Építményadó

sorrend post/lap  
SandorZsolt

2009.márc.29.
76.
Tibor,

A politika rovatbeli 1676-os számú hozzászólásom ()(http://www.dko.hu/forum/elozmeny/3/1676) óta érdemi előrelépés nem történt, igyekszem még néhány adatra szert tenni, hogy fel tudjam tenni további kérdéseimet.
Abban bíztam, hogy a 02.24-ei kt-i ülés "05. Beszámoló a Falugazda Kft. 2008 évi tevékenységéről" napirendi pontjának dokumentumai és mellékletei megjelennek majd a honlapon, de ez nem történt meg. Persze akár figyelmetlenség is lehet, telefonon fogok érdeklődni a hivatalban. Ugyanígy a Falugazda 2009-es költségvetéséről.

Illetve feltöltöttem két további információforrást:
- Falugazda szerződés: ();(http://www.scribd.com/doc/13753293/Falugazda-szerzdes);
- ÖK 2009-es költségvetés ()(http://www.scribd.com/doc/13753941/Koltsegvetes-2009)
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: Tibor – #74
Anonymus

2009.márc.28.
75.
Kedves Zsolt!

Most, hogy a jóvoltából szembesülhettem korábbi önmagammal, észrevettem, hogy milyen banalitással lettem akkor "kifizetve" albitzteri részéről. Mivel akkor nem tettem meg, most válaszolok.
Kedves képviselőasszony!
Vakuljon meg a lovam, ha kettőnk közül nem nekem lesz igazam! Ön pedig addig álljon egy lábon, ameddig az Ön elmélete igazzá nem válik! Ez már csak azért is érvényes, mert Ön feltételes módban válaszolt az én kijelentő mondatomra. És nem kéne unos-untalan mentegetnie a KT-t!
2009. okt. 29-e az én igazamnak az árnyékát vetíti előre!

Tibor

2009.márc.27.
74.
Az a szomorú, hogy nem leptél meg vele. :(((

Mi újság az adatszolgáltatással? Bíróság?!
sandorZsolt

2009.márc.26.
73.
Hűha, gond lesz a rovat nevével!
Ki kellene egészíteni emígyen: "Építményadó, telekadó"

Merthogy azt állítja a Diósdhéjban x. oldala ...
(mindenségit, nagyszerű újságunkban nincs oldalszámozás)
..., hogy a még nagyszerűbb képviselő-testületünk 2009. október 29-én a
"Telekadó bevezetésének lehetőségéről" fog értekezni.

Figyelmükbe ajánlanám alábbi párbeszédrészletet a Társalgó rovatban:
Anonymus 2008.nov.30. 2132.:
"Megszületett az ingatlanadó! Nevezhetjük akár az elkerülhetetlen rossznak is. Ez volna az első lépés, amely méltányosnak is nevezhető, miként Ön is mondja. Később jönnek majd a módosítások. Évről évre újabbak. Először 20m2-re csökkentjük a mentességet. Aztán 800Ft/ m2-re növeljük a díjtételt.
Folytassam?"

albitzteri 2008.nov.30. 2139.
"Kedves Anonymus !
Vagy fel lehet emelni 50 m2-re és lecsökkenteni 300 Ft-ra.
Esetleg el is lehet törölni.
Nem minden a helyi KT-en múlik.
Üdvözlettel: Beke Jánosné
"

Üdvözlettel.
tothzs

2009.márc.23.
72.
Lehet, hogy azok jártak jól, akik - mivel postán nem kaptak nyomtatványt - be sem vallották ingatlanjuk nagyságát? Hiszen, ha a polgármesteri hivatal olyan soványka adatbázisban (pl. nincs vagyonkataszterük), akkor meg sem tudják a bliccelőket fizetni? Akkor lehet, hogy mi becsületes emberek fizetünk majd csak? Az hogy új nyomtatvány, meg módosítás, már nem is érdekel. Egyszer bevallottam az ingatlanomat, még egyszer nem vagyok hajlandó nézegetni a pénzkuncsorgató nyomtatványt!
tothilona

2009.márc.6.
71.
Én is olvastam, és a következő gondolataim támadtak tőle:

- mi volt a hiba a nyomtatványban? Miért nem írják meg azt is, hogy ne kelljen végigböngésznem és összehasonlítanom az én beadott példányommal? (főleg, ha nem készítettem volna róla másolatot magamnak)
- ha nem jó a bevallásom, megbüntetnek?
- az önkormi hibázott, vagy a nyomtatványt kreáló cég? És mi lesz a büntetés?
Nem írták, hogy volna új beadási határidő. Ha pedig nincs, akkor minek javítani? Szívatnak?
Előzmény: motoros – #70
motoros

2009.márc.6.
70.
Hír a diosd.hu-n:

Építmény adó új, javított bevallás - még pótolható!
Értesítjük Diósd község ingatlan tulajdonosait, hogy az építményadóval kapcsolatos új, javított bevallási nyomtatvány a honlapról letölthető.

:-)
Tibor

2009.márc.1.
69.
És ez ráadásul nem is igaz.
Az adófizetési kötelezettségről nem hirdetési újságból hanem hivatalos levélből kéne értesüljünk.

A hrsz-eket ismerik, és ez alapján a takarnet-ről le tudják szedni a tulajt. Mint ezt teszik is nap mint nap építési hatóságként.

Mikor máshol laktunk akkor ott igen hamar kaptuk a levelet az ingatlanadóról. Ajánlva.

Vagy lustik egy kicsit, vagy a bírságra fáj a foguk.
Előzmény: mozo78 – #67
Kiskifli

2009.márc.1.
68.
Hát igen. Erről elvitatkozhatnánk...
A túlzott és alapok nélküli hitelfelvételek is rontják a gazdaságot. A sok befulladt hitel éppoly negatívan hat.
Előzmény: Pron ego – #66
mozo78

2009.febr.28.
67.
A héten voltam bent a hivatalban. A hölgyek készséggel válaszoltak a kérdéseimre. A lényeg: azért nem küldték ki postán a papírt, ahogy az -szerintem- elvárható lett volna, mivel nincs nyilvántartásuk az építmények tulajdoni viszonyairól. Kicsit furcsállottam, hiszen ugyanabban az épületben folyamodtam anno állandó Diósdi lakcímért, valamint a tulajdoni lapon is fel vagyunk tüntetve. Hogy miért nincs nekik ilyen nyilvántartás? Adatvédelmi okokból.....
Mellesleg most jött meg a Cora újságba csomagolt cetli az építményadóról...
Fura egy ország ez. :D
Előzmény: Kiskifli – #65
Pron ego

2009.febr.28.
66.
Ez a viselkedés a közgazdaságban éppen annyira negatív, mint pozitív, ugyanis súlyosbítja a válságot. A lakossági költekezés visszafogása csapást mér a hazai vállalkozásokra. A közeljövőben várható megszorítások (13. havi) szintén.

Ezt hívják csapdának, lefelé mutató spirálnak.
Előzmény: Kiskifli – #65
Kiskifli

2009.febr.28.
65.
Kedves gabor!

Látom rendesen el van keseredve. Mindennel egyetértek, amit leírt. Hozzáteszem, hogy egyre több nyilvántartási rendszer kerül az APEH-hoz (mnypt, Főv.Önk.illetékek, bankadatok, stb), még centralizáltabb lesz a megfigyelés. Szerintem már azt is tudják, ki mikor, hol hányat szellentett.
Mit lehet tenni? Ellene semmit. Saját magunkért sokat. (Mindenki a saját maga menedzsere!) Én speciel 13 évvel ezelőtt száműztem a TV-t a háztartásból. Azóta ennyivel kevesebb dolog idegesít. A gyerekeim megtanultak játszani egyedül is, és egymással is. Hitelt NEM VESZEK FEL. Ez az én döntésem, senki nem erőltetheti rám az ellenkezőjét. Mivel nem vagyok reklámfogyasztó, nincs késztetésem az állandó vásárlásokra, ezért nem kell hozzá plusz pénz. Telemarketinges hívásokat kinyomom. Papíralapú helyből kuka. Semmilyen promócióban nem veszek részt. Engem aztán bárki megfigyelhet, mert tényleg nincs se vagyonom, se nagy jövedelmem. Nagyapám azt mondta: féljen az, akinek félnivalója van.
Valahogy így.
Előzmény: gabor – #64
gabor

2009.febr.28.
64.
Tisztelt Mindenki !

A bannolásról (letiltás) csak annyit, hogy jópár olyan ismerősöm van, akik jelenleg "nem kívánatos, rendbontó, gyűlöletkeltő fiatalok" ráadásul még "fajgyűlölők" is, és konkrét esetként-nem kitaláció tudom felhozni, hogy egyikük írását pl az iwiwről bannolták. Pedig nem emlegetett etnikumokat, nem írt bántó,megalázó jelzőket és nem gyalázta senki vallását. Egyszerüen nyitott szemmel jár és gondolkodik, látja, hogy mi veszi körül. És azt leírta...
Kedves Kasszandra !
Sajnos el kell, hogy keserítsem:már elnyomás van...finomabb mint a régi rendszerekben, de töretlen intenzitással. Bizonyítás: Gestapo,ÁVO=APEH,bank-nem lőnek a dunába, csak kisemmiznek, elveszik mindenemet,hitelt adnak, amivel megkötnek, bezárják a vállalkozásomat, és mehetek a hídalá, hogy miután éjhendöglöttem, magam forduljak a Dunába Propaganda film=kereskedelmi csatornák-Kérdem én, mi más lenne a jelenlegi vetitett média, ha nem propaganda? Mit is látunk egy átlagos délután (főműsoridőben) a tv-ben? Élvezhetjük a Mónyikasót, nézhetjük, ahogy emberek megalázzák magukat és a másikat, és közben rájöhetünk, hogy mennyire is okos ez a Móni lány, és rádöbbenünk, hogy nekünk mennyivel jobb, mint azoknak akik a tv-ben szerepelnek. Aztán nézhetünk egy kis főzőcskét, ahol mindenki boldog,kedves,imád főzni, jól élni, és a csarnokban mindent meg tud venni olcsón ! Ha ezen átküzdöttük magunkat, lehet bambulni a nyugati sorozatokat, amik csak azért mennek, hogy a közbenső reklámban is mindenféle puding, meg tampon,és hitel felvételére,megvételére sarkaljanak. Kordában tartás,ellenörzés,megfigyelés=bankkártya,magánnyugdíjpénztár ,pontgyüjtő kártya Mire is megy ki a játék? Mint az ezerszer elátkozott szocializmusban, itt is ellenörzés alatt állunk. Ugyan kevesebb az igazoltatás, nincs KMK bejegyzés a személyibe, és nem visznek be az örsre "atyai elbeszélgetésre" de ugyan úgy ismerik minden mozdulatunkat. Ma már mindenki rendelkezik bankkártyával. Mert muszály,mert elhitte, hogy neki így jobb,mert van hozzá hitel is, mert így ugye nem rabolhatják el a pénzét,stb...pontgyűjtő kártyák,amikkel "rengeteget" lehet spórolni. Ezekből pedig tökéletesen megfigyelhető, ki mit hogyan mikor vesz. És jöhet a nagy kérdés is: Miből is vette ezt meg? Magánnyugdíjpénztár, ami igazából olyan mint nekem volt régen az iskolában:kötelezően választható tantárgyAK->Fizika. Pont.Nincs más. És ezek alapján a tisztelt APEH bármikor rátekinthet, hogy ki mikor hol mennyit dolgozott,meddig volt munkanélküli, hol él, hogyan, mit vesz,mikor,hol,stb...
Sajnos elnyomás van. És a kormány bejelentett intézkedései:pl. Média felügyeleti rendszer, méginkább erre épülnek...
kasszandra1

2009.febr.27.
63.
KEDVES MINDANNYIAN! Szeretném, ha mindenki elolvasná -újból sem árt - Illyés Gyula Egy mondat a zsarnokságról c. versét.Nem, nem tudom, hogy nem a kultúra rovaton vagyok.Talán pont ezért.Kedves Gábor írjon. Nem szabad, hogy megfélelmesítsenek bennünket. Sem egyik, sem másik. A zsarnokságnak nincs színe, nincs semmi, csak zsarnokság.Megtapasztaltam én az előző zsarnokságot is, és nem fogom hagyni, amíg van erőm leütni a betűt, amíg meg tudok szólalni, hogy újra zsarnokság legyen! Ezért megyek el mindig szavazni, pedig a Fennen való látja, mennyire unom már a csip-csup ügyes szavazásokat - meg amibe kerülnek-, de nem hagyom még az egy nyomorult szavazatomat sem nekik. Remélem nem leszek Kasszandra?!
Kiskifli

2009.febr.27.
62.
Kedves gabor!

Nyugodtan öntse ki a lelkét, adjon hangot felháborodásának. Még az sem baj, ha nincs igaza. Ha kultúrált formában teszi, itt nem fogják kimoderálni. Legyen üdvözölve köztünk!
Előzmény: gabor – #60
moment

2009.febr.27.
61.
"ha majd letiltanak"

Kedves Gábor!

Eltévesztette a honlapot!
Ez itt a DKO, ahol nem szokás csak úgy ......
Előzmény: gabor – #60
gabor

2009.febr.27.
60.
Még valami, igérem nem sokkolom tovább önöket...ha majd letiltanak, hasonló neveken azért még fent leszek, gaboor, gaabor, gabbor,stb...úgyhogy "élvezhetik" tovább írásaimat a jövőben is...
gabor

2009.febr.27.
59.
Tisztelt diósdi lakótársaim !

Mentőötlet: Tegyük Diósdot tengeri-malac tartó nagyhatalommá! A tengeri malac mint olyan lehet haszonállat (néhány kúltúrában ételként szerepel). Egy idézőjelben kicsi 50 nm-es lakásban is lehet megfelelő módon tartani. Ha már van 3 az állattartásnak minősül. És ha egy ingatlan mezőgazdasági, avagy állattartási célt szolgál, nem kell rá fizetni építmény adót... : )
Mondjuk akkor a tisztelt hivatali urak/hölgyek és cimboráik nem tudnának árpádsávos zászlót venni, meg vonulgatni, tüntetgetni, meg kultúrális központot csinálni egy bányából, meg sorban vásárolgatni a telkeket a hegyen... és hát ugye, nekik ez jár !
u.i.: Mielőtt megbélyegeznének, nem vagyok Vörös ! Mondjuk Narancs sem...
gabor

2009.febr.27.
58.
Tisztelt diósdi önkormányzat !

Ezen intézkedéséhez is csak gratulálni tudok, már vártam mikor vezeti be komoly megyejogú iparvárosunk, a százszámra tolongó vállalkozók és gyárak meg multik által okozott "földterhelésre" az adót. Mert egy ilyen komoly infrastruktúrával rendelkező község (mely simán beéri pl Pécset, ahol él ezen adó), sajnos már nem képes fentartani 1 kápolnát és egy 120nm-es önkormányzati ingatlant a további adókból...
Csak azt nem tudom, hogy miért február 27.-én kapok értesítést róla és,hogy ki kell töltenem március 2.-ig... Persze az önkormányzat gyorsított eljárásban 8 naptári napot igényel bármilyen papírügy elintézéséhez, én a hétvégémet adókitöltéssel töltögessem...de sebaj, ez a legfőbb vágyam !
Forro Judit

2009.febr.27.
57.
Ha letöltötte a bevallási nyomtatványt és bejelöli, hogy "megállapodás alapján", automatikusan jön a 4. oldal, tudniillik azon a társtulajdonosok adatai vannak, mint az oldal címe is utal rá: Megállapodás.
Előzmény: Ilonka – #56
Ilonka

2009.febr.27.
56.
Bravó! Ma kaptam meg a reklámújságok közé rejtve az építményadó-bevallását szorgalmazó szórólapot. Legtöbb ember úgy ahogy van, kihajítja a kukába ezeket az újságokat így velük együtt ezt a "nagyon fontos és időben " bedobott papírocskát is. A másik: 3 oldal letölthető, kitölthető. De hol van a negyedik? Ugyanis 4 oldalból áll a bevallási nyomtatvány.
2-án lehet sorban állni a papírokért azoknak, akik most értesület a dologról. Ó és ha több a tulajdonos, még azokat is össze kell szedni, hogy megállapodást kössenek róla, ki fizeti az adót.
lovas

2009.febr.26.
55.
Most kaptam értesítést a jegyzőtől,az ingatlanadóról ,Nem tudom hol volt ajegyző ÚR eddig --biztossan sielt--?Hetek óta problémázunk itt a rendeletről ,de eddig nem szólalt meg semm,ilyen hivatalos közeg!Nem értem ,hogy ha ezt a papírt ki tudták küldeni, akkor magát a bevallást miért nem?Kinek az agya jár rosszúl?Persze azt nagyra értékelem ,hogy nem fenyegetőzőtt ajegyző ÚR, mint ahogy szoktak a hivatalos papírokon---egyenlőre --,majd harmadikától.Nem kell félni fizetünk,mint mindig, lessz prémium a hivatalban,jutalom a behajtásért--stb--,most szavazzák meg maguknak ..nem...?
tfoldi

2009.febr.23.
54.
A kitöltés működik.(adobe 7.05-tel) Mind a három lapot egymásután ki kell tölteni , azután az ellenőrzés gombra klikk és ki fogja írni ha valami még hibádzik illetve azt is ha rendben van. Ezek után aktíválódik a kinyomtatás gomb és ekkor lehet csak kinyomtatni a kitöltött lapokat a beirt adatokkal együtt.
tothilona

2009.febr.22.
53.
Hajaj, ezt nem olvastam el elég alaposan. Valóban oda kell beírni, én pedig nem vettem észre, mert csak a "B" lap tetejének elejét olvastam el (kereskedelmi egység, szállás). Mea culpa.
A VII. pontba csak kézzel lehet beírni a mentességet, gépi kitöltés nem megy. Majd beírom kézzel.
Előzmény: tomomomo – #51
tothilona

2009.febr.22.
52.
"És egyáltalán miért próbálja meg, ha nem is kell tudnia, hogy ki kell töltenie?"

Nos azért, mert nekem tudomásomra jutott a rendelet. Ha már olvasom a fórumot, (néha még írok is bele), nem tehetek úgy, mintha nem tudnék róla. Attól még megvan a véleményem a kihirdetés és végrehajtás módjáról. Van pl. egy ismerősöm a faluban, aki kiadta a házát, és ő vidéken él. Tőle például elvárható, hogy tudjon a rendeletről?
Előzmény: Tibor – #50

Legutóbbi fórumpostok