Ezt kérem a választásokra
mdancza
2010.febr.10.
9.
Élhetően és értelmesen megszervezett tömegközlekedést, amellyel este 7 után is haza lehet jutni.
Illetve netalántán 10 óra után is fel lehet jutni a hegyre, hiszen hol van az leírva, hogy aki Diósd külterületén lakik, az nem mehet el egy moziba vagy színházba sem akkor, ha nincs autója ?
Illetve netalántán 10 óra után is fel lehet jutni a hegyre, hiszen hol van az leírva, hogy aki Diósd külterületén lakik, az nem mehet el egy moziba vagy színházba sem akkor, ha nincs autója ?
Link erre a hozzászólásra:
Ilonka
2010.febr.10.
8.
Ismeri Ön egyáltalán a Petőfi S.utcán átmenő autó forgalom mennyiségét? Ezt már párhuzamosan a 70-es úttal főutvonalként használják nagyon sokan. Reggelente nem lehet ablakot nyitni, hogy szellőztessen az ember. A Szabadság úti lámpás útkereszteződést is körforgalommá kellene átalakítani, sokkal gyorsabb lenne az áthaladás.
Igaz, ez nem Diósd hatásköre.
Ilonka
Igaz, ez nem Diósd hatásköre.
Ilonka
Előzmény: Kapocs – #2
elefant
2010.febr.10.
7.
Egy ember-és-Diósdbarát testületet. Aki azért nem árt, ha kommunikatív is.
nagylac
2010.febr.9.
6.
Kedves Várhatólag Következő Polgármester,
azt mondják, kérjem azt, hogy ellapátolják a havat...
Nos, ellapátolják?
Laci.
azt mondják, kérjem azt, hogy ellapátolják a havat...
Nos, ellapátolják?
Laci.
Kapocs
2010.febr.9.
5.
Ott, ahol van 2 000 000 Ft egy emlékmű ügyének elindítására, ott kell, hogy legyen 200 000 kertmozita is! (Semmi dts, semmi 3D! Csak egy projektor, egy vászonnal.)
Mi lenne az Ön kívánságlistáján?
Mi lenne az Ön kívánságlistáján?
Előzmény: Pron ego – #4
Pron ego
2010.febr.8.
4.
Kedves Kapocs!
Természetesen nem vagyok abban a helyzetben, hogy bármely kívánságát teljesíteni tudjam, de mind a tíz kívánságával azonban egyet tudok érteni. Mondjuk a kertmozi azért egy kicsit necces. Azonkívül, hogy nem olcsó mulatság egy ilyen kertmozi, sajnos a kereslet is úgy tűnik, lanyhulni látszik. Régen elég sokat jártunk kertmoziba, de amióta hűtött nézőtérrel várják a filmek rajongóit, a kertmozik már nem annyira csábítanak. (eső, szúnyogok) Persze, nem tagadom, hogy a szabadtéri előadásoknak is megvan a maguk varázsa.
Viszont a magam részéről nagyon is tudnám támogatni, a kőbányai rendezvényeket. Az eredeti elképzelés, is az volt, hogy ott – elirigyelve a martonvásári hangversenyeket- szabadtéri kulturális rendezvények szervezésébe kezd az önkormányzat. Valójában, ha jól emlékszem, a kulturális minisztériumtól jött a támogatás, pályázat útján, mintegy hatvanmillió forint, ami teljes egészében a romos, életveszélyes bánya rendbetételére lett fordítva. Sajnos az a személy, aki ennek a dolognak mintegy motorja, kiötlője volt, már nincs köztünk. Aztán a környező lakók is heves tiltakozásba kezdtek, az esetleges Beethoven, Bach vagy Liszt koncertek fülsiketítő hangzavara miatt. Képzelheti mily fájdalmas lehet, a kórustól azt hallani: „Térj be hozzánk drága vendég, tündökölj ránk, fényözön!”… stb. Az esetleges rock rendezvényeket már nem is merem említeni.
Mindazonáltal kívánom, hogy kívánsága a legnagyobb mértékben teljesüljön, hiszen e dolgokkal mindnyájan gazdagabbak lennénk!
Természetesen nem vagyok abban a helyzetben, hogy bármely kívánságát teljesíteni tudjam, de mind a tíz kívánságával azonban egyet tudok érteni. Mondjuk a kertmozi azért egy kicsit necces. Azonkívül, hogy nem olcsó mulatság egy ilyen kertmozi, sajnos a kereslet is úgy tűnik, lanyhulni látszik. Régen elég sokat jártunk kertmoziba, de amióta hűtött nézőtérrel várják a filmek rajongóit, a kertmozik már nem annyira csábítanak. (eső, szúnyogok) Persze, nem tagadom, hogy a szabadtéri előadásoknak is megvan a maguk varázsa.
Viszont a magam részéről nagyon is tudnám támogatni, a kőbányai rendezvényeket. Az eredeti elképzelés, is az volt, hogy ott – elirigyelve a martonvásári hangversenyeket- szabadtéri kulturális rendezvények szervezésébe kezd az önkormányzat. Valójában, ha jól emlékszem, a kulturális minisztériumtól jött a támogatás, pályázat útján, mintegy hatvanmillió forint, ami teljes egészében a romos, életveszélyes bánya rendbetételére lett fordítva. Sajnos az a személy, aki ennek a dolognak mintegy motorja, kiötlője volt, már nincs köztünk. Aztán a környező lakók is heves tiltakozásba kezdtek, az esetleges Beethoven, Bach vagy Liszt koncertek fülsiketítő hangzavara miatt. Képzelheti mily fájdalmas lehet, a kórustól azt hallani: „Térj be hozzánk drága vendég, tündökölj ránk, fényözön!”… stb. Az esetleges rock rendezvényeket már nem is merem említeni.
Mindazonáltal kívánom, hogy kívánsága a legnagyobb mértékben teljesüljön, hiszen e dolgokkal mindnyájan gazdagabbak lennénk!
Kiskifli
2010.febr.8.
3.
"Én a Petőfi S. utcát fő közlekedési úttá tenném"
Nem mertem ennyire elszállni :)
Nem mertem ennyire elszállni :)
Kapocs
2010.febr.8.
2.
1., Én MŰKÖDŐ e-önkormányzatról álmodom. Arról például, hogy a képviselők elviselik az "arctalan" vegzálást, és reagálnak a fórumban feltett kérdésekre, nem sértésként kezelve azokat.
2., Közlekedés tekintetében kicsit másként látom a dolgok megoldását, mint Ön. Én a Petőfi S. utcát fő közlekedési úttá tenném, biztosítva ezzel a gyors áthaladást, természetesen a megfelelő óvintézkedések megtétele mellett. Ilyen óvintézkedés lenne a becsatlakozó utcáknál felfestett, jól látható zebra, sárga sraffozás.
3., Játszóteret mindenhova a kicsiknek! De legalább három helyre. (A meglévő mellett még minimum kettőre lenne szükség.) Nem nagyot, de kulturáltat, árnyékkal.
4., Kertmozit, a nyári estékre a fiatal felnőtteknek. (Azt sem bánom, ha helyi bor is lesz.)
5., Egy, vagy inkább kettő kiemelkedő(!) könnyűzenei programot az erre tökéletesen alkalmas bánya területére. Ezt a nem annyira fiatal felnőtteknek.
6., Sportrendezvényeket! Futóversenyt, "Sétálj át a falun!", meg ezekhez hasonló nagy népi megmozdulásokat.
7., Muskátlit a Petőfi S. u. minden oszlopára.
8., Webkamerát a problémás pontokra.
9., Normális, használható honlap.
10., Emberléptékű emlékműve(ke)t.
2., Közlekedés tekintetében kicsit másként látom a dolgok megoldását, mint Ön. Én a Petőfi S. utcát fő közlekedési úttá tenném, biztosítva ezzel a gyors áthaladást, természetesen a megfelelő óvintézkedések megtétele mellett. Ilyen óvintézkedés lenne a becsatlakozó utcáknál felfestett, jól látható zebra, sárga sraffozás.
3., Játszóteret mindenhova a kicsiknek! De legalább három helyre. (A meglévő mellett még minimum kettőre lenne szükség.) Nem nagyot, de kulturáltat, árnyékkal.
4., Kertmozit, a nyári estékre a fiatal felnőtteknek. (Azt sem bánom, ha helyi bor is lesz.)
5., Egy, vagy inkább kettő kiemelkedő(!) könnyűzenei programot az erre tökéletesen alkalmas bánya területére. Ezt a nem annyira fiatal felnőtteknek.
6., Sportrendezvényeket! Futóversenyt, "Sétálj át a falun!", meg ezekhez hasonló nagy népi megmozdulásokat.
7., Muskátlit a Petőfi S. u. minden oszlopára.
8., Webkamerát a problémás pontokra.
9., Normális, használható honlap.
10., Emberléptékű emlékműve(ke)t.
Előzmény: Kiskifli – #1
Kiskifli
2010.febr.8.
1.
Jópofa ez a topic.
Én mindenekelőtt egy normális közlekedési koncepciót kérek, amitől élhető lesz a környezet. Nem agyonszabályozott, nem teletáblázott Diósdot szeretnék, hanem élhetőt. Fontosak a szabályok, kellenek, de ne legyenek túlzásba víve. Ja, és nagyon fontos: aztán valósítsák is meg. Mert igérgetni mindenki tud. Aki már leszerepelt, annak nem hiszek többé.
Én mindenekelőtt egy normális közlekedési koncepciót kérek, amitől élhető lesz a környezet. Nem agyonszabályozott, nem teletáblázott Diósdot szeretnék, hanem élhetőt. Fontosak a szabályok, kellenek, de ne legyenek túlzásba víve. Ja, és nagyon fontos: aztán valósítsák is meg. Mert igérgetni mindenki tud. Aki már leszerepelt, annak nem hiszek többé.
Legutóbbi fórumpostok
- szömörce - tegnap 19:44
http://www.origo.hu/itthon/20120517-szigetkoz-vizugyi-p (...) A Közgép többmilliárdos vízüg (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 19:37
"A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból 350,6 millió forint átcsopo (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:39
Jól felkészülnek majd, hogy ne legyenek váratlan események.... http://hvg.hu/itthon.bunugy (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - Ego sum - tegnap 17:33
Elvenné a pártok állami támogatását Orbán. Mérgemben én is sokszor gondoltam egy ilyen (...)
Politika - szömörce - tegnap 15:17
"Selmeczi odébbáll, ha ráterhelik a telefonadót A távközlési adót nem a telefonáló ember (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 15:05
"Két és fél milliárd forintot spórolna az állam, és teljesen felborulna a pártfinanszírozá (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 8:19
Wham, bam, thank you ma'am! http://nol.hu/kulfold/ft__orban_eloszor_dug__aztan_kerdez
Változások a Fidesz-kormány alatt - danidoki - máj.17. 22:29
Tavaszköszöntő 2012 http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...)
Fotók - danidoki - máj.17. 21:42
Majális a Kőbányában: http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...) danid (...)
Fotók - öreg-szaki - máj.17. 13:47
Vajon ez kinek a hibája? Biztosan nem azért mennek el külföldre a fiatalok, mert nem szeretik a (...)
Politika