Petíció

sorrend post/lap  
motoros

2010.okt.28.
64.
Pedig.
Link erre a hozzászólásra:
motoros

2010.okt.28.
63.
1.) Nem hiszem, hogy 4000 laknak a hegyen.
2.) Nem hiszem, hogy ez a nem 4000 fő mind kocsival jár.
3.) Nem hiszem, hogy négyezren nap, mint nap a központból szeretnének eljutni a hegyre, sokkal gyakoribb a munkából érkezés (70-es út), bevásárlás (Spar) utáni hazatérés.
4.) Magam sem vagyok maradéktalanul elégedett a forgalom jelenlegi módjával Diósdon, de a központ autómentességéért hálás vagyok. Javaslom a kerékpárt!
Előzmény: Pordi – #61
Napoleon XIV

2010.okt.28.
62.
No de kedves motoros! Ön nem megy fel nap mint nap a hegyre! A hegyre azt jelenti, fel a tetejére. De legalábbis a közepétől fölig. Még én is csak a közepéig megyek!
Előzmény: motoros – #60
Pordi

2010.okt.28.
61.
Nos látod! Ha a falu központjából a jelenlegi közlekedési viszonyok mellett, fel szeretnék menni a hegyre, két választásom van:
1. amit Te írtál
2. Eötvös utca (baromi szűk és egy adag után földút) A különböző behajtási tilalmakkal ebbe az utcába terelték a felfelé menő forgalmat! Ne haragudj, a világ röheje, hogy a fent lakó 4000 ember, a falu központjából csak íly módon tud felmenni a lakóházához.
Előzmény: motoros – #60
motoros

2010.okt.28.
60.
Kossuth-Petőfi-Homokbánya vagy 70-es-Homokbánya.
Van jobb?
Előzmény: Pordi – #59
Pordi

2010.okt.28.
59.
Nem azt kérdeztem, hogy mire kell felfigyelnie. Milyen útvonalon teszi mindezt?
Előzmény: motoros – #58
motoros

2010.okt.28.
58.
Nap, mint nap ezt teszem. Mire kell felfigyelnem?
Előzmény: Pordi – #57
Pordi

2010.okt.28.
57.
Tisztelt motoros!
Induljon el legyen szíves a falu központjából, és akarjon felmenni a hegyre! Nos?
Előzmény: motoros – #53
motoros

2010.okt.28.
56.
:-)
Előzmény: Pordi – #54
Pordi

2010.okt.28.
55.
Egyetértek!
Pordi

2010.okt.28.
54.
Nem igaz!!!!!!!!!!
Előzmény: motoros – #53
motoros

2010.okt.28.
53.
> A másodikról: tudomásul kell vennünk, hogy a főutat elkerülendő, sok érdi lakos Diósdon hajt keresztül munkába menet, majd délután hazafelé. Nem korlátozni kell ezt a forgalmat, hanem egyszerűbbé tenni az áthaladásukat.
Egy ilyen intézkedéstől meg is sokszorozódnának a falun keresztül elkerülők.
Előzmény: Pordi – #50
Napoleon XIV

2010.okt.28.
52.
"Nagy (is) baj, "

helyesen: Nagy baj (az is),

Kerítéstől kerítésig elég nagy a távolság, mégis csak egy nyomvonalon járható sok helyen.
Napoleon XIV

2010.okt.28.
51.
Kedves Pordi!

Alapvetően egyet értek a leírtakkal. Kiegészíteném azzal, hogy a Vadvirág utca jelenleg annyira gáz, hogy a szembe jövő autók sem férnek el egymás mellett. Ha kerülni kell, kész tengelytörés az aszfaltról lejönni. Márpedig az úttest széle össze van törve, alá van mosva. Nagy (is) baj, hogy nincs szegély. Már korábban is hallottam olyan igéreteket, hogy a Vadvirág utcában járda épül, de a mai napig nem készült el. Itt meg kell említenem azokat a közterület foglalókat, akik kiépítkeztek egészen az aszfalt burkolatig. Kőfalak, kerítések, akadályok. Remélem, tényleg épül járda (megigérték most is), és akkor végre el lesznek bontva ezek a műtárgyak.
Terelések, egyirányúsítások, sebességkorlátozások... Jelenleg szinte lehetetlen közlekedni a faluban. Olyan érzésem van, mintha direkt szivatnának.
Előzmény: Pordi – #50
Pordi

2010.okt.28.
50.
Nézze! A diósdi közlekedésben 3 alapvető téma játssza a főszerepet:
1. a belső közlekedés,
2. a jelentős mértékű és kétirányú átmenő forgalom,
3. a lakosok komfort érzete.
Az elsőről: a forgalom szabályozása, adott esetben a sebesség szabályozása oly mértékben indokolt, amennyiben azt az utak áteresztő képessége, a környező forgalom (gyerekek, nagymamák, járda hiánya stb.) ezt szükségessé teszi. Pl. a Homokbánya úton szükségtelennek tartom a 30 km. korlátozást, mert egyrészt a jelentős részén már van járda, másrészt szinte elhanyagolható a gyalogos forgalom (gyerekek pl. egyáltalán nincsenek) harmadrészt szépen kiépített kétsávos útról van szó. Ugyanakkor egyetértek azzal a fórum társunkkal, aki azt mondta, hogy a Vadvirág és a Vadrózsa utcákban jogos a forgalom korlátozás. Igy igaz: nincs járda, nincs padka, sok a kisgyerekes család stb.
A másodikról: tudomásul kell vennünk, hogy a főutat elkerülendő, sok érdi lakos Diósdon hajt keresztül munkába menet, majd délután hazafelé. Nem korlátozni kell ezt a forgalmat, hanem egyszerűbbé tenni az áthaladásukat.
A harmadik: a komfort érzet közlekedési szempontból azt jelenti, hogy nem a legszűkebb és legkisebb utcákba terelem be a forgalom jelentős részét, hanem hagyom, hogy a legszélesebb, legnagyobb áteresztő képességű utakon, gyorsan hagyják el a települést. Kevesebb a szénmonoxid, kisebb a zaj. Igaz, hogy ez egyes emberek, pl. a polgármester érdekeit sértheti, mert én a lezárt, egyirányúsított utcákat is feloldanám.
Pordi

2010.okt.28.
49.
OK! Ott vagyok!
Napoleon XIV

2010.okt.28.
48.
Kedves Pordi!

Épp most jött el az alkalom, amikor ön meg lett kérdezve. Nem véletlenül tettem fel a kérdést. Ha esetleg holnap eljönne a Roziba, azt is megmondanám, hogy miért.

Apropó. Azt írta, megy és aláírja a petíciót. Volt?
Előzmény: Pordi – #47
Pordi

2010.okt.28.
47.
Tisztelt Napoleon! A koncepciót azért hívják koncepciónak, mert egy jól átgondolt, több szakember által véleményezett, civil szervezetek kontrolljával bebiztosított elképzelés, mely sok esetben a többség, véletlenszerűen a kisebbség akaratával is megegyező döntés. Ne gondolja, hogy az én zsebemben van az a bizonyos jogar, mer feljogosít arra, hogy egyedül találjam ki a frankót. Természetesen bárkivel és bármikor hajlandó vagyok az elképzeléseimet megosztani, ha valaki egyszer esetleg megkérdez, és hagy időt arra, hogy átgondolt javaslat hagyja el az asztalomat.
Napoleon XIV

2010.okt.28.
46.
Kedves Pordi!

Ön szerint a település forgalom szabályozásának mely részeit kellene átgondolni? A táblaerdőt és a lakótelepre terelt forgalmat már tudjuk. További javaslatok?
Előzmény: Pordi – #45
Pordi

2010.okt.26.
45.
Tisztelt Gyula!
Előrevetítve azt, hogy maximálisan egyetértek a Homokbánya út korlátozásának feloldásával (hiszen semmi sem indokolja) azt gondolom, hogy talán az egész település forgalom szabályozását kellene átgondolni.Pillanatnyilag ott tartunk, hogy Diósdon egy tábla rengeteg szabályozza - sokszor szükségtelenül - a forgalmat, beterelve azt a lakótelepre, stb. Szerintem egy olyan koncepciót kellene kidolgozni, ahol nem a táblagyártók profitja, annak visszaosztása legyen a cél, hanem az élhető közlekedés.
Skolnik_Gyula

2010.okt.26.
44.
Üdvözlöm kedves Diósdi lakos!

Kérdésére válaszolva, igen elég szép számban gyűlnek az aláírások.
A nagy összefogásra való tekintettel még e hét szombatig a petíció ott lesz az üzletünkben, aki gondolja és érdekelt a kezdeményezés sikerre vitelében, aláírásával csatlakozhat a több mint 250 aláíróhoz.

Maradok mindenki felé tisztelettel: Skolnik Gyula
Kiskifli

2010.okt.21.
43.
Tisztelt érdeklődők, fórumozók!

A petíció, amint az az első hozzászólásban is olvasható, a Homokbánya úton elhelyezett 30-as táblák leszerelését kéri. A Homokbánya úton van járda, a Fenyősorig. Csak a járdával ellátott szakasz sebességkorlátozásáról van szó. Azt szüntessék meg, és lehessen a KRESZ által megengedett 50 km/h-val menni.

Az aláírásgyűjtés lakossági kezdeményezésre indult. A bolt üzemeltetői ehhez nyújtottak segítséget.

Jelenleg 250-nél több aláírás van. Ez petíció, tehát nincs alsó korlát a "darabszámot" illetően. A nagy érdeklődésre való tekintettel péntek helyett hétfőn lesz beadva az önkormányzatba. Reggel 6-tól este 10-ig lehet aláírni. A fiúk egyébként készséggel adnak felvilágosítást az üggyel kapcsolatban, akinek esetleg még kérdése van.

diosdi lakos

2010.okt.21.
42.
Tisztelt Gyula, Kiskifli, Napoleon!

Érdeklődni szeretnék, gyűlnek-e az aláírások?

mdancza

2010.okt.20.
41.
Nem a járda, hanem az úttest szélén álltam az útpadkán (a járda belül volt, a kerítés mellett)
Előzmény: mdancza – #39
speth maria

2010.okt.20.
40.
Köszönjük Lacika!

Legutóbbi fórumpostok