Csendrendelet, avagy mi a teendő a kutyaugatással

sorrend post/lap  
Ilonka

2009.máj.13.
17.
Elfelejtettem, ezek a házőrzők valóban házőrzők legyenek és ne bömbölő, hobbiból tartott borjú nagyságú ebek.
Link erre a hozzászólásra:
Ilonka

2009.máj.13.
16.
Nem olvastam el minden kutyaugatásról szóló hozzászólást. Jártam egy faluban. Cserépfalu a neve. Végid mentünk széltében is meg hosszában is, és egyetlen kutyaugatását sem hallottuk. Nekem borzasztónak tünt ez a csend. Mintha kihalt volna az a falu. A magyar vidékhez mindíg is hozzátartozott a kutya. Éjszaka is ugatnak persze, mert ők olyan neszeket, hangokat is meghallanak, amit emberi fül nem hall meg.
Ha ugat, akkor nem alszik és őrködik! Erre tudom sok rosszalló hozzászólást kapok, de ez a véleményem.
OBSITOS

2009.máj.13.
15.
T. Anonymus!
A kínaiak valóban megjárták a verébirtás következményének minden poklát, persze ahol Mao képpel szószerint tűzbementek emberek oltani, ott mit várhatunk!
A kutya, állatorvos sógorom szerint csak úgy, minden ok nélkül nem ugat!
Ugat, ha veszélyt érez, örül, vagy fél akármitől, jelez, hogy idegen jön, szóval indok nélkül nem! Indok általában a gazdi attitűdjében keresendő. Keveset, vagy semmit nem foglalkozik „kedvencével”, ebe/i/ státuszszimbólum, magyarul alkalmatlan kutyatartásra! Kiköti láncra, bezárja szűk helyre, életterétől megfosztja, ilyen ne tartson kutyát! A kutyának, pláne nagytestűnek élettérre van szüksége, jó értelemben természetesen!
Mit lehet tenni? El kell költözni Svájcba /ez érdekes szinte minden problémára jó, többször ajánlottam már!/ ott ilyen nem fordulhat elő, hogy éjjel nem lehet aludni egy eb ugatásától, vagy Pünkösdkor, délután a fűnyíró zajától!
Megoldás még saját eb vásárlása, lehetőleg a másik nemből, mióta ezt megtettem, nem hallok csaholást!

Előzmény: Anonymus – #14
Anonymus

2009.ápr.29.
14.
A verebek elüldözésével, kiirtásával a kínaiak anno megjárták. A következő években megláthatták odakünn a mezőn, erdőn, hogy mi terem a vetemény, a termés helyén.
A verebek hihetetlen mennyiségű gyommagot fogyasztanak el, fiókáikat pedig nagy fehérjetartalmú állati eleséggel táplálják. Kisebb-nagyobb bogarakkal, lárvákkal, szöcskével, sáskával stb.
Ami pedig a kutyaugatást illeti: már írtam róla korábban: kutyák mindkét lakhelyem közelében vannak, és mindegyikük ugat. Ki többet, ki kevesebbet. Én inkább ezt viselem el, megtoldva a verébcsiripeléssel, rigó és cinkefüttyel, gerlebúgással, mintsem a nagyváros szennyezett levegőjét, a 750 cm3 és annál nagyobb motorok bömbölését, és a kétmillió ember okozta kakofóniát.
Nem vagyunk egyformák.
Előzmény: mdancza – #13
mdancza

2009.ápr.29.
13.
Hát, nekem ezzel csak az a problémám, hogy milyen körvonalazott paramétereket lehet megszabni Ön szerint?

Ha volt egy normális szomszédom 10 évig, és semmi baja nem volt a kutyámmal, sőt jó haverságban voltak, és jön egy másik aki idegbeteg, és nemhogy a kutyaugatás, de még a verébcsiripelés is zavarja, akkor mit csináljak a 10 éves öreg kutyámmal?
És a verebeket is ki kell majd írtani? - csak mert konkrétan ismertem olyan embert, akit zavart a "verébzaj", ezért csúzlival, néha meg légfegyverrel lődözte őket... s hát, nem mindig a verebet találta el...

Szóval azért nagyon kell vigyázni ezekre a rendeletekre... alapvetően azt gondolom, hogy egy falu közösség, amelyhez hozzátartozik azaz ismérv, hogy van aki kutyát tart, amelyik ugat, van aki disznót vagy tehenet, amelyiknek szaga van...
Olyan, mint a házasság: vagy elviselem a másikat, és alkalmazkodom, vagy nem élek vele... sajnos a tolerancia szintünk sem azonos... bár nyilván vannak határok, de mindenkinek engedni kell valamennyit...

Ha valaki végképp nem bírja, akkor kell venni egy tanyát mindentől messze, vagy egy üdülőövezeti nyaralót, ahol nem szabad állatot tartani...
Előzmény: Bullman – #12
Bullman

2009.ápr.29.
12.
Tisztelt "Fórumtársak"!
Nagyon köszönöm a sok hozzászólást az általam felvetett problémához, de sajnos úgy látom, hogy jogilag akkor nem tudok mit kezdeni ezzel a problémával! :-(

Érdekesség!

Egy pár nappal ezelőtt egy ismerősöm azt mondta, hogy Törökbálinton, a zavaró kutyaugatásra van a gazdák ellen valamiféle rendelet! Tudom akkor költözzek oda! :-) Úgy látszik, ott számít az ember nyugalma!!!!!!

Bullman

2009.ápr.29.
11.
Köszi! Erre már én is gondoltam,csak egy kicsit kényelmetlen viselet! :-)
Előzmény: moment – #5
Kiskifli

2009.ápr.25.
10.
Igaz. Diósdra sok bunkó költözött, akik nem tudnak még helyesírni sem, pedig mint magyar emberektől ez elvárható lenne.
elefant

2009.ápr.25.
9.
Nem vagyok egy nagy kutyaszakértő, de úgy hallottam, a kutya igen tanulékony. Csak addíg kanászodik el, amíg a gazdája haggyja!
Előzmény: moment – #8
moment

2009.ápr.24.
8.
T. Lovas!

Ezek szerint Ön tisztában van annak a titoknak, hogy miként lehet a kutyákat rávenni a csendrendelet betartására!

Én sajnos még nem jártam Angliában, ezért kérném ossza meg velünk a tapasztalatait.
Megjegyzem igaza van, Diósdra igen sok bunkó költözött az utóbbi években, de azok sajnos nem csak az "ugatásukról" Híresültek el!
Előzmény: lovas – #7
lovas

2009.ápr.24.
7.
Ez már majdnem a majmok bojgója, a akutyák után jönnek majd ők!Angliában a rendőr nemcsak a kutyát ,de a gazdáját is elvinné 10 perc -en belül, ha zavarná a környezetét! De sajnos ez ,a Hüj ---ék országa , itt nincsennek törvények.Sajnos D. ra nagyon sok bunkó költözött!
moment

2009.ápr.22.
6.
:)))))))))))))
Előzmény: moment – #5
moment

2009.ápr.22.
5.
A FÜLDUGÓ a megoldás!!!!!!!!!!!
Pron ego

2009.ápr.22.
4.
„Azért írok ide, hát ha valaki tud rajtam segíteni!”

Nem tud!

Nem tud kedves Bullman, ha megfeszül, akkor sem tud. Reménykedni lehet abban, hogy egyszer csak bereked, elveszti a hangját vagy az örök vadászmezőkre távozik a hangoskodó jószág, szóval sok minden előfordulhat. Azonban egyvalamibe ne reménykedjen, abban, hogy esetleg a gazdi kijön és lenyugtatja a kutyát.

Elég lenne ezt néhányszor megtenni, és a kutya tudná, hogy a gazdi nem szereti, hogy hangoskodik. A kutya igen tanulékony, és intelligens is. A kutya például, nem bömbölteti a rádiót az autójában, szép csendesen hallgatja az MR 3-on Vivaldit, mert az a kedvence, de csak halkan, hogy ne zavarjon senkit. A kutyák általában nem szoktak motorozni sem, de ha mégis, mindig csak annyi gázt adnak a motornak, hogy ne bőgjön, „mint állat”, hanem csak szépen decensen guruljon.

Na most az ilyen embereknek hiába írogatunk itt, mert az ilyen be nem illeszkedni tudó emberek nagyrészt nem olvasnak semmit, persze írni sem tudnak. Az én kutyám még elég butuska. Képzelje, nem tud még mindig olvasni, de nagyon szeretne megtanulni. Nem úgy, mint egyes kutyagazdák. Amikor leülök a fotelba, mindig oda heveredik a lábamhoz és bökdös, azért, hogy hangosan olvassak neki. Mit kell mindig olvasni? Megmondom. Örökké csak József Attilát hallgatna. Mikor oda érek, hogy: „Gondoljátok meg proletárok!” esküszöm a szeméből a könny kicsordul.

Szóval kedves Bullman, addig, amíg kedves szomszédjánál nem lát egyetlen József Attilát sem, hagyjon fel minden reménnyel a kutyaugatást illetően. Primitív embernek bunkó a kutyája is.
Anonymus

2009.ápr.22.
3.
Illusztrálni. Így jobban hangzik. (Nem a kutyaugatás!) :)))
Előzmény: Anonymus – #2
Anonymus

2009.ápr.22.
2.
Kutyaportré.

Szépek voltak. Ketten voltak, és borjú nagyságúak. A gazdiék nagyon szerették, szinte emberszámba vették őket. Ez nem is baj, hiszen némelyik kutya már-már ember, éppen csak nem beszél. Hiszen épp ez az! Nem beszél, ugat.
Ők is kertes házban éltek, egy hatalmas nagy ház nagy kertjében. Nem kennelbe (angol szó és két ennel írják!) zárva, és még csak kicsinek sem nevezhető területen tartva. És mégis...
Testméretükhöz méltóan nagy, öblös hangjukon ugattak éjjel-nappal. A környező házfalak verték össze-vissza a hangjukat. Ugatták az idegent, a macskákat - a másét - az idegen kutyákat. Ugatták a Holdat, ugatták a sötétet, az idegen szagokat, és válaszolgattak szorgalmasan minden éjjeli kutyahíradóra. Úgyszólván csak evés, ivás és alvás közben voltak csendben. Ez utóbbi nem volt a fő tevékenységük.
Még mielőtt bárki is megvádolna, mindezt nem azért írtam le, hogy nehezteljek a gazdájukra. (a gazdájukra másért neheztelek, de ezt már korábban megírtam, más rovatban) Vagy akár magukra a kutyákra. Pláne így, hogy már átköltöztek az örök, vadászmezőkre. Csak azt akartam ilusztrálni, hogy kutya van ilyen is, meg olyan is. Alig eldönthető, hogy folytonos ugathatnékjuk miből fakad.
Eddig a kutyaportré.
Viszont amiben maximálisan egyetértünk: Kutya lakótelepi lakás akárhányadik emeletére nem való! Az büntetés egy kutya számára! Érdemtelenül súlyos büntetés! Miért büntetitek őket emberek? Pusztán azért, mert kutyának születtek? Vagy valamilyen veletek született majomszeretetből?
Kiskifli

2009.ápr.20.
1.
Kedves Bullman!

Sajnos nem tudok Önnek segíteni. De elmondom a véleményem, hátha egy kis együttérzés segít zilált lelkiállapotán.

Szerintem kutya éppúgy nem való kenelbe, mint lakótelepi lakásba. Szerencsétlen pára olyan kis helyre bezárva csak megbolondulni tud. A legtöbbször "higiéniás" okból még az alját is lebetonozzák, mert azt könnyű leslagolni, így aztán az eb két slagolás közt a saját ürülékében caplat. Hú de jó neki. :(
Az olyan ember, aki csak így tud állatot tartani, az inkább ne tartson. Egyszer helyet cseréltetnék vele a kutyájával. (Azt a szót, hogy szeretet, már le se merem írni. Maximum igen halkan.)

Biztosan én is nagyon szenvednék, ha ilyen szomszédom lenne. Szerencsére ilyen nincs. Másmilyen van.

Tudta, hogy Magyarországon az egy háztartásra jutó kutyák száma átlagosan 2,5? Ez elképesztő szám. Azt jelenti, hogy a kutyák iszonyatosan túl vannak szaporodva/szaporítva. Alighanem ezért is van minálunk annyi elhagyott, kivert, kóbor állat. Vannak országok, ahol ismeretlen fogalom a menhely.

Remélem valakitől kap segítséget. Addig türelem!

Kiskifli

Legutóbbi fórumpostok