Kérdések és vélemények a képviselőkhöz

sorrend post/lap  
patriota

febr.25. 19:53
1112.
Ha már ennyire ekézi Bogó urat, gondoltam olvasta azt a részt is, hogy akár a tiszteletdíja terhére is mehetett volna a könyvkiadás.
Gondoltam az az érzékenység oka, hogy a többiek tiszteletdíja is a kasszába ment és ezért veszik zokon.
Ja, ha meg csak fogást akarnak találni, akkor ez is egy próbálkozás, bár elég gyenge.

Persze meg lehet próbálni lejáratni itt , azt a képviselőt, aki egyáltalán hajlandó itt kommunikálni. És ez független attól, hogy melyik oldalra sorolják.
A többieknek is meg van a lehetősége. Csak lehet nekik nem fontos.
Link erre a hozzászólásra:
og-ma

febr.25. 18:12
1111.
A nicknév senkit hatalmaz fel rágalmazásra, szemétkedésre.
Én a képviselők helyébe az irányba is lépnék, kemény jogi eszközökkel, hogy "feltételezgetés" rágalmazás itt sem forduljon elő.
borzi

febr.25. 17:31
1110.
E verzió sem lehetetlen: ez az egész szájtépés nem más, mint SI (és elvbarátai) elégtétel vétele a 2010-s polgármester-választási vereségéért. És az is, hogy szégyenszemre nem jelenthették a központnak választási győzelmüket, miután kinyírták a fél alapszervezetüket.
tepözar

febr.25. 16:58
1109.
Tisztelt Dervis!
A válaszom elsősorban Önnek, de nem utolsó sorban Og-ma fórumtársnak szól!
A fenyegetőzés nem megoldás semmilyen kérdésre.

...."A falurabló áldásos tevékenysége (Diósdhéjban kiadása) soha(többé)jda lovasmester idejében volt igazán nyerő , akkor miért nem írogatott ?
Nem egy vagy két millió tűnt el hanem százmilliók.....azt már elfelejtették ? "
Nem, nem felejtettük el az erről szóló véget nem érő vádaskodásaikat.
Elvárható magatartás az lett volna az új képviselő testülettől, hogy a felelelősöket megkeressék, és jogi eljárást kezdeményezzenek.
Ezt azért elég necces lett volna kezdeményezni, azon oknál fogva, mivel a felelősségre vonható személyek nevei azonosak az előző testület feje, polgármestere, valamint az aljegyző személyével.

Ez az egész szájtépés nem más, mint Bogó László elégtétel vétele a 2006-os választásokon, a polgármester választási vereségéért!!!!!
Előzmény: Dervis – #1105
tepözar

febr.25. 16:43
1108.
Tisztelt Patriota!

Jól értettem, minden diósdi képviselő lemondott a tiszteletdíjáról?
Vagy ehhez nincs hozzáfűzni valója?

Visszakérdeznék, hol olvasott ilyet?
Én írtam volna ilyet?

patriota

febr.25. 14:34
1107.
Jól értettem, minden diósdi képviselő lemondott a tiszteletdíjáról?
Vagy ehhez nincs hozzáfűzni valója?
Ezekből, akár egy drágább könyv is kitelne.
og-ma

febr.25. 14:09
1106.
Ne felejtse el a bizonyíték nélküli vádaskodás= rágalmazás.
Egy jó hecker segítségével Ön percek alatt perelhető.
Sohajda úrnak ez jogába áll.
Dervis nick név nem ad védelmet, jó ha ezt megérti.
Előzmény: Dervis – #1105
Dervis

febr.25. 12:34
1105.
A falurabló áldásos tevékenysége (Diósdhéjban kiadása) soha(többé)jda lovasmester idejében volt igazán nyerő , akkor miért nem írogatott ?
Nem egy vagy két millió tűnt el hanem százmilliók.....azt már elfelejtették ?

Amúgy meg rendben van a könyv , ár alatt nyomtatják....a ,, meghatározható vállalkozói kör" jóval olcsóbban dolgozik mint a maga spanjai.....
moment

febr.25. 12:28
1104.
Már azt hittem elveszett!

Várnám az 5535, 5536 hsz.re a választ.
tepözar

febr.25. 12:24
1103.
Bogó Úr!
Jó lenne, ha az önkormányzati képviselői, illetve pénzügyi bizottsági elnöki megbizásával járó kötelezettségeket, jogokat alaposan tanulmányozná, hogy tudatlanságból sem önmagának, sem az önkormányzatnak nem okozna pénzügyi következményekkel (is) járó terheket.

Idézek bejegyzéséből - ...A Hivatalt, Polgármester Úr jelezte, hogy újra ki kéne nyomtatni, igény van rá.
- Wágnernétől a Polgármester Úr természetesen engedélyt kér az újranyomtatásra, gondoljuk nem kér jogdíjat érte,

Amikor ezt az indítványt tették a jegyző szabadságon volt?

Önnek természetesnek tűnik, hogy a könyv újranyomtatásával kapcsolatban csak utólagosan kérdezik meg a jogdíjjal rendelkezőt?
Szándékukban sem volt őt megkérdezni. A megkeresésre az előkészítő anyagban, sem a határozatban nincs utalás.
ARCÁTLANSÁG amit tettek.

Az indítvány teljességgel megalapozatlan!! Mutasson egyetlen megkeresést a polgármester úr, amiben lakossági igénybejelentés volt a könyv újranyomtatására. Gondolom egy megkeresés biztos volt, Pusztay úr részéről, hogy jó lenne már egy kis megrendelés, úgy 1 milla magasságában.

Képviselő úr! Ön visszautasíthatja a gyanusítást. De bizonyíthatóan egy meghatározható vállalkozói kör, illetve alapítványi kör élvezi a rendelkezésre álló pénzösszegek javát.
Ez ügyben bizonyítékként szolgálnak az önkormányzai határozatok.

Az e fajta "kiszervezésekbe", politikai érdekkörök támogatásába már sokkal nagyobb személyek is belebuktak. Lásd, a közelmúltban lemondásra kényszerült liberális (FDP) politikus, Németország első emberét - Cristian Wulf urat!!!
Előzmény: BogoL – #1093
borzi

febr.24. 16:19
1102.
Diósdhéjban 2012. február, képviselői fórum, Fidesz-KDNP frakció, idézet:

"Egy ilyen helyzetben, amikor a lakosoktól is áldozatot várunk településünk jövője érdekében, felelőtlen, pazarló szemléletű döntésnek tartjuk, hogy több mint 1,1millió forintot szavaznak meg a képviselő testület független tagjai a könyv újbóli kiadására."

Koalíciós hagyományőrzés Diósdon: Kurszán Íjász Egyesület, igen. Wágner Ferenc könyve, nem!
tepözar

febr.23. 15:41
1101.

ld. a politika oldalon
Előzmény: green – #1099
green

febr.23. 13:26
1100.
Annál cikibb.A Fidesznek.Mint ahogy ez is.

http://nol.hu/belfold/ittasan_karambolozott_a_fideszes_ (...)

Mennyi értékes ember!Nyugodtan alhatnak az ország polgárai,jó kezekben az ország..Érdemes volt fülkeforradalmat csinálni,minket irigyel Európa.
green

febr.23. 13:24
1099.
Nahát, nahát, az új hatalmon lévők, de régi alpolgármesterek(DE aki végigolvassa a cikket, annak kitűnik belőle, hogy a sümegiek, akik személyesen is ismerhetik, még a testületbe sem választották be. Viszont a megyei közgyűlésnek tagja, feltehetően pártlistáról).:

Garázdaság: oszlopokat rugdosott a sümegi Fidesz-elnök
Szerző: hvg.hu
Frissen átadott szegélyzáró oszlopokat rugdosott október 23-án a Fidesz sümegi elnöke, aki ellen ezért garázdaság megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.
Garázdaság megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Fidesz sümegi elnöke, a Veszprém megyei közgyűlés tagja, Végh László ellen – értesült a Népszabadság, a rongálás ügyében elrendelt nyomozást viszont megszüntette a rendőrség.

Végh László az előző önkormányzati ciklusban a Fidesz által vezetett sümegi önkormányzat alpolgármestere volt, legutóbb azonban még a testületbe sem választották be. A helyi hírek szerint Végh nehezen viselte a kudarcot, s ennek többször is tanújelét adta: tavaly október 23-án éjszaka kirúgta az aznap ünnepélyesen átadott Fő utca három szegélyzáró oszlopát is. A rendőrség az eljárás során – szemtanúk vallomása alapján – azt állapította meg, hogy ő volt a tettes, bár a feljelentést tevő Rátosi Ferenc, Sümeg polgármestere még ismeretlen tettesről beszélt.
"Nagyon megdöbbentem, amikor kiderült, hogy egy fideszes vezető, ráadásul a megyei közgyűlés tagja volt az, aki a nemzeti ünnepen megrongálja azt a létesítményt, amelyet örömmel vett át a város" – mondta érdeklődésünkre a sümegi polgármester. Hozzátette: ugyanez másnap is megtörtént, ez után fordult a rendőrséghez, bár a másnapi eset elkövetőjét a rendőrség nem tudta azonosítani.
Rátosi Ferenc megjegyezte: csak arra tud gondolni, a volt alpolgármesternek az nem tetszett, hogy az ő idejében megpályázott felújítást már egy másik önkormányzat adhatta át.
szömörce

febr.22. 17:43
1098.
:)))
Előzmény: moment – #1097
moment

febr.22. 17:28
1097.
Isten mentsen az olyan barátoktól, akik még a nevemet se tudják!

Fáradjunk át a társalgóba!
szömörce

febr.22. 17:19
1096.
Ha önmagának tökéletesen megfelel a helyesírása, az persze más - van, aki nem teszi túl magasra a mércét saját magának.
tepözar

febr.22. 16:17
1095.
Tisztelt Szömöce!

"Pedig néha nem ártana olvasnia is, már csak azért is, mert katasztrofális helyesírásán talán javítana a könyvolvasás (is).
Megjegyzem, milyen ismerős ez a fertelmes helyesírás..."

"Tisztelt Wágner Ferenc Díszpolgárunk könyvét 11 éve nyomtata ki az Önkormányzat 500 példányban. Elfogyóban van."
Idézet BogoL 1093-as bejegyzéséből. Nem kerülne nagy fáradságba számos további példa felsorolása.

Ha ezzel a helyesírással lehet valaki önkormányzati képviselő, sőt megyei képviselő, vállalkozás vezetője, sőt még érettségi bizonyítványa is van, akkor nekem az enyém tökéletesen megfelel.
tepözar

febr.22. 16:01
1094.
Tisztelt Ego Sum!
Ön egy rendkívül precíz ember. Egy apróságot mégis lefelejtett
A kötet megjelenítését támogatta:
Magyar Millenniumi Kormánybiztosítosi Hivatal
Diósd Polgármesteri Hivatal

A könyv megjelenésének éve: 2001, FIDESZ Kormány, ha akkor támogatásra érdemesnek tartották, talán most sem tagadnák meg a támogatást.

Ön is, és mások is joggal lehetnek büszkék arra, ha egy olyan embert tudhatnak barátjuknak, mint amilyen Wágner Ferenc volt.

"Tépőzár! Ön nem érdemel egy ilyen könyvet, csak sajnálkozást!"
Ami a fenti bejegyzését illeti:
rosszul ítél meg engem, meg fog lepődni, de mély barátság fűzött Wágner Ferenchez.
A nekem dedikált példány, igaz, nem a "művész nevemre" szól, a könyv sorszáma 249. Ajándékba kaptam, nem a vásárlás után történt a dedikáció.

Ne sajnáljanak, boldog vagyok a családomban, munkámban.
Egyáltalán nem vagyok politikus alkat, jellememet úgy fogalmazhatnám meg, ha hajótörés érne a tengeren és a cápák felfalnának a gerincem megmaradna.

Ami a helyesírásomat illeti: nem vagyok magyartanár, sem újságíró, leginkább matematikus. A helyesíráomat kritizálók, valamint emberi mivoltomat minősítő bejegyzéseiknek nem igazán örülök.
Tudomásul kell vennem egy régi igazságot: aki korpa közé keveredik felfalják a disznók!
BogoL

febr.21. 22:57
1093.
Tisztelt tépözár,

-Tisztelt Wágner Ferenc Díszpolgárunk könyvét 11 éve nyomtata ki az Önkormányzat 500 példányban. Elfogyóban van. Évente kb. 40-50 példány fogyott el – ennek pontos elosztását nem tudom, de gondolom Wágner Úr is rendelkezett pár példánnyal.
- A Hivatalt, Polgármester Úr jelezte, hogy újra ki kéne nyomtatni, igény van rá.
- Wágnernétől a Polgármester Úr természetesen engedélyt kér az újranyomtatásra, gondoljuk nem kér jogdíjat érte,
- A Kornétás nyomda közreműködött akkor az előkészítésben, nekik van meg a nyers anyag amit lehet nyomtatni,
- Az ajánlatuk úgy szól:
-500 db / 320 oldal/ könyv /1590 Ft/db. - 4.97 Ft / oldal + 5% Áfa = 834. 750,- Ft
- 1000 db / 320 oldal/ könyv/ 1090 Ft/db. - 3,41 Ft / oldal + 5%Áfa = 1.114.000,- Ft

Újabb 10 évre elosztva 83.475 Ft vagy 111.400,- Ft / év

Én is, és képviselőtársaim is fontosnak tartják, hogy az itt élők, újonnan ideköltözők megismerjék lakóhelyük múltját, szokásait, történetét.
A Pénzügyi Bizottság azzal a felvetéssel értett egyet, hogy próbáljuk meg null szaldóra kihozni a könyvnyomtatást. 500 példányt adjunk el 2500-3000 Ft / könyv értékben , így megtérül a költségünk.
- A Hivatal felkeres könyv értékesítéssel rendelkező cégeket / pl. Spar- könyvesbolt, / akik átvéve értékesítik. De azt is javasoltuk, hogy hirdessük meg a honlapon és előjegyzést lehet rá felvenni, s így a költségeink máris kevesebbe kerülnek.
- A fedezetet a tartalékból fogjuk elvenni – ahol az én képviselői pénzem is van több mint 1,5 millió Ft, amit nem veszek fel, így mondhatom – ahogy a testületi ülésen is megjegyeztem , jegyzőkönyvben benne van – akár ebből is lehet fedezni, de lehet a tartalékba tett microvoks rendszer 2,5-3 millió Ft-os pénze is, amit nem javasoltunk megvásárolni, s inkább a tartalékba tettünk.
- A Kornétás céggel kapcsolatos manipulációit a magam részéről visszautasítom!

Remélem minden engem érintő kérdésére tudtam válaszolni.

Tisztelettel

Bogó László
kerek

febr.21. 22:30
1092.
Nekünk itthon ez jut:

/http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/02/21/ujabb-megszorit (...)
kerek

febr.21. 22:27
1091.
Az ilyen "szájtépők", soha nem lesznek boldogok és ilyen felszabadultak, de Magyarország is mikor jut el ide:

http://www.youtube.com/watch?v=7EYAUazLI9k
patriota

febr.21. 19:34
1090.
Tudna valami bizonyítékot is felmutatni a vádaskodásaira, vagy csak megszokásból ilyen?
Miből gondolja, hogy akik itt fórumoznak, azok csak baloldaliak lehetnek?
szömörce

febr.21. 19:23
1089.
Tisztelt aggódik!
Pontosan kinek a mutyija lenne ez a könyv? Gondolja, hogy azért, mert örömmel venném megjelenését, az enyém?
Ezen az alapon várom, meséljen, a vascsicsergő a maga mutyija volt?

Abban igaza van, hogy kinek mire van igénye, azt a kis hozzászólása nyilvánvalóan elárulja - maga nem szólt egy mukkot sem a vascsicsergő miatt, szól egy könyv miatt.
Pedig néha nem ártana olvasnia is, már csak azért is, mert katasztrofális helyesírásán talán javítana a könyvolvasás (is).
Megjegyzem, milyen ismerős ez a fertelmes helyesírás...

Tépőszáj, hol hivatkozott arra a baloldal, hogy felkarolja és egy jogos igény kielégítése a célja a könyvkiadásnak?
Sehol nem látom baloldal hozzászólását.
Vagy csak fóbiája van? A könyvektől? Morbid!
Ego sum

febr.21. 17:51
1088.

„A könyv szerzője, - ha eddig nem tudták volna - nem tartozott a baloldali eszméket vallók közé.”

Meg fog lepődni, TUDTUK. Na ez az, amit sohasem fog megérteni. Az embereket, legalább is az itt írogatók, nem az alapján ítélik meg, hogy az illető milyen oldali eszméket vall, hanem hogy „jó ember” –e. Igen, a Ferenc jobb oldali eszméket vallott, és mélyen vallásos életet élt. Szerette az embereket, oldaltól függetlenül. Minden ember méltóságát tiszteletben tartotta.

Talán még az önét is, bár ebben már nem vagyok olyan biztos.

Legutóbbi fórumpostok