Árpádház-emlékmű, Országzászló

sorrend post/lap  
egy anya

2010.jún.21.
172.
Lehet tudni, hogy kik szavazták meg?
Link erre a hozzászólásra:
Dervis

2010.jún.21.
171.
A MO-ról olyan mint egy menóra ...Shalom (smile)
Előzmény: Thomas – #169
Dervis

2010.jún.21.
170.
Csak a népünnepély költségei több millió forintra rúgtak....ezt is az önkormányzat fizette , utcák , járdák , világítás stb. az nincs ...
Thomas

2010.jún.21.
169.
Ezért hívják vascsicsergőnek , tényleg ronda szegény..és felesleges .
A környék meg botrány ...szemét , sitt és sár .
egy anya

2010.jún.21.
168.
A hétvégén jártam az emlékmű mellett. Nem tetszik! Nagyon nem tetszik!
Sokkal értelmesebb dolgokra el lehetett volna költeni ezt a pénzt. Kitől kérdezte meg a T. képviselőtestület, hogy akarjuk-e ezt a fém villámhárítót ennyi pénzért, miközben plusz adókat szednek be, mert állítólag annyira rossz az anyagi helyzet? Az iskolában nincs pénz festésre, a szülők fizetik, de ilyen agyament ötletekre van!
Gratulálok azoknak, akik megszavazták! Majd az önkormányzati választásoknál gondolunk "mi" is rájuk!
elefant

2010.jún.17.
167.
Köszönöm, tisztelt Szerkesztő Úr!
Ez egy tárgyilagos, objektív tájékoztató. De engem inkább a szubjektív vélemények érdekelnének.
Például azt hallottam, Pitti művésznő tolókocsis szereplése határozottan megindító volt. Meg az is érdekelne, hogy néz ki közelről az országzászló.
Előzmény: szerk – #166
szerk

2010.jún.16.
166.
/www.dko.hu/hirek/kozelet/2682/orszagzaszlo-avatas_diosdon/
Előzmény: elefant – #165
elefant

2010.jún.16.
165.
Valaki írhatna arról, milyen volt az avatóünnepség. Még az Inforádióban is bemondták az eseményt, Spéth Gézát külön is megemlítették.
Feltett szándékom, a napokban megnézem közelebbről is az emlékművet.
dervis

2010.jún.13.
164.
Jó buli van...az alapítvány fizeti a zenét ? vagy az önkormi ?
elefant

2010.jún.10.
163.
Szóval az, hogy harminc vagy nyolc, az nem érdemi?
Hát jó, legyen! Ha maga akarja.
Előzmény: motoros – #162
motoros

2010.jún.10.
162.
> Nem maga kardoskodott, hogy az a 30 tényleg csak 8?
Nem.
Ha figyelmesebben megfigyeli, én csak azt állítottam, hogy hamis szembeállítást alkalmaz, ezáltal teszi kevésbé hitelessé az érdemi ellenvetéseket a beruházással kapcsolatban.
Az ön által képviselt stílus mindösszesen arra alkalmas, hogy a "közvélemény" csak legyintsen egyet (szép kis képzavar :-): "áh, ezeknek úgysem jó sosem semmi, ha van sapka, ha nincs."
Előzmény: elefant – #161
elefant

2010.jún.10.
161.
No, mi van? Mégsem kellett volna?
Nem maga kardoskodott, hogy az a 30 tényleg csak 8?
Egyébként az M0 –ásról nézve valóban elég nyüzügére sikeredett.
A parkosítás hogy áll? Nem volna jó beégni ország-világ előtt. Ha már Tökés püspök nem is lesz itt, de a HIRTV meg az ECHOTV biztos.
Előzmény: motoros – #159
Anonymus

2010.jún.10.
160.
Igen! A jobb helyeken. A rossz helyeken pedig nem cserélik. Bevonják, és nem húznak fel helyette újat. Mint azt tették a Pacsirta utcában a golfklub bejáratánál. Amit tavaly szóvá tettem, hogy egy szinte felismerhetetlen rongycafat lobog (lobog???) a rúdon, úgy is mint a Nemzeti Lobogónk. Persze ennek a megállapításához fokozott képzelőerőre volt szükség.Nos, ősszel bevonták, és az idei szezon beindulásával immár üresen áll a két árbóc. Villámhárító gyanánt megteszi, remélem jól le (el) van földelve.
Ami az országzászlót illeti: kb 500 m távolságból szemléltem. Ha nem tudnám, hogy ott egy zászló is van, akkor azt mondanám, nincs ott semmi. Ugyanis nem látszik. (Nem arról volt szó, hogy majd sok kilométer távolból is látszani fog? :)Nem voltam egyedül a szemrevételezésnél. Nem én vagyok az egyedüli vak.)
Előzmény: moment – #156
motoros

2010.jún.10.
159.
Én amellett, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben kifejezetten ellenzem az ilyen jellegű kiadást (ti. adót vetünk ki, mert nincs pénzünk, de emlékműbe beruházunk), kifejezetten tetszetősnek vélem.
Megnéztem közelről is: impozáns.
Előzmény: elefant – #154
elefant

2010.jún.10.
158.
Úgy véltem az 50 m2 kissé húzós lett volna. Gondolom ettől lett 18.
Előzmény: motoros – #157
motoros

2010.jún.10.
157.
> Így legalább nem lesznek statikai problémák, mint ahogy feltételeztem.
:-)
moment

2010.jún.10.
156.
Úgy hallottam, hogy jobb helyeken 3 havonta cserélik még a kisebb zászlókat is!
Előzmény: mdancza – #155
mdancza

2010.jún.10.
155.
Én megpróbálkoztam a buszról megpillantani, de nem igazán sikerült, csak apró pillanatokra. A Csapágygyár kéménye sokkal dominánsabb. Még az elágazásnál is alig észrevehető, az átjátszó antennák hamarabb látszanak. Nekem ez csalódás - ha már ekkora nagy felhajtás van belőle, legalább feltűnő legyen (lsd. Szabadságszobor, Citadella, Pákozdi emlékmű).

Zászló: ezt cserélni is fogják időszakonként? Mert ez a levegő porától, kiadós esőtől, széltől néhány hónap alatt elrongyolódik. Márpedig egy koszos rongydarab az Országzászló ormán inkább szégyen, mint büszkeség, dicsőség...
elefant

2010.jún.9.
154.
Így valóban nem túl nagy. Nem tudom, miért emlékeztem úgy, hogy valami régebbi közleményben 50 négyzetméterről volt szó. Így legalább nem lesznek statikai problémák, mint ahogy feltételeztem.
Egyébként csinoska. Majd megnézem közelebbről is.
Kapocs

2010.jún.9.
153.
Kis ország-Kis zászló
Előzmény: Thomas – #152
Thomas

2010.jún.9.
152.
Ez a satnya zászlócska fog lebegni a ,,vascsicsergőn" ?
Ennyi pénzből csak ennyi sikerült?
elefant

2010.jún.6.
151.
[dedó on]
X = 30 - 8
[dedó off]
Előzmény: motoros – #149
dorian

2010.jún.3.
150.
Ha kicseréljük, akkor viszont sántít a "tisztán közadakozásból"...
Előzmény: motoros – #149
motoros

2010.jún.3.
149.
A telek sehogy, valóban, rosszul emlékeztem a 30m forint összetételére. Még szerencse, hogy kisegített: kérem kicserélni a hozzászólásomban a telket -> ök határozatban biztosított összegre (10m+5m áfa).
Ám ettől relevanciája változatlan.
Előzmény: dorian – #148
dorian

2010.jún.3.
148.
Kedves Motoros!

Most én nem bírom követni.

"A kivitelezési munkák teljes költségét (a 10% tartalékkal együtt) nettó 23 797 400 Ft-ban határozta meg a képviselő-testület. A megvalósításhoz Diósd Község Önkormányzat (a tartalékkerettel együtt) nettó 10 163 400 Ft saját forrásként biztosít, valamint fedezi a teljes beruházási összeg (23 797 400 Ft) általános forgalmi adóját. A teljes beruházási összeg és az önkormányzat által vállalt önrész közötti különbözetet ( nettó 13 634 000 Ft) a képviselő-testület adományokból kívánja összegyűjteni."

A kivitelezési költség cca 24 millió + ÁFA. Hogy jön ide a telek?

Üdvözlettel:

Dorian
Előzmény: motoros – #147

Legutóbbi fórumpostok