Apró-cseprő gondjaink

sorrend post/lap  
elefant

2009.márc.10.
349.
Úgy tudom, a 'másik illetékes' egy jó kis Kft.
Akinek az ÖNKI tejel. Csak ennyit ér a munkája. Biztos meg lehet magyarázni, miért is jó ez nekünk.
De ahol ködösítenek -Mert ugye nem azt mondták XY Kft.-nek kell szólni, hanem egy homályos 'másik illetékes'-t emlegetnek-, ott meglódul egyből az ember agya: "nem zörög az a rohadt haraszt...!"
Miért nem lehet megmondani a frankót???!!!
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: mdancza – #348
mdancza

2009.márc.10.
348.
Kedves Mária, kedves (hozzám hasonlóan) tudatlan fórumtársaim !

Tegnap bementünk az ÖK-ra a közvilágítás ügyében.
A következőt sikerült megtudnunk.
A helyzet más tavaly nyár óta így áll (sok lépéssel le vagyunk maradva).
A dolgok menete a következő:

1. Meg kell keresni panaszunkkal a közterület felügyelőt, aki állítása szerint hétvégén is elérhető - amúgy elég rokonszenves fiatalembernek tünik:
Magyari Tibor közterület-felügyelő
06-23-545-558 (hivatali száma)
06-30-901-8905
magyari.tibor@diosd.hu

2. A közterület felügyelő a bejelentett problémát jelzi egy "másik illetékesnek".

3. A "másik illetékes" küld egy emailt az ELMÜ-nek, amire nekik kötelességük kijönni.

Meglehetősen kacifántos ügymenet, ezt nevezem én bürokráciának, közpénzen. Hiába a normális közterület fenntartó, kérdés, hogy az email mikor születik meg, és erre mikor hajlandó az ELMÜ lépni...

MÁS:
Volt egy fórum közlekedés ügyében, amire elment egy utastársunk, aki szintén 13-as busszal jár reggelente a hegyről, és szóvá tette, hogy micsoda egy inkompatibilis megoldás, hogy az első busz tanítás-munkanapokon később indul fél óraával, mint egyébként, s hogy este 7 óra után szinte lehetetlen hazajutni emberi időben a hegyen lakóknak. A szakemberek is csak néztek ki a fejükből, és csak annyit mondtak, hogy ezeket a menetrendeket az ÖK javaslata alapján csinálják, de megpróbálnak valamit tenni a változtatás érdekében, mert ez így tényleg h...ség.
Szóval van halvány remény, hogy esetleg az év második felétől valami javulás lesz a közlekedésben.
Előzmény: Maria – #343
Maria

2009.márc.10.
347.
Bocs , de odagondoltam - na majd igy utólag : )
Anonymus

2009.márc.9.
346.
Kedves Maria!

Legalább a szmájli jelet odatette volna a végére! Lám, én is odatettem!
Előzmény: Maria – #345
Maria

2009.márc.9.
345.
Na kösz szépen !
Anonymus

2009.márc.9.
344.
A Gárdának! Oszt azok majd kézzel fogható módszerekkel elmagyarázzák - remélem - a kis türannoszoknak, hogy mivel is jár a közszolgálati kötelezettségek el nem látása, az akták, ügyek és tennivalók odébb tologatása, másokra hárítása. :)
Szebb jövőt!
Előzmény: Maria – #343
Maria

2009.márc.9.
343.
S.O.S. akkor most hova telefonáljunk , ha valami baj van az árammal ? Tudja valaki ?
elefant

2009.márc.9.
342.
Nem a falugarázda csinálja!
De valami jóféle Kft.-vel kötött szerződést (tudomásom szerint) az ÖNKI.
Biztos van rá valami elfogadható magyarázatuk is!
Az ELMÜ meg persze hogy le se sz…k minket. Lásd: Nem is oly rég a lakótelep környéki közvilágítási anomáliák.
Addig lehet nagy mellénnyel hadoválni, bukszát tömetni, amíg szükség nincs az ember munkájára. De az sem árt, ha itt a munka dandárja, az ember fia bele tud pökni a markába és tevékenykedni is hajlandó.
A falugazdák is milyen szépen elhordják a havat. Júliusban!
Előzmény: diosizs – #340
mdancza

2009.márc.9.
341.
Kedves diosizs !

Igen, ezt mondta, bár nem indokolta.
Mi is értetlenül álltunk az egész előtt, azért is, mert itt határterületről van szó.
Legalább ugyanakkora, ha nem nagyobb terület érinti az érdligeti részt - akkor is, ha az a bizonyos kapcsoló Diósd területén található.
Vagy ha megkérjük az érdi szembeszomszédot, hogy ő jelentse be, akkor ki fognak jönni ????
Vagy talán kijönnek, azután megvakarják a fejüket, és sarkonfordulnak, mert kiderül, hogy mégis át kellene jönni Diósdra ????

Ez az egész egy hatalmas káosz, zűrzavar és fejetlenség. Nagyon remélem, hogy ebből tanulnak a diósdiak, és többet nem fogják ezeket választani...
Én nem tettem, de ezután sem fogom...
Előzmény: diosizs – #340
diosizs

2009.márc.9.
340.
Kedves mdancza!
Bocs, hogy értetlenkedek!
Azt mondta az ELMŰ, hogy nem megy ki Diósdra közvilágítást helyreállítani? Nincs szerződés? Önkormányzati alapfeladat a közvilágítás biztosítása. És akkor ki végzi el? Ezt is a kft? Ez hihetetlen.
Egyébként szerintem Diósdon már megállt az élet, nem kell hozzá hétvégi áramszünet.
Üdv, diosizs
Előzmény: mdancza – #337
Anonymus

2009.márc.9.
339.
Kedves Márti!

Kérdésedre megadtam a választ a humor rovatban írottakban. Jelen esetre kivetítve az 5./ -ben leírtak a mérvadóak a deresre húzásssal kiegészítve. Az ELMŰ-re épp úgy érvényes, mint mindenki másra!
Még valami: a humorban nem ismerek tréfát!
mdancza

2009.márc.9.
338.
áram = közvilágítás :P
mdancza

2009.márc.9.
337.
Tegnap ért egy érdekes meglepetés:
az utcánkban - mint mindig, ha szellő rezdül - elment az áram.
Hát felhívtuk az elektromos műveket, hogy jöjjenek már, és nyomják fel azt a kapcsolót, amit szoktak, mert a Mókus - Árvalányhaj - Bajuszfű érdligeti része egészen az Alsóvölgyi útig tök sötét.
Azonban mikor megkérdezték a lakcímet, s mondtuk, hogy Diósd, közölték:
Ja, Diósdra nem megyünk. Szóljanak az ÖK-nak, majd azok elintézik...
Maguk ezt nem tudták? Pedig így van már néhány hónapja...

Kedves fórumtársak: önök ezt tudták?
S mi van, ha hétvégén megy el az áram? Az ÖK nem tart ügyeletet...
Mi van, ha a fél faluban elmegy az áram hétvégén ??? Megáll az élet ?
Mi a fene ez az egész???
OBSITOS

2009.márc.7.
336.
Most már én is tudom, mikor, melyik sorba álljak ebben a szentélyben! A bejárati ajtón hiányoltam /hiányolom/ igazából a tájékoztatást. Egy A3-as papíron minden változás közölhető. Szerintem ez a korrekt, egyszerű megoldás.
Sokan a sor végén, mikor a változás szelét elérő ablakhoz érnek már, ahol senki nem várakozik, akkor döbbennek rá, itt is lehet csekket befizetni! A felismerést bejőve én adom, lobogtatom sárga papirkáimat, melyeket kis mosollyal benyújtok az üres ablaknál unatkozó postáskisasszonynak.
Előzmény: ilonka – #334
ilonka

2009.márc.6.
335.
Elnézést: állással
ilonka

2009.márc.6.
334.
Én kifejezetten örülök, hogy nemcsak 1 ablaknál kell sorba állnom a postán,ha csekket akarok befizetni. És ha még levelet is adok fel, akkor mindkettőt egyszerre, egyetlen sorban állásal elintézhetem. Egyébként egyszer kellett végignéznem a kiírásokat, és mostmár tududom, mikor melyik sorba álljak.
Előzmény: OBSITOS – #332
elefant

2009.márc.6.
333.
Gratulálok kivalló genetikai adottságaihoz!
Remélem még sokáig örömük telik egymásban!
Tiszteltetem szüleit!
Üdv.: elefant
Előzmény: OBSITOS – #332
OBSITOS

2009.márc.5.
332.
T.mdancza!
Igen, itt van a probléma, ez olyan, mint amikor a postára bemegyünk /Diósd/ és itt nem tudjuk, melyik ablaknál, mit lehet ügyintézni. Több helyen lehet csekket befizetni, van ahol bankkártyával, csomagfelvétel egy helyen van. Minden ablaknál cetli csüng, mit tehet a kedves halandó ügyintézés címén, persze, ha végig álltad a sort! Többször javasoltam, mi egyszerű birkáknak tartsanak továbbképzést helyismeretből, erről talán felismernek! No, a posta nem miértünk van, mi vagyunk értük! A felül lévő kiírás érvénytelen néhány hónapja, nagyon helyes, hogy rugalmasabbak lettek, csak minket is valahogy egyértelműen tájékozatni kellene, mikor belépünk ebbe a szentéjbe!
Nos, a menetrend is ilyen gumicsont, nem látta még a Közgyógy igazolvány kitöltési papírját!/a papa 89, a mama 87 éves, a szezont összekeverik a fazonnal,
ez a „kifárasztásos” technika.

Előzmény: mdancza – #330
amoretto

2009.márc.5.
331.
Megtaláltam a Diósd-héjban! Itt kicsit egyértelműbben van leírva, így ki lehet számolni, hogy a Camponától hány perc alatt ér a megállókba. Pl. 15-17 perc a Tátika utcai megállóig.
Mégegyszer köszönöm!
mdancza

2009.márc.5.
330.
Kedves Obsitos, ez van kitéve a megállókban is...
Amin sokan nem tudnak kiigazodni...
Előzmény: OBSITOS – #329
OBSITOS

2009.márc.5.
329.
http://www.bkv.hu/busz/13.html
Itt a menetrend!
amoretto

2009.márc.5.
328.
De lehet! Utánanézek, de nagyon köszönöm válaszát!
mdancza

2009.márc.5.
327.
Biztos a DKO-ban volt ?
Ez kivételesen, úgy emlékszem, hogy a Diósdhéjban legutóbbi számában volt benne, amit kivételesen sikerült összetarhálni - éppen a menetrend miatt...
mdancza

2009.márc.5.
326.
Biztos a DKO-ban volt ?
Ez kivételesen, úgy emlékszem, hogy a Diósdhéjban legutóbbi számában volt benne, amit kivételesen sikerült összetarhálni - éppen a menetrend miatt...
amoretto

2009.márc.5.
325.
Segítséget kérnék! Valahol a DKO-n olvastam a 13-as autóbusz menetrendjét, normálisan le volt írva mikor, honnan, hová megy, pontos idő szerint. A megállókban lévő menetrenden nem lehet eligazoldni.
Ha valaki látta ezt a leírt menetrendet, kérem segítsen!

Köszönettel: Amoretto

Legutóbbi fórumpostok