Kérdések és vélemények a képviselőkhöz
szömörce
márc.22. 13:34
1137.
Og-ma elvtárs, sikerült néhány hónap alatt megfejtenie az állatkertes hasonlatot?
Gratulálok!
Gratulálok!
Link erre a hozzászólásra:
Előzmény: og-ma – #1136
og-ma
márc.22. 13:06
1136.
Ki a saját ügyfél, og-ma elvtárs? A falu lakosai?
No tessék, ki az önkormányzat ügyfele. Jó kérdés????
Nagy az Isten állatkertje, csak nincs rajta kerítés.
No tessék, ki az önkormányzat ügyfele. Jó kérdés????
Nagy az Isten állatkertje, csak nincs rajta kerítés.
Előzmény: szömörce – #1135
szömörce
márc.22. 11:33
1135.
Ki a saját ügyfél, og-ma elvtárs? A falu lakosai?
Mondom én, hogy magának prosztata problémája van!
Nem lakik olyan messze az önkormányzat épületétől, másképp kibírná, míg hazaér.
Azért ilyen agresszív sokszor, mert más területen is problémát okoz már?
Ha össznépi húgyoldára vágyik, kérjen engedélyt egy Toi Toi felállíttatására a főtér közepén, úgyis befuccsolt a cége.
Legalább nem lesz akkora a szakmai váltás.
S ha netán eltöri valamely vandál természetű a vécécsészét, maga is felsóhajthat, mint az egyszeri vécés néni: na, ennek is én iszom meg a levét...
Milyen baksis az, amit bár forintban adnak?
Mondom én, hogy magának prosztata problémája van!
Nem lakik olyan messze az önkormányzat épületétől, másképp kibírná, míg hazaér.
Azért ilyen agresszív sokszor, mert más területen is problémát okoz már?
Ha össznépi húgyoldára vágyik, kérjen engedélyt egy Toi Toi felállíttatására a főtér közepén, úgyis befuccsolt a cége.
Legalább nem lesz akkora a szakmai váltás.
S ha netán eltöri valamely vandál természetű a vécécsészét, maga is felsóhajthat, mint az egyszeri vécés néni: na, ennek is én iszom meg a levét...
Milyen baksis az, amit bár forintban adnak?
Előzmény: og-ma – #1134
og-ma
márc.22. 10:23
1134.
Egy kis józan észért menjen a szomszédba. Saját ügyfelek kulturált fogadásához ez is hozzá tartozik. Ismétlem saját ügyfelekről beszélek.
Egy rendes önkormányzat nyilvános vécéket működtet, vagy a helyi szolgáltatót rá kényszeríti erre. Vannak települések ahol a szolgáltató ugráltatja bár forint baksisért az önkormányzatot.
Egy rendes önkormányzat nyilvános vécéket működtet, vagy a helyi szolgáltatót rá kényszeríti erre. Vannak települések ahol a szolgáltató ugráltatja bár forint baksisért az önkormányzatot.
Előzmény: szömörce – #1133
szömörce
márc.22. 8:46
1133.
Og-ma elvtárs, az önkormányzat nem működtet nyilvános vécét, nem baj?
Előzmény: og-ma – #1132
og-ma
márc.22. 7:23
1132.
Egyáltalán hogy kapott engedélyt, az önkormi ilyen fogadótér működtetésére az ANTSZ-től.
Szömörce már megint hülyéket beszél, vannak minimumok amit illik betartani.
Szömörce már megint hülyéket beszél, vannak minimumok amit illik betartani.
Előzmény: szömörce – #1131
szömörce
márc.22. 6:59
1131.
"Nem tudom hogy kézmosó WC van -e. "
Gond van a prosztatával, csak 30 métert kell menni, ott rendel az orvos, nem az önkormányzaton.
Gond van a prosztatával, csak 30 métert kell menni, ott rendel az orvos, nem az önkormányzaton.
Előzmény: og-ma – #1129
og-ma
márc.21. 20:59
1130.
Nem kérdezek semmit, a házszámozás kisebb problémáját sem tudják megoldani, ezt biztos hogy nem.
og-ma
márc.21. 20:56
1129.
Ma voltam az önkormányzatnál. elkeserítő amilyen körülmények fogadják
az ügyfeleket. Nincs egy kulturált várórész, sőt egy ócska pad sem hogy, az adó és más ügyben várakozók leüljenek. Fogas lehet hogy nem is ismert. Nem tudom hogy kézmosó WC van -e.
Adóhivatali dolgozók is bezsúfolva egy kis pecóba, Ügyfelek egymás feje felett átbeszélnek, a számítógépes program csapnivaló, kínlódnak a házszámozás nehézségeivel.
Kis falvakban legalább ilyen nincs. Sok helyen jártam, tisztaság rend,
az önkormányzati dolgozók tisztelete kulturált munkahellyel, általában ez a jellemző.
az ügyfeleket. Nincs egy kulturált várórész, sőt egy ócska pad sem hogy, az adó és más ügyben várakozók leüljenek. Fogas lehet hogy nem is ismert. Nem tudom hogy kézmosó WC van -e.
Adóhivatali dolgozók is bezsúfolva egy kis pecóba, Ügyfelek egymás feje felett átbeszélnek, a számítógépes program csapnivaló, kínlódnak a házszámozás nehézségeivel.
Kis falvakban legalább ilyen nincs. Sok helyen jártam, tisztaság rend,
az önkormányzati dolgozók tisztelete kulturált munkahellyel, általában ez a jellemző.
Ilonka
márc.14. 20:09
1128.
dorian
márc.14. 6:19
1127.
Valahogy nem kutyafuttában szokták megválasztani azt,, aki képvisel egy települést bármely testúletben...
BogoL
márc.13. 23:20
1126.
Tisztelt Ilona,
az építményadó lakosok számára nem változott, az előző van érvényben. Megtalálható a honlapon ; http://www.diosd.hu/Hirek/2012._januar_1-tol_uj_epitmen (...)
Az adómentesség a következőkre vonatkozik:
Az adómentesség
3. §
(1) A Htv.-ben szabályozott kedvezményeken felül:
(2) Mentes az adó alól a lakás, lakóház, illetve hétvégi ház, nyaraló esetén, a lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező személyenként, 40 m2;
(3) Mentes az adó alól a 65. életévét betöltött, vagy életkorától függetlenül legalább 67 %-ban rokkant (III. rokkantsági csoport) rokkantnyugdíjas magánszemély, aki egyedül vagy kizárólag ugyanezen feltételeknek megfelelő hozzátartozójával él, a lakcímnyilvántartás szerint és ténylegesen (életvitelszerűen) is lakóhelyéül szolgáló lakása, lakóháza után;
(4) Mentes az adó alól a magánszemély tulajdonában lévő 20 m2 alatti nem lakás céljára szolgáló épület.
(5) Mentes az adó alól a magánszemély tulajdonában lévő pinceszinti helyiség, helyiségcsoport közül a pince, az ingatlan-nyilvántartás szerinti tároló, amennyiben az adóalany a pincét, illetve tárolót rendeltetésszerűen használja.
(6) Mentes az adó alól a gépjárműtároló, amelyben a súlyosan mozgáskorlátozott magánszemély tulajdonos, illetve vagyoni értékű jog jogosultja gépjárművét tárolja; több tulajdonos esetén a súlyosan mozgáskorlátozott magánszemély tulajdoni hányada arányában;
Ebből következik, hogy lakás után 65 év felett nem kell fizetni. A gépjárműtárolónál már a 65 éves kor nincs megjelölve, ha a felsorolt jogosultság nem áll fenn, akkor így ez után kell fizetni annak akinek van. Én így értelmezem.
Gépjárműtároló esetén az adó évi mértéke 50 Ft/m2.
A Hivatalban biztos van, aki ezt pontosan megmondja Önnek
Tisztelettel
Bogó László
Előzmény: Ilonka – #1125
Ilonka
márc.13. 10:49
1125.
Az épület adóval kapcsolatban kérdezem, hogy a 65 év felettieknek kell-e gépjármű tároló után adót fizetni. Az adóhivatalban nem kaptam egyértelmű választ. Pontosan nem tudják.
Ilonka
Ilonka
Picurka
márc.9. 9:13
1124.
Szigorúan a könyv témára reagálok:
- akkor már összejött az adományozóktól a teljes összeg? A HIVATAL talált szponzorokat?
- esetleg már el is kelt az Önkorminál félre tett - de még ki sem nyomtatott - 500 példány?
Ne értsd félre: ha van rá igény, kell ez a könyv.
P&T
- akkor már összejött az adományozóktól a teljes összeg? A HIVATAL talált szponzorokat?
- esetleg már el is kelt az Önkorminál félre tett - de még ki sem nyomtatott - 500 példány?
Ne értsd félre: ha van rá igény, kell ez a könyv.
P&T
Előzmény: Dervis – #1123
Dervis
márc.9. 7:54
1123.
Kedves fideszes képviselő urak !
A könyvkiadást rendesen felturbózták pedig egy fillérébe sem fog kerülni az önkormányzatnak ,de mi a helyzet az Ostorházi féle nyilas klub pénzével ? Ők kaphatnak milliókat az utazásaikra ?
Miért is ? A nyilazás egy sport ? Fejlődnek a fiatalok nyilazás közben ? Vagy nagymagyar hülyeségekkel tömik a fejűket ?
Erre van pénz ?
Utcatáblák cseréje mennyibe kerül ? Kedves Eőry ex-papocska ?
Ott nem számítanak a milliók ?
A könyvkiadást rendesen felturbózták pedig egy fillérébe sem fog kerülni az önkormányzatnak ,de mi a helyzet az Ostorházi féle nyilas klub pénzével ? Ők kaphatnak milliókat az utazásaikra ?
Miért is ? A nyilazás egy sport ? Fejlődnek a fiatalok nyilazás közben ? Vagy nagymagyar hülyeségekkel tömik a fejűket ?
Erre van pénz ?
Utcatáblák cseréje mennyibe kerül ? Kedves Eőry ex-papocska ?
Ott nem számítanak a milliók ?
moment
márc.1. 6:45
1122.
Bogó László fóbiája van?
Kun Miklós munkásságát nem ismeri, mégis egekbe magasztalja. Vajon miért?
Bogó úrról is sok jót írnak, azt is elhihetné. Vajon miért is nem?
Nyugodtan próbálgasson csak kötekedni, amivel pont az ellenkezőjét éri el!
Kun Miklós munkásságát nem ismeri, mégis egekbe magasztalja. Vajon miért?
Bogó úrról is sok jót írnak, azt is elhihetné. Vajon miért is nem?
Nyugodtan próbálgasson csak kötekedni, amivel pont az ellenkezőjét éri el!
Előzmény: tepözar – #1117
dorian
febr.29. 21:43
1121.
Gondolom ez többünket érdekelne, de vélhetöen erre sem kapunk választ, mint az utcanevek változtatásainak költségeirre...
Előzmény: borzi – #1120
borzi
febr.29. 20:37
1120.
Míg a komposztálási cselekmény az előző testület idején történt, az érte kapott elmarasztalás az új idején érkezett. A Falugazda vezetője már árkon-bokron túl volt, az "ötletgazda felügyelő" viszont ott ült az asztalnál. A kérdés az, hogy felajánlotta-e a tiszteletdíját az önkormányzatot ért kár ellentételéül!
dorian
febr.29. 20:06
1119.
Az "egyesszám" sem kisebb hiba, mint az "engedélyezet"' ha már volt olyan kedves és kipoentírozta.
dorian
febr.29. 19:55
1118.
Bogó Úr ezt 2011. decemberében írta. (Ön is visszakereshette volna).
Vagyis 2010-röl volt szó. Nem látok ellentmondást.
Vagyis 2010-röl volt szó. Nem látok ellentmondást.
tepözar
febr.29. 18:37
1117.
István írja:
idézet Bogó László válaszaiból. Köszönjük István, hogy megismételte BL úr bejegyzését.
"A Jegyző urat megkérdeztem, arról tájékoztatott, hogy tavaly büntették meg a Falugazda Kft – még az előző Testület idejében, mivel nem engedélyezet munkát – komposztálást - végzett , ami tevékenységében nem szerepelt, s ehhez köthető a volt alpolgármester, mivel Ő volt a felügyelője, irányítója. Idén nem volt büntetés, így tájékoztattak.
Ennyi infót kaptam.
Tisztelettel
Bogó László"
Tavaly nem volt BL úr a testület tagja? Annyira tiszteli az előző alpolgármestert, hogy már mindenkor az egyesszám harmadik személyt nagybetűvel írja??
Hol van Szömörce???? Hol van Ego sum ???? . . .meg a többiek??
Mentőt!!!!!!
Előzmény: istvan – #1116
istvan
febr.26. 10:55
1116.
Tisztelt Olvasó!
Szánalmas, a magukat Fideszes frakciónak nevező képviselők ámokfutása. De nem baj! Az MSZP úgyis képtelen lenne legyőzni a Fideszt! A helyi szinten, legalább úgy leírják a Fideszt, mint Gyurcsány országos szinten az MSZP-t!
Könyvre, kultúrára sajnálják a pénzt, Büntetésre nem!!!
"A Jegyző urat megkérdeztem, arról tájékoztatott, hogy tavaly büntették meg a Falugazda Kft – még az előző Testület idejében, mivel nem engedélyezet munkát – komposztálást - végzett , ami tevékenységében nem szerepelt, s ehhez köthető a volt alpolgármester, mivel Ő volt a felügyelője, irányítója. Idén nem volt büntetés, így tájékoztattak.
Ennyi infót kaptam.
Tisztelettel
Bogó László"
Vajon szándékozik-e a Fidesz Frakció megtéríteni a kárt a Településnek, amit egykori alpolgármesterük okozott?
Vagy ezt a pénzt is a lakosoktól szedik be?
Szánalmas, a magukat Fideszes frakciónak nevező képviselők ámokfutása. De nem baj! Az MSZP úgyis képtelen lenne legyőzni a Fideszt! A helyi szinten, legalább úgy leírják a Fideszt, mint Gyurcsány országos szinten az MSZP-t!
Könyvre, kultúrára sajnálják a pénzt, Büntetésre nem!!!
Ennyi infót kaptam.
Tisztelettel
Bogó László"
Vajon szándékozik-e a Fidesz Frakció megtéríteni a kárt a Településnek, amit egykori alpolgármesterük okozott?
Vagy ezt a pénzt is a lakosoktól szedik be?
Előzmény: borzi – #1102
dorian
febr.26. 10:02
1115.
Tisztelt Tépőzár!
Pusztán a tisztánlátás érdekében szíveskedne közölni, hogy az Ön által halaszthatatlannak ítélt utcanév változtatások költségkihatása mennyivel terhelte volna meg az önkormányzat költségvetését?
Természetesen a teljes költség érdekelne, a lakóktól, vállalkozásoktól átvállalt illetékekkel, közzétételi díjakkal, ügyvédi költségekkel - hiszen az ígéret szerint ez megtérítésre kerül - együtt.
Üdvözlettel:
Dorian
Pusztán a tisztánlátás érdekében szíveskedne közölni, hogy az Ön által halaszthatatlannak ítélt utcanév változtatások költségkihatása mennyivel terhelte volna meg az önkormányzat költségvetését?
Természetesen a teljes költség érdekelne, a lakóktól, vállalkozásoktól átvállalt illetékekkel, közzétételi díjakkal, ügyvédi költségekkel - hiszen az ígéret szerint ez megtérítésre kerül - együtt.
Üdvözlettel:
Dorian
Előzmény: tepözar – #1109
dorian
febr.26. 6:22
1114.
Nekem ugy tűnik Bogó úr már régen túltette magát a 2006-os választásokon történt eseményeken. Inkább Ön, vagy Önök azok, akiknek nem sikerült túltenniük magukat a 2010-es kudarcukon.
Bár mindkét választás arra mindenképpen jó volt, hogy némely jelöltröl egyértelmübbé vált, hogy a sok szóvirág valójában milyen jellemet is takar.
Bár mindkét választás arra mindenképpen jó volt, hogy némely jelöltröl egyértelmübbé vált, hogy a sok szóvirág valójában milyen jellemet is takar.
Előzmény: tepözar – #1109
szömörce
febr.25. 20:28
1113.
Legutóbbi fórumpostok
- szömörce - tegnap 19:44
http://www.origo.hu/itthon/20120517-szigetkoz-vizugyi-p (...) A Közgép többmilliárdos vízüg (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 19:37
"A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból 350,6 millió forint átcsopo (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:39
Jól felkészülnek majd, hogy ne legyenek váratlan események.... http://hvg.hu/itthon.bunugy (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - Ego sum - tegnap 17:33
Elvenné a pártok állami támogatását Orbán. Mérgemben én is sokszor gondoltam egy ilyen (...)
Politika - szömörce - tegnap 15:17
"Selmeczi odébbáll, ha ráterhelik a telefonadót A távközlési adót nem a telefonáló ember (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 15:05
"Két és fél milliárd forintot spórolna az állam, és teljesen felborulna a pártfinanszírozá (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 8:19
Wham, bam, thank you ma'am! http://nol.hu/kulfold/ft__orban_eloszor_dug__aztan_kerdez
Változások a Fidesz-kormány alatt - danidoki - máj.17. 22:29
Tavaszköszöntő 2012 http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...)
Fotók - danidoki - máj.17. 21:42
Majális a Kőbányában: http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...) danid (...)
Fotók - öreg-szaki - máj.17. 13:47
Vajon ez kinek a hibája? Biztosan nem azért mennek el külföldre a fiatalok, mert nem szeretik a (...)
Politika