Kultúra

sorrend post/lap  
Anonymus

2010.dec.8.
336.
És még valami, de tényleg a kuriózumm kedvéért.
67 évvel ezelőtt ezen a napon született az elmúlt napok egyik emlegetett "hőse", Jim Morrison. És még egy érdekesség. Holnap fog dönteni az Egyesült Államokban egy bíróság Morrison közszemérmet sértő attrakciója ügyében, amit még 1971-ben követett el egy koncerten.
Mit gondolnak? Vajon felmentő ítélet születik? :) (Morrison még ugyanazon évben meghalt - Párizsban. Ott alussza örök álmát. Sírja máig zarándokhely.
Link erre a hozzászólásra:
Anonymus

2010.dec.8.
335.
Igen, ennyit valóban megérdemel Karády Katalin!
Kedves OBSITOS! Köszönöm kiegészítését mindannyiunk nevében!
Előzmény: OBSITOS – #332
Anonymus

2010.dec.8.
334.
Volt egy blueskocsma. Nem is akármilyen. Aztán a tulaj halálával széthullott az egész.
Anonymus

2010.dec.8.
333.
T. demobácsi!
Lépj föl a youtube-ra hívd le Nina Simone felkelő napját. Az az eredeti , ill az eredetihez legközelebb álló interpretáció.

... "ha megélem pont 100 éves leszek demobacsi"
:):) Mikor ??? 2050-ben? :)
OBSITOS

2010.dec.8.
332.
T.Anonymus!
Ma, 100 éve született Karády Katalin. Nem hasonlítható össze a Beatles legendás alakjával, ennyit azért megérdemel!
Tisztelettel
OBSITOS
moment

2010.dec.8.
331.
Kedves demobacsi!

Jelenleg nincs lehetőség a fórumra saját dolgokat feltölteni, remélem megváltozik majd a fejlesztések során.
Az egyetlen lehetőség, ha valamilyen ingyenes tárhelyre feltölti és a linkjét rakja be ide a fórumra.
moment

2010.dec.8.
330.
Egy kis vidámabb:

http://www.youtube.com/watch?v=Q8Tiz6INF7I
Előzmény: moment – #329
moment

2010.dec.8.
329.
No csak azért, hogy kekeckedjek:)))

Ez se rossz!

http://www.youtube.com/watch?v=ZAMhj3YtEQk
Anonymus

2010.dec.8.
328.
Szomorú nap! Fekete nap!
Harminc évvel ezelőtt, ezen a napon méltatlan módon fejezte be életét a könnyűzene egyik legjelentősebb alakja az ex beatle John Lennon.
Egy Mark Chapman nevű bomlott agyú öt golyóval agyonlőtte New York-i lakása előtt. Most lenne 70 éves.
A fiatal Lennon csibész, verekedős alakja volt a liverpooli utcáknak, köztük a legendás, megénekelt Penny Lane-nek. És később, oh jóval később, immár Yoko Ono oldalán missziót teljesített a béke szent ügyében. Az utcagyerek és a békeharcos korszaka között eltelt időben pedig beírta magát a zenetörténelembe - kitörölhetetlenül.
demobacsi

2010.dec.8.
327.
T.Anonymus !
Biztosan úgy van,ahogy írod a f.n.házával kapcs.ban.Jó lenne egy -akár sercegő lemezfelvételt hallani a régmúltból,mert megmondom őszintén én még erről nem hallottam.Persze -hogy a Lénánál maradjak,lehet orosz hajóvontatók dúdolták már a régmuútban is.Nem akarlak zavarni tovább,de annyiban talán egyetértesz,hogy Nagy Feró is szédületesen énekli fenti balladát? !
Üdv ha megélem pont 100 éves leszek demobacsi
demobacsi

2010.dec.8.
326.
T.Danidoki !
Köszi.hogy figyelmeddel kitüntetsz,de megmondom őszintén,abban kevés rációt találók hogy a neten rákattingatok 1-1 kedvencemre,vagy számomra,mert igy pillanat alatt rengeteg minden,pl:spoonful bejön.Jobb szeretek megnézni egy koncsertót,vagy meghallgatni.Azt továbbra sem tudom,egy otthoni mp3-at fel lehet ide tenni? Ha nem,megrögzött blues rajongokkal szivesen találkoznék.2 hete golgozok és lakok itt a városban/albérletben/,nincs valami blues kocsma errefelé ?
Üdv demobacsi
danidoki

2010.dec.8.
325.
Néhány spoonful link:

http://www.youtube.com/watch?v=djQdI1t9_Ag

http://www.youtube.com/watch?v=Y-lRmVOGw3M
Anonymus

2010.dec.7.
324.
Kedves demobácsi! (bár gyanítom, hogy én vagyok az öregebb) :):)
Danidokinak írtál ugyan, de én válaszolnék. A Felkelő Nap Háza egy olyan ballada, amelyet már száz évvel korábban énekeltek. A nép száján terjedt. A szövegnek van női és férfi verziója is. Az újkori modern feldolgozások közül néhány valóban megelőzte az Animals-t, így pl. Nina Simone - előbb mint Bob Dylan - aztán Bob barátunk, de világhíressé az Alan Price féle Animals feldolgozás vált Eeric Burdon valóban szuggsztív előadásmódja révén. Hálás téma és iszonyúan sokan feldolgozták, előadták. Nekem több mint negyven előadótól megvan, de meg kell, hogy mondjam, az Animals a legjobb közülük.
A nekem írt leveledre holnap visszatérek. Most már nagyon későn van.
demobacsi

2010.dec.7.
323.
Tisztelt Danidoki !
Atlantis egyik ifjukori kedvencem volt,annak dacára,hogy az a mondás járta,hogy Donovan a szegény ember Bob Dylenje !De tény hogy ezzel maradandót alkotott.Más téma :
Eric Burdon,-Animals buzi vagyok és-hogy visszatérjek Bob Dylenre,a mulltkoriában néztem egfy hosszú interjút vele,ahol elmesélte,hogy a Felkelő Nap Házát ő irta,énekelte,de semmi visszhangja nem volt,a sok dal között.Az Animals elpengette és világhirűek lettek.A hajamat téptem.!!!Megjegyzem ilyen nálunk is előfordult kicsiben :ha jól tévedek Omegáék Lénáját Brodi irta,mint azt egy gyenge pillanatában
elárulta!
Üdv demobacsi
demobacsi

2010.dec.7.
322.
Kedves Anonymus !
Az első két dal óké,de a harmadik sajnos elöttem ismeretlen bandájé.Relytély,hogy mért irták ki a 2 neves előadót.Ez olyan,mint Pl.a Paksi bluesfesztiválon a Yardbirds ! / Vagy a Doors emlékzenekar /Persze baromi jók voltak,de ez nem ugyanaz,mint az eredeti.Ha elárulnád-nekem,mint kezdő netesnek,hogy lehet ide feltenni dalt,küldenék Neked valami kellemeset,cime Spoonful,amivel bizti nem mondok ujat,nade kik nyomják,ez lesz a frankó,majd meglátod,Jelenleg csak egy nyamvadt usb-n szánkázok,talán jővő héten beindul a komolyabb.Addig is üdv
demobacsi
danidoki

2010.dec.7.
321.
DONOVAN is szép emlékeket ébreszt:

http://www.youtube.com/watch?v=leI7sfmipuI&feature=related
Anonymus

2010.dec.7.
320.
Annak, aki "nem ért hozzá", :):) vagy nem akar keresgélni, íme a két plusz egy felvétel.
1. Them - Van Morrison
2. Doors - Jim Morrison... és végül, de nem utolsó sorban
3. Van Morrison és Jim Morrison együtt

http://www.youtube.com/watch?v=WkaMVLHxzWE
http://www.youtube.com/watch?v=E23SqO82-8s
http://www.youtube.com/watch?v=qwnmcO7yIMQ
Anonymus

2010.dec.7.
319.
Tisztelt demobácsi!

Lám, milyen érdekes témát hozott szóba!
Gloria címmel számtalan előadó énekelt dalt. A teljesség igénye nélkül: U2, Donna Summer, Jimmy Hendrix, Laura Branigan stb. De ama Gloria, amelyet a Doors, ill. Jim Morrison énekel, azt az ír nemzetiségű Them együttes énekelte először.Rögtön felkerült a TOP 10-es slágerlistára még 1965-ben. Vezéregyéniségük, frontemberük, énekesük - mily véletlen - Morrison! Van Morrison. Ő a dal szerzője is. És még valami! Most én ajánlom, hallgassa meg a Gloria c. dalt a Them /Van Morrison/ előadásában is! Szerintem sokkal jobb, mint Doors-é!
Üdvözlettel
demobacsi

2010.dec.7.
318.
Tisztelt Anonymus és Moment !Mivel felmerült a Doors neve,érdemes tőlük egy ritrkaságot meghallgatni :a Gloriát ! Mivel látom,hogy a kép /hang ?/feltöltés nem üzemel,-amúgy se sokat értek hozzá,lenne egy kérdésem,zenehallgatóknak igencsak egyszerű :ki is énekelte eredetileg ?
Ez már csak bizonyos nevek egybecsengése miatt is érdekes !Jó fejtőrést
demobacsi
Anonymus

2010.dec.7.
317.
Kedves moment!

Igazad van! Csak éppenséggel nem tudtam eldönteni, hogy melyik felvételével demonstráljam az ünnepeltet. Mert szebbnél szebbek a fellelhetők, és bőséges a választék.Négy-öt linket pedig nem akartam bepakolni. De ha már megemlítettem a soraimmal a Light my fire feldogozást, amit vélhetően sokan ismernek Jim Morrison jóvoltából, és javasoltam meghallgatását, legyen itt!
http://www.youtube.com/watch?v=USh3DySAvmQ

Pusz
Anonymus
Előzmény: moment – #316
moment

2010.dec.7.
316.
Kedves Anonymus!

Most legalább tudom ki énekli a sokat hallgatott dalt!
Köszi érte, máskor nyugodtan belinkelheted:)))

http://www.youtube.com/watch?v=7_nftApnVRw&feature=related
Anonymus

2010.dec.7.
315.
Kultúrtörténeti beszámolóm ezúttal egy valóban szép évfordulóhoz kötődik.
100 éve, ezen a napon született Trinidad szigetén Port of Spain városában skót apától és venezuelai bevándorolt (behurcolt?) afrikai anyától Edmundo Ros, a latin-amerikai zene állócsillaga. A latin-amerikai zenék vérpezsdítő ritmusa, fülbemászó dallama méltán volt és maradt mindmáig népszerű.
Anyai kötődése miatt Edmundo mindig is venezuelainak vallotta magát. A múlt idő ne tévesszen meg senkit, Edmundo Ros él, és ünnepel a mai napon! 100 éves!
Gyermekként egy katonai iskola növendékeként annak zenekarában játszik. 17 évesen már Caracasban (Venezuela fővárosa) találjuk, ahol továbbra is játszik sokféle ütős hangszeren egy szimfonikus zenekarban. De tíz évvel később már Londonban bukkan fel, ahol klasszikus zenét (is) tanul.
1940-ben megalakítja világhírűvé vált zenekarát, amely a latin-amerikai muzsika európai népszerűsítőjévé vált. De hírnevet szerzett magának az észak-amerikai kontinensen is. Az első sikerre sokáig kellett várni. '49-ben a Wedding samba c. számukkal váltak igazán ismertté.Toplistára került lemezük hárommillió példányban kelt el. De világsikerre a Melody d' amour c. dalt ők vitték, az ő előadásukban vált örökzölddé. Számos egyéb világsláger interpretálása fűződik nevéhez. A teljesség igénye nélkül: Besame mucho, Brazil, Tico-Tico, Maria Elena, Hernando's hideaway, La Paloma, Arrivederci Roma stb.Bár a latin muzsika állt hozzá a legközelebb, a jazz és a pop műfajában is munkálkodott. Sőt előrukkolt nagyon érdekes feldolgozással is. A Doors jegyezte, Jim Morrison által világsikerré énekelt - Light my fire - dalt is feldolgozta a maga latinos stílusában. Érdemes meghallgatni!
Hosszú pályafutása 1994-ben adott utolsó nyilvános koncertjével ért véget. 2000-ben megkapta a Brit Birodalom Rendje kitüntetést. Jelenleg Spanyolországban, Alicantéban él. Utolsó hír róla ez évből származik, miszerint jó erőben van.
Boldog születésnapot!
Kati neni

2010.okt.23.
314.
Kedves Elefant!

Köszönöm a dicséretet a szereplők nevében is.

http://versmondo.blogspot.com/2008/10/dbrentei-kornl-mi (...)

A fenti linken megtalálható az említett bejátszás kép- és hanganyaga.

Kati neni
Előzmény: elefant – #312
elefant

2010.okt.22.
313.
Ja, és a monológból még most is a fülemben van:
„Azt hitted, Kis Magyar, elnézik neked a nagyok?”
Előzmény: elefant – #312
elefant

2010.okt.22.
312.
Kedves Kati Néni!
Úgy hiszem, Ön hozta össze a mai műsort.
Gratulálok! Nekem nagyon tetszett.
A srácok nagyon aranyosak voltak! Ki bájosan esetlen, ki nagyon kiforrott. Az idősebb generáció bevonása is szimpi volt.
A végén az a bejátszott monológot ki is adta elő? Kamarásra hasonlít az arca, látom is lelki szemeim előtt, de a neve nem ugrik be.
Kár, hogy kevesen látták!
Üdvözlettel: elefant

Legutóbbi fórumpostok