Érdkom-szemétkedések

sorrend post/lap  
wotan

2010.máj.9.
119.
Még ma, vasárnap is dolgozik az Érdkom. Már reggel fél 8-kor Diósdon voltak.
Nagyon sokan nem 1 m3 hulladékot tesznek ki, ami családonként megszabott, hanem sokkal többet.
Úgy látom, mindent elvisznek. Gondolom, ezért nem végeztek tegnap.
Jövő szombaton következik a második felvonás.
Wotan
Link erre a hozzászólásra:
danidoki

2010.máj.9.
118.
Én péntek délután és este pakoltam ki, folyamatosan vitték el a hasznosítható fémhulladékot. Garázsajtóm bánta, mert kivitelnél nyitottam, majd zártam, nem mertem folyamatosan nyitva hagyni, és ez így ment este 9 óráig. 7 óra körül egy utánfutós családfő lerakta asszonyát, aki folyamatosan válogatta a kihirdott anyagot. Azt mondta, hogy a végén mindent összetakarítok "fiatalember"! Na ezzel belopta magát a szívembe! Este 9 órakor jött meg az ura parancsolója, addigra tényleg mindent visszapakolt a dobozokba és zsákokba. Búcsuzóul a feleségem az összes nem használt cipőinket kihordta nekik, a már nem használt gyerekjátékokat és ruhákat( egy két éves gyerek is volt velük egész este!), ráadásul 2 pár száraz kolbász is adtam 2 üveg vörös bor kiséretében. Na szombat reggel hét órakor, mire felkeltem a hajnali szabadcsapatok mindent széttúrtak.
Félelmeim ellenére az ÉRDKOM tökéletesen összetakarított!
moment

2010.máj.9.
117.
Kedves Obsitos!

Nos nem mindenki ilyen szerencsés, mint Ön, a Homokos utcán még csak nem is jártak és a környező kereszt utcákban sem.
Viszont guberáltak jól öltözött fiatalok és sajna semmivel sem voltak különbek a "szabadcsapatoktól", nagy sajnálatomra. Még az sem zavarta őket, hogy feltűnően néztem őket. Már éppen rájuk akartam szólni, hogy ne dobálják szét a zsákokban kitett szemetet, amikor eltűztek.
Előzmény: OBSITOS – #114
Pron ego

2010.máj.9.
116.
„Megtörtént az első VÁLTOZÁS!”

Nagyon örülök, hogy változást tapasztalt a lomtalanítás körüli megszokott bonyodalomban!
Nos nálam a változás, abban merült ki, hogy míg, eddig szinte minden alkalommal, évekre visszamenőleg is, időre elvitték a kitett lim-lomot, most lassan vasárnap délfelé jár az idő, de még nem vitték el az összes lomot.
Minden esetre azt azért el kell ismerjem, hogy az öntevékeny szabadcsapatok a lom túlnyomó részét már elvitték. Tették ezt szombat hat óra ötven perckor, amikor úgy gondoltam, hogy eleget teszek a hét órai lomkitevésnek. Annyira előzékenyek voltak, hogy a kapun belül felhalmozott „gyarmatárut” egyből a saját kocsijukra halmozták. Csupán egy- két kommersz darabot hagytak mutatóba. Kértem őket ne hagyják már ezt a pár darabot itt, de arra hivatkoztak, hogy tüstént jön a hivatásos lomgyűjtő kocsi, ami majd elviszi.

Lehet, hogy ezt az egész lomtalanítást nem a hivatásos szemétgyűjtőkre kellene bízni? Hiszen ezek a szabadcsapatok azonkívül, hogy megbízhatóbbak, még nemzetgazdasági érdeket is képviselnek, hiszen a lomot nem a szeméttelepre viszik, hanem újrahasznosítják.

Gyűjtsd a vasat és a fémet, ezzel is létet véded! (hmm… vagy valami ilyesmi!)
OBSITOS

2010.máj.9.
115.
Az a péntek természetesen szombat! Ez az átka, ha több variációban készül a konverzanyag! Na ezen is változtatni kell!
OBSITOS

2010.máj.9.
114.
Tisztelt Fórumozók!
Megtörtént az első VÁLTOZÁS!
Na nem lett kolbászból a kerítés, a nap ugyanúgy kelt fel, igaz korábban, de ez emberemlékezet óta így történik. Az esedékes lomtalanításról van szó.
Valami vibrálás, hiányérzet volt a levegőben a hét elejétől érezhetően. Nem lett kihelyezve a lom a kért időnél előbb, így a kisebbségi motorizált szabadcsapatok előválogatási akciói egész rövid időre korlátozódtak. Pénteken, a jelzett! időben megtörtént a lomtalanítás szakszerűen, veszélyeshulladék (festékes vödör) és építőanyag maradvány maradt, még takarítást is eszközöltek a derék Érdkomm munkások!
Nem pakoltak mások a kihelyezett lomjaimhoz „idegenárút”, szóval változás van!
Mindez a Kavicsos utca első harmadára igaz személyes tapasztalataim alapján.

Ilonka

2010.márc.31.
113.
A zöldhulladék elszállítása április 1-el kezdődik. Így Húsvét hétfőn lesz az első menet. Ünnepnapokon is dolgoznak, nem variálják a napokat.
Kapocs

2010.márc.15.
112.
:) Kis polgárőröm! (:
Előzmény: wotan – #111
wotan

2010.márc.13.
111.
Kedves Kasszandra1!
Nem azt írtam, hogy ellenőriztem a Tó utca világítását, hanem, hogy ott sétáltam.
Meglepetten láttam, hogy égnek a villanyok, pedig itt azt olvastam, hogy teljes a sötétség, és botorkálni kell.
Nagyon örültem, hogy már van közvilágítás.
Nem hiszem, hogy az lenne a közterületfelügyelő dolga, hogy éjszakánként járja a falut, és azt keresse. hogy hol égett ki egy-két-sok égő.
Szerintem elég, ha mi, lakosok jelezzük neki, és ő intézkedik, vagy közvetlenül jelezzük az üzembentartónak, és ők jönnek, és kijavítják.
Ön szerint nem ez a normális dolog?
Üdvözlettel: Wotan
kasszandra1

2010.márc.13.
110.
T.wotan! Mi maga közterületfelügyelő? Nem annak kellene ezeket a dolgokat ellenőriznie?
Előzmény: wotan – #108
wotan

2010.márc.13.
109.
Kedves Mucika!
Legyen már egy kicsit bizakodóbb!
Gondoljon arra, hogy most biztos jönnek a szemetesek, és már nem lesz hóakadály.
Kellemes hétvégét! Békés ünnepet!
wotan
Előzmény: mucika – #107
wotan

2010.márc.13.
108.
Tegnap este sétáltam a Tó utcában. A villanyok ÉGTEK!!!!!
Az urat Magyari Tibornak hívják.
A szemetet délután elvitték.
A közvilágítási panaszokat a +36 23 350 439-es számon lehet bejelenteni.
wotan
mucika

2010.márc.11.
107.
kíváncsi vagyok holnao előkerülnek e az érdkom autóu, de most biztos a nagy hó lesz a kifgás azért nem fognak jönni
mucika

2010.márc.10.
106.
többen szoltunk már ennek az emlitett urnak de nem történ t semmi. én már kezdem maga ugy érzeni mint vmi házsártos vénasszony aki minden héten panaszt tennii jár. az érdkomnál is heti vendég vagyok. kezdek már ebbe belefáradni. és teszem hozzá az elműs autó minden este elmegy az utcában. talán észre lehetne venni hogy jé nem ég a villany még ha nem is munkaide van
Anonymus

2010.márc.10.
105.
Ezúttal egy információ. Kérem, azok figyeljenek, akik érintettek!
A lakótelepen - mint köztudott - hétfőn és pénteken van szemét szállítás. Az elközelgő ünnepre - márc.15-e hétfő - való tekintettel információt kértem és kaptam az Érdkom ügyfélszolgálatától. A következőt mondták:
Ez évben, szakítva az eddigi hagyományokkal, mindig a tárgynapon viszik el a szemetet. Tehát márc.15-én hétfőn, Húsvéthétfőn, Pünkösdhétfőn, aug.20-án pénteken, nov.1-én hétfőn, Mindenszentek napján egyaránt. Hihetelennek találtam, ezért elismételtettem a hölggyel. Megismételte!
Ha ezek után mégsem így lesz, ne engem szidjanak! De - mindenesetre - tudjanak róla!
mdancza

2010.márc.10.
104.
Kedves mucika!

1. Az égőcsere nem az ÖK, nem is a falugazda, hanem az elektromos művek dolga ! Ha nem jelenti be Magyar Tibor úrnak, nem fogják kicserélni.
2. Ha az egész utca sötétben van, nem valószinű, hogy az összes izzó egyszerre égett ki. Inkább a szél miatt összeérő vezetékek vágták le a biztosítót - ezt is az elektromosok javítják, tehát ezt is ugyanúgy, ugyanott kell bejelenteni.
3. Mindennek van egy rendje. Azt nem várhatjuk el, hogy az utcákban este járőrözve mindenről tudjanak, a bejelentés a mi kötelezettségünk. Tehát ha nem teszünk bejelentést, akkor ne is várjuk, hogy megcsinálják...

Tehát javaslom továbbra is: jelense be telefonon Magyar Tibornál hivatali időben.

Üdvözlettel: Márta
Előzmény: mucika – #103
mucika

2010.márc.9.
103.
kedves wotan
azért az durva hogy egy hét alatt nem lehet 10 égőt kicseréni. itt sajnos szarnak már elnézést mindenre
magyarember

2010.márc.9.
102.
Igen, végül jöttek..este fél 8 körül. A pille palackokat, melyek a kukában felül voltak azért kiszórták, de sajnos fáj (gondolom) a derekuk, mert nem hajoltak le érte.
Előzmény: aczel – #101
aczel

2010.márc.9.
101.
Végül jöttek?
A József utca kimaradt.
wotan

2010.márc.8.
100.
Tisztelt Kapocs!
Érzem a különbséget, csak azt szerettem volna mondani, hogy azért, mert kiégnek a lámpák, nem kell rögtön így kiborulni, és azt mondani, hogy szégyen, ami ebben a faluban folyik.
Sajnos, az égők néha kiégnek, akkor meg kell javítani őket, vagy csak simán kicserélni.
Ráadásul ezek az égők este égnek ki, mert nappal nem égnek.
wotan
Előzmény: Kapocs – #98
kasszandra1

2010.márc.7.
99.
-T. mucika!
Elfelejtett a Túriembernek kedveskedni legalább egy Rákóczival!
Többen a feluban mident elvitetnek a szemetesekkel, akár építési hulladékot, rossz akkumulátort is kis "jatt"ért. Amíg ez a szemlélet folyik nem csak itt a faluban, de bárhol az országban, addig itt rend nem lesz.!!
Kicsiben kellene elkezdeni a korrupció ellenzését
De hát a "szerencsétlen" mit lát, ha körülnéz? Nem vagyok egy nyugatimádó, de hol jut eszébe valakinek ilyesmi tőlünk nyugatra ?
De hát a szittya vérünk, az az a hibás.....
Előzmény: mucika – #95
Kapocs

2010.márc.7.
98.
Ha nem érzi a közvilágítás hibája és a szomszéd szobai lámpájának kiégése közötti különbségeket, elég nagy a baj. :(
Előzmény: wotan – #97
wotan

2010.márc.7.
97.
A szomszédunknál tegnap este kiégett egy izzó a szobában.
Szégyen, ami azoknál történik!!!!!
Ráadásul az a piszok izzó nem szólt előre, hogy ki fog égni!!!!!
Azt sem tudják, hogy most mihez kezdjenek.
mdancza

2010.márc.6.
96.
Kedves mucika!
A közvilágítás meghibásodását Magyar Tibornak kell telefonon bejelenteni az önkormányzatnál. Ő szól az illetékeseknek, és akkor jönnek. Különben nem fognak jönni...
Üdvözlettel: Márta
Előzmény: mucika – #95
mucika

2010.márc.5.
95.
Jelentem nálunk 2körül (Tó utca) járt a kukásautó. miután mult héten itt hagyták a szemetet ma közölte a kedves uriember nem lesz rendszer abbol hogy elvsizik a plusz zsákot az érdkom irdoában monták tegyem ki bármibe bármennyit elviszik. külön harcot kelett vívni egy 20éves kis senkiházival aki vkinek képzeli magát. én már az érd kom középvezetőségén járok már velük egyezkedek mert nem vagyok hajlanó kifizetni a dijat mivel rendszeresen itt marad a szemét. De öröm az ürömben mára az egséz tó utca sötétbe burkolózott senkinek fel nem tűnik hogy féleélemtes az egész. szégyen ami ebben a faluban folyik

Legutóbbi fórumpostok