1000 év, 1000 érv Diósdért

sorrend post/lap  
guest

2009.máj.28.
120.
Igaza van, tényleg se jót se rosszat, se önként, se dalolva.
Link erre a hozzászólásra:
kasszandra1

2009.máj.28.
119.
Névtelen !Nemcsak elvárta, hogy segítsenek, de
minden lehetőséget- az adott törvényesség betartásával- megadott, megadatott a helyi kisiparosoknak, kiskereskedőknek. A környék települései között itt volt a legtöbb "maszek"!
Anonymus

2009.máj.28.
118.
Hozzátennék még valamit az elmondottakhoz. Germán főistenünk valószínűleg a walkűrök táncában gyönyörködhetett, mert sok mindent nem vett észre. Pl az iskola építésénél NP bátyánk "elvárta" a helyi kisiparosoktól, vállalkozóktól, hogy tevékenyen részt vegyenek a suli felépítésében - nem kevés munkaórával, önként és ingyen - hogy egyebekről ne is beszéljek.
Wotan lehet, hogy régóta diósdi, de mégsem eléggé, vagy másokról hiszi azt, hogy feledékenyek. Nem felejtünk! Se jót, se rosszat!
kasszandra1

2009.máj.28.
117.
Germán Isten,
az a N.P.bácsi, Nagy István, volt tanácselnök, aki ebben a faluban bevezettette a gázt, elindította a csatornázást, megépíttette, és megépítette az iskolát!
Kéretik ezeket észben tartani! Mind az gázbekötésekkor, mind az iskola építésében manuálisan is résztvett. Nem akarom azt a választ hallani, hja könnyű volt neki abban az időben. Nem így volt. A gáznyomáscsökkentőkért személyesen ment, az iskola különböző termeit "átnevezte" mert kérdőre vonták, minek egy ekkora falun az ennyi tantermes iskola?! A falu érdekében kívánom,hogy legyen olyan vezetője a falunak, mint Ő volt.
Wotan mikor költözött ide, mit tud a munkájáról, hogy becsmérelje, s megint a plebsre hivatkozva?!örülni hogy nem ő most a falu első embere?Tessék tételesen megemlíteni az elmúlt cca 20 évet, mi épült a falunak?????
Előzmény: wotan – #67
motoros

2009.máj.27.
116.
> belátására, képességeire és habitusára bízom, mennyit értett meg belőle.
Gyakorlatilag semmit. Nem találtam ugyanis hozzászólásában megfontolnivalót.

> nem keresgélem ki a megfelelő példákat verbális agressziójára
Én jeleztem is, hogy az ilyesmiket elmismásolja. Kitalál egy valótlanságot, majd amikor megkérdem, hol is vettem abban részt, csak a csend...

Tudja, csak azt nem értem, mi készteti az ilyesmi hozzászólásokra, mint a 113? Valaki kényszeríti, hogy írjon egy ledorongoló személyeskedést? Biztos észrevette: nálam ilyet nem talál, csak "ha táncra kérnek".
szömörce

2009.máj.27.
115.
Először a saját háza tájékán söpörjön, e mondataira éppen maga a legjobb példa:

"Szeretem, amikor valamelyik észlény azt hiszi, hogy létezik az egyetlen igazság. Aki pedig nem sorakozik ő mögé, az értetlen. Hiszen ő a titkok tudója, a másik pedig nem érti ezt. ...Felvilágosítom: vélemények vannak. Néha fontolja meg a másikét is....A személyeskedésről általában: mindig a legtaplóbb követeli leghangosabban. Ráadásul meg van róla győződve, hogy ő ilyet nem tesz, pedig az érdemi téma helyett, rendre ebből a célból írogat haszontalan hozzászólásokat."

Mivel alapelvem, hogy egy komolysági szint alatt nem pazarlom az időmet hülyeségekre, és provokatőrökre, nem keresgélem ki a megfelelő példákat verbális agressziójára. Önmagán kívül a többi fórumozó úgyis tisztában van magával. Van, aki éljenzi hozzászólásait, van aki szereti a stílusát, és vannak, akik egyiket sem, sőt!
S mivel - véleménye szerint velem ellentétben - maga megfontolja mások szavait, hozzászólásomat a maga szokásátől eltérően nem a pökhendi "fogadja el!" felszólítással zárom, hanem azzal: belátására, képességeire és habitusára bízom, mennyit értett meg belőle.
Előzmény: motoros – #114
motoros

2009.máj.27.
114.
Én szívesen elmagyaráznám, miért érti félre, de egyfelől úgysem hallja meg, másfelől meg úgysem értené.

> a KT-t védelmezgetve ...
Hol olvasott tőlem ilyet, jóember? Alázzon le egy hivatkozással! (Ezt nyilván elmismásolja...)

Mindösszesen az olyan eszetlen stílust nem bírom (melyet ön és elefant is képvisel), amikor hallanak valamit és azonnal, gondolkodás nélkül nekiesnek az "áldozatnak". Én szeretek megbizonyosodni a tényekről. Attól mert valaki bűnös, csak a bűnéért feleljen!
Önök meg szeretnek felületesek lenni és hangulatot kelteni. Ennyi az egész, nem állt fejre a világ.
Önök ártanak az értelmes "ellenzéki" kritikának, pont mint a fidesz. Azoknak sem jó semmi, amit az mszp talál ki.

> provokáció
Igen, ez igaz. Szoktam provokálni. Azonban ez nem cél, hanem eszköz.

> tévedései
Sorry, ilyenjeim nincsenek :-)

> mert már nem csak egy ember bizonygatta neki, hogy mennyire nincs igaza, s amikor már nem volt mit tennie)
Jesszusom, ne legyen már ilyen kicsinyes. Már 2 ember??? Nem volt mit tenni??? Mingyá' felkötöm magam :-)
Szeretem, amikor valamelyik észlény azt hiszi, hogy létezik az egyetlen igazság. Aki pedig nem sorakozik ő mögé, az értetlen. Hiszen ő a titkok tudója, a másik pedig nem érti ezt. Pont mint a KT. Ők is jót tesznek velünk. Ön jóember, ha odakerülne, ugyanezt tenné! Felvilágosítom: vélemények vannak. Néha fontolja meg a másikét is.

A személyeskedésről általában: mindig a legtaplóbb követeli leghangosabban. Ráadásul meg van róla győződve, hogy ő ilyet nem tesz, pedig az érdemi téma helyett, rendre ebből a célból írogat haszontalan hozzászólásokat. Lásd 111. ill. 113!
szömörce

2009.máj.27.
113.
Kedves Elefánt!
Amennyiben vitapartnere valóban megegyezik a diosd.hu-n írogató régi motorossal, akkor már tudható, a miért is. Ezen a fórumon a KT-t védelmezgetve az ittenieket, a diosd.hu-n meg a KT-t piszkálva az ottani fórumtársait idegesíti. A különbség csak annyi, hogy ezen a fórumon - nehogy reagálás közben elfelejtse, melyik mondatra is akar fröcsögni - rendre idézget. A másikon ezt mellőzi.

Régóta ismert ez az embertípus, van is rá egy remek kifejezés: azsan provokatőr.

Nemrégiben a sarokból, ahova tévedései, túlzottan, ámde indokolatlanul vehemens beszólásai miatt beszorult (mert már nem csak egy ember bizonygatta neki, hogy mennyire nincs igaza, s amikor már nem volt mit tennie), még meg-megeresztett egy, a másik igazát elismerő mondatocskát. De napjainkra sikerült annyira eldurrannia magától, hogy már erre (is) képtelen.
Előzmény: elefant – #111
motoros

2009.máj.27.
112.
> A 30 millát azóta emlegeti maga is, mióta ezt felhánytorgattam magának!
Ez annyira jó, nem tudok betelni vele! Ön felhánytorgat nekem!!! Érti? Ön ... nekem! És még nem is az akciós tejföl fellelhetőségéről, vagy a kedvenc kozmetikusáról van szó!! Ünnepnap.

Az ne zavarja felületeskedésében, hogy mire felébredt a témában, a másik fórumon 40x vontam kérdőre a képviselőket 30MHUF-tal. (Biztos el volt foglalva OL-nek történő kedveskedéssel: "Kedves képviselő úr, köszönöm szépen a gyors választ. puszika" stílusban)

> Olyanokat írt, amivel megpróbálta kisebbítetni a KT sarát.
Ez sem rossz butaság, bár kevésbé kreatív, mint a fenti. Kérem, hogy alpári stílusában vonja kérdőre a rovat első hozzászólását jegyző bogol-t, illetve a szerkesztőt is, amiért a bal oldalon látható szavazás is csak 15M-ről kérdez...

>no, szerintem ide tartozik az adomány!
> Látja, ami nem fér bele elméletébe, az maga szerint nem releváns. :-(

Igen, jól látja az összefüggést. Fogalmazhatnánk így is: ami szerintem nem releváns, az szerintem nem releváns. Ami elefant szerint releváns, az szerinte releváns. Ez még nem a spanyolvigasz. Az ott van elrejtve, hogy ön "érzésre" nyomja, én meg utána is nézek ezen kérdéseknek.

> Hat hozzászólást reszkírozott rám!
Nem akarom megsérteni az egoját, de én csak hármat látok. Nem baj? Pótoljam be? Attól picit jobb lesz?

> Hihihi! Nehezen viseli?
Ó, nagyon! Nem tudok aludni! Sok-sok alapos észrevétele minden szava szíven talál! :-)))))
Előzmény: elefant – #111
elefant

2009.máj.27.
111.
Kedve motoros!
No keressünk csak vissza: Ctrl-f, ´15MHUF´, majd ugyanezt a 30MHUF-fal.
Látható, amíg többen is nem kezdték emlegetni, az a 10.163.400,- Ft lesz vagy harminc, addig 15-öt teccet mondogatni. Olyanokat írt, amivel megpróbálta kisebbítetni a KT sarát.
„Az tudható, hogy nem az adományokból gyűlt össze a 15mHUF?” (18. hsz)
Igen, tudható, nem 15 milla, hanem 30, és nem gyűlt össze, hanem nekünk kell kicsengetni! Tisztára, mint a jereváni rádió!
A 30 millát azóta emlegeti maga is, mióta ezt felhánytorgattam magának!
Csak azért, mert mindig emlegeti a tények tiszteletét. :-)
Azt meg látom, jól megpiszkáltam az egóját. El is sült a keze rendesen! Hat hozzászólást reszkírozott rám! Hihihi! Nehezen viseli? Mutassa meg magát orvosának, gyógyszerészének! Másoknak legalábbis ezt szokta volt javasolni.
P.S.: Ha X-től kapok egy összeget, hogy adjam át Y-nak, de azt én lenyúlom, akkor már az valóban nem adomány, hanem az én „saját forrásom”. De csak így! Vagy maga szerint az?
A 66. hsz.-ban az x. pontba sorolta a: „x. Tudtommal van más is, de itt nem releváns: pályázat, stb.” - no, szerintem ide tartozik az adomány! Látja, ami nem fér bele elméletébe, az maga szerint nem releváns. :-(
Ja, és a személyeskedésből meg magának doktorátusa lehet.
Előzmény: motoros – #83
Kiskifli

2009.máj.26.
110.
Már miért lenne furcsa gusztusom, amikor köztudottan különlegesen fejlett ítélőképességem és esztétikai érzékem van? (Régebben kicsit egoista voltam, de mostmár tökéletes vagyok:)

Hogy mit szól hozzá Tündér Lala? Meg fogom kérdezni tőle.
Feltétlenül beszámolok a fejleményekről, jó?
:)))
Dervis

2009.máj.26.
109.
Hoppá....nem semmi pénzeket mozgat a képviselő úr........
Hát ebből lehetne 3,5 darab vascsicsergő is........arra lennék kiváncsi , hogy mennyiért vette meg anno ezt a területet ( hogy szerezte meg) ....
Előzmény: madmax – #106
Dervis

2009.máj.26.
108.
László ! Már nagyon hiányoltunk.....
Mi a helyzet a vascsicsergővel ? Füllentettél egy picikét ?
Maria

2009.máj.26.
107.
Hogyisne !!! Akkor neki kerülne pénzébe ! Nem jobb neki - nekik elvenni tőlünk ?
Egyébként anno , mikor ez az egész emlékmű-zászló dolog napvilágot látott és az önkormi körlevelet küldött az ország önkormányzatainak , adományért kuncsorogva , akkoriban hallottam - olvastam valahol , hogy volt olyan önkormányzat , amelyik azt válaszolta , hogy ha a diósdi önkorm.akar ilyet magának , akkor költsön rá a sajátjából , mert márhol erre nincs pénz , Hát most költeni akarnak rá - csak az a baj , hogy millió más helye lenne annak a pénznek falunkban , ráadásul sokkal fontosabb dolgokra kellene .
A hírek rovatban volt egy cikk - kátyúra fel - ott is az a probléma , hogy nem telik minden kátyú befoltozására , majd most átvizsgálják honnan lehetne átcsoportosítani . Szerintem - innen !
Előzmény: madmax – #106
madmax

2009.máj.26.
106.
Esetleg lehetne itt az emlékmű:
/http://www.expressz.hu/ingatlan/telek/ipari/hirdetes-13 (...)
Előzmény: BogoL – #1
egy igazi bunko

2009.máj.26.
105.
Nem. Csak te....
Előzmény: Dervis – #100
motoros

2009.máj.26.
104.
Kedves Pordi,

Nem érez magában annyi ambíciót, hogy újra nekifusson a népszavazási kezdeményezésnek?
Szerintem sokkal nagyobb lenne a támogatottsága most.

"Egyetért-e ön azzal, hogy az Önkormányzat - akár ingyen telekkel, akár pénzbeli hozzájárulással, - támogatást nyújtson az Árpádház emlékhely felépítéséhez?"
Előzmény: Pordi – #11
motoros

2009.máj.26.
103.
Na-na! Kiskifli különlegesen fejlett ítélőképességgel és esztétikai érzékkel rendelkezik!
Nem számonkérni! :-)
Anonymus

2009.máj.26.
102.
Kedves Kiskifli!

"Egyenlőre ÉN szeretem motorost, nem Ön! Vigyázzon, mert megtépem a haját!!!! Nna!"

Szó mi szó, furcsa gusztusa van! Smile jel ide, smile jel oda...
Mit szól hozzá Tündér(-i) párja? :))))))))))))))
Előzmény: Kiskifli – #95
Dervis

2009.máj.26.
101.
Még mindig várjuk a kedves képviselőink nyilatkozatait , hogy miért hazudtak.....
Terike , lacika............
Dervis

2009.máj.26.
100.
Tegnapi beszélgetés a faluban :

- a komcsik megakarják akadályozni az emlékmű felállítását , de még azért is megcsináljuk............

Szóval mindenki komcsi aki nem pártkatona.......
motoros

2009.máj.26.
99.
Nincs kifogásom: ön leírja szórakoztatóan felszínes tévelygéseit, aztán megbeszéljük hol tévedett. Olyan pszihológusosdi.
Előzmény: elefant – #98
elefant

2009.máj.25.
98.
Az adomány meg úgy lesz saját forrás (ugye kedves motoros!), mint az elhíresült fülemile perben: Jobbról is nekik fütyül, balról is nekik fütyül! Akarom mondani csicsereg! Vagyis bizonyos helyeken a lenyúlás az saját forrás.
elefant

2009.máj.25.
97.
Kedves kiskifli!
Bocsika! Elfogadom hogy Ön szereti jobban Kim Ir Motoros-Szen elvtársat! De egy kissé had berregtessem meg én is! Léccí-léccííí!
Olyan jó kicsalni belőle személyes "útmutatásait". Most legalább tudom a helyes irányt! ;-D
P.S.: rohanok fodrászhoz, mielőtt le tetszik sarabolni a kobakomat!
Előzmény: Kiskifli – #95
szömörce

2009.máj.25.
96.
Akár.
A többi adónemmel együtt.
Mivelhogy a lelkesedés a szokott módon csak verbálisan volt oly hazaffyasan oly erős, adakozásban viszont nem, hát valahogy össze kell rá szedni a lóvét, nehogymá a szégyen pírját kelljen orcákon elviselni, hogy má egy 40 méteres zászlórúd és a gyakorlótér árát se tudják itt kiverni a hálátlanabb helybéliekből!

Azok járnak jól, akik Diósdnak semmilyen adót nem fizetnek, nem küldték be az építményadóval kapcsolatos bevallásukat sem (lásd szavazás: Mivel hivatalos levelet nem kaptam, nem adtam be bevallást - 31 szavazat, 34,07%), mert ők nem adakoztak a vascsicsergőre önként, tudtukon kívül, és szándékuktól esetleg merőben eltérően.
Ügyes!

S lehet az is, hogy pont ezért volt olyan fontos az esetleg meg nem fizetett adókhoz való hathatósabb és gyorsabb hozzájutás érdekében szerződni egy behajtásra szakosodott céggel is, nehogymá a végén ne jöjjön össze a lóvé.
Előzmény: dorian – #92

Legutóbbi fórumpostok