Ezt kérem a választásokra

sorrend post/lap  
Kapocs

2010.aug.24.
59.
...választások jönnek.
Jöjenek az ötletek is!
Link erre a hozzászólásra:
nallac

2010.máj.21.
58.
Azt szeretném ha a Hegyalja útcában a VerőErő kissé más módon próbálna az emberekhez közeledni, Mi lenne, ha jobb belátásra térítené az új kormány? - annyira jó lenne... - s nem kéne aggódnom minden nap, hogy a Papám - aki 80 felett van - mire hazaérek nem üti agyon a szomszéd.... Baj az, hogy dolgozom, a munkanap meg 8-tól 6-ig tart, kb. s így némiképp nehéz mindkét helyen lennem...
Twilight

2010.márc.6.
57.
- Gyalogos közlekedésre alkalmas járda a Homokos út és a busz megálló között.

- Lebetonozott utcák

- Diósd minden részének egyforma fejlesztése.

- Parkok létrehozása
Kapocs

2010.márc.6.
56.
Heti 7/24 rendszerű diszpécserszolgálat a közüzemekkel kapcsolatos panaszok kezelésére.
Kapocs

2010.febr.27.
55.
Keresésre (és megtalálásra) alkalmas online dokumentumtár a honlapra, ahol a dokumentum címe minimum utal annak tartalmára.
Kapocs

2010.febr.26.
54.
Köszönöm!
Azt hittem érthető vagyok.
Tévedtem.
Előzmény: dorian – #53
dorian

2010.febr.26.
53.
Tisztelt Wotan!

Kapocs fórumtársunk a családi napközi intézményéről beszél, ahol 5 ha két gondozó van maximum 7 gyerekről lehet gondoskodni, akár bölcsődés akár óvodás korúak a gyerekek. Lehet vállalkozás keretében és alapítvány keretében működtetni, az állami támogatás jogszabályban rögzített, az önkormányzati támogatás csak adható.

Üdvözlettel:

Dorian
Előzmény: wotan – #49
Kapocs

2010.febr.26.
52.
Nem ostoba Ön, ne tettesse magát annak.
"Soha nem hallottam, hogy egy kt dönt építési engedélyek, vagy működési engedélyek felől."
Nem, ezt én magam sem állítottam. Azt azonban kijelentem, mert tény, hogy a döntést hozó személy alkalmazója a kt.

Ha pedig a kt alkalmazza pl. a jegyzőt, vagy a műszaki vezetőt, akkor ugyanezen az úton fel is mondhat neki. De persze ne a zsarolási, hanem a szívessági oldalról nézzük!
Miért is ne tehetne meg apró szívességet az illető a kt tagjainak?
Hiszen az illető hivatala, juttatása, stb. (röviden: érdekeinek érvényesülése) nagyban függ a kt-val való viszonyától.

Remélem, így már világos.
Előzmény: wotan – #51
wotan

2010.febr.25.
51.
Kedves Kapocs!
Köszönöm, hogy tájékoztatott!
Soha nem hallottam, hogy egy kt dönt építési engedélyek, vagy működési engedélyek felől. Azt hittem, ez a Hivatalban dolgozók feladata. De biztos így van, ha mondja.
Én mindenkinek hiszek, amíg rá nem jövök, hogy az illető hazudik.
Gondolja, ha akarna hangfelvételt készíteni, nem engednék? Mi okuk lenne rá?
Az ülések nyilvánosak, nem hiszem, hogy előtte motoznának, hogy kinél van mobiltelefon? Azzal is lehet felvételt készíteni.
Üdv: wotan
Vagy azért nem adnának el Önnek egy telket, mert nem a barátjuk?
Előzmény: Kapocs – #50
Kapocs

2010.febr.25.
50.
Kedves Wotan!

Hiszi vagy sem, nem készülhet hangfelvétel a kt ülésről, ha az ott jelenlévők ebbe nem egyeznek bele. (Még egy telefonbeszélgetés sem rögzíthető a felek tájékoztatása nélkül.

Milyen eljárást folytat a kt?
Nos, kedves wotan, emlékeztetem, ha meg nem tudja tájékoztatom, hogy az önkormányzatnak engedélyezési jogköre is van. Építési engedély, működési engedély, stb.
Nomeg dönthet támogatásokról, segélyekről is. Aztán határozhatnak még ingatlanok értékesítéséről, avagy megvásárlásáról. Ezek bármelyikében lehet rám nézve hátrányos, a kt működésének nyilvánossá tétele iránt érzett vágyam kifejezése.
Előzmény: wotan – #48
wotan

2010.febr.25.
49.
Annyi a különbség a bölcsi, meg az ovi között, mint azok közt a hülyeségek közt, amit leírtam.
Előzmény: Kapocs – #43
wotan

2010.febr.25.
48.
Jobb így, árnyékban!
Így bármit lehet írni, senki nem fogja megállítani az utcán, senkinek sem kell bizonyítékokat mutogatni.
Mi ez a sok új szó?
Hengfelvétel, negedély?
Milyen eljárást folytat a kt?
Mit csinált, jóember, hogy a kt folytat Ön ellen eljárást?
Ráadásul nem objektívet?
2010 február 25. van, Géza napja!
wotan
Előzmény: Kapocs – #44
elefant

2010.febr.25.
47.
Úgy legyen!
Előzmény: motoros – #46
motoros

2010.febr.25.
46.
Én egy olyan kt-t akarok, amelynél elemi igény az átlátható működés.
Nem olyat, ahol minden zárt ülés keretében dől el és ahol az aljegyző megszünteti a kt ülés előkészítő dokumentumainak honlapon történő megjelentetését is.
Előzmény: wotan – #39
Anonymus

2010.febr.25.
45.
Kedves Kiskifli!

Köszönöm, hogy mindezt leírta, én pedig elnézést kérek wotan-tól, hogy merészeltem feltételezni róla, hogy ezekkel a tényekkel tisztában van. Ezért nem bocsátkoztam a részletekbe.
Előzmény: Kiskifli – #42
Kapocs

2010.febr.25.
44.
Ha hengfelvételt akarok, engedélyt kell kérnem.
Ha negedélyt kérek, felfedem kilétem.
Ha felfedem kilétem, feltevésem szerint, egy esetleges eljárás során, az ök. nem objektíven jár el ügyemben.
Ezért is kellene az ök. nak magától megtennie ezeket az ön által is remekül érzékeltetett, nüansznyi lépéseket.
Előzmény: wotan – #39
Kapocs

2010.febr.25.
43.
?
Előzmény: wotan – #38
Kiskifli

2010.febr.25.
42.
Kedves Anonymus!

Való igaz, van ÁMK tornaterme, van Díszterem, templom, Tájház, közösségi ház. Mindegyik kicsi, és egyik sem tudja ellátni azt a feladatot, amit egy kultúrház el tud. Színházi előadás nem a tornaterembe való. Az akkusztikájáról ne is beszéljünk. Ezért kórusok fellépésére sem való. Zenekarról már nem is beszélek. Az összes többi helyszín szűk. Persze, attól is függ, milyen programról van szó, van amihez nem szűk. Diósdon van élet, kiterjedt kapcsolatokat ápolunk partnertelepülésekkel, delegációk jönnek-mennek. Kell egy kultúrház, az biztos, ezen kár is vitázni. Csakhát az sokba kerül, és vannak olyan projectek, amik előrébb valók. (Lásd ovi.) Sajnos, nem tudnám megmondani, mikorra lehetne nekünk kultúrházunk :(
Kapocs

2010.febr.25.
41.
Kedves wotan!
Önnek zsigeri kényszere, hogy az önkormányzat pénzét herdálja. Még ha virtuálisan is.

A családi bölcsi/ovi lényege az, hogy a gyerekek elelyezésére szolgáló ingatlanokat, nem az önkormányzat biztosítja.
Röviden megválaszolva tehát: Igen, van Diósdon 15 olyan ház (nem lakás!), melyek alkalmasak egy-egy családi bölcsi befogadására.
Ezeknél az "intézményeknél" az ök, és az állam is támogatást nyújt.

Ha tényleg érdekli, akkor először a családi ovi/bölcsi intézmény főbb jellemzőire keressen rá, és csak azután verjen el 150-200M Ft-ot. :)
Előzmény: wotan – #37
Kiskifli

2010.febr.25.
40.
Óvodába nem kötelező járatni a gyereket. Tankötelezettség 5 éves kortól van, ami azt jelenti, hogy ha nem jár a gyerek oviba, akkor kötelező iskolaelőkészítőbe iratni, ami gyakorlatilag az iskola nulladik évfolyama. Ez a kötelező a szülő számára. Más kérdés, hogy mi kötelező az önkormányzat számára. Megint más, hogy mit tud egy szülő megoldani, kifizetni, és mi várható el tőle.
wotan

2010.febr.24.
39.
Tisztelt Kapocs!
Soha vissza nem térő alkalom!
Holnap testületi.
Menjen el, készítsen hangfelvételt, utána tegye fel nekünk, hogy éjjel ne unatkozzunk!
Előre is köszönöm: wotan
Előzmény: Kapocs – #36
wotan

2010.febr.24.
38.
Általános iskola helyett egyetem!
Buszmegálló helyett helikopterleszálló!
Orvosi rendelő helyett szülészeti klinika!
A Kossuth Lajos utca helyett pedig 3+3 sávos autóút, hogy mindenki eljusson reggel a 15 helyszínen levő családi napközibe! :) :) :)
Így jó lesz ????????
Előzmény: Kapocs – #23
wotan

2010.febr.24.
37.
Kedves Kapocs!
Ez a hozzászólása elkerülte a figyelmemet.
Csak az a baj, hogy az óvoda nem szinonímája a bölcsődének.
Bölcsibe 3 éves korig, oviba meg 3 éves kor után járnak a gyerekek.
Az is eltérő, hogy óvodát kötelező fenntartani az önkormányzatoknak, bölcsit meg nem.
A bölcsőde helyett ott volt a GYES, amíg ez az okos kormány le nem vette 2 évre.
Most meg ott lesznek a 2 éves gyerekek, akik óvodába még egy évig nem járhatnak, bölcsi meg alig van az országban.
A Fidesz megigérte, hogy visszaállítja a 3 évet.
Remélem, betartják!
Óvodába 5 éves kortól kötelező járatni a gyerekeket.
Egyébként meg, hogy számolta ki?
Férőhelyekre?
Én is számoltam, de nekem sokkal drágábbra jött ki.
Egy családi napköziben 5-10 gyereket lehet ellátni, és kell egy nagyobb lakás, min 60-70 m2..Ez Diósdon kb 10-12 M Ft.
100 gyerekre kell 15 lakás, ha az átlagot számolom, az 150-180 M Ft.
Utána pedig 15 helyre kell 4-5 fős személyzet, rezsi, stb.
A bölcsibe pedig dupla személyzet.
Hogy lehet ez olcsóbb?
És itt csak lakótelepi lakásokat számoltam, ahonnan csak játszótérre mehetnének a gyerekek, mert nincs udvar.
Mennyibe kerülne, ha mondjuk 100 m2-es családi házakkal számolnánk? Még sokkal többe.
wotan

Tényleg érdekel!
Előzmény: Kapocs – #22
Kapocs

2010.febr.24.
36.
KT üléseken hangfelvétel készítése, és letölthetővé tétele.
motoros

2010.febr.21.
35.
Kedves Laci,

Sok olyan sorstársat ismer, aki szívesen áldozna a befizetett adóján keresztül egy értelmetlenül sűrűn közlekedő járatért?
Előzmény: nagylac – #34

Legutóbbi fórumpostok