Apró-cseprő gondjaink
elefant
2009.márc.10.
349.
Úgy tudom, a 'másik illetékes' egy jó kis Kft.
Akinek az ÖNKI tejel. Csak ennyit ér a munkája. Biztos meg lehet magyarázni, miért is jó ez nekünk.
De ahol ködösítenek -Mert ugye nem azt mondták XY Kft.-nek kell szólni, hanem egy homályos 'másik illetékes'-t emlegetnek-, ott meglódul egyből az ember agya: "nem zörög az a rohadt haraszt...!"
Miért nem lehet megmondani a frankót???!!!
Akinek az ÖNKI tejel. Csak ennyit ér a munkája. Biztos meg lehet magyarázni, miért is jó ez nekünk.
De ahol ködösítenek -Mert ugye nem azt mondták XY Kft.-nek kell szólni, hanem egy homályos 'másik illetékes'-t emlegetnek-, ott meglódul egyből az ember agya: "nem zörög az a rohadt haraszt...!"
Miért nem lehet megmondani a frankót???!!!
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: mdancza – #348
mdancza
2009.márc.10.
348.
Kedves Mária, kedves (hozzám hasonlóan) tudatlan fórumtársaim !
Tegnap bementünk az ÖK-ra a közvilágítás ügyében.
A következőt sikerült megtudnunk.
A helyzet más tavaly nyár óta így áll (sok lépéssel le vagyunk maradva).
A dolgok menete a következő:
1. Meg kell keresni panaszunkkal a közterület felügyelőt, aki állítása szerint hétvégén is elérhető - amúgy elég rokonszenves fiatalembernek tünik:
Magyari Tibor közterület-felügyelő
06-23-545-558 (hivatali száma)
06-30-901-8905
magyari.tibor@diosd.hu
2. A közterület felügyelő a bejelentett problémát jelzi egy "másik illetékesnek".
3. A "másik illetékes" küld egy emailt az ELMÜ-nek, amire nekik kötelességük kijönni.
Meglehetősen kacifántos ügymenet, ezt nevezem én bürokráciának, közpénzen. Hiába a normális közterület fenntartó, kérdés, hogy az email mikor születik meg, és erre mikor hajlandó az ELMÜ lépni...
MÁS:
Volt egy fórum közlekedés ügyében, amire elment egy utastársunk, aki szintén 13-as busszal jár reggelente a hegyről, és szóvá tette, hogy micsoda egy inkompatibilis megoldás, hogy az első busz tanítás-munkanapokon később indul fél óraával, mint egyébként, s hogy este 7 óra után szinte lehetetlen hazajutni emberi időben a hegyen lakóknak. A szakemberek is csak néztek ki a fejükből, és csak annyit mondtak, hogy ezeket a menetrendeket az ÖK javaslata alapján csinálják, de megpróbálnak valamit tenni a változtatás érdekében, mert ez így tényleg h...ség.
Szóval van halvány remény, hogy esetleg az év második felétől valami javulás lesz a közlekedésben.
Tegnap bementünk az ÖK-ra a közvilágítás ügyében.
A következőt sikerült megtudnunk.
A helyzet más tavaly nyár óta így áll (sok lépéssel le vagyunk maradva).
A dolgok menete a következő:
1. Meg kell keresni panaszunkkal a közterület felügyelőt, aki állítása szerint hétvégén is elérhető - amúgy elég rokonszenves fiatalembernek tünik:
Magyari Tibor közterület-felügyelő
06-23-545-558 (hivatali száma)
06-30-901-8905
magyari.tibor@diosd.hu
2. A közterület felügyelő a bejelentett problémát jelzi egy "másik illetékesnek".
3. A "másik illetékes" küld egy emailt az ELMÜ-nek, amire nekik kötelességük kijönni.
Meglehetősen kacifántos ügymenet, ezt nevezem én bürokráciának, közpénzen. Hiába a normális közterület fenntartó, kérdés, hogy az email mikor születik meg, és erre mikor hajlandó az ELMÜ lépni...
MÁS:
Volt egy fórum közlekedés ügyében, amire elment egy utastársunk, aki szintén 13-as busszal jár reggelente a hegyről, és szóvá tette, hogy micsoda egy inkompatibilis megoldás, hogy az első busz tanítás-munkanapokon később indul fél óraával, mint egyébként, s hogy este 7 óra után szinte lehetetlen hazajutni emberi időben a hegyen lakóknak. A szakemberek is csak néztek ki a fejükből, és csak annyit mondtak, hogy ezeket a menetrendeket az ÖK javaslata alapján csinálják, de megpróbálnak valamit tenni a változtatás érdekében, mert ez így tényleg h...ség.
Szóval van halvány remény, hogy esetleg az év második felétől valami javulás lesz a közlekedésben.
Előzmény: Maria – #343
Maria
2009.márc.10.
347.
Bocs , de odagondoltam - na majd igy utólag : )
Előzmény: Anonymus – #346
Anonymus
2009.márc.9.
346.
Kedves Maria!
Legalább a szmájli jelet odatette volna a végére! Lám, én is odatettem!
Legalább a szmájli jelet odatette volna a végére! Lám, én is odatettem!
Előzmény: Maria – #345
Anonymus
2009.márc.9.
344.
A Gárdának! Oszt azok majd kézzel fogható módszerekkel elmagyarázzák - remélem - a kis türannoszoknak, hogy mivel is jár a közszolgálati kötelezettségek el nem látása, az akták, ügyek és tennivalók odébb tologatása, másokra hárítása. :)
Szebb jövőt!
Szebb jövőt!
Előzmény: Maria – #343
Maria
2009.márc.9.
343.
S.O.S. akkor most hova telefonáljunk , ha valami baj van az árammal ? Tudja valaki ?
elefant
2009.márc.9.
342.
Nem a falugarázda csinálja!
De valami jóféle Kft.-vel kötött szerződést (tudomásom szerint) az ÖNKI.
Biztos van rá valami elfogadható magyarázatuk is!
Az ELMÜ meg persze hogy le se sz…k minket. Lásd: Nem is oly rég a lakótelep környéki közvilágítási anomáliák.
Addig lehet nagy mellénnyel hadoválni, bukszát tömetni, amíg szükség nincs az ember munkájára. De az sem árt, ha itt a munka dandárja, az ember fia bele tud pökni a markába és tevékenykedni is hajlandó.
A falugazdák is milyen szépen elhordják a havat. Júliusban!
De valami jóféle Kft.-vel kötött szerződést (tudomásom szerint) az ÖNKI.
Biztos van rá valami elfogadható magyarázatuk is!
Az ELMÜ meg persze hogy le se sz…k minket. Lásd: Nem is oly rég a lakótelep környéki közvilágítási anomáliák.
Addig lehet nagy mellénnyel hadoválni, bukszát tömetni, amíg szükség nincs az ember munkájára. De az sem árt, ha itt a munka dandárja, az ember fia bele tud pökni a markába és tevékenykedni is hajlandó.
A falugazdák is milyen szépen elhordják a havat. Júliusban!
Előzmény: diosizs – #340
mdancza
2009.márc.9.
341.
Kedves diosizs !
Igen, ezt mondta, bár nem indokolta.
Mi is értetlenül álltunk az egész előtt, azért is, mert itt határterületről van szó.
Legalább ugyanakkora, ha nem nagyobb terület érinti az érdligeti részt - akkor is, ha az a bizonyos kapcsoló Diósd területén található.
Vagy ha megkérjük az érdi szembeszomszédot, hogy ő jelentse be, akkor ki fognak jönni ????
Vagy talán kijönnek, azután megvakarják a fejüket, és sarkonfordulnak, mert kiderül, hogy mégis át kellene jönni Diósdra ????
Ez az egész egy hatalmas káosz, zűrzavar és fejetlenség. Nagyon remélem, hogy ebből tanulnak a diósdiak, és többet nem fogják ezeket választani...
Én nem tettem, de ezután sem fogom...
Igen, ezt mondta, bár nem indokolta.
Mi is értetlenül álltunk az egész előtt, azért is, mert itt határterületről van szó.
Legalább ugyanakkora, ha nem nagyobb terület érinti az érdligeti részt - akkor is, ha az a bizonyos kapcsoló Diósd területén található.
Vagy ha megkérjük az érdi szembeszomszédot, hogy ő jelentse be, akkor ki fognak jönni ????
Vagy talán kijönnek, azután megvakarják a fejüket, és sarkonfordulnak, mert kiderül, hogy mégis át kellene jönni Diósdra ????
Ez az egész egy hatalmas káosz, zűrzavar és fejetlenség. Nagyon remélem, hogy ebből tanulnak a diósdiak, és többet nem fogják ezeket választani...
Én nem tettem, de ezután sem fogom...
Előzmény: diosizs – #340
diosizs
2009.márc.9.
340.
Kedves mdancza!
Bocs, hogy értetlenkedek!
Azt mondta az ELMŰ, hogy nem megy ki Diósdra közvilágítást helyreállítani? Nincs szerződés? Önkormányzati alapfeladat a közvilágítás biztosítása. És akkor ki végzi el? Ezt is a kft? Ez hihetetlen.
Egyébként szerintem Diósdon már megállt az élet, nem kell hozzá hétvégi áramszünet.
Üdv, diosizs
Bocs, hogy értetlenkedek!
Azt mondta az ELMŰ, hogy nem megy ki Diósdra közvilágítást helyreállítani? Nincs szerződés? Önkormányzati alapfeladat a közvilágítás biztosítása. És akkor ki végzi el? Ezt is a kft? Ez hihetetlen.
Egyébként szerintem Diósdon már megállt az élet, nem kell hozzá hétvégi áramszünet.
Üdv, diosizs
Előzmény: mdancza – #337
Anonymus
2009.márc.9.
339.
Kedves Márti!
Kérdésedre megadtam a választ a humor rovatban írottakban. Jelen esetre kivetítve az 5./ -ben leírtak a mérvadóak a deresre húzásssal kiegészítve. Az ELMŰ-re épp úgy érvényes, mint mindenki másra!
Még valami: a humorban nem ismerek tréfát!
Kérdésedre megadtam a választ a humor rovatban írottakban. Jelen esetre kivetítve az 5./ -ben leírtak a mérvadóak a deresre húzásssal kiegészítve. Az ELMŰ-re épp úgy érvényes, mint mindenki másra!
Még valami: a humorban nem ismerek tréfát!
mdancza
2009.márc.9.
338.
áram = közvilágítás :P
mdancza
2009.márc.9.
337.
Tegnap ért egy érdekes meglepetés:
az utcánkban - mint mindig, ha szellő rezdül - elment az áram.
Hát felhívtuk az elektromos műveket, hogy jöjjenek már, és nyomják fel azt a kapcsolót, amit szoktak, mert a Mókus - Árvalányhaj - Bajuszfű érdligeti része egészen az Alsóvölgyi útig tök sötét.
Azonban mikor megkérdezték a lakcímet, s mondtuk, hogy Diósd, közölték:
Ja, Diósdra nem megyünk. Szóljanak az ÖK-nak, majd azok elintézik...
Maguk ezt nem tudták? Pedig így van már néhány hónapja...
Kedves fórumtársak: önök ezt tudták?
S mi van, ha hétvégén megy el az áram? Az ÖK nem tart ügyeletet...
Mi van, ha a fél faluban elmegy az áram hétvégén ??? Megáll az élet ?
Mi a fene ez az egész???
az utcánkban - mint mindig, ha szellő rezdül - elment az áram.
Hát felhívtuk az elektromos műveket, hogy jöjjenek már, és nyomják fel azt a kapcsolót, amit szoktak, mert a Mókus - Árvalányhaj - Bajuszfű érdligeti része egészen az Alsóvölgyi útig tök sötét.
Azonban mikor megkérdezték a lakcímet, s mondtuk, hogy Diósd, közölték:
Ja, Diósdra nem megyünk. Szóljanak az ÖK-nak, majd azok elintézik...
Maguk ezt nem tudták? Pedig így van már néhány hónapja...
Kedves fórumtársak: önök ezt tudták?
S mi van, ha hétvégén megy el az áram? Az ÖK nem tart ügyeletet...
Mi van, ha a fél faluban elmegy az áram hétvégén ??? Megáll az élet ?
Mi a fene ez az egész???
OBSITOS
2009.márc.7.
336.
Most már én is tudom, mikor, melyik sorba álljak ebben a szentélyben! A bejárati ajtón hiányoltam /hiányolom/ igazából a tájékoztatást. Egy A3-as papíron minden változás közölhető. Szerintem ez a korrekt, egyszerű megoldás.
Sokan a sor végén, mikor a változás szelét elérő ablakhoz érnek már, ahol senki nem várakozik, akkor döbbennek rá, itt is lehet csekket befizetni! A felismerést bejőve én adom, lobogtatom sárga papirkáimat, melyeket kis mosollyal benyújtok az üres ablaknál unatkozó postáskisasszonynak.
Sokan a sor végén, mikor a változás szelét elérő ablakhoz érnek már, ahol senki nem várakozik, akkor döbbennek rá, itt is lehet csekket befizetni! A felismerést bejőve én adom, lobogtatom sárga papirkáimat, melyeket kis mosollyal benyújtok az üres ablaknál unatkozó postáskisasszonynak.
Előzmény: ilonka – #334
ilonka
2009.márc.6.
335.
Elnézést: állással
ilonka
2009.márc.6.
334.
Én kifejezetten örülök, hogy nemcsak 1 ablaknál kell sorba állnom a postán,ha csekket akarok befizetni. És ha még levelet is adok fel, akkor mindkettőt egyszerre, egyetlen sorban állásal elintézhetem. Egyébként egyszer kellett végignéznem a kiírásokat, és mostmár tududom, mikor melyik sorba álljak.
Előzmény: OBSITOS – #332
elefant
2009.márc.6.
333.
Gratulálok kivalló genetikai adottságaihoz!
Remélem még sokáig örömük telik egymásban!
Tiszteltetem szüleit!
Üdv.: elefant
Remélem még sokáig örömük telik egymásban!
Tiszteltetem szüleit!
Üdv.: elefant
Előzmény: OBSITOS – #332
OBSITOS
2009.márc.5.
332.
T.mdancza!
Igen, itt van a probléma, ez olyan, mint amikor a postára bemegyünk /Diósd/ és itt nem tudjuk, melyik ablaknál, mit lehet ügyintézni. Több helyen lehet csekket befizetni, van ahol bankkártyával, csomagfelvétel egy helyen van. Minden ablaknál cetli csüng, mit tehet a kedves halandó ügyintézés címén, persze, ha végig álltad a sort! Többször javasoltam, mi egyszerű birkáknak tartsanak továbbképzést helyismeretből, erről talán felismernek! No, a posta nem miértünk van, mi vagyunk értük! A felül lévő kiírás érvénytelen néhány hónapja, nagyon helyes, hogy rugalmasabbak lettek, csak minket is valahogy egyértelműen tájékozatni kellene, mikor belépünk ebbe a szentéjbe!
Nos, a menetrend is ilyen gumicsont, nem látta még a Közgyógy igazolvány kitöltési papírját!/a papa 89, a mama 87 éves, a szezont összekeverik a fazonnal,
ez a „kifárasztásos” technika.
Igen, itt van a probléma, ez olyan, mint amikor a postára bemegyünk /Diósd/ és itt nem tudjuk, melyik ablaknál, mit lehet ügyintézni. Több helyen lehet csekket befizetni, van ahol bankkártyával, csomagfelvétel egy helyen van. Minden ablaknál cetli csüng, mit tehet a kedves halandó ügyintézés címén, persze, ha végig álltad a sort! Többször javasoltam, mi egyszerű birkáknak tartsanak továbbképzést helyismeretből, erről talán felismernek! No, a posta nem miértünk van, mi vagyunk értük! A felül lévő kiírás érvénytelen néhány hónapja, nagyon helyes, hogy rugalmasabbak lettek, csak minket is valahogy egyértelműen tájékozatni kellene, mikor belépünk ebbe a szentéjbe!
Nos, a menetrend is ilyen gumicsont, nem látta még a Közgyógy igazolvány kitöltési papírját!/a papa 89, a mama 87 éves, a szezont összekeverik a fazonnal,
ez a „kifárasztásos” technika.
Előzmény: mdancza – #330
amoretto
2009.márc.5.
331.
Megtaláltam a Diósd-héjban! Itt kicsit egyértelműbben van leírva, így ki lehet számolni, hogy a Camponától hány perc alatt ér a megállókba. Pl. 15-17 perc a Tátika utcai megállóig.
Mégegyszer köszönöm!
Mégegyszer köszönöm!
mdancza
2009.márc.5.
330.
Kedves Obsitos, ez van kitéve a megállókban is...
Amin sokan nem tudnak kiigazodni...
Amin sokan nem tudnak kiigazodni...
Előzmény: OBSITOS – #329
OBSITOS
2009.márc.5.
329.
amoretto
2009.márc.5.
328.
De lehet! Utánanézek, de nagyon köszönöm válaszát!
mdancza
2009.márc.5.
327.
Biztos a DKO-ban volt ?
Ez kivételesen, úgy emlékszem, hogy a Diósdhéjban legutóbbi számában volt benne, amit kivételesen sikerült összetarhálni - éppen a menetrend miatt...
Ez kivételesen, úgy emlékszem, hogy a Diósdhéjban legutóbbi számában volt benne, amit kivételesen sikerült összetarhálni - éppen a menetrend miatt...
Előzmény: amoretto – #325
mdancza
2009.márc.5.
326.
Biztos a DKO-ban volt ?
Előzmény: amoretto – #325
amoretto
2009.márc.5.
325.
Segítséget kérnék! Valahol a DKO-n olvastam a 13-as autóbusz menetrendjét, normálisan le volt írva mikor, honnan, hová megy, pontos idő szerint. A megállókban lévő menetrenden nem lehet eligazoldni.
Ha valaki látta ezt a leírt menetrendet, kérem segítsen!
Köszönettel: Amoretto
Ha valaki látta ezt a leírt menetrendet, kérem segítsen!
Köszönettel: Amoretto
Legutóbbi fórumpostok
- szömörce - tegnap 19:44
http://www.origo.hu/itthon/20120517-szigetkoz-vizugyi-p (...) A Közgép többmilliárdos vízüg (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 19:37
"A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból 350,6 millió forint átcsopo (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:39
Jól felkészülnek majd, hogy ne legyenek váratlan események.... http://hvg.hu/itthon.bunugy (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - Ego sum - tegnap 17:33
Elvenné a pártok állami támogatását Orbán. Mérgemben én is sokszor gondoltam egy ilyen (...)
Politika - szömörce - tegnap 15:17
"Selmeczi odébbáll, ha ráterhelik a telefonadót A távközlési adót nem a telefonáló ember (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 15:05
"Két és fél milliárd forintot spórolna az állam, és teljesen felborulna a pártfinanszírozá (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 8:19
Wham, bam, thank you ma'am! http://nol.hu/kulfold/ft__orban_eloszor_dug__aztan_kerdez
Változások a Fidesz-kormány alatt - danidoki - máj.17. 22:29
Tavaszköszöntő 2012 http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...)
Fotók - danidoki - máj.17. 21:42
Majális a Kőbányában: http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...) danid (...)
Fotók - öreg-szaki - máj.17. 13:47
Vajon ez kinek a hibája? Biztosan nem azért mennek el külföldre a fiatalok, mert nem szeretik a (...)
Politika