Apró-cseprő gondjaink

sorrend post/lap  
Ilonka

2011.márc.8.
374.
Engem levélben felkeresett a TIGÁZ, hogy miért lépek át másik szolgáltatóhoz. Leírta, hogy 2010. decemberében lejár a szerződése ennek a gázszolgáltatónak. Ekkor úgy döntöttem, nem variálok én ide-oda lépéssel. Számításaim szerint nem sokkal járok jobban, akkor hát maradok a TIGÁZNÁL. Most is ott vagyok, semmi problémám.Az éves leolvasás, elszámolás rendben.
Link erre a hozzászólásra:
Kerekes

2011.márc.8.
373.
Köszönöm a tájékoztatásokat.

Annyit meg tudtam állapitani, hogy a január 13.-i határnapi mérőállást "becsléssel" állapitják meg.

Az is nyilvánvaló, hogy a korábbi és a mostani gázszolgáltató között nem volt együttmüködés, mert különben együtt olvasták volna le a gázórákat. Igy az a veszély, hogy ezután se lesz köztük egyeztetés és többet számláznak le, mint a tényleges fogyasztás.

A számlákon nem adják meg az ellenőrzéshez szükséges alapvető adatokat.

Hol lenne célszerü ez ellen fellépni?
elefant

2011.márc.7.
372.
Valamely rovatban (ebben, esetleg másikban?) említettem Misi kollégámat, aki kettő gyerek után emlegetett 30% -os gázszámla többletet. Ő pedig egy takarékos Csángó!
Biztos hazudok, de nekem is lelki problémát okozott a februárban kézbesített gázszámla.
Hát!!! Mit ne mondjak, leizzadtam! Ilyent még nem láttam csekken leírva! Gúvadt is a szemem. Viktor nem ezt ígérte!
Vagy hazudok???
piszakistvan

2011.márc.7.
371.
Kedves Kerekes:!Hasonló cipőben járunk mi is. Az emfesz leolvastatta a gázmérőt, de 200m3-el többet számlázott ki.Átkerültünk mi is a főgázhoz, ki is küldtek egy fotós leollvasót időben ,de minek?A kiküldött számlán a leolvasott érték helye üres!Nincs tól-ig érték.Most mit fizetek akkor?
tomomomo

2011.márc.7.
370.
Szintén így jártam, de nálunk volt leolvasó. Viszont én sem tudtam kihámozni, hogy miért jár még ennyi pénz az emfesz-nek.
Előzmény: Kerekes – #367
dorian

2011.márc.7.
369.
Talán így jó a link:

http://www.tigaz.hu/tajekoztatas/Foldgaz_ara
dorian

2011.márc.7.
368.
Erről jut eszembe, milyen más volt a kommunikáció a gáz áremelésével kapcsolatban és mennyire mást mutatnak a tények.

"A lakossági fogyasztók 57 százalékánál nem, 9 százaléknál 0,7 százalékos lesz az emelés, de a legmagasabb fogyasztási sávokban sem lesz nagyobb az emelés 7,8, illetve 9,3 százaléknál, mondta Fellegi Tamás. Gyerekenként 150-200 köbméter kedvezményt kaphatnak majd a három vagy több gyermekkel rendelkező családok."

/http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/18/az_orszag_ke (...)

Ehhez képest szép képet mutat azok számlája, akik nem társasházban laknak, hiszen az I. kategória (100 m3-ig) 131.- Ft/m3, a II. kategória (e fölött teljes egészében) 151.- Ft/m3

https://www.tigaz.hu/tajekoztatas/Foldgaz_ara

A II. kategória 3,403 Ft/MJ, akárhogy számolom
115,43%-a ,
az I. kategória árának a 2,948 Ft/MJ-nak, ami ugye változatlan.

Jól megvédték a fogyasztókat!
Előzmény: Kerekes – #367
Kerekes

2011.márc.7.
367.
Gáz...

Annakidején én is beugrottam az EMFESZ-be, most örömmel üdvözölt a FŐGÁZ, merthogy - állitólag - őt választottam és elkészitette első számláját, amiben semmiféle olyan adat nincs, hogy milyen mérőállástól mely mérőállásig számolnak. Egyszerüen csak beállitottak a számlába 408 m3-t. Nem közlik, hogyan számitották ki. Irásban kértem, hogy közöljék a kiszámitás alapját képező részleteket, de nem válaszoltak.

Ugyanakkor az EMFESZ (az eddigi szolgáltató) is küldött számlát, egyrészt leszámlázták a 2011.jan 13.-ig történt fogyasztást, amit ők nem tudhatnak, hiszen január 13.-án senki nem olvasta le a gázórát.

Küldtek azonban egy másik számlát is 2010-re visszamenőleg, amiben rengeteg részletezés, fogalom, megnevezés van két oldalon át, de az egyetlen dolog, amit megértettem, az, hogy fizessek még 23.500 forintot, amiben egy csekély összegü késedelmi pótlék is van. Én persze 2010-ben minden hónap végén jelentettem a gázóraállást aminek alapján le is számlázták, ki is fizettem időben. Ezért nem értem, mit számláztak le még utólag és főleg milyen - egyébként nem létező -késedelem után terhelnek meg késedelmi pótlékkal. Nekik is irtam, de ők se válaszolnak.

A gázóraállást a törvényileg meghatározott napon, jan. 13.-án senki nem olvasta le, a két szolgáltató két külön időpontban olvasta le a gázóraállást. Biztosan nehéz feladat lett volna a két cégnek egy közös megbizható leolvasóval leolvastatni. Igy csak becsült adatok alapján tudnak számlázni.

Van-e még valakinek ilyen tapasztalata, vagy tud-e valaki erre magyarázatot?
nallac

2010.okt.19.
366.
Kedves Illetékes,

nehéz megmondanom ki az akinek figyelni kéne a részletekre.... remélem olvassa e fórumot is...
Szeretném kérni, hogy a Hegyalja utcában nap-mint-nap közlekedő 6tonnás teherautó sofőrjét kérjék meg arra hogy a táblákat az út szélén nézegesse... hátha vonatkozik rá... és ha már - a szabályok ellenére, - itt megy végig az utcán, akkor gondoskodjék arról, hogy rendbehozza mindazt amit tönkretesz (gödrök, mély kátyúk, letört ágak, stb...) mert úgy illendő. Szerintem...

Üdv:
Laci.
vaksofor

2010.okt.19.
365.
Szerbusztok

Jöttem megint kicsikét nyafogni, nem az első eset, hogy nem kapok sima esedékes hulladék szállítási csekket, hanem rögvest emelt díjast plusz kb három ezer, mert ugye admin kőccség, meg van ám felszólítási díj is, fizess bd+ :) ez 1500, keskeny utcába lakom, ki kell ugye vinni vastagabb uccába :) ha tovább szaladok kicsit vele lerakótelepre érnék.Hozzá tenném torontóba olcsóbb a díj de a színvonal más ha nem is sokkal :DDD
Telefonálni próbáltam amit a honlapon olvastam ott megadtak egy másik számot, azt kell hívni, ott a vas Lady bemondta rosszkor telefonálok kedd 19 én 14.40 kor.Lehet ha picit törődnének a "hüle" polgárokkal olcsóbb lenne neki, ha a honlapon fel lenne tüntetve a szám és , hogy mikor hívható.Pedig a magyaron már régóta van jó nagy szívató.

Másik szerintem jó minőségbe készült a Homokos és a Kavicsos út is.Jönnek új épületek, közmű bekötések, ami után nem ártana valaki ellenőrizné a vissza aszfaltozást mert sok helyen ha azt mondjuk munkavégzés volt akkor kacagtató, és bizony a tél vasfoga kikezdi, romlik a jó rész is mert alá fagy.
Nos sokat okoskodtam az érdekelt nem olvassa az biztos.
Szép Napot
vaksofőr
Pordi

2010.aug.17.
364.
Nagyon sok panaszt hallottam eddig is a jelenlegi posta működéséről (sokan inkább átmennek Érdre), de amit most tapasztaltam az minden képzeletet felülmúl és érdemes a közzétételre! Kaptam egy ajánlott buborékos borítékban számítógép USB egeret. A kézbesítő a 2 cm szélességű levél bedobó nyílásba begyömöszölte a 3 cm-es egeret "be kell annak férni" felkiálltással. Természetesen a készülék tönkre ment, minekutána lementem a postára és kérdezem hogy is van ez? A postamester kisasszonytól megkaptam a beosztásomat miszerint: 1. értéklevélként kellet volna feladni, 2. figyelmeztetnem kellett volna a kézbesítőt, hogy ne gyömöszölje be a nyílásba!!!!! Tekintve, hogy helyettesítő postás regnál pillanatnyilag, ez az ötlet elvetendő. Viszont elképesztő az az arrogancia, ahogy ez a nő engem tett felelőssé azért, mert egy beosztottja, tudva, hogy mit csinál (mivel a boríték fel volt szakítva), szántszándékkal tönkretette a küldeményemet. Nagyon remélem, hogy ez a nő nem sokáig vezeti ezt a postát, mert egyfolytában hallom és látom, hogy sorok állnak a pult előtt, a kollégák a háttérben paterkáznak, de a világért nem nyitnának új ablakot!
goregabor

2010.júl.18.
363.
A DIÓSDHÉJBAN megjelent írásban dicsérik ill. dicsérik önmagukat a Falu Gazda. A munkájukat el is ismerem és tisztelem, mert van ,volt pozitív tapasztalatom a munkájukkal kapcsolatban. Mióta a "CÉG" müködik egy-kétszer már kitisztították a Balatoni út-Muskátli út beömlőnyilását, ami szintén elég veszélyes a környéken lakók számára üdv gore
goregabor

2010.júl.18.
362.
Tisztelt Péter! Ez mind rendben is van. Én ugy gondolom hogy a két önkormányzat van olyan viszonyban hogy erről tárgyalni tudjanak amíg valóban nem történikvalami komoly baleset. üdv.
peter

2010.júl.13.
361.
Tisztelt goregabor!
Már kb. hat évvel ezelőtt, jeleztem a Muskátli utcai problémát, akkor, még ott laktam.
A válasz egyszerű volt, a Muskátli utca egyik oldala Diósd, a másik Érd, de a közigazgatási határ nem az utca közepén van, hanem a diósdi kerítések vonalában, tehát az utca Érdé, az ügy az érdiekre tartozik.
üdv. Péter
kasszandra1

2010.júl.13.
360.
Csak azt nem tudom minek van közterület-felügyelő? Egyenruha, gk, mobil. Csak ott nincs ahol kellene. Nem olyan nagy ez a falu, hogy ne tudna 2 naponta teljesen körbemennni. De ha a képviselő"urak"házatáján történik valami gond, ott aztán mindjárt megjelenik teljes szélesvászonban.
goregabor

2010.júl.13.
359.
Tisztelt illetékes/ek! Balatoni u-Muskátli u -A csatorna /ma már csak vízelvezetö/ a hordalékkal el van tömődve, tovább menve aMuskátli utcán a csatorna több helyen be van szakadva. Meddig várnak a javitással, van-e elképzelésük a javitásra vagy megvárják az első Áldozatot aki éppen beleesik? Jó lenne végre valamit tenni!
nallac

2010.júl.12.
358.
Kedves Mindenki,

sajna a szomszéd az este gránáttal is megfenyegetett... - mert én vagyok - szerinte, - a hibás a szúnyog mérhetetlen mennyisége miatt... Hát nem tudom, mit lehet tenni, három hónappal ezelőtt üt, most meg a gránát. Mi jöhet még?
Van valakinek ötlete, hogy lehet az ilyen problémákat értelmes módon kezelni? - én már reménytelennek látom...
Laci.

og-ma

2010.júl.5.
357.
Sok-sok testvérváros, sok-sok kátyú, sok-sok pénzigényes megoldandó feladat. Sok az ingyen utazni vágyó éhes száj, hát ez a demokrácia.
schuby

2010.jún.5.
356.
Mindenki figyelmébe ajánlom, hogy a régi lakásbiztosítások közül sokban nincsen benne a beázás, a villámcsapás és az indukciós kár. Ha segítségre van szüksége nézze meg a honlapomat vagy hívjon a következő telefonon.
Az összes biztosító termékeiben tudok segíteni!
Üdvözlettel:
Schubert Erika
06307126768
schuberterika.atw.hu
Maria

2010.jún.4.
355.
Kedves Anonymus !
Teljesen egyetértek azzal amit mond ! Tudok a pacsirta utcáról, a sportpálya előtti részről is, mivel szinte naponta igénybe veszem.
( na a sportpálya előttiről meg is van a magam véleménye amiért a kanyarba abbahagyták az aszfaltozást és a vizelvezetés céljából jó kis bukkanót csináltak, ami forgalomlassítási szempontból biztos kíváló, de az autó kerekének-gumijának, még lassú ütemben sem használ )
Azt is olvastam - már nem is tudom hol - hogy a vadvirág utcát szélesítik, de arról nem volt szó mikor és a többi utca lyukmentesítéséről sem,pedig biztos vagyok benne a lakosság nagyobb részét jobban érdekelné.( sőt azt is tudom, hogy szeptembertől már nem az önkormié lesz az autók utáni adó, hanem az adóhivatalé, de az első félévi még a helyi önkorm-é és valahogy naivan minden éveben várnék érte valamit. Jelen esetben a hatalmas kátyúk megszüntetését , ami tudomásom szerint, mivel közterület, az önkorm.feladata.( és csak zárójelben jegyzem meg, fontosabbnak tartom, mint az önkorm. hozzájárulását ahhoz a rettenethez, a hegyen-bocsánat azoktól, akiknek tetszik )
Anonymus

2010.jún.4.
354.
Kedves Maria!
Hozzátenném leírásához még azt is, hogy a hegyen nemcsak a fiú utcákban van gond, csak ott fokozottan. Az erózió katasztrófális méreteket ölt. "Kátyúztak". Igen, így idézőjelben. A földes utca gödreit aszfaltzúzalékkal. Ki is mosta az első eső. Ha jól emlékszem, valamelyik képviselőnk reagált is eme beírásomra,nem éppen hízelgő hangon az elkövetők eszének mennyiségére. De ezzel a probléma még probléma maradt és marad is, amig ez a grémium fogja uralni a falut. A Pacsirta utca holdkrátereit is befoltozták még februárban valami zúzalékkal. Ez annyiból állott, hogy az autóról ledobták az anyagot, a mögötte jövő szakavatott lapáttal belesimította a lukba, oszt jónapot! Áprilisban a lyukak már ismét eredeti mélységükben pompáztak és pompáznak azóta is. A várva várt új óvodánk előtt és környékén szép aszfaltút van, aminek 5 méterrel a kanyarív mögött vége is. A Sportközpont előtt már Holdbéli a táj, ami éjszaka - hálistennek - nem látszik, mert vaksötét van. Így az a tábla sem látható, amely az irányt mutatja - miként a főtéren a német testvérváros irányát és távolságát, - hogy erre visz az út Európába.Hacsak a sötétben ki nem töri a bokáját és a nyakát valamelyik Európába, vagy haza igyekvő. Persze ezen a gondon is lehet segíteni. Fel kell kapcsolni indokolatlanul, vagy égve kell felejteni a sportpályák reflektorait és lőn világosság - persze nem az illetékesek fejében, hanem a Pacsirta utcában. Aggodalmaskodnia persze senki nem sem kell ilyen pazarlás láttán. Majd megspórolják a fizetős sportolókon, akiknek viszont csörgős labdával kell lejátszaniuk a második félidőt, mert nem gyújtják fel a reflektorokat.
Előzmény: Maria – #353
Maria

2010.jún.4.
353.
Kedves Mindenki !
Van esetleg valakinek infója az utcák kátyúzásáról ? Lesz-nem lesz , ha igen mikor ?Vagy arra már nem futja ? ( lehet hogy azt kell csinálni, amit a szabadság úton láttam nem is olyan régen: autótulaj, miután sikerült az egyik hatalmas gödörbe mennie, kihívta a rendőrt, aki fényképezgetett, jegyzőkönyvet írt és az autós valószínű hogy be-fel jelentette az önkorm-ot/nál, mert potom egy héten belül már kátyúztak is ) Ez a sok eső a kis lyukakból is nagyot csinált, legalábbis a mi fiú nevű utcánkban, ahol hömpölyög lefele a víz és viszi magával .
Tudom, hogy a politikai rovatok kívételével, minden más rovat teljesen ellaposodott, mondhatnám megszűnőben van,de talán mégis van rajtam kívül olyan fórumtárs, aki a többit olvasgatja és tud valami infót a kátyúzással kapcsolatban. Azt is tudom, hogy inkább a "szomszéd" honlapon kellene érdeklődni, de oda belépni az elmúlt 2-3 évben nem lehet, most meg már nincs is hova. Valószínűsítem hogy éppen ezért.( ne kérdezgessünk hülyeségeket ) Előre is köszönöm !
Kerekes

2009.jún.5.
352.
Elnézést kérek, nem közérdek: Szükségem volna 2 db uborka palántára és szintén két db. sütőtök palántára.

Tudna valaki segiteni? - Előre is köszönöm.
Anonymus

2009.máj.25.
351.
Éppen most "takarítja" a lakótelepet a Falugazda "spec" gépe. Spricceli a vizet, két keféje pedig a sárrá dagasztott masszát maga és a gép alá kotorva az úton hagyja. Széles csík jelzi, merre járt, "munkálkodása" letagadhatatlan. Gondolom, a végterméket aztán elmossa majd az eső... Vagy bérelnek néhány békebeli utcaseprőt, akik összesöprik ezt a trágyát, de ez nem valószínű! Jöjjenek, nézzék meg, ha sírni/röhögni támad kedvük! Jobb, mint a kabaré és fizetni sem kell érte!
Maria

2009.márc.10.
350.
Kedves Márti !
Köszönöm , hogy leírta nekünk, mi a teendőnk ha bajunk van az árammal .
Viszont , számomra megint az derült ki , hogy az önkormi nagy ívben tesz a lakosságra , ugyanis ezt nem ugy kéne megtudnia a diósdiaknak , hogy egy lakótárs veszi a fáradságot és utánajár , hanem az önkormi honlapján és az általuk kiadott újságban szerepelnie kéne , sőt megkockáztatom hogy minden hónapban . Ráadásul a májam tovább dolgozik - ez az egész ügyintézés megint csak arra jó , hogy két emberüknek többet lehet fizetni a köz pénzéből .-feleslegesen .
Előzmény: mdancza – #348

Legutóbbi fórumpostok