Mérgezik az állatokat Diósdon
Amcsi
2009.febr.13.
11.
Teljesen egyetértek Önnel!
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: jooleetes – #10
jooleetes
2009.febr.13.
10.
Tisztelt Diósdiak!
Nem tudom elhallgatni, a véleményemet arról, hogy bármerre járok, tele van ragasztgatva minden, olyan hirdetésekkel, hogy elveszett kutya- macska keresendő (a becsületes megtaláló hozza vissza a becstelen elhagyónak). Én legszívesebben fehívnám telefonon őket. Elmondanám nekik, hogy mélységesen szégyellje magát az az ember, aki ilyen körülmények között tart állatot. Ugyanis, ha már vásárol( vagy elfogad- befogad ingyen) kutyát, vagy macskát, előbb gondolkodnia kellene, hogy a telke- lakása alkalmas-e egyáltalán erre. Mivel nem a tanyán él, megfelelő erősségű, és magasságú-e a kerítése? (a kerítés a neveletlen állatokhoz szükséges, egy mozgékony, nagytestű kutyának helyre van szüksége, és megfelelő erősségű kerítésre). De én csak egy kisnyugdíjas vagyok, akinek nincs ennyi pénze telefonköltségre. Az ugatásról még annyit, hogy vannak kimondottan ugatós fajták Pl.kopó, és vannak egész nap hallgató fajták. Egy kutyát nagyon sok mindenre meg lehet tanítani(pl. nem fogad el, nem eszi meg az idegenek álltal bedobott kolbászt), de nem két perc alatt. A kutya nevelése időt igényel. Akinek ideje nincs erre, az szereltessen kamerát, vagy riasztót (nem olyant, amit az első szélfuvallat bekapcsol). Ne tegye ki az állatát, mindenféle attrocitásnak. Ne hagyja, hogy kedvenc állata veszélybe kerüljön (pl. autóforgalom).
Nem tudom elhallgatni, a véleményemet arról, hogy bármerre járok, tele van ragasztgatva minden, olyan hirdetésekkel, hogy elveszett kutya- macska keresendő (a becsületes megtaláló hozza vissza a becstelen elhagyónak). Én legszívesebben fehívnám telefonon őket. Elmondanám nekik, hogy mélységesen szégyellje magát az az ember, aki ilyen körülmények között tart állatot. Ugyanis, ha már vásárol( vagy elfogad- befogad ingyen) kutyát, vagy macskát, előbb gondolkodnia kellene, hogy a telke- lakása alkalmas-e egyáltalán erre. Mivel nem a tanyán él, megfelelő erősségű, és magasságú-e a kerítése? (a kerítés a neveletlen állatokhoz szükséges, egy mozgékony, nagytestű kutyának helyre van szüksége, és megfelelő erősségű kerítésre). De én csak egy kisnyugdíjas vagyok, akinek nincs ennyi pénze telefonköltségre. Az ugatásról még annyit, hogy vannak kimondottan ugatós fajták Pl.kopó, és vannak egész nap hallgató fajták. Egy kutyát nagyon sok mindenre meg lehet tanítani(pl. nem fogad el, nem eszi meg az idegenek álltal bedobott kolbászt), de nem két perc alatt. A kutya nevelése időt igényel. Akinek ideje nincs erre, az szereltessen kamerát, vagy riasztót (nem olyant, amit az első szélfuvallat bekapcsol). Ne tegye ki az állatát, mindenféle attrocitásnak. Ne hagyja, hogy kedvenc állata veszélybe kerüljön (pl. autóforgalom).
dormogo
2009.febr.10.
9.
Ma reggel 8 körül a CBA áruház környékén egy nagyon barátságos, kb. hathónapos német juhász kutya kóborolt. Mintás nyakőv volt a nyakába, karikával. A gazdája ezen a környéken keresheti.
Dervis
2009.febr.4.
7.
Pécsett állatkínzó fiatalok videóval rögzítették, ahogy három kismacskán megmutatják az ölési technikákat. A feltehetően fiatalkorú elkövetők a felvételeken kötélre akasztják a macskákat, késsel a szemüket kiszúrják, nyakukat metszik, egyéb módszerekkel kínozzák őket.
www.index.hu
www.index.hu
Kiskifli
2009.febr.3.
6.
Kedves lovas!
Látom, fel van dúlva. Jól felmérgesítette magát 15 év alatt. Az én felső (hegyen lakom) szomszédom a feljelentős fajtából való. Képes azért szólni, ha a gyerekem levágja a füvet, és a telek legtávolabbi sarkában kimarad egy rész, mert a hosszabbító odáig már nem ér el, hogy azt is vágjuk le. Ellenben az alsó szomszéd annyira sz@rik mindenre, hogy méteres gyom veri fel a kertjét. Fel is jelentette őt a felső szomszéd az egyik évben. Nekem még sosem támadt késztetésem bárkinek a feljelentésére. És ha lehet kérni, engem se jelensen fel senki :)
Ilyen szép, kellemes helyen lakunk, bizony. De én inkább a pozitívumokat keresem, mert jobban szeretem jól érezni magam, mint rosszul. Itt és most kéne boldognak lenni, adott környezetben. Nem mondom, hogy könnyű. Nem is mindig sikerül. Azért próbálkozom, nem adom fel :)
Legyen üdvözölve köztünk!
Látom, fel van dúlva. Jól felmérgesítette magát 15 év alatt. Az én felső (hegyen lakom) szomszédom a feljelentős fajtából való. Képes azért szólni, ha a gyerekem levágja a füvet, és a telek legtávolabbi sarkában kimarad egy rész, mert a hosszabbító odáig már nem ér el, hogy azt is vágjuk le. Ellenben az alsó szomszéd annyira sz@rik mindenre, hogy méteres gyom veri fel a kertjét. Fel is jelentette őt a felső szomszéd az egyik évben. Nekem még sosem támadt késztetésem bárkinek a feljelentésére. És ha lehet kérni, engem se jelensen fel senki :)
Ilyen szép, kellemes helyen lakunk, bizony. De én inkább a pozitívumokat keresem, mert jobban szeretem jól érezni magam, mint rosszul. Itt és most kéne boldognak lenni, adott környezetben. Nem mondom, hogy könnyű. Nem is mindig sikerül. Azért próbálkozom, nem adom fel :)
Legyen üdvözölve köztünk!
Előzmény: lovas – #5
lovas
2009.febr.3.
5.
Diósd, lényegében egy nagy KUTYAÓL ,már régen!A népesség -a populáció-ahogy sokszor titulálják őket,nem alkalmas a kulturált emberi együttélés írott ,és íratlan szabályainak betartására.PL.közlekedés ,petárdázás stb. Ebben az országban már egy doboz gyufát se lehet venni svindli nélkül.Mindenkinek mindha csak egyetlen célja lenne, becsapni a másikat!Diósd pedig szerencsétlenségére célállomása lett a BP- ről kitelepült ,erkölcsileg lecsúszott ,kétes elemeknek, un. vállalkozóknak,akik kamerával ,nagykutyákkal stb. -vel védett zsíros csúszópénzekből összekuporgatott vityilóikba bújva nemigen törődnek a többiekkel!Nem a kutyákat kellene megnevelni ,hanem a sok állatnak nem felértékelhető, sok embert.Nekem is van egy barom szomszédom akinek van egy piszkosul, és örökké ugató nagyon aranyos kutyája. Kb 15- éve halgatom ./közben volt kutyaválltás/
Anonymus
2009.jan.30.
4.
Kedves Amcsi!
Lefelejtette leveléből az epilógust. Pedig az lett volna a legérdekesebb része. Diosdert is érdekelné bizonyosan, mint ahogy az összes ebtartó és állatbarát embert. Az a tény, hogy Ön az utca fekete báránya lett, az folyamodvány, de mi lett az epilógus? Kérem, pótolja!
Lefelejtette leveléből az epilógust. Pedig az lett volna a legérdekesebb része. Diosdert is érdekelné bizonyosan, mint ahogy az összes ebtartó és állatbarát embert. Az a tény, hogy Ön az utca fekete báránya lett, az folyamodvány, de mi lett az epilógus? Kérem, pótolja!
Előzmény: Amcsi – #2
Diosder
2009.jan.30.
3.
Teljesen igaza van, nem is vitatom, hogy odafigyelés szükséges. Itt sajna nem voltak ilyen "kihágások", a kutyák kerítés mögött éltek. Azt pedig, hogy egy kutya ugat-e, ha valaki/valami erre készteti, nem tudom, mennyire lehet befolyásolni. Ezek a kutyák nem ugattak (szerintem) sokat. Ha csöngetnek, a kutya ugat, ezt tudom. A mienk is ezt tette.
Azt meg végképp nem tudom, hogy egy macska mit tud ártani, ami miatt meg kell halnia. Főként így. Egy NŐSTÉNY macska, aki még csak nem is kóborol el éjszakára, szerenádozni. Ami érdekes, hogy a mérgezés tünetei mindnél ugyanazok voltak, tehát akár egy személy is tehette. Az szintén érdekes, hogy senki nem érezte, hogy esetleg szóljon, ha valami zavarja. Egyből ölni, kegyetlenül és arc nélkül. Ez minősíti az illetőt. Ezért írtam.
Azt meg végképp nem tudom, hogy egy macska mit tud ártani, ami miatt meg kell halnia. Főként így. Egy NŐSTÉNY macska, aki még csak nem is kóborol el éjszakára, szerenádozni. Ami érdekes, hogy a mérgezés tünetei mindnél ugyanazok voltak, tehát akár egy személy is tehette. Az szintén érdekes, hogy senki nem érezte, hogy esetleg szóljon, ha valami zavarja. Egyből ölni, kegyetlenül és arc nélkül. Ez minősíti az illetőt. Ezért írtam.
Előzmény: Amcsi – #2
Amcsi
2009.jan.30.
2.
Kedves Diosder!
Együtt érzek Önnel, mert szeretem az állatokat és nagyon sajnálom hogy ilyen módon pusztultak el.
Azonban van valami a hozzászólásában ami a válaszolásra késztetett.
Sok kutyatulajdonos semmibe veszi az együttélés szabályait.
A mi utcánkban is volt a 3 közvetlen szomszédomnak összesen 6 nagytestű kutyája.
Ezek a gazdik fittyet hányva a törvényekre, reggel amikor kiálltak a garázsból, kertből, kiengedték a kutyákat az utcára, s egész nap kint lófráltak csoportba verődve a kutyák. Ugattak, ha kellett, ha nem. Rendszerint a házunk előtt ülve, telesz@rva a kapunk előtti részt.
Nem múlt el úgy nap, hogy valamelyik gyerekem ne lépjen bele. Gondolom, nem kell részleteznem, milyen jó dolog a cipő talpából kimosni!
De amikor már odáig fajult a dolog, hogy nem csak a nappaljaink, de az éjszakáink is keservesek voltak, mert az ablakunk alatt ugató kutyahadseregtől nem tudtunk aludni, napokon keresztül, akkor felhívtam a figyelmét a szomszédoknak, hogy elvitetem a kutyáikat a menhelyre.
Mi volt a válasz?
"azért kutya, hogy ugasson!" Nem részletezem, de én lettem az utca fekete báránya!
Pedig megtehettem volna, hogy nem szólok, csak elvitetem a kutyákat, hiszen mindegyiknek volt gazdája, csak éppen magasról tett az egészre!
Akkoriban volt a legkisebb lányom pici baba, miatta is sokszor éjszakáztam, a kutyák miatt is többször mentem ki éjszaka, hogy elzavarjam a házunk elől őket.
Egy darabig tűri az ember, de mikor már se szép szó, se fenyegetés nem segít, akkor Ön szerint mi a megoldás?
Persze tudom, nem az, hogy megmérgezzük az állatot, hiszen Ő tehet arról a legkevesebbet, hogy van egy hülye gazdája!
Az a baj, hogy Mo-n nincs kultúrája az állattartásnak! Ha lenne, akkor a gazdi legalább egy könyvet elolvasna, az ebtartásról, vagy elvinné iskolába a kutyáját, ahol azt is megtanítják az ebeknek, hogy mikor kell ugatni. Vagyis, hogy leginkább a jelzésre használja a kutya az ugatást, sem mint az unatkozása miatt.
Az a kutya aki minden ok nélkül, folyamatosan ugat, előbb-utóbb valakinek az agyára megy, s akkor ez lesz a vége!
Sajnos sok buta ember, aki kiszabadul egy nagyvárosi panelrengetegből, vesz, épít egy házat, azt hiszi, hogy a kutya szerves részét képezi a kertes háznak!
Pedig nem!
A kutya egy társ, akit több évre választunk magunk mellé!
Ha nem foglalkozunk vele, ez lesz az eredmény, amit Ön leírt!
Együtt érzek Önnel, mert szeretem az állatokat és nagyon sajnálom hogy ilyen módon pusztultak el.
Azonban van valami a hozzászólásában ami a válaszolásra késztetett.
Sok kutyatulajdonos semmibe veszi az együttélés szabályait.
A mi utcánkban is volt a 3 közvetlen szomszédomnak összesen 6 nagytestű kutyája.
Ezek a gazdik fittyet hányva a törvényekre, reggel amikor kiálltak a garázsból, kertből, kiengedték a kutyákat az utcára, s egész nap kint lófráltak csoportba verődve a kutyák. Ugattak, ha kellett, ha nem. Rendszerint a házunk előtt ülve, telesz@rva a kapunk előtti részt.
Nem múlt el úgy nap, hogy valamelyik gyerekem ne lépjen bele. Gondolom, nem kell részleteznem, milyen jó dolog a cipő talpából kimosni!
De amikor már odáig fajult a dolog, hogy nem csak a nappaljaink, de az éjszakáink is keservesek voltak, mert az ablakunk alatt ugató kutyahadseregtől nem tudtunk aludni, napokon keresztül, akkor felhívtam a figyelmét a szomszédoknak, hogy elvitetem a kutyáikat a menhelyre.
Mi volt a válasz?
"azért kutya, hogy ugasson!" Nem részletezem, de én lettem az utca fekete báránya!
Pedig megtehettem volna, hogy nem szólok, csak elvitetem a kutyákat, hiszen mindegyiknek volt gazdája, csak éppen magasról tett az egészre!
Akkoriban volt a legkisebb lányom pici baba, miatta is sokszor éjszakáztam, a kutyák miatt is többször mentem ki éjszaka, hogy elzavarjam a házunk elől őket.
Egy darabig tűri az ember, de mikor már se szép szó, se fenyegetés nem segít, akkor Ön szerint mi a megoldás?
Persze tudom, nem az, hogy megmérgezzük az állatot, hiszen Ő tehet arról a legkevesebbet, hogy van egy hülye gazdája!
Az a baj, hogy Mo-n nincs kultúrája az állattartásnak! Ha lenne, akkor a gazdi legalább egy könyvet elolvasna, az ebtartásról, vagy elvinné iskolába a kutyáját, ahol azt is megtanítják az ebeknek, hogy mikor kell ugatni. Vagyis, hogy leginkább a jelzésre használja a kutya az ugatást, sem mint az unatkozása miatt.
Az a kutya aki minden ok nélkül, folyamatosan ugat, előbb-utóbb valakinek az agyára megy, s akkor ez lesz a vége!
Sajnos sok buta ember, aki kiszabadul egy nagyvárosi panelrengetegből, vesz, épít egy házat, azt hiszi, hogy a kutya szerves részét képezi a kertes háznak!
Pedig nem!
A kutya egy társ, akit több évre választunk magunk mellé!
Ha nem foglalkozunk vele, ez lesz az eredmény, amit Ön leírt!
Előzmény: Diosder – #1
Diosder
2009.jan.30.
1.
Az elmúlt 2 év során 3 macskánkat és 2 kutyánkat mérgezett meg egy magát valószínűleg embernek tartó lény. Kaptunk továbbá egy bátor és nagyon komoly (hiszen géppel volt írva) névtelen levelet, miszerint minden állatunkat megölik, mert zavarja őket, ha ugat a kutya. Mindegyik ártatlan állat szörnyűséges kínok között, néhány nap leforgása alatt pusztult el, hiába hordtuk orvoshoz őket. A rendőr a bejelentésre annyit mondott, hogy na ja, a hegyen is megmérgeztek nemrég egyet. Úgy tudom, hogy az állatokkal való rossz bánásmódot ma már törvény bünteti, tehát a diósdi rendőr hozzáállását legkevesebb, hogy felháborítónak tartom. (Másrészt, hasonló kínokat kívánok annak, aki képes megölni egy állatot.)
Lesz végre valaki, aki kezébe veszi ezt a dolgot Diósdon??????
Tojok arra, hogy ki balos, meg ki jobbos, meg hogy ki miről tehet. Egy dolgot szeretnék: RENDET és a bűnös bűnhődését!!!!!!!!
Lesz végre valaki, aki kezébe veszi ezt a dolgot Diósdon??????
Tojok arra, hogy ki balos, meg ki jobbos, meg hogy ki miről tehet. Egy dolgot szeretnék: RENDET és a bűnös bűnhődését!!!!!!!!
- 1 -
Legutóbbi fórumpostok
- dorian - tegnap 22:17
Ön szerint miről ismerszik meg a "balos" és miről a "jobbos"?
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 21:35
Kedves Og-ma! Nincs szándékomban belebonyolódni a vitába, de a kêtkedésnek főleg az az ala (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - tegnap 21:26
Ami a multik, korrumpáltak, haszonélvezők érdekeit szolgálja az "környezetvédelem". Elvétve (...)
Környezet - dorian - tegnap 21:20
Civil szervezetek és egyházak. A fiatalok nem a jövőképet, biztos megélhetést, az elfogadhat (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - tegnap 21:16
Az energetízálás módját és fogalmát és használati lehetőségeit is ismerni kellene, Önnek (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - tegnap 21:07
Tisztelt Dorian! Sok művelt tanulni vágyó szkeptikussal találkoztam az elmúlt 30évben. de a (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - Napcsi - tegnap 20:53
Jujjj, ez milyen jó játék! ÉlveSZkedjünk! Keressünk lapgúlát (lapgulát) a lakásban. Én is (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 20:45
Nem egy valaki, hanem egy kör. No, és halálosan komolyan gondolják. A gazdasszonyképzés is h (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 20:34
Tényleg ugy gondolja valaki, hogy ez a megoldás? http://touch.femina.hu/hirhatter/gazdasszonyke (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 19:43
Tudja kedves Og-ma mindenkinek magánügye, hogy hisz, vagy nem hisz a lappiramisban, az aurapajzsba (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - dorian - tegnap 19:12
Szerintem van és szüksêges is, hogy legyen. Csak nem ilyen szemellenzős, egyoldalú kellene, han (...)
Környezet - og-ma - tegnap 18:28
Tudtam hogy megjelennek a primitívségek, lappiramis témában, az ezzel kapcsolatos hülyeségek (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt