1000 év, 1000 érv Diósdért
szömörce
2009.máj.23.
20.
S ha adományokból gyűlt vón össze, az ÁFA-bevállalással mi vón? Amikor arról volt szó, hogy falunak fillérjébe se? Vagy az a kedélyek lecsillapítása volt, ez meg majd lesz a való? Kb. 6 millió forint fillér se?! Szép. Nálunk sokkal, sokkal több is mint fillér.
Kérdezném tisztelettel, miért is veri a falut ilyen/akármilyen ilyen jellegű költségbe az a néhány ötletgazda, aki még iparűzési adóját sem ide fizeti?
Kérdezném tisztelettel, miért is veri a falut ilyen/akármilyen ilyen jellegű költségbe az a néhány ötletgazda, aki még iparűzési adóját sem ide fizeti?
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: motoros – #18
szömörce
2009.máj.23.
19.
"A második gyerekorvosi praxisra kiírták a pályázatot."
Ne má! 3 év alatt sikerült kiírni?! Azta!
"A mostani testület legalább elkezdte az óvodát és nyert is rá pénzt. Nem kicsit, sokat! "
Elkezdte az óvodát??????????? Hol, mikor? Vagy csak pályázott rá? Mert az nem ugyanaz, drága ember!
Amúgy éppen ez az! Hogy nem kicsit, sokat nyertek, s milyen érdekes, hogy pont ezután akadt pénz a 25 milliós vascsicsegőre is!
Aztán azóta mi történt még, hogy megnyerték a pénzt? A nem kicsit, sokat? Tervek készen, elfogadtatva, terület dózerolva, épület kijelölve, alapásás beindulva? Vagy még nem? Nem sikerült még megegyezni a lóvé leosztásában?
Igaz az, hogy az ön közeli hozzátartozója is kapott 300000 Ft-ot az előző ciklusban?
Esetleg 3 milliót?
Mert ha igaz, amiről mesélnek, akkor jobban tenné, ha nem kiabálna!
Ne má! 3 év alatt sikerült kiírni?! Azta!
"A mostani testület legalább elkezdte az óvodát és nyert is rá pénzt. Nem kicsit, sokat! "
Elkezdte az óvodát??????????? Hol, mikor? Vagy csak pályázott rá? Mert az nem ugyanaz, drága ember!
Amúgy éppen ez az! Hogy nem kicsit, sokat nyertek, s milyen érdekes, hogy pont ezután akadt pénz a 25 milliós vascsicsegőre is!
Aztán azóta mi történt még, hogy megnyerték a pénzt? A nem kicsit, sokat? Tervek készen, elfogadtatva, terület dózerolva, épület kijelölve, alapásás beindulva? Vagy még nem? Nem sikerült még megegyezni a lóvé leosztásában?
Igaz az, hogy az ön közeli hozzátartozója is kapott 300000 Ft-ot az előző ciklusban?
Esetleg 3 milliót?
Előzmény: wotan – #12
motoros
2009.máj.23.
18.
Az tudható, hogy nem az adományokból gyűlt össze a 15mHUF?
Ahogy azt ott is írtam, gyanúsak nekem ezügyben Picurka user diosd.hu-n tett kijelentései.
Ahogy azt ott is írtam, gyanúsak nekem ezügyben Picurka user diosd.hu-n tett kijelentései.
dorian
2009.máj.23.
17.
A 2006-os kampányanyagokat pedig kár emlegetnie, mert csak azt éri el vele, hogy újra kezdődik a felsorolás és idézgetés, hogy a jelenlegi KT tagjai mi mindent igértek amiből semmi sincs, sőt sok mindennek az ellenkezője van.
Előzmény: dorian – #16
dorian
2009.máj.23.
16.
Ja! 4 teremre és az udvarra 255 millát. Futja is 10 millió Ft feletti projekt menedzsmentre, 3,6 milliós átadási ünnepségre 2,4 milliós könyvvizsgálói díjra.....
Ez a négy terem megoldja a problémát?
Ellenben a sportpálya értékesítésből befolyt pénz "szétfolyt". A felét elköltötték az új sportpályára. A többi?
Más önkormányzatok mindenre pályáznak, amire csak lehet, nem egy ciklusban egyre, azt is többszöri nekifutásra...... Nagyobb városok is minden apró lehetőséget megragadnak, akár iskolatető, akár orvosi műszer, akár civil program, bármi.....
Az óvodán kívül eddig csak magyarázkodást hallottunk, hogy útra azért nem lehet, mert nincs alatta csatorna stb. Voltak az előző ciklusban ilyen széleskörű pályázati lehetőségek? Ön tényleg úgy véli, hogy a KT kihasználja a pályázati lehetőségeket?
Ez a négy terem megoldja a problémát?
Ellenben a sportpálya értékesítésből befolyt pénz "szétfolyt". A felét elköltötték az új sportpályára. A többi?
Más önkormányzatok mindenre pályáznak, amire csak lehet, nem egy ciklusban egyre, azt is többszöri nekifutásra...... Nagyobb városok is minden apró lehetőséget megragadnak, akár iskolatető, akár orvosi műszer, akár civil program, bármi.....
Az óvodán kívül eddig csak magyarázkodást hallottunk, hogy útra azért nem lehet, mert nincs alatta csatorna stb. Voltak az előző ciklusban ilyen széleskörű pályázati lehetőségek? Ön tényleg úgy véli, hogy a KT kihasználja a pályázati lehetőségeket?
Előzmény: wotan – #12
Pordi
2009.máj.23.
15.
Tisztelt wotan!
Járt Ön mostanában a Vadvirág utcán (ahol a busz közlekedik)? Életveszélyes!!!
Akkora kátyúk vannak, hogy hihetetlen!
Egyébként nem tisztem megvédeni a néven nevezett Bogó urat (Önnel ellentétben aki gyáván a nick neve mögé rejtőzik) de szerintem Ő 1 hét alatt többet tett ezért a faluért mint amennyit Ön életében fog tenni!
Járt Ön mostanában a Vadvirág utcán (ahol a busz közlekedik)? Életveszélyes!!!
Akkora kátyúk vannak, hogy hihetetlen!
Egyébként nem tisztem megvédeni a néven nevezett Bogó urat (Önnel ellentétben aki gyáván a nick neve mögé rejtőzik) de szerintem Ő 1 hét alatt többet tett ezért a faluért mint amennyit Ön életében fog tenni!
Előzmény: wotan – #14
wotan
2009.máj.23.
14.
Melyik utcára gondol?
Az 5 méter szélesre? Még a Homokbánya-Vadvirág-on is közlekedik busz.
A háza előtt jó lesz a megálló?
Azt taxinak hívják
wotan
Az 5 méter szélesre? Még a Homokbánya-Vadvirág-on is közlekedik busz.
A háza előtt jó lesz a megálló?
Azt taxinak hívják
wotan
Előzmény: mdancza – #2
Pordi
2009.máj.23.
13.
Ja és elfelejtettem!
Nem lehetne felszentelni az adott időpontban a Búzavirág utca aszfaltját? Vagy a Pipacs utcáét? Vagy a környező utcákét?
Nem lehetne felszentelni az adott időpontban a Búzavirág utca aszfaltját? Vagy a Pipacs utcáét? Vagy a környező utcákét?
wotan
2009.máj.23.
12.
Tisztelt Bogol!
Önök voltak többségben az elmúlt ciklusban.
Miért nem építettek bölcsődét?
Az óvodának még a terveit sem készítették el, pedig 30(!!!) éve folyamatosan kevés az óvodai férőhely.
Szerintem fontosabb lett volna, mint a Sportpálya.
Vagyunk még egy páran, akiknek nincs szükségünk a két focipályára.
Tiltakozunk, amiért nem óvodát, bölcsődét építettek, és miért voltak kátyusak az utcák?
A mostani testület legalább elkezdte az óvodát és nyert is rá pénzt.
Nem kicsit, sokat!
A második gyerekorvosi praxisra kiírták a pályázatot.
Szerintem akkor tiltakozhatnának, ha önök rendesen végezték volna a dolgukat!
Nézem a 2006-os kampányanyagukat.
Elég sok az ismerős név a mostani tiltakozók között. Az a baj, hogy nem önöket választottuk?
Gondolkozzanak el, miért csak 1 ember jutott be önök közül?!
És miért mondott le?
Kisebbségben lett volna? Na és?
Esetleg 3 milliót?
wotan
Önök voltak többségben az elmúlt ciklusban.
Miért nem építettek bölcsődét?
Az óvodának még a terveit sem készítették el, pedig 30(!!!) éve folyamatosan kevés az óvodai férőhely.
Szerintem fontosabb lett volna, mint a Sportpálya.
Vagyunk még egy páran, akiknek nincs szükségünk a két focipályára.
Tiltakozunk, amiért nem óvodát, bölcsődét építettek, és miért voltak kátyusak az utcák?
A mostani testület legalább elkezdte az óvodát és nyert is rá pénzt.
Nem kicsit, sokat!
A második gyerekorvosi praxisra kiírták a pályázatot.
Szerintem akkor tiltakozhatnának, ha önök rendesen végezték volna a dolgukat!
Nézem a 2006-os kampányanyagukat.
Elég sok az ismerős név a mostani tiltakozók között. Az a baj, hogy nem önöket választottuk?
Gondolkozzanak el, miért csak 1 ember jutott be önök közül?!
És miért mondott le?
Kisebbségben lett volna? Na és?
Esetleg 3 milliót?
wotan
Előzmény: BogoL – #1
Pordi
2009.máj.22.
11.
Tisztelt Fórumozók és Tisztelt mindenki!
Én voltam az aki annak idején népszavazást kezdeményezett ezen „vascsicsergő” ellen, sajnos a szükséges 600 szavazatból csak 450 jött össze. Igaz a 600 sem kötelezte volna őket az ötlet elvetésére.
Ami azonban most történt az olyan szinten felháborító, hogy kénytelen vagyok újfent a nyilvánossághoz fordulni az alábbi indokok alapján.
1. Akkor arról volt szó, hogy az építmény közakadozásból készül.
2. Nekem a fórumon - ami egyet jelentett a helyi polgári kör üléséve - bemutatták kivetítőn az érvényes hatósági engedélyeket. A jelen helyzet szerint azok kivétel nélkül mind hamisítványok voltak!!!!
3. Mélységesen felháborít az az arrogancia és gusztustalan politikai magatartás, ahogy ezek az emberek intézik a falu dolgait. Miért nem dobja össze a képviselők prominens része az emlékműre szükséges összeget? Hiszen megtehetnék!!! Ostorházik, Sohajdák és társaiknak cégei igen komoly pénzeket kaszálnak még most is önkormányzati megrendelésekből. Nem lehetne ebből egy kicsit az emlékműre költeni???
Jelen felszólalásommal, a média szükséges tájékoztatásával, felkérem azt a 450 személyt, akik aláírták a tiltakozó nyilatkozatot, felkérem mindazokat akiknél ez a hazugság folyam kiverte a biztosítékot, hogy a munkálatok megkezdésekor alkossunk élő láncot a helyszínen, annak érdekében, hogy ezek a jellemtelen bolsevikok ne valósíthassák meg megalomániás elképzelésüket a MI pénzünkből, a MI területünkön, a MI jóváhagyásunk nélkül!!!
Tisztelt Diósdi, jobboldali szimpatizánsok!
Most már látjátok, hogy a felszentelt „vezéreitek” éppoly hazugok, mint az ország vezetésében jelenleg prosperáló politikusok nagy része.
Az egész emlékmű felépítése nem arról szól, hogy megemlékezzünk nagyjainkról, hanem arról, hogy egy újabb építési vállalkozó – aki természetesen haver lesz – kaphasson egy jól fizető melót!
Tisztelt Nagy Pista Bácsi!
Ha van rá lehetőséged, egy hasonló jó ötlettel, mint ahogy az egészségházat sikerült megtorpedóznod, segíts abban is, hogy ezt a sok milliót ne költsék el egy baromságra!
Én voltam az aki annak idején népszavazást kezdeményezett ezen „vascsicsergő” ellen, sajnos a szükséges 600 szavazatból csak 450 jött össze. Igaz a 600 sem kötelezte volna őket az ötlet elvetésére.
Ami azonban most történt az olyan szinten felháborító, hogy kénytelen vagyok újfent a nyilvánossághoz fordulni az alábbi indokok alapján.
1. Akkor arról volt szó, hogy az építmény közakadozásból készül.
2. Nekem a fórumon - ami egyet jelentett a helyi polgári kör üléséve - bemutatták kivetítőn az érvényes hatósági engedélyeket. A jelen helyzet szerint azok kivétel nélkül mind hamisítványok voltak!!!!
3. Mélységesen felháborít az az arrogancia és gusztustalan politikai magatartás, ahogy ezek az emberek intézik a falu dolgait. Miért nem dobja össze a képviselők prominens része az emlékműre szükséges összeget? Hiszen megtehetnék!!! Ostorházik, Sohajdák és társaiknak cégei igen komoly pénzeket kaszálnak még most is önkormányzati megrendelésekből. Nem lehetne ebből egy kicsit az emlékműre költeni???
Jelen felszólalásommal, a média szükséges tájékoztatásával, felkérem azt a 450 személyt, akik aláírták a tiltakozó nyilatkozatot, felkérem mindazokat akiknél ez a hazugság folyam kiverte a biztosítékot, hogy a munkálatok megkezdésekor alkossunk élő láncot a helyszínen, annak érdekében, hogy ezek a jellemtelen bolsevikok ne valósíthassák meg megalomániás elképzelésüket a MI pénzünkből, a MI területünkön, a MI jóváhagyásunk nélkül!!!
Tisztelt Diósdi, jobboldali szimpatizánsok!
Most már látjátok, hogy a felszentelt „vezéreitek” éppoly hazugok, mint az ország vezetésében jelenleg prosperáló politikusok nagy része.
Az egész emlékmű felépítése nem arról szól, hogy megemlékezzünk nagyjainkról, hanem arról, hogy egy újabb építési vállalkozó – aki természetesen haver lesz – kaphasson egy jól fizető melót!
Tisztelt Nagy Pista Bácsi!
Ha van rá lehetőséged, egy hasonló jó ötlettel, mint ahogy az egészségházat sikerült megtorpedóznod, segíts abban is, hogy ezt a sok milliót ne költsék el egy baromságra!
szömörce
2009.máj.22.
10.
A szavazás egyik opciója szerint szükség van rá, mert múlt nélkül nincs jövő.
Akkor építsenek bölcsödét, amelynek kapcsán aztán praktikusan utolérhető a múlt és a jövő közötti kapcsolat, és ne csesszék el a jelenben egy több száz éve kihalt uralkodó család emlékhelye kapcsán a falu jövőjét.
A bölcsöde falára meg kerüljön tábla, amelyik azt hirdeti: volt itt egy önkormányzati képviselő testület, amely ellenállt a kisértésnek, és egy kiqrt vascsicsergő helyett felépítette a falu első tip-top bölcsödéjét a jövő nemzedéke számára, emlékül a jeles ezer esztendős fennállás emlékére.
Akkor építsenek bölcsödét, amelynek kapcsán aztán praktikusan utolérhető a múlt és a jövő közötti kapcsolat, és ne csesszék el a jelenben egy több száz éve kihalt uralkodó család emlékhelye kapcsán a falu jövőjét.
A bölcsöde falára meg kerüljön tábla, amelyik azt hirdeti: volt itt egy önkormányzati képviselő testület, amely ellenállt a kisértésnek, és egy kiqrt vascsicsergő helyett felépítette a falu első tip-top bölcsödéjét a jövő nemzedéke számára, emlékül a jeles ezer esztendős fennállás emlékére.
szömörce
2009.máj.22.
9.
Mekkora a lakossági igény erre a sz@rra? Átlépte már a Valéria utca és a szomszédvár határát?
elefant
2009.máj.22.
8.
Viccet félretéve! Úgy tudom, már eddig is belekerült némi közös lovettába ez a hagymázos rémálom! Nem csak annyiba lesz ez a „vascsicsergő”! Lehet tippelni, az önkormányzatokat lelejmoló körlevélnek mennyi hozadéka lesz. Borítékolom, a postaköltség sem térül meg. Ki volt az a csillogó szemű idealista, aki elképzelte, így súlyos milliókat lehet koldulni?
Esetleg úgy, ahogy az Andersen(?) mesében a kocsisok elver(et)ik uraikat.
Mi megszavazunk Tápiótocsogó egy őrült projektja támogatására 16 millát, cserébe azok megítélnek Diósdnak 15 és felet. Lehet örömködni: mi nem költöttünk a saját baromságainkra, mert támogatásból készült! Hogy közben meg mi támogattuk mások őrületét, az mellékes, meg különben is hazafiúi kötelességünk! No de nem akarok tippeket adni, elég kreatívak így is!
Mellesleg csodálkoznék, ha 35-40 milla alatt megúsznánk a dolgot.
Esetleg úgy, ahogy az Andersen(?) mesében a kocsisok elver(et)ik uraikat.
Mi megszavazunk Tápiótocsogó egy őrült projektja támogatására 16 millát, cserébe azok megítélnek Diósdnak 15 és felet. Lehet örömködni: mi nem költöttünk a saját baromságainkra, mert támogatásból készült! Hogy közben meg mi támogattuk mások őrületét, az mellékes, meg különben is hazafiúi kötelességünk! No de nem akarok tippeket adni, elég kreatívak így is!
Mellesleg csodálkoznék, ha 35-40 milla alatt megúsznánk a dolgot.
elefant
2009.máj.22.
7.
Szerintem válasszuk meg képviselőnek. Caliguláink már vannak! Már csak néhány Incitatus hiányzik. De nagyon!
Előzmény: motoros – #6
motoros
2009.máj.22.
6.
Esetleg a Sohajda lovának újratemetése? Nem, ez asszem nem jó.
Előzmény: anonymus – #5
anonymus
2009.máj.22.
5.
A sorszámozás tehát a "keresztbeverések" miá (ki fogok kapni Kati nénitől!) 18 nál tart.
Továbbá nem értek vele egyet. Ez a válaszom a föltett kérdésre. De ki a francot érdekli ott a bársonyszékes teremben, hogy én, ill. mi mit gondolunk. Sz@rnak ránk mosolyogva a bajszuk alatt - már akinek van. De az nevet, aki utoljára nevet!
Sorszámozott ötleteim nekem is lennének, csak nem finanszírozhatóak ennyiből. A többi lovetta ki tudja, hová lett? De legyen! Én is írok valamit. Tehát:
18. Nem csak az Eötvös, de nagyon sok hegyi utcára ráférne a kátyúzás. Persze nem úgy, hogy kiöntik aszfalttal a földút krátereit.
19. A 7-es út menti zöldterületet renoválni, parkosítani, pihenő és játszóhellyé alakítani, nem pedig elrőfölni.
Az ennél drágább tételeket nem látom érdemesnek sorolni.
Továbbá nem értek vele egyet. Ez a válaszom a föltett kérdésre. De ki a francot érdekli ott a bársonyszékes teremben, hogy én, ill. mi mit gondolunk. Sz@rnak ránk mosolyogva a bajszuk alatt - már akinek van. De az nevet, aki utoljára nevet!
Sorszámozott ötleteim nekem is lennének, csak nem finanszírozhatóak ennyiből. A többi lovetta ki tudja, hová lett? De legyen! Én is írok valamit. Tehát:
18. Nem csak az Eötvös, de nagyon sok hegyi utcára ráférne a kátyúzás. Persze nem úgy, hogy kiöntik aszfalttal a földút krátereit.
19. A 7-es út menti zöldterületet renoválni, parkosítani, pihenő és játszóhellyé alakítani, nem pedig elrőfölni.
Az ennél drágább tételeket nem látom érdemesnek sorolni.
Kispofa
2009.máj.22.
4.
12. A huszonegynehány éve ígérgetett uszoda megépítésére
13. A térfigyelő rendszer normális működtetésére (ha már olyan jól közhírré tették a Helyi Témában, hogy nem működik - ez a bűnözőknek felhívás volt keringőre)
14. Ingatlan adó eltörlésére (állítólag azért kellett bevezetni, mert nincs pénz... vagy mégis van?)
13. A térfigyelő rendszer normális működtetésére (ha már olyan jól közhírré tették a Helyi Témában, hogy nem működik - ez a bűnözőknek felhívás volt keringőre)
14. Ingatlan adó eltörlésére (állítólag azért kellett bevezetni, mert nincs pénz... vagy mégis van?)
Pron ego
2009.máj.22.
3.
12.) Kék Géza közösségi ház felújítása.
13.)A Tájház pincéjének a fűtése.
14.)A Községházán is lehetne valamit csinosítani.
13.)A Tájház pincéjének a fűtése.
14.)A Községházán is lehetne valamit csinosítani.
mdancza
2009.máj.22.
2.
11. A főúttól távol eső területek tömegközlekedésének normális megszervezése - Dancza Márta
Előzmény: BogoL – #1
BogoL
2009.máj.22.
1.
[
A képviselő testület – prominense - többször kijelentette, közpénz nem kerül felhasználásra az „ÁRPÁDHÁZ EMLÉKHELY ÉS ORSZÁGZÁSZLÓ” megépítéséhez.
A Testület 108/2009 (IV.30) ök. határozata szerint, erre a célra község pénzéből 10.163.400,- Ft-ot és a teljes építési költség Áfa részét ca. 5.949.350,- Ft–ot kíván kiadni! A döntést egyhangú szavazással hozták meg!
Szerintünk több olyan gondunk, problémánk van melyek megoldása, sürgősebb lenne! A Képviselő Testület a közpénzből való megvalósítást tartja, megkérdezésünk nélkül, a legfontosabbnak.
Tartsák be korábbi döntésüket, azaz a közpénz erre a célra ne kerüljön felhasználásra! Valósítsák meg közadakozásból, ahogy ígérték. Községünk 1000 éves fennállásának évfordulója sem indok arra, hogy egy ilyen költséges emlékhelyet építsenek közpénzéből!
A testület által nélkülözhetőnek ítélt 15-16 millió forintot a falu közösségét jobban szolgáló célokra kell fordítani, mint például:
1. bölcsőde építésének előkészítése, - Farkas Ottóné
2. óvodai férőhelyek bővítésére, átmeneti időre is, amíg nem lesz kész az új
Óvoda, ( 70 diósdi gyereket nem tudtak felvenni) - Bogó László,
3. járdaépítés – minimum a veszélyes útszakaszoknál, - Német László
4. második gyermekorvosi praxis költségeire - ifj. Szabó Gábor
5. iskola, óvoda eszközbeszerzéseire amikre nincs pénz, -Nagy László
6. polgárőrség segítése - nem kaptak támogatást, - Debreceni Sándor
7.A még fellehető diósdi emlékek felhasználásával (pl. az ó faluban) kezdjünk el egy a községünk múltját bemutató, de mai igényeket is kielégítő lakások, szórakoztatóhelyek és kulturális központ kialakításához amely turisztikai célokat is szolgálhat. -Vida Sándor
8. Kezdjünk hozzá az ÁMK átalakításához. Alakítsunk ki egy olyan oktatási és esetleg továbbképzési intézményt amely a munkaerő piaci igényekre gyorsan tud reagálni. Ahonnét a végzős diákok (17-19 évesen)a gyakorlati életben használható ismeretanyag birtokában távozhatnak. Mind ez mellett biztosítsa a szükséges felkészülést azok számára is akik a tovább tanulásra gondolnak . -dr Sárközy Dezső
9. Ötvös utcai kátyúk megszűntetése, -Gyocsi László
10. iskolabővítés sürgős elindítása – az óvodába most jelentkezett 200 gyerek 3 év múlva iskolába fog menni, de hova? -Nagy István
Kérjük folytassa Ön is! Országzászló helyett mire költené a Község pénzét?11.
12.
13.
14.
15.
big]1000 év, 1000 érv a közpénzek hasznos felhasználására!
Az Ön Pénzéről is Döntöttek!
Az Ön Pénzéről is Döntöttek!
A képviselő testület – prominense - többször kijelentette, közpénz nem kerül felhasználásra az „ÁRPÁDHÁZ EMLÉKHELY ÉS ORSZÁGZÁSZLÓ” megépítéséhez.
A Testület 108/2009 (IV.30) ök. határozata szerint, erre a célra község pénzéből 10.163.400,- Ft-ot és a teljes építési költség Áfa részét ca. 5.949.350,- Ft–ot kíván kiadni! A döntést egyhangú szavazással hozták meg!
Egyet ért Ön ezzel? Ez a legfontosabb?
Szerintünk több olyan gondunk, problémánk van melyek megoldása, sürgősebb lenne! A Képviselő Testület a közpénzből való megvalósítást tartja, megkérdezésünk nélkül, a legfontosabbnak.
TILTAKOZUNK!
Tartsák be korábbi döntésüket, azaz a közpénz erre a célra ne kerüljön felhasználásra! Valósítsák meg közadakozásból, ahogy ígérték. Községünk 1000 éves fennállásának évfordulója sem indok arra, hogy egy ilyen költséges emlékhelyet építsenek közpénzéből!
Fontosabb dolgok is vannak!
A testület által nélkülözhetőnek ítélt 15-16 millió forintot a falu közösségét jobban szolgáló célokra kell fordítani, mint például:
1. bölcsőde építésének előkészítése, - Farkas Ottóné
2. óvodai férőhelyek bővítésére, átmeneti időre is, amíg nem lesz kész az új
Óvoda, ( 70 diósdi gyereket nem tudtak felvenni) - Bogó László,
3. járdaépítés – minimum a veszélyes útszakaszoknál, - Német László
4. második gyermekorvosi praxis költségeire - ifj. Szabó Gábor
5. iskola, óvoda eszközbeszerzéseire amikre nincs pénz, -Nagy László
6. polgárőrség segítése - nem kaptak támogatást, - Debreceni Sándor
7.A még fellehető diósdi emlékek felhasználásával (pl. az ó faluban) kezdjünk el egy a községünk múltját bemutató, de mai igényeket is kielégítő lakások, szórakoztatóhelyek és kulturális központ kialakításához amely turisztikai célokat is szolgálhat. -Vida Sándor
8. Kezdjünk hozzá az ÁMK átalakításához. Alakítsunk ki egy olyan oktatási és esetleg továbbképzési intézményt amely a munkaerő piaci igényekre gyorsan tud reagálni. Ahonnét a végzős diákok (17-19 évesen)a gyakorlati életben használható ismeretanyag birtokában távozhatnak. Mind ez mellett biztosítsa a szükséges felkészülést azok számára is akik a tovább tanulásra gondolnak . -dr Sárközy Dezső
9. Ötvös utcai kátyúk megszűntetése, -Gyocsi László
10. iskolabővítés sürgős elindítása – az óvodába most jelentkezett 200 gyerek 3 év múlva iskolába fog menni, de hova? -Nagy István
Kérjük folytassa Ön is! Országzászló helyett mire költené a Község pénzét?11.
12.
13.
14.
15.
Legutóbbi fórumpostok
- szömörce - tegnap 19:44
http://www.origo.hu/itthon/20120517-szigetkoz-vizugyi-p (...) A Közgép többmilliárdos vízüg (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 19:37
"A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból 350,6 millió forint átcsopo (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:39
Jól felkészülnek majd, hogy ne legyenek váratlan események.... http://hvg.hu/itthon.bunugy (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - Ego sum - tegnap 17:33
Elvenné a pártok állami támogatását Orbán. Mérgemben én is sokszor gondoltam egy ilyen (...)
Politika - szömörce - tegnap 15:17
"Selmeczi odébbáll, ha ráterhelik a telefonadót A távközlési adót nem a telefonáló ember (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 15:05
"Két és fél milliárd forintot spórolna az állam, és teljesen felborulna a pártfinanszírozá (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 8:19
Wham, bam, thank you ma'am! http://nol.hu/kulfold/ft__orban_eloszor_dug__aztan_kerdez
Változások a Fidesz-kormány alatt - danidoki - máj.17. 22:29
Tavaszköszöntő 2012 http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...)
Fotók - danidoki - máj.17. 21:42
Majális a Kőbányában: http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...) danid (...)
Fotók - öreg-szaki - máj.17. 13:47
Vajon ez kinek a hibája? Biztosan nem azért mennek el külföldre a fiatalok, mert nem szeretik a (...)
Politika