem hagyhatom szó nélkül a Viszkisről írtakat. Látom, hogy afféle Robin Hoodként tiszteli, de szerintem nem érdemes hasra esni a nagysága előtt. Az csak legenda, hogy sosem bántott senkit, és rendkívül udvarias volt, mondhatni csupáncsak egy kicsit fegyvert fogott emberekre, kicsit halállal fenyegette őket és kicsit rabolt. Bizony volt olyan banki alkalmazott, akit a hajánál fogva ráncigált, és olyan is, akinek a fejéhez fegyvert szorított. Éveken át jártak pszichológushoz, és isten tudja, hogy sikerült-e megemészteniük a történteket.
Nekik a Viszkis nem egy kedves fiú, egy jótevő, aki jól kicseszett a bankokkal. nekik a Viszkis egy rohadt rabló, aki majdnem megölte őket.
Olvasgatom néha a fórumot, most úgy érzem, nem hagyhatom szó nélkül a Viszkisről írtakat. Látom, hogy afféle Robin Hoodként tiszteli, de szerintem nem érdemes hasra esni a nagysága előtt. Az csak legenda, hogy sosem bántott senkit, és rendkívül udvarias volt, mondhatni csupáncsak egy kicsit fegyvert fogott emberekre, kicsit halállal fenyegette őket és kicsit rabolt. Bizony volt olyan banki alkalmazott, akit a hajánál fogva ráncigált, és olyan is, akinek a fejéhez fegyvert szorított. Éveken át jártak pszichológushoz, és isten tudja, hogy sikerült-e megemészteniük a történteket.
Nekik a Viszkis nem egy kedves fiú, egy jótevő, aki jól kicseszett a bankokkal. nekik a Viszkis egy rohadt rabló, aki majdnem megölte őket.
Előzmény: szömörce – #5824
dorian
febr.2. 21:48
5827.
Már csak egy 2005. évi mért adattal kell rendelkezni a "kibocsátó által létesített megfigyelő objektumban". Hogy legyen mihez viszonyítani. Tényleg . Ez mi lehet? Megfigyelő kút? Kinek a mérési eredményeit fogadja el a hatóság? Mibe kerül?
Előzmény: og-ma – #5826
Legutóbbi fórumpostok
- dorian - tegnap 22:17
Ön szerint miről ismerszik meg a "balos" és miről a "jobbos"?
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 21:35
Kedves Og-ma! Nincs szándékomban belebonyolódni a vitába, de a kêtkedésnek főleg az az ala (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - tegnap 21:26
Ami a multik, korrumpáltak, haszonélvezők érdekeit szolgálja az "környezetvédelem". Elvétve (...)
Környezet - dorian - tegnap 21:20
Civil szervezetek és egyházak. A fiatalok nem a jövőképet, biztos megélhetést, az elfogadhat (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - tegnap 21:16
Az energetízálás módját és fogalmát és használati lehetőségeit is ismerni kellene, Önnek (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - tegnap 21:07
Tisztelt Dorian! Sok művelt tanulni vágyó szkeptikussal találkoztam az elmúlt 30évben. de a (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - Napcsi - tegnap 20:53
Jujjj, ez milyen jó játék! ÉlveSZkedjünk! Keressünk lapgúlát (lapgulát) a lakásban. Én is (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 20:45
Nem egy valaki, hanem egy kör. No, és halálosan komolyan gondolják. A gazdasszonyképzés is h (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 20:34
Tényleg ugy gondolja valaki, hogy ez a megoldás? http://touch.femina.hu/hirhatter/gazdasszonyke (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 19:43
Tudja kedves Og-ma mindenkinek magánügye, hogy hisz, vagy nem hisz a lappiramisban, az aurapajzsba (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 19:12
Szerintem van és szüksêges is, hogy legyen. Csak nem ilyen szemellenzős, egyoldalú kellene, han (...)
Környezet - og-ma - tegnap 18:28
Tudtam hogy megjelennek a primitívségek, lappiramis témában, az ezzel kapcsolatos hülyeségek (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt