Érdkom-szemétkedések

sorrend post/lap  
fortisz

2011.febr.2.
194.
:)
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: Maria – #193
Maria

2011.febr.2.
193.
Kedves fortisz és moment !
Mivel nálam még mindig semmi, ezért megkértem egy kollegámat és láss csodát az ő gépén sikerült megoldani.( állítólag más world van rajta, nem igazán értek hozzá, )
Valóban évek óta fizetem, de az elmúlt pár évben megcsappant a család lét-lélek száma,(halálozás és elköltözés miatt, maradt az 1,) ezért döntöttem ugy, hogy mostmár nem kéne dupláját fizetnem annak, mint amire szükség van.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, javaslatot !
fortisznak külön köszönöm a számításokat! ( ebből is látszik, hogy jobban járok, ha váltok )
Üdv Maria
Előzmény: fortisz – #192
fortisz

2011.febr.2.
192.
Maria

Hát a Kedves Mártira valóban nem hallgatok:)

Nekem bejött rendesen az űrlap. Próbálja meg újra, lehet, hogy lassú a gépe, és majd szépen betölti. Vagy először töltse le a gépére, és onnan nyissa meg.

Egyébként számoltam önnek. Ha átvált a 60 literesre, ebben az évben 11310 Ft-ot fog spórolni. A Tátrai barkácsboltban jelenleg a kiskuka 4710 Ft (1-2 hete kérdeztem meg). Tehát a kiskuka 22 hét alatt behozza az árát. Utána ön már csak megtakarít:)
Nézze pozitívan, gondolom évek óta fizeti a 110 litert...
Előzmény: Maria – #189
moment

2011.febr.2.
191.
Működik.
Előzmény: Maria – #188
moment

2011.febr.2.
190.
Véleményem szerint az Érdkom csak a balhézóknak ad rendes felvilágosítást.
Én az említett módszert alkalmazom évek óta, több hónapos szaladgálás és dühkitörés után. Nekem nem fogadták el a nyomtatványt, igaz hétvégi ház áll a tulajdonlapon, nem telek.
A Hatósági Bizonyítványt köteles elfogadni az Érdkom.Hivatalból értesíti róla az Önkormányzat a kérvényezőt, az Érdkomot és az építéshatóságot.

A zsákos megoldásnál arra hivatkoznak, hogy az a kukán kívül keletkezett szemét elvitelére való.
Javaslom a néni keresse fel a jegyző urat.
Előzmény: mdancza – #182
Maria

2011.febr.2.
189.
Bocsánat !
Most látom, hogy rossz címet írtam az előző hozzászólásomba.
Fortisz / 186-os hozzászólására szántam.
a " Kedves Márti ! "
helyesen : Kedves fortisz !
kösz Mária
Előzmény: Maria – #188
Maria

2011.febr.2.
188.

Kedves Márti !
Belenéztem a letölthető nyomtatványokba és a kukaméret módosító kérelem-re kattintva egy csomó vonalkód jön be a képernyőre.
Önnél is igy van, vagy csak az én gépembe van a hiba ?
kösz Mária
Előzmény: fortisz – #186
szerintem

2011.febr.2.
187.
Így igaz, támogatom! A 30-as zsák ára legyen a 110/120 literes kuka árának a negyede. Ez egyszerű matek, és a szállítást végzőknek is könnyebb lenne a dolguk (nem kell 30 l-ért plusz egy műanyag kukát is borítgatniuk).

szerintem...
Előzmény: fortisz – #185
fortisz

2011.febr.2.
186.
mdancza

Itt van a szüneteltetés kérelem
http://erdkom.hu/erdkom_letolt.php
okt31-márc 1 között teszi lehetővé. Tessék odaadni a néninek.

Egyébként az általam hőn szeretett rendeletben a 10.par. 3. bek. is szól erről a lehetőségről. Hétvégi házak, telkek esetében.
fortisz

2011.febr.2.
185.
-Szerintem-nek igaza van abban, hogy a heti elszállítás abból eredezhető vsz., hogy ne bűzölögjön a fél falu (közegészségügy).
-A kötelező érvény, hogy ne bújhasson ki alóla senki, ergo ne legyen szemétdomb a kert végében, és lehetőség szerint ne a kályhában landoljon a szemét (egyébként ez mégis megtörténik, némi séta alkalmában mindenki szippanthatja a különféle "aromákat").

Azt is értem, hogy nehezen kivitelezhető a kéthetente ürítés, ki tartja számon, páros hét- páratlan hét, naptár legyen a kukások fejében? (igaz megoldottam én is anno az órarenddel, A-B hét:) )

De, amint olvasható, a helyi rendelet nem egyértelmű, így úgy gondolom megtámadható, ha erre hivatkozik az ÉrdKom vagy az önkormányzat.

Úgy látom, a célunk leginkább az lehet, hogy az Önkormányzatot rávegyük, hogy módosítsa a 30 literes zsák tarifáját.
szerintem

2011.febr.2.
184.
Kedves Mária,

Természetes, hogy egyből gondoltam, ezért is raktam a mondat végére "mosoly jelet". :)))
Ideköltözésemkor én is kértem a mentességet a szemétszállítás és annak díja alól, mivel a munkahelyemen akkora konténer volt, hogy mindenki azt dobott bele amit akart. Még igazolást is hoztam volna a cégtől, hogy engedik a "szemétbehordást", de elutasította a kukás cég, a szabály az szabály, így fizetnem kellett és kész.
De sajnos több olyan rendelet is van, ami szerintem igazságtalan és vérlázító. Ilyen például az ingatlanadó.
Ez, konkrét példája a jövedelem többszöri megadóztatásának.
Ugyanis a fizetésem után adót fizetek (személyi jövedelemadót). Az így megmaradt nettó jövedelmemből veszem meg az építendő házhoz szükséges építőanyagokat, melyek után minden esetben ÁFA-t fizetek (forgalmi adó). Aztán ha kész a puceráj, jöhet a - duplán leadózott pénzből megépült házamra - ingatlanadó! Amit ráadásul minden évben köteles vagyok fizetni!
Hányszor is fizettem adót a jövedelmem után? Háromszor!
Kaptam ezekért valamilyen ellenszolgáltatást? Nem!
Ha véletlenül valamelyik adót nem fizetem be mi történik? Behajtják!

Ez van, sajnos ilyen törvényeket alkotnak "országunk nagyjai". Egy csomó alkotmány és Ptk. ellenes, mégsem foglalkoznak vele.

Kukát nehogy vegyen, egy fillért se költsön rá feleslegesen! A nagyba belefér a kevés szemét is, az ürítő emberek meg úgyis látják majd, hogy nincs tele.

Üdv.:
szerintem
Előzmény: Maria – #181
Maria

2011.febr.2.
183.
Kedves Ilonka !
Köszönöm a tippet, de a gond nem ott van, hogy hol lehet kisebb kukát venni, hanem ott, hogy nem akarok ezreket költeni valamire,amire nincs szükségem! Nekem bőven elég lenne a zsák, amit akkor veszek meg amikor szükségem van rá és akkor teszem ki a kapuba, ha megtellik !
Ha két-három hetente van szükségem egy zsákra, akkor hadd ne fizessek minden hétre szállítást, csak azért, mert az utcában elmegy a kocsi.
üdv Mária
Előzmény: Ilonka – #180
mdancza

2011.febr.2.
182.
Máskülönben a néni azt kérte, hogy októbertől márciusig kapjon mentességet (ez fél év). Ugyanis amikor beindul a fűtési szezon, akkor ő már nem nagyon jár ki. Az ÉrdKomnál érdeklődött, ahol is azt a választ kapta, hogy a 60 litert kötelező fizetni vagy ráterhelik a telkére.
Előzmény: moment – #177
Maria

2011.febr.2.
181.
Kedves szerintem !
Nagyon szomorúnak tartom, ahogy az Ön megfogalmazása szerint, törvény kötelez rá, hogy egy olyan szolgáltatást vegyek igénybe, amire nincs szükségem és fizessek olyasmiért amit nem végeznek el.Ha nincs kinn a kuka a kapuba. nem szolgáltat a szolgáltató mert nincs mit szolgáltatni és pont ! Szerintem !
Én jóhiszeműen gondoltam ugy, hogy ha jó pénzért veszek érdkom-os zsákot,akkor eleget teszek a törvénynek, mert nem szórom szét sötétben az út mentén, nem csempészem bele a szomszédom kukájába, sőt fizetek az elszállításért is, mert az bele van építve a zsák árába - állítólag! A bűzt árasztó dolgokat pedig számlával igazolhatóan szállíttatom el-szintén egy olyan szolgáltatóval, akit az önkormányzat választott és kötelezővé tette, hiába akarnék mással "fuvaroztatni" .(Remélem mindjárt gondolta, hogy utolsó mondatomat mérgembe írtam le mert felháborít ez az egész eljárás)
üdv Mária
Ilonka

2011.febr.2.
180.
Kedves Mária!
60 literes kukát a Tátrai-féle barkácsboltban lehet venni.Én is ott vettem.
A 110 literest levélben lemondtam az ÉRD-KOM-nál és kértem a továbbiakban a 60 literes számlázását. Nem kellett semmit bizonyítani, elfogadták. Küldtek 1db 60 literes matricát.
Előzmény: Maria – #171
mdancza

2011.febr.2.
179.
Ezt nem nekem kell bizonygatni, kedves moment. Hanem a 86 éves néninek, akit az Érdkom fenyegetett meg.
Előzmény: moment – #177
magyarember

2011.febr.2.
178.
Úgy látszik ez a hanyagság az Érdkom részéről globálisan érinti Diósdot, de én már hallottam panaszt érdi embertől is. Nálunk (Felsőgazdag dűlő) a pénteki szállítás helyett, hétfőn vitték el a szemetet nagy duzzogva, miután péntek este felhívtam az illetékest (Rottkel Dávid) az Érdkomtól,
aki megígérte hogy szombaton jönnek, de megjegyezte hogy ha mégsem akkor hétfőig "kérem szíves türelmét". Szomszédom hétfőn rájuktelefonált és erre jöttek a "kis kukásautóval".Sajnos már név szerint ismernek náluk, természetesen ezt is maguknak köszönhetik. Arról nem is beszélve, hogy nem kevés telefonköltségem keletkezik havonta miattuk.
moment

2011.febr.2.
177.
Kedves mdancza!

Ez nem így van, a Jegyző úrnál kell kérvényezni egy hatósági bizonyítványt minden évben.
November, december,január, február hónapokra mentesít a szemétszállítási díj alól.
Előzmény: mdancza – #176
mdancza

2011.febr.2.
176.
"10. par. Mentesül a szemétszállítás alól, többek közt akkor a tulajdonos, ha települési hulladéka nem keletkezik."

Sajnos ez sem igazán működik. A telkeseknek is fizetni kell. Akkor is, ha pl. télen nincsenek kinn és nem keletkezik szemetük.
Idős szomszédasszonyunkkal is ez a helyzet... mikor megpróbálta elérni, hogy ősztől tavaszig ne kelljen szemétdíjat fizetnie - ahogy pl. a telefonja után is csak vonalfenntartást fizet ilyenkor - még meg is fenyegették, hogy ráterhelik az ingatlanjára.
Előzmény: fortisz – #175
fortisz

2011.febr.2.
175.
Nem gondolom, hogy bármibe bele kellene nyugodnunk. Ha bemegy a Sparba mit szólna, ha épp 2 fizet egyet kap akcióban fele tejet kapna? Itt is erről van szó, fizetek valamiért, ha nincs szolgáltatás, nincs ellenszolgáltatás sem. Jó lenne ha végre ezt minden szolgáltató, hivatal, állami szerv értené...

- Egyébként nézem a vonatkozó jsz-t. Itt található http://www.diosd.hu/onkormanyzat/hatarozat-es-rendelettar 16/1995.
Több helyen sem egyértelmű, nézzük.

8. par.
1. bek. Értelme: Tulaj köteles gondoskodni szemete rendszeres elszállításáról.
(nem hetit ír, hanem rendszerest, lássuk a következőket azért...)
4 bek. Értelme:A hulladék elszállítása kellő szilárdságú műa. zsákkal is történhet.
(itt nincs szó az Érd-kom os lógóról, nincs szó, és a továbbiakban sem, hogy előre negyedévre meg kellene venni, nézzük azért tovább)
5. bek. "Családi házas részen a szemétszállítás heti egy alkalommal..."
(És nincs befejezve a mondat!!! Kötelező a tualjnak? Igénybevehető atulajnak? Ilyen gyakorisággal köteles az önkorm. biztosítani? Korábban csak a rendszerest írja elő kötelezőnek! Nem fejezte be a mondatot, így szerintem kiskapu, azaz lehetne egy "próbaper":)

12/a par. A Értelme: a kukát meghaladó szemét szállítására zsák is megfelel, ha Érd-Kom-os.
(Előtte azt írta, hogy bármilyen zsák, ugye? És hogy nem csak a kuka feletti mennyiségnél...)

11.par. Értelme: Kötelező a rendszeres szemétszállítás igénybevétele.

10. par. Mentesül a szemétszállítás alól, többek közt akkor a a tulajdonos, ha települési hulladéka nem keletkezik.
(Ez azért előfordulhat passziv házaknál, és környezettudatos családoknál, illetve öregeknél, ahol a kaját is hordják a szocmunkások, ugye? Nem csak beépítetlen területeken...).
og-ma

2011.febr.2.
174.
Ez nem bölcsesség, hanem már régóta sokak által is ismert farkastörvény.
Csak jól esik ezt nem figyelembe venni.
szerintem

2011.febr.2.
173.
Kedves Mária,

Amit én tettem (mivel nekem is mindig csak félig volt tele a kukám):
- visszamondtam a 110 l-es szállítási igényemet és 60 l-est kértem,
- nem vettem új kukát (egy frászt), hanem a 60 l-es matrica felrakásakor lemértem a meglévő kuka magasságának a felét és ott raktam rá körbe (kívül-belül) fehér szigetelőszalaggal egy vízszintes csíkot (ca. 55 liter). Eddig rakhatnám (illetve a 60 l miatt egy kicsit fölé) most, de még így is alatta vagyok...
A heti 1 szállítás törvényi előírás, gondolom a nyári melegben romló és bűzöket árasztó hulladékok miatt.
És akkor még nem is említem az Ön által írtat: "még a "sz@rt" is beleteszem nekik a kukába !" :)))

kézcsókom

szerintem
Előzmény: Maria – #172
Maria

2011.febr.2.
172.
És még annyit hozzátennék : ha valóban nem lehet annyi zsákot és szemétszállítást igénybe venni, amennyire szükségem van,ezután még a "sz@rt" is beleteszem nekik a kukába !
Előzmény: Maria – #171
Maria

2011.febr.2.
171.
Kedves Fórumtársak !
A múlt héten írtam egy e-mail az érdkom ügyfélszolgálatának, mely szerint fel-le szeretném mondani a 110 L-es kuka elszállítási szerződésemet, mert kb.kéthetente telik meg, ezért inkább vásárolnék zsákot és ha összejön egy, majd akkor raknám ki. Hát kérem szépen a választ tegnap kaptam meg, amit közreadok, viszont felmerül bennem a kérdés : miért vagyok köteles heti rendszerességgel igénybe venni/ és fizetni a szemétszállítást, ha nincs annyi szemét a háztartásomban ? Kérjek a szomszédtól ? és fizessem én ? El sem tudják képzelni, hogy van olyan amikor valóban kevesebb jön össze, mint 10 évvel ezelőtt, mikor a szerződés köttetett? Na persze van más megoldás is: vegyek pár ezer forintért kisebb kukát, gondolom az érdkomnál, mert csak akkor bizonyítható hogy kisebb kukám van. És levelük szerint a zsák vásárlása is akkor bizonyított, ha náluk veszem. Ime a válaszuk
"Tisztelt Ügyfelünk !
Levelére válaszolva tájékoztatom , hogy Diósdon az Önkormányzat lehetőséget ad a zsákos szemét szállítás igénybevételéhez az alábbi feltételek mellet:
1 db ÉRD-KOM feliratos zsák ára 437,50 Ft ebből minimum negyed évre kell megvásárolni a zsákokat ( 13 db/ negyed év ). Erre az időszakra a kommunális számlázást leállítjuk, és ha a következő negyed évre nem vásárol zsákot számlázás újra indul.
A zsákokat az ÉRD-KOM Kft Érd, Sas u. 2 szám alatti ügyfél szolgálaton lehet megvásárolni , mivel itt tudjuk a díj sort leállítani.
A rendelet szerint heti egy alkalommal kötelező a kommunális szállítást igénybevenni.
A 110 literes kuka elszállítás díja : 435.- Ft / ürítés
A zöld hulladék elszállítást a matrica nem befolyásolja.
2011-02-01
Üdvözlettel :"

patriota

2011.febr.1.
170.
Ezt a bölcsességet!
Előzmény: og-ma – #169

Legutóbbi fórumpostok