Képviselő-választás 2010

sorrend post/lap  
albitzteri

2010.nov.14.
1918.
Tisztelt Elefánt!
Nem az a baj, hogy nyilvánosságra került, de képzelje el, hogy az Ön családja nehéz helyzetbe kerül, segítségért fordul az önkormányzathoz, utána meg olvassa a fórumon, hogy az elefánt kapott 3 millió Ft segélyt, pedig nem is szorul rá igazán. Persze, mert ő csókos, meg szomszédja a szomszédjának.
Egyébként meg csak 20 000 Ft volt a segély.
Nagyon nagy baj volt, hogy azt a szegény családot kitették egyesek.
Teljesen jogtalanul.
Ahogy a tudomásomra jutott, rögtön jeleztem Gézának, és a Testület a legrövidebb úton megoldotta újra a lakhatásukat.
Nem kaptak csókosok súlyos pénzeket, rászorulók kaptak.
Ötmilliót biztos, hogy az önkormányzattól nem kaptak.
Egyik testületi ülésről sem hiányoztam.
Ez az összeg három évi Átmeneti segély összege lett volna.
A képviselői eskü pedig nagyon komoly dolog.
Nem szíre-szóra szól, hanem 4 év felelős munkájára.
Üdvözlettel: Beke Jánosné
Link erre a hozzászólásra:
albitzteri

2010.nov.14.
1917.
Tisztelt Szömörce!
"A lakásfelújítási támogatás a szociális segélyezés egyik formája a sok közül."
Úgy értettem, hogy Moment ezt kérdezte.
szömörce

2010.nov.13.
1916.
Valamiről?
Órákig mindenről.
Különösen kínos, kínossá vált helyzetben.
Mintha szótagonként fizetnék őket.
Jelen esetben ez már csak utózönge lehet, mivel akiről mindez eszünkbe jutott, már nem képviselő. Csak azok a beidegződések, azok ne vónának!
Gal Janos

2010.nov.13.
1915.
(Szomszédja meg mindenkinek van Diósdon is, máshol is.)

Tudod Teri valóban mindenkinek van szomszédja, de nem mindegy hogy milyen. Ebben a pillanatban éppen nyolc autó álla ház előtt. Két sorban! Az autók összes utasa itt trécsel az ablakunk alatt. Nem halkan! Kívánok Neked is hasonló szomszédokat! Nem vagyok olyan gonosz, mint te, ezért csak legalább három hónapig élvezd ezt a kéjt. Édesanyád, akit mindenki szeretett, sokkal több empátiával rendelkezett mint te.
Könnyű más házát élhetetlenné tenni, és tönkretenni emberek életét egy laza át nem gondolt kézfeltartással. És ez már másfél éve tart.

Kívánok neked nyugodalmas jó éjszakát, pont olyat, amit mi kapunk ma éjjel!

Üdvözlettel: Gál János
Napoleon XIV

2010.nov.13.
1914.
Valahogy azt érzem, ez képviselő betegség. Valamiről beszélnek, de a feltett kérdésre nincs válasz.
elefant

2010.nov.13.
1913.
Tisztelt Terike!
Szóval, megint az a baj, hogy nyilvánosságra került? Ha vállalható, miért baj?
Az ötmilliót meg cáfolja? Miért? Baj, ha beszélnek róla? Ráadásul, ha igaz is! Vagy ön sem tudott róla?
Az nem baj, hogy egy szegény családot kitesznek a ´putriból´? Ráadásul, szóbeszéd szerint, csak azért, mert útban voltak valami potentátnak? (Mondanám a nevét, de minek!)
Az nem baj, ha egy csókos súlyos pénzeket kap a falutól? Csak az a baj, hogy beszélnek róla?
Merthogy személyiségi jogokat sért. Persze! Ez ugyan az az effektus, amikor a TV –ben bemutatják K.J. erőszaktevőt –persze kitakart fejjel- , és az áldozatát, Nagy Rozáliát, premier-plánban.
S nem az a bajom, hogy kapnak egyesek. Csak ha nem azonosak a mércék! Ilyenkor megfordul a fejemben: vajon miért?
S ne is jöjjön nekem mindenféle esküvel! Ne esküdözzünk szíre-szóra! Csak az igazra!
szömörce

2010.nov.13.
1912.
Ne haragudjon, de ez nem válasz a feltett kérdésre.
albitzteri

2010.nov.13.
1911.
Az átmeneti segély természetesen nem 3-20 000, hanem 3 000 - 20 000 Ft.
albitzteri

2010.nov.13.
1910.
Kedves Moment!
Többféle szociális támogatás van.
Ezek közül van olyan, amelyről a polgármester dönt, van, amelyikről a jegyző, és van, amelyikről a szociális bizottság.
Polgármesteri hatáskör a temetési segély, jegyzői például az ápolási díj, ha alanyi jogon jár, amennyiben méltányossági, akkor a szociális bizottság dönt róla.
Mi döntöttünk többek között a beiskolázási támogatásról, amely gyerekenként, évente 6 000 Ft volt.
Az átmeneti segélyekről, amely 3-20 000 Ft lehetett, és évente 5 alkalommal lehetett igényelni.
A lakásfenntartási támogatásról, (ez nem a lakásfelújítási támogatás), amelyet egy vagy fél évre ítéltünk meg, és havonta néhány ezer Ft volt.
Mi döntöttünk a szemétszállítási díj átvállalásáról, ahol kivételesen a nyugdíjminimum háromszorosa volt a határ a helyi rendelet szerint, és csak egyedül élő kaphatta, és ameddig volt, hozzánk tartozott a lakásfelújítási támogatás is.
Mindegyiknek nagyon szigorú feltételei voltak.
A legfontosabb talán az, hogy az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a családban lakóknál a legkisebb öregségi nyugdíj másfélszeresét, az egyedül élőknél pedig a kétszeresét.
Ez az összeg az idén 28 500, tehát a családoknál 42 750 Ft, az egyedül élőknél pedig 57 000 Ft volt.
A lakásfelújítási támogatás a szociális segélyezés egyik formája a sok közül.
Előzmény: moment – #1909
moment

2010.nov.13.
1909.
Kedves Terike!

Akkor most "Lakásfelújítási támogatás" támogatás volt, vagy szociális segély?
Eddig úgy tudtam, hogy a kettő nem ugyanaz.
Tévednék?
albitzteri

2010.nov.13.
1908.
Kedves Moment!
Budaházyné Trencsányi Bernadett is, én is többször leírtam, a Klubrádióban Orosz József kérdésére is elmondta, csak azok kaphatnak, akik jogosultak. Nemtől, vallástól, politikai hovatartozástól függetlenül.
Az egyszeri szociális segély, ahogy Bernadett is elmondta, egyszeri, tehát nem havonta, nem évente igényelhető.
Ezt a támogatást egyébként 5 évente lehetett egyszer igényelni, és voltak, akik a 20 év alatt kétszer is kaphattak, mert sajnos 5 vagy 10 év múlva is ugyanolyan nehéz helyzetben voltak.
Bernadett semmi valótlanságot nem állított, egyszeri segélyt, támogatást kaptak, és valóban jogosultak voltak rá.
Megfelelt a valóságnak, hogy megszületett harmadik gyermekük, valamint az is, hogy az édesanyának egyedül kellett gondoskodnia a három gyerekről.
Nem kellett szólni neki, hogy mit mondjon, mindannyian, akik érintettek voltunk ebben a támogatásban, ugyanazt mondtuk négy éven keresztül, de sajnos sokan nem akarták elhinni, és megtoldották néha 3, néha 5 millióval azt az egyszeri 300 000 Ft-ot.
Előzmény: Moment – #1907
Moment

2010.nov.13.
1907.
Kedves Terike!

Elhiszem, hogy lakásfelújítás címén kaptak pénzt, de nem kellett volna Budaházynénak is szólni , hogy ezt mondja?:)))

"Az a bizonyos 300 000 Ft, amiről Ön említést tesz, az egy Lakásfelújítási támogatás volt."

"Hamarosan megszólalt az érintett is, bujkáló férje helyett indokolta rászorultságát: ?Budaházyné Trencsányi Bernadett vagyok, háromgyermekes édesanya. Férjemet a politikai hatalom üldözi, ezért egyedül vagyok kénytelen nevelni a gyermekeimet, és fenntartani a családomat. Nyár végén, mikor harmadik gyermekünk megszületett, igényeltünk egyszeri szociális segélyt az idevonatkozó törvény alapján, ugyanis jogosultak vagyunk rá! "
albitzteri

2010.nov.12.
1906.
Tisztelt Moment!
Tegnap is olvastam egy hozzászólást a 300 000 Ft-ról, de nem tudom, hogy ki írta.
Mindkettőjüknek szeretnék válaszolni.
Igaz, hogy sokszor 3 000 Ft is gond volt.
Ebben az évben havonta 150 000 Ft volt az Átmeneti segélyek kerete.
Erre általában 15-18 kérelmező jutott.
Egyszerű lett volna az összeget elosztani a kérelmezők számával, és akkor mindenki egyenlő összeget kapott volna.
Ezt az előző szociális bizottság igazságtalannak érezte, ezért minden kérelmezőről személy szerint döntöttünk.
Figyelembe vettük a gyerekek számát, az egy főre jutó jövedelmet, valamint azt is, hogy az adott család ebben az évben hányszor kért már segélyt?
Azt gondoltuk, hogy ez így igazságos.
Most is így érzem.
Az a bizonyos 300 000 Ft, amiről Ön említést tesz, az egy Lakásfelújítási támogatás volt.
Ezt az utolsó évben meg kellett szüntetni, mert nem volt rá fedezet.
Az előző években évente 3 600 000 Ft volt előirányozva erre a támogatásra.
A felső határ a 300 000 Ft volt.
Évente általában 12-13 család kapott ilyen támogatást.
Az egyik részük kamatmentes kölcsönként kapta, és 3 év alatt fizette vissza.
Régebben 250 000 Ft volt a plafon, és 5 év alatt kellett visszafizetni.
A másik rész vissza nem térítendő támogatásként kapta, mert olyan alacsony volt a jövedelmük, hogy jogosultak voltak erre a támogatásra.
Ez a támogatás 1990 óta volt elérhető.
Évente 12-13 család kapott, tehát a 19 év alatt 230-250 család.
Ehhez a támogatáshoz úgy lehetett hozzájutni, hogy a kérelmező bement a szociális osztályra, ott megkapott minden tájékoztatást, űrlapot, majd azokat kitöltve, tulajdoni lappal együtt visszament, akkor az ügyintézők megnézték, hogy minden szempontnak megfelel-e?
Csak ezután került a szociális bizottság elé.
Utána megtörtént a környezettanulmány, amit a hivatal dolgozója, és a bizottság egy vagy két tagja tartott.
Általában én mentem az ügyintézővel, mint a bizottság elnöke.
Meg azért is, mert én napközben szabad voltam, velem könnyebb volt időpontot egyeztetni, mint a bizottság többi tagjával, akik nappal dolgoztak.
Ha ott is mindent rendben találtunk, akkor került a bizottság, majd a Képviselő testület elé.
Egyetlen esetre sem emlékszem, hogy a Testület ne szavazta volna meg.
Hangsúlyozom, a hivatal dolgozói nézték meg, hogy az illető jogosult-e?
A közel 230-250 családból mindig azt az egyet bírálják.
Főleg azért, mert szerepel benne a politika.
Én már többször elmondtam, hogy a szociális bizottságnak semmi köze ahhoz, hogy a családfő mit követett el, vagy mit nem.
Nagy baj lenne, ha ezt figyelembe venné!
A szociális bizottság nem nyomozóhatóság, nem bíróság.
Nekünk az volt a dolgunk, hogy az édesanyát és a három kisgyerekét segítsük.
A hivatal dolgozója azt mondta, jogosult a család a támogatásra.
Én is úgy láttam, és a Testület sem ellenezte.
(Szomszédja meg mindenkinek van Diósdon is, máshol is.)
Ezeket a támogatásokat mindig zárt ülésen szavazta meg a Testület.
Ez így volt 20 éve mindig.
Azért, mert személyiségi jogokat sértene, ha nyilvánosságra kerülnének ezek az adatok.
Az, hogy most nyilvánosságra került, az annak volt köszönhető, hogy valaki megszegte az esküjét.
Vagy egy képviselő, vagy egy hivatali dolgozó.
Úgy tűnik, hogy a többi, kétszáznál több titokban maradt, mert azok miatt még senki nem reklamált.

Előzmény: moment – #1901
lovas

2010.nov.12.
1905.
Tegnap mentem Törökbálintra ,és találkoztam Sohajda Istvén pol.m.jelölt kiakasztott képével!Nem tudom ,hogy kintfelejtette magát,vagy már a következő kampányra készül?Tudomásom szerint büntetést kell fizetni.
mdancza

2010.nov.11.
1904.
T. marci!
Polgármester választás topic van.
Azt hiszem, hogy végül ez a topic pedig átalakult a képviselőtestület munkáját figyelő, esetenként kritizáló topiccá...
Előzmény: marci – #1902
mdancza

2010.nov.11.
1903.
Természetesen nem buták és nem is demagógok, csak akkor is elszúrták...
marci

2010.nov.11.
1902.
T Kaszanndra1.
Az új kérdés felvetését megemlíti, ezért javaslattal élek a T.Fórumozókhoz.
A 2010. évi választás október 3án megtörtént.Elegendő idő állt rendelkezésre,hogy ki-ki vérmérséklete,hova tartozása alapján előadja véleményét,örömét,bánatát,elégedettségét,csalódását.Ha netán valaki adós maradt a vélemény le írásával tegye meg rövid időn belül.Megadva a tiszteletet küldjük nyugdíjbalegalább2014ig eTopikot! Javaslat:kísérjük figyelemmel a KT.munkáját,észrevételeinket,kérdéseinket fogalmazzuk meg a cím figyelembe vételével a nyitó szándéka szerint.Esetleg el felejtve a jobb és bal oldal elsődlegességét a cél Diosd és lakóinak megfelelő KT és
Hivatal legyen! Ha valaki szükségét érzi nyisson egy Polgármester Topicot.
Tisztelettel:Marci
moment

2010.nov.11.
1901.
Pontosan, folytatni akartam a hsz.-t.

Nekem még az is tetszett, amikor Dizseri úr a rendőrségi bejáró áthelyezésére szánt pénzt sokalta. Igaz lehet, hogy 3 000 Ft. kiutalásakor is vérre menő vitát folytathattak, de volt idő amikor 300 000Ft -ot simán kiutalták.

mdancza

2010.nov.11.
1900.
Na, most egy kicsit megijedtem, hogy én ilyet írtam volna ? (csak mert a válasz nekem szólt :)

De látom, hogy ezt is Andriska mondta....
Gondolom, hogy szintén mint csúsztatás lett beidézve :)
Előzmény: moment – #1899
moment

2010.nov.11.
1899.
"Mindenesetre érdekes volt a polgármester indoka a pénzügyekhez nem értő emberek delegálása során: mely szerint „a szakértelem nem fontos, mert ha szakember kell, akkor ott a hivatal.”

Pontosan idézve:

"Maradjunk annyiban, hogy a hivatalnak vannak jó szakemberei a pénzügyi oldalon, van jelenleg is egy szakmailag elismert belső ellenőre, tehát én úgy gondolom, hogy megvan az a megfelelő szakmai háttér, ami tudja a Pénzügyi Bizottság munkáját segíteni. Nekem ez a véleményem."
mdancza

2010.nov.11.
1898.
A csúsztatások alatt az 1) és 3) pontot értettem, a 2) pont egy gondolat volt még ezzel kapcsolatban...
mdancza

2010.nov.11.
1897.
Kiegészítésképpen, mint jelenlévő hallgató, két csúsztatás még szemet szúrt:

1) Nem igaz, hogy a helyi lap többe fog kerülni. A Kornétás kiadó vezetője ezt szavatolta a jelenlévők füle hallatára. Továbbá azt is kiemelte, hogy számukra mindez nem a haszonról szól, hanem Diósd érdekéről.

2) Anno négy évvel ezelőtt nem volt semmiféle pályázat az újsággal kapcsolatosan: egyszerűen elvették a Kornétástól és odaadták a Falugazdának. Nem is értem, hogy miért volt itt szükség pályáztatásra?

3) Az összefoglalásban tett "erővel" szavazásra utalás sem valós. Pont a lap esetében lett volna lehetőségük megakadályozni. Ugyanis a jelen lévő képviselők (7+1 fő) közül csupán négyen szavaztak igennel, egy fő tartózkodott. Ha DROL nem közli, hogy ő nem szavaz (vegyék úgy, hogy kivonult a teremből), akkor nem lett volna meg a "jelen lévő" képviselők többsége, két másik "frakció" tag nemmel szavazott. Arról már nem is beszélek, hogy mi lett volna, ha Eőry Zsolt is jelen van. Egyszóval: butaságuk és demagógiájuk miatt még azt sem tudják véghezvinni, amiben amúgy győzhettek volna...
Előzmény: moment – #1850
salamon

2010.nov.10.
1896.
Dizseri úr tényleg hozta magát.
Bősz András, mint pénzügyi szakember!
Ráadásul tősgyökeres diósdi!
Kész röhej! Ugyanolyan tősgyökeres, mint az ő egész csapata.
Idejönnek, mert tetszik nekik Diósd, aztán mindent tönkretesznek maguk körül, mert itt csak az legyen, amit ők akarnak!
És az is lesz, ha hagyjuk!
Gézától soha egy rossz szót nem kapott, most meg ilyen kifejezéseket használ rá. Szégyellheti magát, de nagyon!
Mi az, hogy az alpolgármesterek számában engedtek.
HHB nagyszerű alpolgármester lenne!
Nem is értem, hogy Danidoki hogy jöhet szóba egy ilyen géniusz mellett?
Ha tényleg kompromisszumra törekedtek volna, akkor Albitz Tibornál jobb szakembert nem kellett volna keresniük.
Csak hát, aki nem indul egy ilyen polgármesterjelölttel, meg csapatával, az lehet bármilyen szakember, nem szavazzák meg.
Ráadásul, akit se megvenni, se átverni nem tudnak. Ezért nem kell.
Dizseri András igazán semmihez nem ért, ezért azt csinálja, amit mondanak neki.
Nagy példaképe DROL, meg a Nagy ember, meg HHB.
Egy-két év, és rá se lehet ismerni.
Ugyanolyan lesz, mint a társai.
Azért vasárnap biztos egy szép, megható egyházi műsorban fog beszélni a tisztességről, a becsületről, a szeretetről.
Egy biztos, nagyon hiteles lesz.
Pordi

2010.nov.10.
1895.
Ki a bánat akar Téged onnan kiutálni?
akilatta

2010.nov.10.
1894.
Valamit nem sikerült megértenie.
Vegyen fel egy másik szemüveget!