1000 év, 1000 érv Diósdért
motoros
2009.máj.23.
45.
> Ezért van egyáltalán ilyen bevételi sor.
Helyesbítek: nincs ilyen bevételi sor, hanem az egyéb bevételeken belül van. Mindegy. A lényegen nem változtat.
Helyesbítek: nincs ilyen bevételi sor, hanem az egyéb bevételeken belül van. Mindegy. A lényegen nem változtat.
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: motoros – #44
motoros
2009.máj.23.
44.
> A bankszámla kifejezetten erre a célra mint "elkülönített" bankszámla lett nyitva
Ilyen értelemben nyilván elkülönített volt a számla, de nyilván az ÖK a számla feletti rendelkező. Adományok pedig nyilván csak ilyen módon kerülhetnek az ÖK tulajdonába. Ezért van egyáltalán ilyen bevételi sor.
> Egyébként 2008- ban az önkormányzat költségvetésében 777 e Ft átvett pénzeszköz szerepel mint bevétel, (más soron nem igazán hozható adomány) ami nehezen "fussa" a 15 milla saját forrást.
De 2008 majd' 5 hónapja elmúlt. Azóta érkezhetett adomány.
Egyébként én egyáltalán nem állítom, hogy így történt. Kérdést tettem fel. Egyébként pedig a zárt ülés keretében történő határozathozatal is sunnyogás. Ebben a kérdésben ráadásul nem is lehetett volna zárt ülést elrendelni.
Ilyen értelemben nyilván elkülönített volt a számla, de nyilván az ÖK a számla feletti rendelkező. Adományok pedig nyilván csak ilyen módon kerülhetnek az ÖK tulajdonába. Ezért van egyáltalán ilyen bevételi sor.
> Egyébként 2008- ban az önkormányzat költségvetésében 777 e Ft átvett pénzeszköz szerepel mint bevétel, (más soron nem igazán hozható adomány) ami nehezen "fussa" a 15 milla saját forrást.
De 2008 majd' 5 hónapja elmúlt. Azóta érkezhetett adomány.
Egyébként én egyáltalán nem állítom, hogy így történt. Kérdést tettem fel. Egyébként pedig a zárt ülés keretében történő határozathozatal is sunnyogás. Ebben a kérdésben ráadásul nem is lehetett volna zárt ülést elrendelni.
Előzmény: dorian – #43
dorian
2009.máj.23.
43.
A bankszámla kifejezetten erre a célra mint "elkülönített" bankszámla lett nyitva, csak és kizárólag az adományok fogadása céljából. Egyébként 2008- ban az önkormányzat költségvetésében 777 e Ft átvett pénzeszköz szerepel mint bevétel, (más soron nem igazán hozható adomány) ami nehezen "fussa" a 15 milla saját forrást. Picurka által sugalmazott feltételezést úgy tűnik el kell vetnie...
Előzmény: motoros – #42
motoros
2009.máj.23.
42.
> meghatározott céllal nyitott, elkülönített
Elkülönített? Az mit is jelent pontosan?
Elkülönített? Az mit is jelent pontosan?
Előzmény: dorian – #41
dorian
2009.máj.23.
41.
Nem vagyok éppen profi a költségvetési számvitelben, de egy meghatározott céllal nyitott, elkülönített számlára beérkezett adománynak szerintem semmi köze nincs az önkormányzat működési bevételeihez és kiadásaihoz, ennek következtében a költségvetéséhez sem.
Előzmény: motoros – #40
motoros
2009.máj.23.
40.
> Abban mi a buli, hogy az önkormányzaton keresztül adományoz valaki?
Ezt nem is értem pontosan. Az ÖK-nak adományoz. Hiszen annak célja az emlékmű építése.
Ezt nem is értem pontosan. Az ÖK-nak adományoz. Hiszen annak célja az emlékmű építése.
Előzmény: dorian – #35
motoros
2009.máj.23.
39.
Máskor elegánsabban viseli a vereségét :-)
Előzmény: szömörce – #38
szömörce
2009.máj.23.
38.
Na, csá, majd ha megint normálisan tud társalogni, nem csak leugatni, idézgetve kaffogni, akkor majd szóba állunk megint.
Előzmény: motoros – #34
motoros
2009.máj.23.
37.
> Abban mi a buli, hogy az önkormányzaton keresztül adományoz valaki?
Nagyon egyszerű a válasz. Nem kell semmilyen egyéb szervezetet létrehozni. Szerintem logikusabb is.
Ez volt a felhívás:
"Közadakozás
Diósd, 1950 hrsz-ú ingatlanon helyi védettség alatt álló Kõkereszt pótlására adományok gyûjtése:
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet, Számlaszám: 64800042-10406775
Árpádház lakóparkban felállítandó Emlékmûhöz adományok gyûjtése:
K&H Bank Zrt, Számlaszám: 104-02142-49555654-48551169"
A megadott szlaszám az ÖK-é?
Nagyon egyszerű a válasz. Nem kell semmilyen egyéb szervezetet létrehozni. Szerintem logikusabb is.
Ez volt a felhívás:
"Közadakozás
Diósd, 1950 hrsz-ú ingatlanon helyi védettség alatt álló Kõkereszt pótlására adományok gyûjtése:
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet, Számlaszám: 64800042-10406775
Árpádház lakóparkban felállítandó Emlékmûhöz adományok gyûjtése:
K&H Bank Zrt, Számlaszám: 104-02142-49555654-48551169"
A megadott szlaszám az ÖK-é?
Előzmény: dorian – #35
motoros
2009.máj.23.
36.
Persze. De amennyiben "csak" a telekkel támogatják az elképzelést, nem lehet szó köntörfalazásról, hiszen az legalább egy éve tudható.
Más kérdés annak jogossága, de azt már átrágtuk milliószor. Én azt is ellenzem, de ez szvsz.
Viszont akkor nincs kamu.
Más kérdés annak jogossága, de azt már átrágtuk milliószor. Én azt is ellenzem, de ez szvsz.
Viszont akkor nincs kamu.
Előzmény: dorian – #31
dorian
2009.máj.23.
35.
Abban mi a buli, hogy az önkormányzaton keresztül adományoz valaki? Elméleti esélye ugyan van, de gyakorlati szinte semmi. Legfeljebb ilyen módon meg lehet próbálni összemosni a dolgokat. Úgy láttam fenn van a "tesón" a tavalyi költségvetés x-edik (következő év májusában történt) módosítása.
Ön mennyi adományt lát benne, mint bevételt?
Ön mennyi adományt lát benne, mint bevételt?
Előzmény: motoros – #33
motoros
2009.máj.23.
34.
Ez olyan életszerű, mint minden hozzászólása! Nagyszerű ötlet! Csak azért létesítsen újabb telephelyet valaki, hogy ide fizethessen! Briliáns! Ön zseni!
Amikor a pécsi szénbányák tulajdonosa majd az Alföldre költözik, azt állítja, hogy onnan termeli ki a sok szenet. Szupi. Ön együtt lélegzik a gazdasággal.
Amikor a pécsi szénbányák tulajdonosa majd az Alföldre költözik, azt állítja, hogy onnan termeli ki a sok szenet. Szupi. Ön együtt lélegzik a gazdasággal.
Előzmény: szömörce – #32
motoros
2009.máj.23.
33.
Az egyszerűség kedvéért és felvilágosítása érdekében idéznék a másik fórumról:
"talán részletezzük, hogy honnan is származik a község bevétele.
Állami normatív támogatás az állandó itt bejelentettek után.
Egyéni szja befizetések bizonyos - erősen csökkentett - %-nak a visszafizetése a központi ( állami ) költségvetésből.
Helyi adók.
Banki kamatok.
Vagyon eladása.
Egyéb adományok.
Pályázati pénzek.
Picurka
"
érti-e, jóember?
Az adomány is a bevétel része! Onnantól pedig saját forrás.
"talán részletezzük, hogy honnan is származik a község bevétele.
Állami normatív támogatás az állandó itt bejelentettek után.
Egyéni szja befizetések bizonyos - erősen csökkentett - %-nak a visszafizetése a központi ( állami ) költségvetésből.
Helyi adók.
Banki kamatok.
Vagyon eladása.
Egyéb adományok.
Pályázati pénzek.
Picurka
"
érti-e, jóember?
Az adomány is a bevétel része! Onnantól pedig saját forrás.
Előzmény: szömörce – #30
szömörce
2009.máj.23.
32.
Nem mondja!
S maga tudta-e, hogy a vállakozás működhet ám több helyen is! S el lehet dönteni, hol működik többet, hol kevesebbet.
S maga tudta-e, hogy a vállakozás működhet ám több helyen is! S el lehet dönteni, hol működik többet, hol kevesebbet.
Előzmény: motoros – #28
dorian
2009.máj.23.
31.
Bár nem nekem szól a kérdés, de hogy mennyi folyt be adományból, azt legfeljebb a szervezők tudják. A felháborodást az alábbi cikkben foglaltak keltik (legalábbis bennem), figyelembe véve az előzményeket is. Konkrétan: amikor a fórumon Sauron felháborodottan számonkérte, hogy hogy merem gyanúsítgatni a képviselő urat és a KT-t azzal, hogy valótlant állítanak, hogy az önkormányzatnak nem kerül egy fillérjébe sem. Erre mondják, hogy simán a képünkbe hazudtak. Azt hiszem
ezt senki nem díjazza különösebben...
/http://www.dko.hu/hirek/kozelet/2053/egy_ev_mulva__avat (...)
ezt senki nem díjazza különösebben...
/http://www.dko.hu/hirek/kozelet/2053/egy_ev_mulva__avat (...)
Előzmény: motoros – #29
szömörce
2009.máj.23.
30.
Nem érti, hát nem érti!
Olvasni, értelmezni tud?
"A megvalósításhoz Diósd Község Önkormányzat (a tartalékkerettel együtt) nettó 10 163 400 Ft saját forrásként biztosít, valamint fedezi a teljes beruházási összeg (23 797 400 Ft) általános forgalmi adóját. "
Tisztában van vele, mit jelent az, hogy saját forrás, persze nem a hegytetőn a kertjében, hanem pénzügyi vonatkozásban? (Közalkalmazottként persze nehéz.)
Az adományt biztosítaná saját forrásként?!
Az adományból fedezné a teljes beruházási összeg általános forgalmi adóját?!
Olvasni, értelmezni tud?
"A megvalósításhoz Diósd Község Önkormányzat (a tartalékkerettel együtt) nettó 10 163 400 Ft saját forrásként biztosít, valamint fedezi a teljes beruházási összeg (23 797 400 Ft) általános forgalmi adóját. "
Tisztában van vele, mit jelent az, hogy saját forrás, persze nem a hegytetőn a kertjében, hanem pénzügyi vonatkozásban? (Közalkalmazottként persze nehéz.)
Az adományt biztosítaná saját forrásként?!
Az adományból fedezné a teljes beruházási összeg általános forgalmi adóját?!
Előzmény: motoros – #29
motoros
2009.máj.23.
29.
Lassan fogja fel: azt kérdem, nem lehetséges-e, hogy 15MHUF befolyt adományokból az emlékmű javára.
Mondja vagy legalább hazudja, hogy érti a kérdést!
Mondja vagy legalább hazudja, hogy érti a kérdést!
Előzmény: szömörce – #27
motoros
2009.máj.23.
28.
Tudta-e hogy az iparűzési adót oda kell fizetni, ahol a vállalkozás működik?
Előzmény: szömörce – #26
szömörce
2009.máj.23.
27.
Már miért csak a telek? a 15-16 millió a sajátjuk? Vagy csak annak érzik?
(Mint az egyszeri orvostanhallgató leányka a prof kérdésére:
- Van csont a férfi nemiszervben?
- Igen.
- Azt maga csak úgy érezte, drágám!
(Mint az egyszeri orvostanhallgató leányka a prof kérdésére:
- Van csont a férfi nemiszervben?
- Igen.
- Azt maga csak úgy érezte, drágám!
Előzmény: motoros – #25
szömörce
2009.máj.23.
26.
Motors wazze, ha nem ide fizeti vállalkozóként az iparűzési adóját, akkor nem is érzi úgy, hogy a saját pénze is benne van. Másrészt, ha nem teszi bele a sajátját, a más hímtagjával nem verje a csalánt egyik se, ne akarja a hobbijára, vak hitére elherdálni azokét, akik meg hülye fejjel ide fizetik. Még. Mert akiknek van üzletük, telephelyük, stb. más településen, gyakorlatilag csak nyilatkoznak, oszt majd nem ide fizetik az adót 2010-ben.
Annyira demagóg ma, hogy nem vitatkozom magával tovább.
Annyira demagóg ma, hogy nem vitatkozom magával tovább.
Előzmény: motoros – #22
motoros
2009.máj.23.
25.
Ez csak egy kérdés volt, nekem ez szaglik a diosd.hu-s hozzászólásokból. Ott is leírtam.
Persze a telek akkor is közpénz.
Persze a telek akkor is közpénz.
Előzmény: szömörce – #23
motoros
2009.máj.23.
24.
Dervissel alakíthatnának egy szélsőbal frakciót a fórumon! Egyezkedjenek ki legyen a vezető!
Kiegészítő tevékenységként áruljanak szemellenzőt, ha nem tudnák mindet felhasználni :-)
Kiegészítő tevékenységként áruljanak szemellenzőt, ha nem tudnák mindet felhasználni :-)
Előzmény: motoros – #22
szömörce
2009.máj.23.
23.
Valóban.
Tehát akkor csak 15-16 milla a fillér. Amibe mondták volt, se kerül majd a falunak.
Tehát akkor csak 15-16 milla a fillér. Amibe mondták volt, se kerül majd a falunak.
Előzmény: motoros – #21
motoros
2009.máj.23.
22.
> Kérdezném tisztelettel, miért is veri a falut ilyen/akármilyen ilyen jellegű költségbe az a néhány ötletgazda, aki még iparűzési adóját sem ide fizeti?
Átsiklottam azon feltétel felett, miszerint csak az lehet helyi képviselő, akinek a vállalkozása ide fizeti az iparűzési adót.
Az ilyen hozzászólások veszik el az értelmes ellenzéki kezdeményezések hitelességét teljesen. Amikor már az is hibája a képviselőnek, hogy nincs sapkája. Köszönjük önnek, szömörce, ön ebben verhetetlen.
Átsiklottam azon feltétel felett, miszerint csak az lehet helyi képviselő, akinek a vállalkozása ide fizeti az iparűzési adót.
Az ilyen hozzászólások veszik el az értelmes ellenzéki kezdeményezések hitelességét teljesen. Amikor már az is hibája a képviselőnek, hogy nincs sapkája. Köszönjük önnek, szömörce, ön ebben verhetetlen.
Előzmény: szömörce – #20
motoros
2009.máj.23.
21.
A 15MHUF-ban az ÁFA is benne van...
Előzmény: szömörce – #20
Legutóbbi fórumpostok
- szömörce - tegnap 19:44
http://www.origo.hu/itthon/20120517-szigetkoz-vizugyi-p (...) A Közgép többmilliárdos vízüg (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 19:37
"A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból 350,6 millió forint átcsopo (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:39
Jól felkészülnek majd, hogy ne legyenek váratlan események.... http://hvg.hu/itthon.bunugy (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - Ego sum - tegnap 17:33
Elvenné a pártok állami támogatását Orbán. Mérgemben én is sokszor gondoltam egy ilyen (...)
Politika - szömörce - tegnap 15:17
"Selmeczi odébbáll, ha ráterhelik a telefonadót A távközlési adót nem a telefonáló ember (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 15:05
"Két és fél milliárd forintot spórolna az állam, és teljesen felborulna a pártfinanszírozá (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 8:19
Wham, bam, thank you ma'am! http://nol.hu/kulfold/ft__orban_eloszor_dug__aztan_kerdez
Változások a Fidesz-kormány alatt - danidoki - máj.17. 22:29
Tavaszköszöntő 2012 http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...)
Fotók - danidoki - máj.17. 21:42
Majális a Kőbányában: http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...) danid (...)
Fotók - öreg-szaki - máj.17. 13:47
Vajon ez kinek a hibája? Biztosan nem azért mennek el külföldre a fiatalok, mert nem szeretik a (...)
Politika