Képviselő-választás 2010

sorrend post/lap  
Napoleon XIV

2010.nov.19.
2043.
ogmának jön szembe minden autó, de ő nem veszi észre. Vagy ha igen, hát csöppet sem zavarja.
És csodálkozik, hogy az arrogáns kezdés után senki nem vevő a gej videóira.
Link erre a hozzászólásra:
elefant

2010.nov.19.
2042.
Ha az M7 –esen három-négy autó konvojban halad a bal oldali sávban, nem gondolnám, hogy új KRESZ van érvényben!
szömörce

2010.nov.16.
2041.
Köszönjük, hogy megosztja velünk tapasztalatait! :-)
motoros

2010.nov.16.
2040.
Magas lóról a törpe is lefelé néz. :-)
szömörce

2010.nov.16.
2039.
Nocsak! A gőgös kioktatás nagymestereként, a parasztozás gyémántfokozatának jogos viselőjeként rám tereli a figyelmet, hogy azzal elterelje a maga parasztozásáról?
Ügyes!
Féltékeny a magas lóra, mert az eddig a maga privilégiuma volt?
Ne engedjen a zöld szemű szörnyeteg kísértésének!
motoros

2010.nov.16.
2038.
Autó halad Balaton irányába az M7-esen, a háttérben rádió szól:
- Kérem vigyázzak, mert egy őrült a bal oldali pályán szembe halad a forgalommal.
- Egy? Itt mindenki szembe jön!

A vicc ezeréves, azonban a helyzetre alapvetően találó.
A teljes forgalommal szemben haladva még mindig azon izzad, hogy bizonygassa, a többiek a bambák, az értetlenek.

Pedig legfeljebb sorstársát okolhatja mind a rosszul feltett kérdésért, mind pedig az azt követő vita kialakulásáért, ha ugyanis ő nem gőgösen, magas lóról, pökhendi módon igyekszik újabb ütéseket bevinni vitapartnerének (#1932), a nyelvészeti vita elkerülhető lett volna.
Önmagát pedig okolhatja alpári hozzászólása miatt, megengedhetetlen hangot ütött meg vitapartnerével szemben.
Napoleon XIV

2010.nov.15.
2037.
Szia! Semmi különös. Dologozom, mint motoregér. :)

Aki sokat dolgozik, nincs ideje pénzt keresni!!! Nagy igazság :(((
Előzmény: Pordi – #2036
Pordi

2010.nov.15.
2036.
Drágám!! Megérkeztél?
Napoleon XIV

2010.nov.15.
2035.
Ellopták a félreértelmező kéziszótárat :)
elefant

2010.nov.15.
2034.
Nem, nem! Nem Alíz napot tartottunk. A mai névnapot hoztuk előre, mégiscsak munkanap van ma.
Az ünnepelt úr kertjében (rétjén, vagy mezején, vagy hol) tartottunk egy jó kis dzsemborit.
Voltak is jó sokan. Csak az a baj, a zöme olyan értetlen-bambán bámult, mintha le lett volna szedálva. Beszéltek össze-vissza, egy értelmes mondatot nem lehetett velük váltani. Mintha porokat szedettek volna velük szövegértés ellen.
No de sebaj! Klassz kis muri volt.
Előzmény: denes – #2019
Pordi

2010.nov.15.
2033.
Drága Terike! Hát újra itt van! Nincs letiltva, vagy mi a franc? Ne értsen félre, örülök Önnek!!!!!!!!!
agyevibiro

2010.nov.15.
2032.
Nem. Nincs.
Pordi

2010.nov.15.
2031.
Hát hogyne!
Ki vagy te?
A tested vagy?
Vagy az elméd?
Tudod, hogy ki vagy, vagy csak gondolod, hogy tudod?
És fontos ez egyáltalán?
(krsna)
Ego sum

2010.nov.15.
2030.
Mi a csuda lehet az a R 30? Van olyan ember ki érti ezt?
Ego sum

2010.nov.15.
2029.
SZÖMÖRCE LEVELE DÉNESHEZ

Én írok levelet magának -
Kell több? Nem mond ez eleget?
Méltán tarthatja hát jogának,
Hogy most megvessen engemet.
De ha sorsom panasz-szavának
Szívében egy csepp hely marad,
Nem fordul el, visszhangot ad.
Hallgattam eddig, szólni féltem,
És higgye el, hogy szégyenem
Nem tudta volna meg sosem,
Amíg titokban azt reméltem,
Hogy lesz falunkban alkalom,
S hetenként egyszer láthatom;
Csak hogy halljam szavát, bevallom,
Szóljak magához, s azután
Mind egyre gondoljak csupán,
Éjjel-nappal, míg újra hallom.
Mondják, untatja kis falunk,
A társaságokat kerüli,
Mi csillogtatni nem tudunk,
De úgy tudtunk jöttén örülni.
……………………R 30;……….
……………………R 30;……….

Piheg, sóhajt, nincs vége-hossza,
S kezében a levél remeg;
A nyelvén rózsaszínű ostya:
Tikkadt száj nem olvasztja meg.
Fejecskéjét meghajtja árván,
A könnyű ing gyönyörű vállán
Lesiklik, s báját felfedi...
De lám, már-már alig veti
Fényét a hold. Ködölve, lassan
Dereng a völgy, még tétováz.
Az ér ezüst már; a kanász
Falut serkentő kürtje harsan.
Megvirrad. Minden ébredez.
Szömörcét nem érdekli ez.

Bocsánat e levél olvasása közben nekem ez ugrott be.
szömörce

2010.nov.15.
2028.
Én magának, Dénes, magának szeretnék írni.
Ha már fáradozott, vette a bátorságot, veszem én is.
Hogy magam is megírjam. Persze, a maga stílusában, nehogy úgy érezze, semmire sem tartom bezzeg mennyivel magasztosabb stílusát.

Én sem gondolom úgy, hogy megilletné a tisztelt megszólítás. Szívesen megkérdezném én is, magával mi volt, hogy csak éjfél körül merészkedett elő egy hozzászólással, és addig csak itt lapítva olvasgatta a fórumot?
De nem kérdezem, mert már megírta, hogy várt.
Szép sunyin, nem hozzászólva semmihez, senkihez várta, mivé fajul a szócsetepaté. Lehet, a Totya szólt magának, lehet önerőből következtette ki, talán lehet ebből még egy jó kis balhé is.
A lapításra nem mentsége, hogy a maga által emlegetett Alíz nap miatt tele volt a két keze borospoharakkal, már nem volt mivel a billentyűzetet használni, és a bennrekedt maligánfoktól már fókuszálni sem tudott a monitorra. Nem ez nem mentség, magának sem.
Mondja csak, lapítás közben kiürültek a poharai, és a kettős mérce arról jutott eszébe? Másképp nem tudom értelmezni.
Az ilyen vélemény, amit itt vetített, ilyen embertől engem sem érdekel, porig leszek sújtva, ha nem olvassa el ezentúl, ami írok.
Elefánt majd eldönti, megijed-e, kiröhögi-e vagy megköveti, hogy rosszul szórakozott.
Tudom, magát sem érdekli más véleménye, de van egy rossz hírem: lehet, hogy maga szerint -aki hozzászólásával bizonyította, hogy velünk ellentétben maga nagyon is alkalmas ilyen megítélésre - mi akár ki is iratkoztunk az értelmes emberek közül. Gondolom, azért írta, mert nehéz megemésztenie, hogy ez nekünk menne, magának viszont csak azután, ha egyáltalán sikerülne beiratkoznia közéjük.

Megpróbált humorizálni is ezzel a Kilimandzsárós-búváros izével? Hát, vagy ki kellene józanodnia, vagy jobban be kellene rúgnia ahhoz, hogy humoros legyen. Majd még gyakorolja, de az első tesztelést inkább orrhon, megszokott környezetben végezze, hátha nem veszik el a kedvét.
Kasszandra majd eldönti, veszi-e a fáradságot, hogy foglalkozzon magával.
Azt mondja, hogy vannak dolgok, amiknek meghatározott idejük van? S úgy gondolta, annak is eljött az ideje, hogy letegye a poharakat a kezéből, és megírja hozzászólását?
Miért? Elfogyott a pia? Máskor gondosabban kellene felmérni a szükséges mennyiséget.
Hát még én hogy sajnálom, hogy elpocsékoltam vagy tíz percet magára!
De bármikor előfordul, ha veszi a fáradságot és bátorságot, hogy megkíséreljen kiosztani.
Szömörce

salamon

2010.nov.15.
2027.
Reméljük, nem hozhatják többé ilyen helyzetbe!
Előzmény: moment – #2024
moment

2010.nov.15.
2026.
http://www.diosd.hu/onkormanyzat/testuletiulesek
Előzmény: moment – #2025
moment

2010.nov.15.
2025.
)http://www.diosd.hu/Root/DiosdOnline/onkormanyzat/testu (...)
Előzmény: moment – #2024
moment

2010.nov.15.
2024.
"Spéth Géza polgármester
Valószínűnek tartom, hogy itt a környéken, vagy máshol sincs olyan polgármester, akit olyan helyzetbe hozott a korábbi Képviselő-testület, hogy ha valakinek leégett a háza 20 vagy 10 ezer forint átmeneti segélyt ne adhatott volna. Engem ilyen helyzetbe hozott. Igenis számít az idő, az átmeneti segély pont arról szól, hogy aki pillanatnyi pénzzavarba kerül, hogy mikor kerül olyan helyzetbe, hogy tudjon fizetni. Igenis problémát jelent a hivatalnak, mert külön össze kell hívni a bizottságot, a bizottság megtárgyalja, arról jegyzőkönyv készül stb. A végén én írom alá, hogy kifizethető. Gyakorlatilag nincs szó másról, mint hogy 3, 5 meg 10 ezer forintos segélyekről, ami nem kerülne bizottsági hatáskörbe, illetve a temetésiről, mert az is olyan, hogy ha meghal valaki, nem egy hónap meg két hónap múlva szeretne támogatást kapni, hanem akkor. Azért el kell mondani, hogy vannak ügyintézők, akiknek a feladata az, hogy előkészítsék akár a bizottság akár a polgármester számára azt, hogy döntéshelyzetbe kerüljön. Nem úgy működik, hogy bejön hozzám valaki, és azt mondja, hogy pénzzavarban van adjak pénzt. Ilyenkor sok adatot kell bekérni, jövedelemigazolásoktól kezdve egyéb igazolásokat, környezettanulmányt kell végeznie a hivatal munkatársainak. Ez nem bizottsági feladat volt korábban sem, hanem az apparátus készítette elő, ezzel az apparátus munkáját is korszerűbbé tennénk és azoknak az embereknek akik rászorultak a helyzetén is hamarabb tudunk segíteni. Erről szól, ez véleményem szerint nagyon eltúlzó döntése volt az akkori testületnek, nyílván meg volt ezzel a szándéka, erre inkább most nem térek ki."

Olvasható a diosd.hu -n.

salamon

2010.nov.15.
2023.
Ön szerint ki vette el annak idején?
Néhány nagy ember azt gondolta, hogy a polgármester sok segélyt osztogat.
Most ebben is visszaállt a régi rend.
Előzmény: moment – #2020
moment

2010.nov.15.
2022.
Szerintem front volt, valószínűleg elolvasták a köztársasági elnök javaslat csomagát!

http://hirszerzo.hu/belfold/20101112_Schmitt_Pal_parlam (...)
og-ma

2010.nov.15.
2021.
Egyetértek.
moment

2010.nov.15.
2020.
Tán nem kellett volna elvenni a polgármester jogkörét az átmeneti segély kiutalásáról.
denes

2010.nov.14.
2019.
Elefántnak meg Szömörcének szeretnék írni.
Gondolom, a mai nap után nem szükséges a tisztelt megszólítás.
Mi volt ma önökkel?
Erre nem mentség, hogy Alíz napot tartottak, és egy kicsit többet ittak a kelleténél.
Vártam egy kicsit, gondoltam, csak történik valami még a mai napon.
Esetleg elefánt lehülyézi még Mdanczát, meg Makákót, meg Motorost, főleg meg Kati nénit, hiszen mindannyian úgy értették a mondatot, ahogy szömörce leírta.
Mi ez a kettős mérce?
Tudom, hogy egyáltalán nem érdekli önöket senkinek a véleménye, de azért szeretném tudatni önökkel, hogy a mai napon részemről kiiratkoztak az értelmes emberek közül.
Ezután egyetlen hozzászólásukat el nem olvasom.
Csináljanak bátran intelligencia tesztet!
Önök teljesen egészségesek, minden negatív lesz.
Arra is megkérem önöket, ha egyszer véletlenül át akarnak lépni az EGO-jukról az IQ-jukra, nagyon vigyázzanak, össze ne törjék magukat!
Az sem baj, ha búvárfelszerelést is visznek, a Kilimandzsáró nagyon távol van a tengerszinttől.
Kasszandrát is megkérdezem, miért nem vonja felelősségre a Napot, amiért reggel kel fel és este lenyugszik.
Mert vannak dolgok, amiknek meghatározott idejük van.
A többi bizottság időpontja megfelelt Önnek?
Mindenkinek jó éjszakát kívánok!
Sajnálom, hogy egy egész órát elpocsékoltam az életemből!
Többet nem fordul elő.
Dénes

Legutóbbi fórumpostok