Kérdések és vélemények a képviselőkhöz

sorrend post/lap  
Napoleon XIV

2010.dec.16.
133.
Igen. Én is csinálok még 15 nicket, és mindegyikkel beírom, hogy engem nem zavar, hogy mindenki tudja rólam, hogy hívő és gyakorló vallásos katolikus vagyok, erre tanuk is vannak, és elefant megfogalmazása nem bántó, csak ilyen a stílusa, azt kell nézni, hogy mit akart mondani.
A reagálások meg szőrszálhasogató kötözködések, tárgyi tévedésekkel tele, amitől mindjárt megkérdőjelezem a hozzáértést, és a bántást/sértést.
Link erre a hozzászólásra:
denes

2010.dec.16.
132.
Tisztelt Mdancza!
Önre talán hallgat Elefánt.
Ön is vallásos ember, nem hiszem, hogy Önnek ez tetszik.
belus

2010.dec.16.
131.
Most mondhatnám, hogy aki felgyújtotta, az viszont hallgat.
Megszoktuk már, hogy elég nyersen, néha kicsit primitíven fogalmaz, de most tényleg helytelen volt a kifejezése.
Sokunkat bánt, ezért vannak csak maroknyian, akik itt fórumoznak.
Előzmény: elefant – #129
stefan

2010.dec.16.
130.
Engem is bánt, csak elefántot ismerve nem gondoltam, hogy szóvá teszem.
elefant

2010.dec.16.
129.
Hááát?!
Hallottam (olvastam) itt ócsárlást eleget! Csak hát az a baj, az óbégat (általában) a legjobban, akinek a háza ég.
Napoleon XIV

2010.dec.16.
128.
Senki nem ócsárolt senkit! Ez egy műbalhé, amit itt csinál. Mit gondol, csak maga itt egyedül "hívő katolikus"? Érdekes, hogy a többit nem bántja a megfogalmazás!
Előzmény: wotan – #124
elefant

2010.dec.16.
127.
Az szomorít el leginkább, hogy sokan zsolozsmázzák az igét, a nélkül, hogy értenék, mit is mondanak. Az a legnagyobb káromlás, ha úgy emlegetik az igét, hogy halvány-lila gőzük sincs arról, mit is mondanak. :-(
Az, hogy meg is értsék, fel sem merül.
S az, ki ócsárol kit, egy másik történet.
Előzmény: wotan – #124
Napoleon XIV

2010.dec.16.
126.
Ismét egy álkeresztény! Azt hogy ember fia, maga Jézus mondta saját magáról. Olvassa csak el a Bibliát, mielőtt kioktat másokat!
Előzmény: wotan – #121
elefant

2010.dec.16.
125.
De ez valóban a "társalgó" -ba tartozik!
Előzmény: elefant – #123
wotan

2010.dec.16.
124.
Csak azt kérem, hogy attól, hogy néhányuknak semmit nem jelent a Karácsony, tiszteljék azoknak az embereknek az érzéseit, akiknek a Karácsony Jézus születését jelenti.
Húsvét után a második legnagyobb keresztény ünnep.
Nem illik mások hitén tréfálkozni, főleg nem sértő kifejezéseket írni.
Hallottunk elég ócsárlást az elmúlt években televízióban, rádióban egyaránt.
Elegünk van belőlük!
elefant

2010.dec.16.
123.
"Isten fia, nem ember fia."
Olvasta az újszövetséget?
Előzmény: wotan – #121
elefant

2010.dec.16.
122.
Azt hiszem, van nálam sokkal inkább kiművelt emberfő itt a fórumon, aki kifejthetné véleményét!
Mi a lényegesebb: a szavak, kifejezések, fordítás, liturgia, avagy az érzések, az ami az emberből belülről fakad?
Mi a jobb? Ha veszek búcsúcédulát, vagy megpróbálok a magam feje után menni?
Szememet forgatom, avagy tágra nyitom és kérdezek?
wotan

2010.dec.16.
121.
Tisztelt Elefánt!
Sajnos, értem!
Azt is, hogy ez önnek a szavakon való lovaglás.
Isten fia, nem ember fia.
Önnek is áldott Karácsonyt kívánok!
Előzmény: elefant – #119
elefant

2010.dec.16.
120.
S még annyi: Nem a gyertyát kell kifényesíteni, hanem a lelkünket!
Előzmény: elefant – #119
elefant

2010.dec.16.
119.
Kedves Wotan!
Rég volt itt! Üdvözlöm!
Sajnálom, hogy nem érti!
Boldog Karácsonyt Önnek, és Kedves Családjának!
P.S.: És nem a szavakon kellene lovagolni! Különben is, az Ember Fia jobban szerette felebarátját, mint önmagát! Érti?
Előzmény: wotan – #117
patriota

2010.dec.16.
118.
Csak nehogy baj legyen itt is, mint a mohamed karikatúrák kapcsán a világban.
Előzmény: wotan – #117
wotan

2010.dec.16.
117.
Tisztelt Elefánt!
Látom, jön a Karácsony, maga megint tréfálkozik.
Tavaly is ekkor szórakozott, ha jól emlékszem. Vagy Húsvét előtt.
Miért nem érti meg, hogy vannak vallásos emberek, akiket ez sért.
Azért tavaly óta kicsit fejlődött, mert most már legalább nem azt írta, hogy volt egy fickó.
Remélem, jövőre már a "valami fát" is a nevén tudja nevezni.
Keresztre feszítették, és az a kereszt a Feszület.
Egyébként nem azt mondta, hogy mi lenne, hanem azt, hogy "szeresd felebarátodat, mint tenmagadat! Ez az első, és legfőbb parancsolat."
A "Szeressük egymást gyerekek!" az egy kicsit más.
Egyébként meg Napoleon XIV nem azonos a "korzikaival", aki a blézerébe dugja a kezét.
Szép várakozást kívánok !
Vasárnap már a negyedik adventi vasárnap.
Az utolsó gyertyát is meg lehet gyújtani az adventi koszorún.
Előzmény: elefant – #112
moment

2010.dec.16.
116.
http://www.youtube.com/watch?v=6HVEyupVres&playnext=1&l (...)
motoros

2010.dec.16.
115.
És nem is ez a baj, hanem hogy más szemében még a szálkát is, elvhaver szemében a gerendát sem.
Előzmény: motoros – #111
motoros

2010.dec.16.
114.
Magához nem szóltam.
Előzmény: elefant – #112
elefant

2010.dec.16.
113.
Bocsi! :-( Valóban, de itt lettem megszólítva. :-)
Előzmény: moment – #108
elefant

2010.dec.16.
112.
He-he! Elvhaver! Ez jó! Köszi, magam sem tudtam volna jobban megfogalmazni. Köszi még1szer!
Haver! Persze hogy az! Itt ülök a cseresznyefán, zoknit horgolgatok. Időnként elrepül a fülem mellett egy-egy ló. A szomszédos fán biztos lófészek van! Napsi (kvázi) alattam ül, jobb kezét bedugja blézerébe, valamit markolász. Csak tunnám mit! Mindig ezt csinálja, az őrületbe kerget vele. Nekem meg nem mutatná , mijjjen kincset is őrözget ottan, de biztos becses valami lehet. Én nem zuhanok a nyakába, Ő nem rázza meg a fát alattam. Hisz’ jó haverok vagyunk! Miért is bántanánk egymást? Sőt! Valamit látok fentről, ami tetszik, szólok neki. Ő meg figyelmeztet, vegyüljek el a cseresznyék között, amikor valami elvadult ápoló közelít valami csúnya nagy fecskendővel. Fütyörészünk, vicceket mesélünk egymásak, persze hogy jó haverok vagyunk. Ennyit a haverságról.
Más: az Elv! Persze hogy egyet értünk! ’Apám azt mondta: Ne bánts mást’ (Képzelt riport) Szerintem neki is ezt mondta az apja. Oszt -cirka kétezer évvel ezelőtt- volt egy ember, aki azt mondta: ’Mi lenne, ha szeretnétek egymást egy kissé?’ (akit ezért fel is szegeztek valami fára), és szerintem Napsi is így gondolja! Mármint hogy nem a szegezést, hanem a szeretetet!
Tehát az elvekben is egyet értünk! Vagyis: miért ne lennénk ’elvhaverok’? Büszke is vagyok rá! Rendes ember, rendes érzelmekkel. Meg nem is hazudozik, mint mások. Nem akar többnek mutatkozni, mint aki. Gyarló ember, gyarló érzelmekkel, amire nem büszke, de nem is szégyelli! Úgy kerek, ahogy van! Ha ellenséget választhatnák magamnak, olyant kérnék mint ő. Inkább egy ilyen ellenséget, mint ezer …-féle barátot!
Szóval itt ülünk a parkban, leesett állal nézzük a külvilágot, és örülünk neki, hogy egy kerítés választ el minket a külvilágtól! Csak az a baj, alacsony a kerítés!
P.S.: Felség! Ugye nincs harag, félreértés?
Előzmény: motoros – #103
motoros

2010.dec.16.
111.
Nem. Tény.
Napoleon XIV

2010.dec.16.
110.
Baj? Vagy bűn?

Nyilván azért haver, mert hasonlít a megítélésünk dolgokról. Ha engem is éppúgy irritál az, ami őt is, akkor csak megértő tudok lenni.
Probléma?
Előzmény: motoros – #103
elefant

2010.dec.16.
109.
Asszem az vo'na!
Előzmény: moment – #108

Legutóbbi fórumpostok