Apró-cseprő gondjaink

sorrend post/lap  
Dervis

2008.okt.29.
249.
ÁVH , ÁVH !!! Igaz Lackó ?
Feketén dolgoztatni , adót nem fizetni , haveroknak pénzt pumpálni , a közösség pénzét elherdálni - lenyúlni az egy igazi magyar cselekedet !!!

Link erre a hozzászólásra:
egy igazi bunko

2008.okt.29.
248.
Esetleg az apeh zöldszámán is bejelentést tehet, megfejelve egy névtelen hívással a rendőrség bűnmegelőzési-vonalára. Aztán már egyenes út vezet az ávóig.....
Kredits Kriszta

2008.okt.28.
247.
Kedves Ancsa!

Tán nem rég óta él Diósdon, így lehet, hogy még nem tűnt fel: itt hiába panaszkodik bárminemű hivatalnak, műszaki osztálynak, közterület felügyelőnek, képviselőknek, stb... teljesen hiábavaló minden próbálkozás!

Nyáron a rendőrségen jártam az ellopott betonkeverőnk miatt és miután rögzítették a vallomásomat, még beszélgettünk kicsit a rendőrnővel. Már nem tudom, milyen nyűgöm volt, amire tanácsot kértem, de mondta, hogy én elképzelni se tudom, milyen hülye bejelentések érkeznek az érdi rendőrségre és azokat mind-mind ki kell vizsgálják, vagy ha nem az ő dolguk, akkor továbbítják annak, akire tartozik. Azt javasolta, hogy ha az illetékes nem intézkedik, akkor a tegyek bejelentést a rendőrségen, igazolva, hogy ekkor és ekkor próbáltam az illetékesnél elérni valamit, de nem történt semmi. Ha ők továbbítják a cseszegetést, az már lehet, hogy hatásos lesz. De ha nem, akkor nyugodt lélekkel feljelenthetem a nem intézkedőt, hogy nem tett eleget a feladatának és akkor magasabb szintről kezdik cseszegetni. Már persze ha van időm és hangulatom ennyit intézkedni, leveleket írogatni, stb...
A helyedben, ha sok időm lenne, tennék bejelentést az elműnél, a helyi építésznél vagy a műszaki osztálynál, kihívnám a közterületest, aztán ha ez mind nem vezet eredményre, rápróbálnék egy tértivevényes levéllel ismét a műszaki osztálynál, aztán a rendőrségnél... stb...
Még esetleg a munkaügyi ellenőröket lehetne kihívni, azok szeretik a pénzt - márpedig ebből elég sok bünti kinézne a kivitelezőnek. Próba cseresznye! :))

Egyébként abszolút megértelek és együtt érzek Veletek. Összefogni viszont nem tudok, mert igen messze, Diósd túlvégén lakom, a nulláson túl, nem sok alapom lenne lázadni a Homokbánya úti építkezés ellen...

Régebbi ismerőseimtől ezúton elnézést kérek a tőlem talán szokatlan stílusért... Késő van, fáradt vagyok, de muszáj volt leírnom a gondolataimat, hátha Ancsa profitál belőlük. :)))

Jó éjszakát!
Kriszta
kutya

2008.okt.28.
246.
Kedves Ancsa! Én hála Istennek nem lakom azon a környéken, csak naponta látom. Sajnos a mai építkezéseket olyan gépekkel /több tonnás teherautókkal/ végzik, hogy a környezetünk igen nehezen bírja. Akár lakosság, akár az utak.Sajnos az Önkormányzatnál NINCS SENKI aki, ha kiadják az engedélyeket, azok betartását ellenőrizze! Akkora teherautók szágúldoznak, iszonyó nagy terhekkel Diósdon, hogy az utak nagy részét tönkre teszik! Vajon ezt kinek kellene felügyelni, ellenőrizni? Én az Ön helyében azonnal a felügyeleti szervhez fordúlnék, /meddig, hánytól hány óráig lehet zajongani egy " lakópark" építésénél/a szemétdombon!/? Szerintem biztos, hogy szabálytalan. A mi környékünkön is /csak egy családiház építésénél/ , éjjel nappal, hajnaltól élszakáig szombat vasárnap ment a munka. Ami hangos rádió hallgatással, és a munkások ordibálásával járt/mivel nem hallották egymást/. Egyszer megúntam, /többször szóltam!! az építőknek de hiába/ki hívtam a rendőröket. Aki megkérdezte, hogy van-e engedélyük a vasárnapi építkezéshez az Önkormányzattól? Nem volt! attól kezdve, hét végén szombat délutántól hétfőig csend volt.Hát ha Magánál is be jön?Üdv:kutya
Ancsa

2008.okt.28.
245.
Kedves Kiskifli !

Én is mondhatnám, hogy a miénk egy nyeles telek belső háza, így a éjszakai robaj nem zavart, mert az előttem lévő ház felfogta, plusz a hálószobáink nem is arra vannak tájolva, és a gyerekeim alszanak, mint a bunda.
Kocsival jár az egész család, tehát nem sétálunk a járdán sem babakocsival, sem mankóval (hál istenne), sem biciklivel.
Napközben dolgozunk, így az áramingadozást "csak" délután 5 és este 8 között kell elviselnem.
Szóval nem is érint igazán ?
De ha így állunk hozzá, akkor tényleg bármit lehet ?
Meg szerintem egy családi házas övezetben nem hasonlítható az össze, hogy épül egy ház egy család számára (talán ott daru sincs), vagy 66 lakásos társasházat húznak fel három ütemben....
Kerekes

2008.okt.28.
244.
Együttérzek a panaszossal. Tájékoztatást kértem egyik barátomtól, aki gyakorló épitész, igazságügyi szakértő. A szabályok tiltják az éjszakai és a vasárnapi munkát és a közterületet se szabad kisajátitani. Első fokon a helyi épitési osztályhoz lehet fordulni panasszal, ha nem vezet eredményre, akkor a pest megyei épitési hatósághoz és ezenkivül is van még más fórum is. A szabályok mindenkire kötelezők, nem helyeslem azt a nézetet, hogy "mindenki lop, akkor miért ne lopjak én is".
Kiskifli

2008.okt.27.
243.
Kedves Ancsa!

Nem fogok megoldásokat javasolni, sem összefogni. Egyet tudok: biztosíthatom együttérzésemről és szolidáris is tudok lenni.
Én az Endre utcában lakom, az első párhuzamos utca a Homokbányával. Pont abban a magasságban. Én is ugyanazokat a tüneteket észlelem hetek óta. Többször mondtam is, nnna, szegény közvetlenül ott lakók.
Diósdon folyamatosan rengeteg az építkezés, hosszú évek óta. A mi házaink építését is kibírták a szomszédaink, nekünk is ki kell bírni a szomszéd ház építését. Szerintem. Ennyi. Az építkezésnek egyszer vége lesz. Minket sem jelentettek fel anno. Ez már csak így van egy állandóan fejlődő, benépesülő, túlnépesülő településen. Sajnos.
Speciel én akkor is remekül alszom, ha ágyút sütögetnek a fülem mellett. És a gyerekeim közvetlen közelében is, akár ordítozni is lehetne, egészségesek, nem ébrednek fel.
Ennyit tudok hozzáfűzni. Fel a fejjel, egyszer vége lesz! Mi lenne, ha mindenért a hivatalokhoz fordulnánk?
Előzmény: Ancsa – #241
Dervis

2008.okt.27.
242.
Nehéz dolga lesz . Az építési engedélyeket egy közismert képviselő intézte el.
Előzmény: Ancsa – #241
Ancsa

2008.okt.27.
241.
Szép napot/Szervusztok !
Kicsit bénának érzem magam......., még sosem kapcsolódtam be semmilyen "fórum"-ba. (de majd csak belejövök.)
Most azonban olyan dolgok történnek körülöttem, melyeket nem hagyhatok szó nélkül, és ugyan a gondjaim megoldását már próbáltam hivatalos szerveknél, de valami gyorsabbat szeretnék...
A téma pedig (mely nem is olyan "apró-cseprő") a Homokbánya utcai építkezés. Ugyanis az én négytagú családom ott lakik, immáron 2 éve.
Most talán csak tömören leírnám mik azok a dolgok, amik zavarnak, és várnék kicsit, hátha találok még valakit, akit szintén zavar, és ha többen is lennénk, összehozhatnánk egy közös érdekképviseletet a magunk védelmére. Azt konkrétan tudom, hogy a lakótársak/szomszédok között nagy a felháborodás, de összefogásról nem tudok.
Miről is van szó ?
- éjszakába nyúló munkavégzés. konkrétan: hajnali kettőig, két héten keresztül, a domboldal elbontása markolóval, teherautók pakolása.
- hétvégi munkavégzés. (vasárnap nem számít)
- parkolás a járdán. (a gyalogosok oldják meg ahogy tudják, gyerekkel, babakocsival, biciklivel, ...) hol vannak a közterületfenntartók ?
- és most a legújabb: a daru. áramfelvétel a lakossági hálózatról. eredmény: pislákoló lámpák, elhaló háztartási gépek, stb...
Mi jöhet még ? Mit kell még eltűrnünk ? Milyen hivatalos utakat, a bürokrácia útvesztőit kell még megjárni, miközben napok-hetek telnek el, és semmi nem változik ? Nem tehetünk semmit vagy csak nem teszünk semmit ?
Ilonka

2008.okt.26.
240.
Kedves Lakótelepiek!
A közvilágítás valóban az Önkormányzatra tartozik. De, amire megtalálják az illetékest, lehet, hogy hónapok fognak eltelni. A Petőfi S. u.ban egyetlen oszlopon nem volt világítás, mégis több hónapig sötétben voltunk éjszaka. Én megpróbáltam interneten keresztül is értesíteni az ök.t, hiába.

moment

2008.okt.25.
239.
Most kérdeztem rá újra és azt a felvilágosítást kaptam, hogy nem az ELMÜ javít Diósdon, hanem akivel az Önkormi szerződött.
Tehát kedves sötétben félők, tessenek bejelentést tenni az Önkormányzatnál!
moment

2008.okt.25.
238.
Kedves Sütike!

Megérdeklődtem az ELMÜ-nél, ahol azt a felvilágosítást kaptam, hogy nem is tudnak a hibáról.
Aztán kiderült, hogy már napok óta keresik a hibát. Aztán szóba elegyedtem egy munkással, aki azt mondta, megtalálták a hibát és estére lesz közvilágítás.
Na azóta sincs. Lehet az ELMÜ megint nem tud róla!
elefant

2008.okt.25.
237.
Miért, miért?
Nem is értem, miért kötözködsz Péksütike!
Bunkó uram megmondta: ´Javítás vagyon, oszt jónapot!´
Úgyhogy ehhez tartsuk magunkat! Becsukott szemmel járjunk, hogy ne lássuk, hogy nem látunk!
Kiskifli

2008.okt.24.
236.
Szóval éves nagykarbantartás? Értem. Több, mint két hete??? Mert azóta is folyamatosan töksötét van a lakótelepen. A házak és fák közt egy kukkot sem látni. Mint a vakond belső zsebében. Na ezt ugye már nem kell elhinnem? A faház körül meg egyre gyűl a kedélyesen tivornyázó nép. Nem kell részleteznem, ugye? Legkiválóbb körülmények gkfeltöréshez, miegymás. Éves nagykarbantartáskor nappal égnek - ja bocs, világítanak - a lámpák, és aztán éjjel is. Most viszont a lakcsin nappal nem világítanak, de éjjel sem.
Karbantartás. Höhö. Na persze!
Szóval akkor miért nincs közvilágítás harmadik hete?
Kiskifli

2008.okt.23.
234.
Pathó Simon nagy életművész, időhúzó olimpiai bajnok. Még egy kis teszetoszaság, és máris januárt írunk, kimaradt egy év. Jövőre már lehet arra hivatkozni, hogy "idén már megvolt".
dorian

2008.okt.23.
233.
Valóban ez korrektebb megoldás. Bár többletmunkával jár, nyíltan és egyenesen vannak tudtára hozva minden érintettnek a játékszabályok. Nem "bújócskázik" senki.
Előzmény: guest – #232
guest

2008.okt.22.
232.
Azt lehagytam, hogy Batta Önkormányzata határozatot hozott, hogy "guberálás" tilos! No innen indul az előző hozzászólásom!
Anonymus

2008.okt.22.
231.
Mondhatnám röviden, hogy no comment, de nem intézem el ennyivel. Amennyiben egy akkora településen, mint Szhbatta működik a dolog, akkor itt is oké lenne, csak akarni kéne.
Marad a végkövetkeztetés: A capite foetet piscis. Fejétől bűzlik a hal.
Előzmény: guest – #230
guest

2008.okt.22.
230.
Egyszer már leírtam. Lehet tanulni Százhalombattától. Megoldották. Igaz ott van Polgárőrség, RENDőrség. Azt hiszem nevezett napokra- lomtalanítás - segítséget kértek a szomszédos települések RENDőreitől is. Kiírták nagy betükkel mindenhová, hogy a kirakott lomok szétdobálása következményekkel jár - bűntetés - ezt ellenőrizték is fent nevezett szervek. Vittek seprőt, lapátot és ez nem vicc. Odaadták, akit "tetten értek" tegyen rendet. Sokan voltak, de problémamentesen lezajlott, mert Battának fontos ügy a lomtalanítás és az ott lakók nyugalma.
dorian

2008.okt.22.
229.
Kedves Anonymus!

A jó szándékot nem vitatom, csupán a "titkosság" betarthatóságában kételkedek.

Ha az adott nap reggelén, vagy előző este (mert akkor van segítség) kikerül a lom a kerítésen kívülre, máris kezdődhet a verseny a guberálók és az elszállítók között, hogy ki ér oda hamarabb. Reméljük a "harc" a guberálásra rendelkezésre álló idő rövidülése miatt nem közöttük fog kialakulni, hogy ki szállíthatja el a "szajrét".

Kerítésen belül hagyva a lomot, viszont valakinek otthon kellene tartózkodni, adott esetben szabi kivétellel járna, ami nem aratna osztatlan sikert.
Anonymus

2008.okt.22.
228.
Ezt én egy csöppet másként értelmezem. Morris és a Hivatal most kivételesen jó szándékról tett tanúbizonyságot. Ha a helyszín és az időpont az utolsó pillanatig titokban tud maradni, akkor a guberálóknak minimális idejük marad a felfordulás végrehajtására. Mert - lássuk be - elsősorban azzal volt a baj, hogy guberálás ürügyén disznóólat csináltak a faluból, nem pedig azzal, hogy gyakorlatban bizonyították azt a fizikai elméletet, hogy az anyag nem vész el, csak átalakul. (Jelen esetben gazdát cserél)
Ami pedig a közbiztonságot illeti: mit kell érteni ezalatt? Csak nem azt, hogy ölre mennek egymással a szajré birtoklási jogáért?
És még valami. Olvassa el kérem még egyszer! Figyelmesen. Ott van egy szócska! Nagyon fontos szó! TALÁN. És az azt követő feltételes mód.
Viszont szívesen meghallgatnám az Ön verzióját a lebonyolítás hogy és mikéntjére vonatkozólag!
Előzmény: dorian – #227
dorian

2008.okt.22.
227.
Ejnye, ejnye!

Időnként tessen átlátogatni a "hivatalos" honlapra, mert ott hébe-hóba szóllanak a néphez.

A lomtalanításról Morris imígyen tájékoztatott:

"A lomtalanítás úgy fog történni, hogy a szemetesek minden utcába KÜLÖN! bedobják a cédulát az időpontról és a tudnivalókról. (csütörtökön beszéltünk róla a Polgármester úrral)
Fontos, hogy ezt az időpontot ne hangoztassuk. Így talán elkerülhető a guberálók és kockaladák tömeges megjelenése és nem romlik a közbiztonság.
A többi az Érdkom kft-n és Önökön múlik."

Az idópont titkos. Tessék szépen várni a cetlit!

Mert a kockaladások vakok. Nem fogják észrevenni a kirakott lomokat.

Üdvözlettel:

Dorian
Előzmény: Pordi – #226
Pordi

2008.okt.21.
226.
Valahogy arra emlékszem, mintha októberre datálták volna a lomtalanítást!
Tud valaki segíteni az időpontot illetően?
Pordi.
elefant

2008.okt.18.
225.
Kedves moment!
Valószínűleg azért, hogy ne lehessen látni a faház környékén italozó, bagózó, tivornyázó (s még ki se merem mondani…) ´egzisztenciák´ átlagéletkorát. Én speciel egy tucatra saccolnám! Mind darabszámukat, mind életkorukat tekintve. (I.Q. dettó)
A viccet félretéve, mintha valami jókora, elkerített gödröt láttam volna az óvoda alatt , valami kábel-féleséggel az alján. Lehet, hogy a két dolog összefügg?
Előzmény: moment – #224
moment

2008.okt.18.
224.
Kedves Akárkik!

Megtudná mondani valaki, miért nincs közvilágítás még mindig a lakótelepen?

Legutóbbi fórumpostok