Kérdések és vélemények a képviselőkhöz

sorrend post/lap  
Ego sum

febr.21. 17:27
1087.

A könyv!

A számomra fontos könyvek között van a polcon. A címe: Wágner Ferenc, DIÓSD TÖRTÉNETE 2001. Külső borítója alapján szép kivitelű könyvnek mondhatjuk. 303 számozott oldal.

Az első oldalon a cím alatt kézírással:
Ego sumnak
Baráti szeretettel

Diósd 2001 szeptember

Wágner Ferenc

Második oldal:
A könyv írója édesanyjának és édesapjának fényképe alatt egy mondat.
„Ami érték van bennem, azt tőlük örököltem,
Ami gyarlóság, én magam tettem hozzá”

300 oldalon Diósd története szövegben és képekben.

Kiadta:
Diósd Polgármesteri Hivatal

A kiadásért felel:
SPÉTH GÉZA polgármester

A kiadásban közreműködött:
KORNÉTÁS KIADÓ
(1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D Tel./fax: 359-1964)
Felelős vezető: Pusztay Sándor ügyvezető igazgató
Műszaki szerkesztő: Mikó László
Nyomtatta és kötötte: Kaposvári Nyomda Kft.-210818
Felelős vezető: Pogány Zoltán igazgató

A kötetből 500 példány készült
Ez a könyv a 460. példány

Tépőzár! Ön nem érdemel egy ilyen könyvet, csak sajnálkozást!
Link erre a hozzászólásra:
tepözar

febr.21. 16:42
1086.
Tisztelt aggódok!

"De csak nem apad a szájtépő műaggodalom... "

Miért aggódnak a "valódi aggodók", hogy valaki megtorpedózza egy "műbalhéval" - ami egyáltalán nem az - a tervezett kis mutyijukat?

Hogy kinek mire van igénye, azt a kis hozzászólásaik nyilvánvalóan elárulják. A könyv kiadásával megbízott vállalkozásnak pénzre, a megbízóknak leróni egy "adósságot", amivel a kiadónak tartoznak.(hálapénz)
Egyre biztosan nincs igényük, és ez a könyv elolvasása.
A könyv szerzője, - ha eddig nem tudták volna - nem tartozott a baloldali eszméket vallók közé. Mélyen vallásos, hívő ember volt, akitől az e fajta cinizmus távol esett. Igencsak morbid a baloldalnak arra hivatkoznia, hogy felkarolja, és egy jogos igény kielégítése a célja a könyvkiadással.
A cél világos: PÉNZ
Túl az érzelmi érveken, majd eldönti a kiadó, hogy elvállalja-e a megbízást az adott körülmények között.
A képviselő testület bizonyára tudja, hogy a költségvetésben milyen keretből fogja a könyvkiadást fedezni. Tudatában kell lennie, hogy a közpénzek felhasználásával a jogszabályokban foglaltaknak járt e el, vagy azt megkerülve.
szömörce

febr.21. 15:51
1085.
Egyrészt.
Másrészt, mint mondották anno: lakossági igény volt rá.
Na, hívek zűrben, a könyvre is van!
Már megírták a választ, hogy értékesítésből fedeznék a nyomdai költséget.
De csak nem apad a szájtépő műaggodalom...

A vascsicsergő közadakozásból össze nem jött (amúgy igencsak tetemes) részét, de legalább a felét például vashulladék gyűjtéséből hozták volna össze, talán nem fájt volna annyiba a falunak.
Még most is gyűjtenék - talán még mindig csak a tervezésére elköltött egymilliónál tartanának, ha egyáltalán tartanának ott...

Előzmény: Napcsi – #1084
Napcsi

febr.21. 14:29
1084.
Legfeleslegesebb kiadás volt a vascsicsergő. Még zászló sincs rajta. Legalábbis tegnap nem volt. Zászlórúd zászló nélkül - na ez igazán felesleges!!! És valamelyest többe fáj a falunak, mint az a könyv :(
tepözar

febr.21. 12:37
1083.
Tisztelt mdancza!
Igaza van! Mea culpa! Nem tudatlanság volt, pusztán elírás.
Azért azt Önnek is észlelnie kellett, hogy tudom, hogy kiről van szó, ki a szerző, hiszen a hsz-em további részében már helyesen írtam az általam is nagyra tartott Wágner Ferencet.

A kompetenciám pusztán arra terjed ki, mint adófizető, és nem utolsó sorban, helyi lakósnak, hogy szeretném felhívásokkal, észrevételekkel az önkormányzat, képviselő testületének munkáját segíteni.
Megfontolható javaslatokkal felesleges kiadások elkerülését, megelőzését szeretném elérni.
mdancza

febr.21. 12:11
1082.
Tisztelt tépőzár!

A válasz természetesen szintén nem az én kompetenciám!
Azonban a kompetencia kérdése bennem is felvetődik, önt illetően.
Ugyanis a könyv íróját Wágner Ferencnek hívták (ön pedig volt szíves lebélázni), s Diósd köztiszteletben álló polgára volt.

További szép napot!
tepözar

febr.21. 9:47
1081.
Tisztelt Hozzászók! (1078)
"Nem értem ezt a hsz-t"
Pedig elég világosan fogalmaztam. Talán azért nem érti, mert a feltett jogi, pénzügyi kérdésekre nem az Ön kompetenciája válaszolni. Nincs abban a helyzetben, hogy ilyen természetű (önkormányzat pénzügyeit érintő) kérdésekben érdemben válaszolhasson.)
Az Ön válasza érzelmeket, indulatokat tartalmaz - szive-joga ezt közreadni. Nincs a megoldásban se pro, se kontra jelentősége.

A kérdéseket a Képviselő Testületnek, és a polgármester Úrnak tettem fel, pontosítva: a pénzügyekért felelős képviselőknek.
Figyelemfelhívásként tettem, megkérdőjelezve, hogy elég körültekíntően, megalapozottan (jogilag és pénzügyileg) jártak-e el a határozati javaslat előkészítésénél, illetve annak megszavazásánál, ergo tőlük várnám megtisztelő válaszukat.
Megismétlem: elvállalhat-e a kiadó (jelen esetben a Kornétás Kft) szellemi termék kiadását, egyáltalán tehet-e árajánlatot a szerző, illetve a szerzői jogdijjal rendelkező hozzájárulása nélkül.
Lehet-e határozatot hozni a megjelenítésről, értékesítésről stb. anélkül, hogy ennek fájdalmas (pénzügyi, jogi) következményei ne legyenek?

Feltehető kérdés, hogy miért itt, ezen az oldalon teszem ezt?
Válaszom az, hogy az általam illetékesnek vélt Bogó L. képviselő úr rendszerességgel osztja meg a fórumozókkal az önkormányzati rendelkezések, valamint képviselői megbizatásából fakadó pénzügyi és egyéb intézkedéseket, határozatokat.
Elutasítom azt, hogy bármilyen ellenkampányt, ellenhangulatot szítanék a Kornétás ellen, hiszen őt is utolérte, mint sok más vállalkozót, a gazdasági válság. Nincs abban semmi elitéllendő, ha egy vállalkozás, jelenesetben kiadó, politikai tartalmú kiadványokkal keresi a kenyerét. A Kornétás Kft többszörösen súlytotta a válság, mivel megrendelőinek is elapadtak a forrásai, és pillanatnyilag az általa "gyártott" árú nem számít kurrens cikknek.
Indulatoktól mentes, jó munkát kívánok Önöknek.

Előzmény: Napcsi – #1079
moment

febr.21. 8:07
1080.
"2./ Ki fogja lektorálni az új kiadványt, ki fogja szavatolni, hogy az az eredetivel azonos szövegtartalommal fog megjelenni? "

A Pali bácsi!
Napcsi

febr.21. 7:58
1079.
Nem értem ezt a hsz-t. Először úgy tűnik, agyon aggódja magát a kiadvány körülményei miatt, majd kiderül, az egész célja mindössze egy Kornétás-ellenreklám. Tulajdonképpen mi baja van? Ugye nem mondja komolyan, hogy a "legégetőbb feladat"? Nézzen szét a faluban, az országban! Vagy ez csak amolyan önigazoló viszontfricska?
tepözar

febr.20. 21:05
1078.
Tisztelt Képviselő Urak!
Tisztelt Polgármester Úr!
A februári képviselő testületi ülés egyik napirendi pontja volt a Diósd történetét feldolgozó, Wágner Béla által írt, könyv újra nyomtatása.

1./ Előterjesztő: a polgármester.
Gondolom Spéth úr nem feledkezett meg a kiadás költségeinek tervezésénél a szerző örökésének fizetendő szerzői jogdíjról sem.
Bizonyára rendelkezik Wágner Ferenc - volt polgármester helyettes - özvegyének hozzájárulásával is.
2./ Ki fogja lektorálni az új kiadványt, ki fogja szavatolni, hogy az az eredetivel azonos szövegtartalommal fog megjelenni?
3./ A kiadvány egy részét értékesíteni kívánják, Van az Önkormányzatnak könyvértékesítési jogosítványa? Ki fizet a bevételek után adót?

4./Az, hogy miért a Kornétás Kiadó, és éppen most, erre kínálkozik a válasz ha az ember betekint a Kornétás Kiadó web-oldalára.

- A kormányváltás után a Kornétás Kiadó üzleti lehetőségei erősen beszűkültek. A megrendelőik közül a Honvédelmi Minisztérium, a számos kiadványával, elmaradt,
A választások előtt megjelent, politikai tartalmú, az MSZP kampányt elősegítő kiadványokra sincs szükség, és az MSZP pártkasszája is szűkössebb lett.
A megmaradt 3-4 kiadvány: Diósdhéjban - havonta egyszer
Zámori Hiraek - negyedévente egyszer
UFO Magazin - nem számít tömegek által
vásárolt kiadványnak.

A 2011. év végén a Diósdhéj megrendelésével, a független képviselő csoport, mentőővet dobot a Kornétás Kiadónak. Talán, egy kicsit még az is beleérezhető, hogy ez a megrendelés "honorárium" a választási kampány "sikeréért"

A Kornétás Kiadó tonnaszámra árulja az eladatlan kiadványait.

Kicsiny összehasonlítás a Kornétás Kiadó nettó árbevételeiben -2008-ban 133 millió forint, 2009-ben 240 millió forint volt.
Ebből vidáman tudta finanszirozni a dko.hu internetes oldalt, valamint a Diósdi Krónika c. havilapot.
A megmaradt üzleti bevételei 2011-ben talán még 10 millió forintot sem érték el.
Kérjük, a T. Képviselő urakat, hogy a baráti cég megmentését a pénztárcájuk terhére tegyék, és ne a közösség költségvetése terhére!
Nem volna szerencsés egy újabb alapítványt létrehozmi, amin keresztülfuttatva, habár kerülő úton, de eljutna a pénz a cél személyhez.
Csak azért megfondolandó egy ilyen megrendelés a szükös pénzügyi források mellett, mert a középületeink - ovoda, közösségi ház, községháza stb, omladozó állapotban vannak. Talán Önök is belátják, hogy pillanatnyilag nem a könyvkiadás a legégetőbb feladat.
Körültekintő munkát kívánok Önöknek!
altdiosdi

febr.11. 22:25
1077.

Tisztelt Ottoka!

Nem tudom Ön mivel foglalkozik,de úgy látszik nagyon sok szabadidővel rendelkezik,Netán az elkövetkezendő években pályázni szeretne a hóeltakarításra?Kérdései alapján erre lehet következtetni.Nevetséges amit napok óta írogat ebben a témában.Inkább fogja meg a hólapátot és végezzen önkéntes munkát ha olyan sok az ideje.
borzi

febr.11. 13:06
1076.
Hajrá, még egy "kisdoktori" kikerekedhet belőle... :-)))
Előzmény: anatta – #1075
anatta

febr.11. 12:40
1075.
Ha már lúd legyen kövér, csapjon bele az elmúlt 10 év összehasonlításába, minden jót a kutatáshoz! üdv. anatta
Előzmény: ottoka – #1074
ottoka

febr.11. 12:26
1074.
T anatta!
Köszönöm válaszát, szerintem legalább 6-7 év adatait kellene össze vetni hogy objektíven véleményt lehessen formálni.
Reményeim szerint önkormányzat vagy képviselő pontos adatokkal szolgáltat legalább a vég összegek tekintetében 2005-től napjainkig.
Üdv:ottoka
Előzmény: anatta – #1072
szömörce

febr.11. 11:15
1073.
ottoka, nyilván feljegyezte már, hogy 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben hány havas nap volt? Kíváncsi lennék, nyilván vannak összehasonlító adatai, ha másoktól adatokat kér be.
Szóval az elmúlt 3 évben:
- alkalmanként ? cm-nyi hó esett?
- hányszor jelezte a meteorológia a havazást?
- az előrejelzés ellenére Diósdon hányszor nem esett mégsem?
- hány alkalommal kezdett el éjfél után esni a hó és hányszor korában?
- hány alkalommal kezdett el napközben esni a hó, abból hányszor esett délutánig/estig/egész éjjel?
- hány alkalommal jegesedtek le az utak havazással illetve anélkül?

Ha esetleg akadnak egyéb összehasonlítási adatai, azt is szívesen vesszük!

anatta

febr.11. 10:57
1072.
T. ottoka!

A kérdéses évekről a hivatal tudja az adatokat megmondani, esetleg az akkori képviselők is segíthetnének Önnek. Szerintem közérdekű adatokról van szó.
A havas napok mellett, célszerű lenne a síkos napokat is számba venni. Nem hiszem, hogy erre külön helyi kimutatás van. Talán a számlák melletti munkalapok, teljesítményigazolások alapján lehetne kimutatásokat készíteni, szép feladat.
További adatokat külön díjazás ellenében a Meteorológiai Szolgálattól is kaphat. Igaz, ebben csak átlagos, térségi adatokat fog találni. A síkos és hólepte utcák számát, a munka mennyiségét utólag csak a Jó Isten tudná megmondani. Lehet, hogy vannak akiknek ez így jó.

Üdv. anatta
Előzmény: ottoka – #1069
kerek

febr.11. 10:45
1071.
danidoki írta, hogy előző 4 évben nem a testület döntött, hanem a falugazda, nyilván Ő akkor döntésközelben volt, és most savanyú a szölő. Megpróbálja a 2 itt válaszoló képviselőt cikizni.
Előzmény: moment – #1070
moment

febr.11. 10:25
1070.
Fáradjon be az Önkormányzathoz, oszt saccolgasson!

2010-ben teljesen más stílusban írt, de amennyiben a hóeséses napok számát megszorzom a hozzászólásai számával, nekem - agyméret jön ki.

Mulatságosnak tartja a kérdéseit?
Szerintem igen kisstílű ember maga!
Előzmény: ottoka – #1069
ottoka

febr.11. 9:12
1069.
Kedves anatta!

2005-2006-2007 es hóeltakarítási adatokat(összegeket) hol találom?
Esetleg meg tudná az összegeket saccolni?
Nagyrabecsűlt segítségét előre is köszönöm.
üdv:ottoka

ui:Ha a pontos összehasonlítás végett, a hóeséses napok számát is megtudná kb saccolni vagy pontosan tudja legyenszíves ossza meg velem
Előzmény: anatta – #1049
patriota

febr.10. 20:18
1068.
Történetesen itt lakom, a"hegyen", és már akkor is lapátoltam a havat, amikor a hókotró még nem is létezett. Ezért írtam azt, hogy nem kellene általánosítani, és főleg nem ilyen stílusban!
Bár utaltak itt már többen is arra, hogy " a stílus maga az ember".
Előzmény: lovas – #1067
lovas

febr.10. 18:28
1067.
Nehéz az igazságot elviselni?Különben nem emlékszem, hogy Önt megszólítottam volna.
patriota

febr.10. 15:33
1066.
Nem gondolja hogy nem kellene általánosítani?
Lovagoljon egyet, hátha megnyugszik!
Egyébként meg a saját édesanyjával példálózzon!
Előzmény: lovas – #1063
dorian

febr.10. 15:06
1065.
A felirat maradt, de azért működik...
Előzmény: dorian – #1064
dorian

febr.10. 14:57
1064.
Tisztára szólt a honlap üzemeltetőknek valaki, hogy üzemzavar szükségeltetik, mert sok kíváncsi várható. :)))))

Pillanatnyilag ugyanis ez szerepel a honlapon:

"Tisztelt Ügyfeleink!

Szolgáltatásunk elérésében műszaki hiba miatt fennakadások lehetnek! A hiba elhárításán dolgozunk.

Megértésüket köszönjük!"

Előzmény: anatta – #1062
lovas

febr.10. 14:24
1063.
Rettenetesen unalmas a sok--un-- hegylakó nyekergése--. Fogják meg a lapátzot és dolgozzanak egy kicsit. Az adóbevall elkászítésénél minden segítséget elfogadnak---adó optimalizáció---címszó alatt az édesanjukat is elárulják.D e követelni nem restek ....Un örökpanorámás vityilóik eladásakor nem írják kihogy ,a lapát ismerete kiötelező.

Legutóbbi fórumpostok