Apró-cseprő gondjaink

sorrend post/lap  
szurkevereb

2009.febr.25.
299.
Bocsi, de ezt nem tudom kihagyni:

"pro primó" = először
"pro primó először" = először először
"pro primó másodszor" = először másodszor

Ha már idegen szavakat használunk, akkor
pro prímó = először,
pro szekundó = másodszor,
pro terció = harmadszor
stb.

Ha nem tudja, mit jelent, ne használja...
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: Kerekes – #295
Anonymus

2009.febr.25.
298.
Aggodalmamnak adok hangot kedves lovas. Félek el fogom rontani vele a szépnek ígérkező estéjét. Önnek halvány lila gőze sincs arról, miről és miért folyik itt értekezés. Igazán sajnálom. Bocs'! :)
Előzmény: lovas – #297
lovas

2009.febr.25.
297.
Kedves csapajev et. úgy látszik tényleg sok vodkát ivott, mert alaposan összekeverte itt a dolgokat.
Anonymus

2009.febr.25.
296.
Akkor most löttyintek egy kis olajat a tűzre! A pro primo másodszor fejezetben megállapítottakkal maximálisan egyetértek! Ezt is, miként királyéknál a szabályokat, javasolom kőbe vésetni! :)
Előzmény: Kerekes – #295
Kerekes

2009.febr.25.
295.
Nem jó! Nem jó!

Pro primó először: Hogy kerül a paprikás krumpedli az asztalra királyéknál, akik a szabályokat kőbe vésték?

Pro primó másodszor: A feleségnek sohasem lehet igaza. Elvből. Mégha egyetért velem, akkoris gyanús.
Anonymus

2009.febr.25.
294.
Daragoj Vaszilij Ivanovics!

Én meg azt látom, hogy a cirill betűs klaviaturáddal akarsz itten hencegni! Mert az összes többi maszlag! A cseresznye nemcsak bornak, de pálesznak sem utolsó! Mondhatnám, legalább van némi íze/bűze, ellentétben a vodkáddal, amely csak arra jó, hogy a főnök ne érezze meg a leheletünkön, hogy betintáztunk.
Nem tájékoztattál továbbá arról sem, hogy azt az ujjnyi vodkát vizszintes - akarom mondani páleszszintes - avagy függőleges ujjal kell mérni? És mellik ujjunkkal? Ujjé, ugye a leghosszabbal?
Az összes többivel kapcsolatban osztom véleményed. Mert a nóta is igy szól, hogy "konyak, vodka után cseresznye..." Persze, ezek a nótafák értenek hozzá!
Na zdarovije - csak így latinos kivitelben.
Csapajev

2009.febr.25.
293.
Látom nekem, kell itt igazságot tenni!

Méghogy „cseresznyebor”….. borzalom. Szóval rossz az egész hozzáállás, hogy mit is kell vagy illik inni. Alapvetően téves elképzeléseket forgattak fenn a kedves fórumtársak. Már a sorrendet sem tudják igazán meghatározni.
Tehát, megfellebbezhetetlen véleményem szerint, ha paprikás krumpli, avagy leánykori nevén serpenyős burgonya (de szép ez a magyar nyelv) kerül az asztalra, akkor először is, mielőtt még a falatozáshoz hozzá látnánk, egy vizespohárba töltött ujjnyi vodkával indítunk. Miután mindenkinek за здоровье!-t kívántunk, most már csak egy fél ujjnyi vodkát küldünk le, hogy ne a száraz gégénkbe nyomassuk a finom krumplit. Ezután természetesen rozé bort igyunk, vagy ihatunk fehéret is, ha vörös nincs, de vodkát, azt aztán nagyon is.

Egészségünkre!
Anonymus

2009.febr.25.
292.
Nocak-nocak! Borissza elefánt! Oszt legalább cseresznyebor, vagy netán mégiscsak tőkét látott nedű? Bár én egyszer - fiatal koromban - csinyáltam cseresznyebort és n em bántam meg!
Felültél egy jól sikerült provokációnak! Kerekes úr csak a gyomornedveidet akarta álnok módon beindítani. :) Egyébként én is kiütéses leszek, amikor azt hallom - azt hiszem a Schindler listája c. filmben hangzott el a párbeszéd - hogy nem elegendő a maga a bor jellege, hanem a színe, a fajtája, a nacionáléja, azon belül is a tájjelege, de még az évjárata is fontos a feltálalt - uram bocsá - paprikás krumplihoz!
Puszika madám!
Előzmény: elefant – #291
elefant

2009.febr.25.
291.
Kedves Kerekes!
Mindkettőjüknek igaza van!
Szerintem állíthatnak bármit a sznobista etikettek: az illik az étel mellé, ami jól esik!
A leglényegesebb, hogy jóízűen, élvezettel tudjuk leküldeni a pohárka borocskát a paprikás krumpli után! (Amit én is igen kedvelek!)
Egészségükre!
Üdv.: elefant
Előzmény: Kerekes – #290
Kerekes

2009.febr.25.
290.
Tegnap szörnyü eset történt.

Ülünk az ebédnél, esszük gyanútlanul a parikáskrumplit és közben borra szomjaztunk. Kérdezem a feleségem, hogy szerinte a spanyol etikett fehér, vagy vörös bort ír elő paprikáskrumpli fogyasztása esetén. Persze ő rögtön belekötött még a kérdésembe is, merthogy szerinte a borfogyasztási szokások sokkal régebbi keletüek, nem a spanyol udvarban alakitották ki azokat, hanem még a régi egyiptomi kulturában, de nem csodálkozna, ha már Noé megszabta volna a paprikáskrumpli utáni bor szinét. Én ragaszkodtam a spanyol eredethez, legalábbis ami az etikett fogalmához kötődve elhiresült és legjobb tudásom alapján a vörös boros üveget húztam elő és ittam ki fenékig. Erre a feleségem csakazértis a fehér bor mellett döntött, nehogy nekem legyen igazam.és fenékig itta a fehérboros üveget. (Persze mindkét üvegben már csak egy jó pohárnyi volt. Akkor lett volna csak nagy kalamajka, ha mindketten egy színre szavazunk!) Itt állunk tehát a legnagyobb veszekedés közepette, benn a bor, kinn a vita.

Kinek van igaza? Tud valaki segíteni?
Pron ego

2008.dec.17.
289.
Jaj, olyan negatív kisugárzás árad Önből Kedves Anonymus. A zelvtársak mindent elkövettek, hogy Ön jól érezze magát kedvenc sikátorába. Gondolja csak meg, a zegész forgalmat oda terelgették életterébe, és most elégedetlenkedik. Mondja, mit akar még, mi legyen a Bartók Béla utcába. Talán jobb lenne, ha egész nap zene szólna ütőhangszerekre és cselesztára? Este, meg gyönyörűen kivilágítják az utcát az autók fényszórói, és mindezt ingyen.
Egy kicsit több pozitivizmust, ha lehet kérnem!

Üdvözlettel: Virág et.
Pusztai Farkas

2008.dec.16.
288.
Így is van! Január, február, itt a nyár!
A dolog nagyon figyelmes gazdái megpróbálják ilyen - alighanem ismét cca. 5 milliárdos karácsonyi költéssel fémjelzett - válságos időben a fogyasztás visszaszorítására gyengéd pedagógiai példamutatással rávenni a zembereket, hogy ők is kevesebb villamosenergiát fogyasszanak. :)

Tényleg, átalányt fizet az önkormányzat, vagy tényleges fogyasztást?
Anonymus

2008.dec.16.
287.
Mit is? A fényorgiát? Ó! Ha nem karácsonyfa tűzzel együtt értendő, én benne vagyok. Remélem, az illetékesek sem így gondolják!
Türelmetlen sem vagyok, csupán cassandrai előérzeteim vannak. A múltbéli tapasztalatokból kiindulva. Akkor három hónap türelmi időt kaptak, míg előállottam panaszommal. Kilenc havi noszogatást (jaj, hogy én milyen úri modorban fogalmazok!) követően meg is oldották a problémát. Tíz!!! perc alatt!!! Bravó, és mégegyszer bravó!!! Aztán ez a múltkori...! Ehhez is kellett két hónap! Határozott javulást jeleznek a mutatók! Ezek után hogy is lehetnék türelmetlen? Mire kitavaszodik és a nappalok úgyszólván egybe fognak érni a sötétség rovására, addigra megjavítják, bár minek! Arra a rövid kis időre, míg sötét van, nem is érdemes lámpát gyújtani! Nemde?
Pusztai Farkas

2008.dec.16.
286.
4 napja nincs közvilágítás? Jaj már, milyen türelmetlen! Mindjárt itt a Karácsony a maga fénypompájával, oszt lesz elég fény! Csak azt szeretnék az illetékesek, hogy jobban várja és értékelje majd!
:)
Anonymus

2008.dec.16.
285.
A Bartók Béla nevű - főútvonallá avanzsált - sikátorban negyedik napja ismét sötétség honol! Egyetlen lámpatest világít csupán!
GRATULA!
micike

2008.dec.12.
284.
A cicát megtaláltuk, valaki befoghatta, mert semmi baja, csak nagyon fél! köszönöm a figyelmet
micike

2008.dec.12.
283.
kedves Mindenki!

december 9-én elveszett a cicánk az Erkel Ferenc utcából. vörös és fehér színű, 1 éves herélt kan.
ha esetleg tudtok róla valamit, kérlek titeket hívjátok a 0670/331-64-93-as számot!

előre is nagyon köszönöm
eszter
danidoki

2008.nov.29.
282.
Egészségházat érinti! danidoki
Előzmény: mdancza – #279
Maria

2008.nov.28.
281.
Esetleg van valakinek infója arról , hogy a zöld kuka tartalmát meddig viszik el ?
Ugy értem , hogy a jövő héten már december és jönnek -e még !?
A Ferenc utcában ezen a héten ottmaradt a kukákban a zöldhulladék, bár a Homokbánya úton is láttam tele kukát , ebből arra következtetek , hogy ott sem vitték el szerdán. Ráadásul az almafák levelei még nem potyogtak le ( ugy látszik ők sem akarják még a telet ) Őszintén bevallom , az érd-kom illetékestől nem szeretném megkérdezni , mert már többször hazugnak neveztek , mondván nem raktam ki időben és most reklamálok . Hiába bizonygattam , hogy igenis - már előző este , arra az volt a válasz - aki sokat esküszik..... Most viszont nem lesz szombaton lomtalanítás , hogy ahhoz beöntsék , mint a multkoriban .
Hát ezért kérdezem inkább itt és előre is köszönöm ha valaki megosztja velünk ebbéli tudását .
Maria

2008.nov.28.
280.
Csak a rend kedvéért jelzem , hogy szerda estére ,( mire mentem haza a munkából ), a Ferenc utca - Krisztina u. sarkára is került egy kupac homok !
Most már sokkal közelebbről hordhatjuk , ha arra lesz szükség , hogy leszórjuk a falugazda társulás helyett ! Bár még mindig szívesebben látnánk , ha a hó és sikosság mentesítés olyan profi módon zajlana , mint amikor a Rónyai és tsa nevű cég oldotta meg , gondolom ugyanannyiért !
mdancza

2008.nov.24.
279.
Azt tudja valaki, hogy melyek lesznek a nov 27-ére ill. dec 01-re előrejelzett árámszünet érintett területei? Csak azért mert a szórólapok hozzánk soha nem szoktak eljutni (lsd. lomtalanítás), és azért egy egész napos áramszünet már a fűtés miatt is elég érzékenyen érintene minket. Miért nem lehetett ezt nyáron megcsinálni ?
Anonymus

2008.nov.24.
278.
Megtoldanám hozzászólását ebben a témában.
A múlt hétvégén úgy tűnt, hogy van foganatja a felháborodásnak és az összefogásnak. A daru állt, a munkaterületen a csönd és a kihaltság vált úrrá. No lám, mégsem a süket falnak beszéltünk?
Korai volt az öröm! Ezen a hétvégén a daru és az egész slepp elnézhette a naptárt, mert dübörgött a gépezet. (Bár a gazdaság dübörögne így valójában - nemcsak demagóg politikusi megnyilatkozásokban!)
A házi világítótestek hunyorgása viszont megszűnt - ez is felfogható pozitívumként. Köszönjük meg szépen az illetékesnek! Bár a falubéli, azon belül is a lakótelepi közvilágítási anomáliát viselték volna ily empatikusan a szívükön az arra illetékesek!
Előzmény: Ancsa – #277
Ancsa

2008.nov.23.
277.
Csak egy szó erejéig visszatérve a daruhoz ! Képzeljék, kb. 2 hete hálózatot fejlesztett az elmű ! Fantasztikus ! Azért megkérdeztem a kivezényelt Elműsöket, hogy mire fel, azt mondták, hogy sok volt a lakossági panasz ! No comment ! De azóta világos van a házban.
Ja, és még valami ! Kiszállt az utcába a polgárőrség embere..., jól el is beszélgetett a férjemmel, aki épp elmenőben volt a háztól. Minket is zavar e a járdán parkolás, az esti munkavégzést, stb..., tettünk e feljelentést ? A férjem mondta, hogy nem, de vegye úgy, hogy mi is csatlakozunk hozzá. És képzeljék, azóta nincs járdán parkolás. A másik oldalon állnak.
Ez a dolog megerősített abban, hogy bízni kell a környékbeli lakótársak összefogásában, a közös érdekek érvényesítésének erősségében ! Sok sikert az úttakarítási projekhez !
mdancza

2008.nov.18.
276.
Azért ezt a stílust kikérem minden fórumozó nevében !!!!
Örülnék, ha néha járna erre egy MODERÁTOR !!!

Amúgy meg tök mindegy mennyiért, a közutak takarítás szórása az ÖK feladata, ez tény. Azért van a testület, hogy ezt a problémát megoldja, nem azért, hogy a megoldását a lakóktól várja el. Kicsit sem tisztességes dolog odadobni egy kis kupac homokot, ami mellesleg egy keményebb télen egy hétre sem elegendő, és ha valaki lábát töri, akkor arra hivatkozni, hogy volt szóróhomok, és így hárítani a felelősséget. Az is tény, hogy a Falugazdi nem végzi tisztességesen a munkáját, századannyira sem, mint az előző közterületfenntartó, mert az legalább lelkiismeretes volt !
Még mindig azt mondom, hogy kerüljön kicsivel többe a sokkal több, mint kevésbe a semmi. Mert amit ezek tesznek az SEMMI, a semmiért pedig nem szokás fizetni egy büdös garast sem...
localhost

2008.nov.17.
275.
Azt hallottam, hogy 3 évre változtatási tilalom lesz.
Ez azt jelenti, hogy 3 évig nem lesz egyetlen építési engedély sem kiadva.
Istenem, de jó lenne!

Legutóbbi fórumpostok