Közélet, disódi programok

sorrend post/lap  
fortisz

2011.jan.29.
8.
:)
Link erre a hozzászólásra:
moment

2011.jan.29.
7.
Mikor írtam, még üres volt a topik, kedves fortisz.
:))))
Előzmény: fortisz – #5
moment

2011.jan.29.
6.
Üdvözlöm, remélem legközelebb kellemesebb élményekben lesz része.

Előzmény: fortisz – #4
fortisz

2011.jan.29.
5.
leesett. bizony, elírtam. mea cupla...
a kedveském azért némiképp túlzás...
Előzmény: moment – #3
fortisz

2011.jan.29.
4.
nem vettem észre, átteszem
Előzmény: moment – #3
moment

2011.jan.29.
3.
Programok, események, infók diósdiaknak című topikkal is rendelkezünk:)))
Előzmény: moment – #1
fortisz

2011.jan.29.
2.
Kezdem is egy kritikával.
Disznóvágás.
Juhéjj. Jó ideje készülünk rá, a két fiammal.
Nemrég költöztünk ide, így nagy örömmel vártuk a napot, egy kis közösségi program, asszimilálódunk, no és végre látják, milyen a kolbásztöltés (megjegyzem nálunk a Télapó is Gyulait tett a csomagba...).
- Még se menjünk üres kézzel, meleg pogácsával akartuk megköszönni a programot, és megvendégelni a gályázókat.
No a finomság bekerült a hátsórészbe, a meghívott vendégeknek fenntartott pogik közé. Persze előtte kérdés ment a polgármester úrhoz, hogy hova is kerüljön, A válasz: morgogva iránybabökve, vállvonogatva. "Oda."
Jaaa?
Fiaim azért revansot vettek, szép lassan rájártak, és egy részét megették. Ők megbecsülték.
- Egy-két hölgy kedvesen hozzászólt a fiúkhoz, önszántukból megkínáltak minket. Na hol van egy hoppmester? Aki fogadja a beesőket, kínál, eligazít, esetleg befog valamilyen munkára?
- Most mi a célja ennek az egész disznóvágásnak? Azt érzékeltem, hogy a meghívott, külföldi vendégek azért fontosak. És más? A fiatalok, a "betelepültek" bevonása, befogadása, közösségépítés?
- Én felajánlottam a segítségemet a kolbásztöltésnél. Nem fogadták el.
Az egyik úr ráadásul úgy gondolta, hogy a fiaim biztos nem tudják az sem, honnan jön a tojás, és mi is a kenyérdagasztás, és na, most láthatják, hogy készül a kolbász. Hmmm... a 4 éves nagymamájával kenyeret süt, velem a pogácsát készített, ismeri a szajkót,a vörösbegyet, a szerszámokat, sok mindent tud, igaz kolbászt tölteni még nem. Húúú, vigyem nevelési tanácsadóba, mert lemaradt a kortársaitól?!
- Polgármester urat most ismertem meg, lásd fent. A meghökkentő prológ után azért még alakított. Jelezte, hogy útban van a hagymás lábas. Pökhendi volt a hozzászúrás is, hogy majd a hurkához kell. Erre két hölgy vitte el. Két nő. Még ha szervezők, társadalmi munkások is voltak, miért is nem kapta magát a polgármester úr?
- Nem maradtunk a kínálásra. Amikor eljöttünk a tornateremben már meg volt terítve, sokan ültek, és szólt a zene. Zene... Miért kell lemenni gagyiba, szintetizátoros, lakodalmas zenével kábítani minket? Nincs népi zenekar, cigánybanda, sramlizenekar a környéken? Disznótoroshoz nem az illene?
-A műsorról lemaradtunk, így azt nem tudom kommentálni, csak remélem naivan, hogy néptánc volt.

Félreértés ne essék, vártam a programot, kész voltam aktívan közreműködni, megismerkedni a lakosokkal, képviselőkkel. Nem, nem igaz, hogy nekem a cukor is keserű. Csak a szájízem...
moment

2011.jan.29.
1.
Kedveském, bőven elég nekünk Diósddal foglalkozni:))))

Legutóbbi fórumpostok