Közlekedés

sorrend post/lap  
patriota

jan.31. 7:38
385.
Újra Homokbánya út!

Sikerült hosszú idő után a napokban kijavítani az út szélén keletkezett kátyút. Most 2 m-re ettől, újabb keletkezett! Ez látható volt az előző javítás alkalmával is.
Többször írtam már arról, hogy annak idején nem jól oldották meg a padkán a víz elvezetését, és alámossa majd a viszonylag jól megépített úttestet. Hát ez történik most már folyamatosan.
Kérdés: Ki a felelős, miért nem lehet rendesen megcsinálni, illetve, ha már így történt, miért nem lehet rendesen kijavítani?

Két alkalommal fizet(ünk)tem külön hozzájárulást a Homokbánya út kiépítéséhez. Elvárható lenne, hogy a nagyobb kár megelőzése érdekében oldják meg ezt a problémát!
Link erre a hozzászólásra:
goregabor

2010.nov.27.
384.
A Homokbanya uti és a Kosuth L uti ,javaslatot támogatom. Továbbá javaslom még a LUKOIL és a GYÁR utcai részen végre találjanak a vízelvezetésre valami megoldást, mert csapadékos időben a gyalogos közlekedés majhogynem lehetetlen az ott meglévő csatorna eldugulása miatt,.Mikor lehet a 7-es ut mentén gyalogosan közlekedni akár a Muskátli utcától az Angeli utig?
patriota

2010.nov.26.
383.
Azért ide is leírom.

Az új elképzelés, ami a Homokbánya utat és a Kossut L. u.illeti, jó megoldásnak tűnik, nekem tetszik.

Még azért annak örülnék, ha a hegyről lefelé jövet is lenne megállni tilos, mert sokszor okoz kisebb torlódást, hogy beállnak az üzem /Kerox, ha jól írom/ bejárata elé és egy sáv járható csak.

És még mindig a Homokbánya út!
Vízelvezetés!!

Nem jó a műszaki megoldás, mert nem az árokba folyik a víz.
Sokszor leírtam már, de eddig nem történt ez ügybe semmi.
Maria

2010.okt.27.
382.
Kedves Mindenki !
Tetszettek olvasni a volánbusz ( fenn a " hegyen " körjáratként) útvonal módosításról ?
Talán van akit érdekel, ezért bemásolom ide a linket
http://diosd.hu/hirek/725-os-volanbusz-jarat-modositott (...)
Kerekes

2010.jan.16.
381.
Az én logikám szerint a közlekedési sztrájk, az útelzárás traktorokkal vagy a terroristák tusz-szedése egy kategóriába tartozik, csak fokozati különbség van. Mindegyik közös vonása az, hogy az ügyben ártatlan embereket használ fel céljai érdekében. Ha a sztrájk nem érintene kivülálló tömeggeket, nem tudnának akkora erővel nyomást gyakorolni a szembenálló félre. Mindnyájan egymásra vagyunk utalva, de nem egyforma mértékben.
tomomomo

2010.jan.15.
380.
Senkinek nem lesz jobb, sajnos. A baj az, hogy a bkv-sek nem tudnak másképp nyomatékot adni követelésüknek. Nekünk meg szokatlan, hogy nem lehajtott fejjel húzza valaki az igát, szembe mer szállni a munkaadóval. Isszuk mi a levét - nem tudunk közlekedni -, a buszvezetők - kevesebbet fognak keresni -, a BKV - tovább romlik a megítélése.
Kiskifli

2010.jan.15.
379.
Nagyon sok embernek gond a sztrájk. Van, aki meg tudja oldani, hogyan jut be a munkahelyére. Plusz idő. és plusz pénz. De aki nem? Egy munkáltató sem fogja hosszú távon tolerálni a hiányzásokat, késéseket.
Na de mi van azokkal a gyerekekkel, akiket nem tudnak megoldani a szüleik? Ahova a fiam jár, oda sok gyerek jár az aglomerációból. A sárga busszal még eljutnak egy darabig, de aztán? Vagy a szülő elhozza reggel, munkába menet, de haza hogy megy? Ráadásul az órák fele elmarad, mert a tanárok is hiányoznak. Így aztán a gyerek vagy vár fél ötig a szülőre, vagy mit csinál? És akkor továbbmegyek, ma van az első félév utolsó napja. Mivel a héten gyakorlatilag nem volt suli, a félévi bizi is lehet, hogy csúszik. Felelések, dolgozatok maradtak el.
Anyáméknak a szénhiány miatt volt kényszerszünet, a fiaméknak a sztrájk miatt. Zsír.

Nagyon nem szeretném, ha még sokáig tartana a sztrájk. Lehet, hogy a sofőröknek most rossz, de ők úgy harcolnak a jobbért, hogy nekem közben (sokadmagammal) családostul rosszabb. A BKV nyer, a buszvezetőknek meg nem lesz jobb.Egyedül mi járunk rosszabbul!
Előzmény: mdancza – #375
Kapocs

2010.jan.15.
378.
Habár, ha belegongolok: azzal, hogy kártérít az utasoknak, minden kötelességét letudta.
Előzmény: Kapocs – #377
Kapocs

2010.jan.15.
377.
Ha Kocsis úr az utasokat kompenzálja, nem tehet másként az "egyéb szerződéses partnerekkel sem".
Szerintem, már most érdemes lenne jelezni a kompenzációs igényt.
elefant

2010.jan.14.
376.
Kedves mdancza!
Ne csüggedjen, lesz ez még így se!
Tegnap néztem a híradót. Gaskó ´úr´ bejött, belevigyorgott az arcomba (tényleg röhögött!) és azt mondta: Vasutas sztrájk is lesz ám holnap! De csak úgy, hogy ne zavarja az utasokat. Négykor kezdik, talán 14 –re helyreáll a rend. (Nem akkor okozzák a legnagyobb káoszt?) Aztán a Volánosok is lebegtetik a kardot a fejünk felett, még januárban sztrájkolhatnak ők is.
Valahol igazuk is van, meg is értek mindenkit, meg szolidáris is vagyok…
De!
Az én tavalyi jövedelmem is cca. 60 % -a a tavalyelőttinek. Az ország nagyobbik fele hasonló cipőben jár. Pesten az éppen járó buszokon az emberek (már aki felfér) idegbajosak, agresszívek. A sztrájkoló BKV –sofőrök leköpködik azokat a pilótákat, akik lehetővé teszik, hogy egyáltalán valamennyire közlekedni tudjunk. Tegnap én is tettem egy másfél órás ´egészségügyi´ sétát. Olyan hírek keringenek, hogy a Nemesék azért heccelik a sofőröket, mert az új kollektív szerződés szerint sokkal kisebb konc jut nekik.
Szóval, nekem is gond ez!
Üdv.: elefant
mdancza

2010.jan.14.
375.
Nem tudom, hogy ki hogy van ezzel a BKV sztrájkkal, de elég fura számomra az, hogy a 13-as busz, amiért a település súlyos pénzeket fizet, egyáltalán nem jár...

Csak nekem gond ez? Merthogy így pl. 6 órakor van az utolsó Volán járat az Etele térről, amivel haza tudok menni, és az is csak hétköznap...

Tegnap pl. 6 órától vizsgám lett volna - emiatt nem tudtam bemenni, mert akkor nem tudtam volna hazamenni... legfeljebb gyalog...

Mellesleg Téténybe még lenne esély eljutni, mert a 114-es busz 10 percenként jár... DE a 13-as nem... :(
mdancza

2009.nov.9.
374.
Kedves Ilonka!

Én nem azt mondtam, hogy szüntessék meg, hanem azt, hogy jobb lenne, ha a Volán vinné azt is. Mellesleg azt sem állítottam, hogy a 113-as vagy 13-as megszünt volna (bár szó esett róla), csak azt vetettem fel, hogy vihetné a Volán. Mellesleg mivel én mindkét járattal járok, bizton állíthatom, hogy sokan átszoktak a 725-ösre és iskolaidőben annyi diák jár vele az Etele felé, hogy már a hegyen megtelik a busz - egyszer nézze meg, mielőtt nyilatkozik.

Több oka is van, amiért az a véleményem, hogy a Volánnak kellene mindkét vonalat vinni - s csak ennyit állítottam ezelőtt is, meg továbbra is:

- senkinek nem kellene dupla áron megvenni a kiegészítő bérletet a Volán és BKV járatra is - sajnos én kapásból tudok legalább 5 embert mondani csak a saját ismerősi körömből, aki erre kényszerül (NAGYON sokan vagyunk, aki az idétlen és megoldatlan zűrzavaros kavalkád miatt KÉNYTELEN mindkettőt megvenni: pl. aki szombaton is dolgozik, vagy délutános műszakban) - mellesleg nem drágább a Volán

- ésszerűvé, összehangolttá és gazdaságosabbá lehetne tenni a közlekedést, ha egy cég kezébe lenne, mert a menetrendeket csak úgy lehet összehangolni

- ha ésszerüsítenék a menetrendet az összehangolással, akkor talán ezen az áron meg lehetne oldani a lehetetlen állapotot, amely az esti még mindig teljesen megoldatlan közlekedési helyzetet illeti (pl. este 7-10 között a hegyre semmilyen járattal nem lehet továbbra sem feljutni)

-harmadrészt pedig: meglehetősen rosszul érint, amikor éppen a diákok a 13-as buszon szemközt röhögnek, hogy minek arra kiegészítő, úgysem jár soha ellenőr (azért ez vérforraló, és igenis az a véleményem, hogy vigye a Volán, mert akkor legalább mindenki kénytelen lesz megvenni a bérletet)

- s végül de nem utolsó sorban: nem tartom normálisnak, hogy nekem este 10-kor a Campona előtt a BKV diszpécserrel kelljen telefonon diskurálnom arról, hogy miért nem küldenek mentesítő járatot, ha lerobbant az előző busz, s miért tőlem kell ezt megtudni a diszpécsernek. A Volán automatikusan megoldja ezeket a problémákat, legfeljebb pár percet késik a busz... És a buszai is sokkal kulturáltabbak, tisztábbak...

A többi - mellesleg szintén Volán - járattal, mely a térség más településeire Budapest kikerülésével jár, szintén semmi gondom nincs, és nem is mondtam, hogy lenne, én is örülök neki, sőt használom is őket.

Remélem, hogy az észérvek legalább elgondolkodtatják egy kicsit.

Üdv: Márta
Előzmény: Ilonka – #373
Ilonka

2009.nov.7.
373.
Kedves mdancza!
Amikor végre a 13-as busz vonalát meghosszabbították fel a hegyre, nagyon sokan örültek neki. Nem mindenki jár Pestre, hogy Kelenföldig utazzon, majd ott szálljon át más járatra. Meg kellene néznie, hogy Csepelre hány diák utazik, akik a Campónánál szállnak át a 138-as buszra. Dolgozni is sokan átjárnak, Budafokon is dolgoznak emberek. Ők sem fognak Kelenföldről visszafelé buszozni. Vásárolni sem kötelező helyben, mivel a Camponában tudjuk többféle üzlet található, nagyon sokan ott vásárolnak.
Egyébként a 113-as busz nem szünt meg. Közlekedik, mégpedig úgy, hogy átmegy Nagytéténybe is.
Többek nevében írom, hogy örülünk a 13-asnak.
Egyébként, nézze meg a volán járat menetrendjét. Reggel közlekedik egy pár járat, majd délután is csak egy pár.
A 13-as buszra átszállhat este, az ugyanis indul 19 órakor, és még 22 órakor ís a Camponától.

Én örülök, hogy többféle lehetőség van, és ez nagyon jó.
u.i. És még Diósdról Törökbálint, Budaörs érintésével Budakeszire is közlekedik Volánbusz.-Ez aztán tényleg jó.
Előzmény: mdancza – #371
magyarember

2009.nov.6.
372.
Ki a gazdája a rendőrség előtt létesített új parkolónak, hadd gratuláljak neki?! Nem az zavar, hogy egy 7-es BMW áll ott (biztos a rendőrkapitányé), hanem az, hogy babakocsival (de még gyalog sem) nem lehet elférni a parkoló kocsiktól, mivel egészen az útig kilógnak. Diósd amúgy sem "babakocsibarát" település, éppen ezért az ilyen húzások nem hiányoznak. Megjegyzem, ha 1m-rel beljebb töltik fel a parkolót simán el lehetne férni...van ott még legalább 4m a házfalig. Az biztos, hogy aki erre így rábólintott, nem egy IQ bajnok, vagy egyszerűen egy bunkó, vagy mindkettő.
mdancza

2009.okt.12.
371.
Ha már a közlekedésnél tartunk:
A hegyről lesz szó, ami ugyebár mindig kritikus dolog.

Most bevezetett az ÖK egy volán járatot, ami így magában remek, DE meghagyott egy ebben a formában teljesen értelmetlen BKV-t.

Miért is ?
Mert néhányaknak az a jó, ha a busz a Camponához megy. De könyörgöm: akkor miért nem a 113-as járatot hagyták meg, ami csak a körforgalomig jár, s át lehet rá szállni? Annak nincs értelme, hogy a a hegyre párhuzamosan két járat járjon fel ugyanabban az időpontban.
Még jobb lenne, ha a Camponáig is a volán üzemeltetné a járatokat.
Hogy miért?
Önök szerint mennyire korrekt az, hogy a BKV-n az utasok egy része kiröhögi azokat, akik becsületesen megveszik a kiegészítő bérletet is? A volán esetében legalább ez nem lenne kérdéses...
Ráadásul nem kellene megvenni a BKV és Volán bérletet is annak, aki pl. reggel megybe dolgozni a f6-os busszal és este 7-kor jár haza - a BKV-val, mivel a volán akkor már nem jár.

Ellenben van értelme az óránként indított járatnak (volán) és több értelme lenne, ha megoldották volna az este 7 és 10 óra közötti közlekedés gondját, ugyanis e közt a két időpont között semmilyen feljutási lehetőség nincs a hegyre. A volán este 6-kor indul utoljára.
Ráadásként az Etele térről a város legtöbb pontjára sokkal jobb a csatlakozás már most is, a metroval meg várhatóan jobb lesz (reméljük már nem fogják leállítani)

Kicsit gondolkodva kellene meghozni a döntéseket és nem öszvérmegoldásokat hozni, majd odadobni a koncot a "kutyáknak", hadd rágódjanak rajta.
Bocsánat a megfogalmazásért, de sokszor ezt érzem...

Miközben egy csomó pénzt is kidobunk az ablakon...
jkovacsb

2009.okt.10.
370.
Hogy nevezném?

Röhej, szégyen, gyalázat...

Én úgy gondolom egy alternatív koncepció lehetne a megoldás ami nem a haverok kistafírungozásáról szól (tanácsadói díjak, felesleges táblák...) hanem a diósdi életminőség javításáról.
Előzmény: BogoL – #369
BogoL

2009.okt.7.
369.
Tisztelt jkovcsb

Teljesen igaza van, s ezúton követek meg minden FIDESZES-KDNP-s tagot és szimpatizánst akik tisztességesen élnek és gondolkodnak a dolgokról, de ugyanezt kérem azoktól akik általánosítanak a másik oldallal kapcsolatosan. Továbbiakban mellőzni fogom a használatát.
Sajnos - de tény - a politikát emberek csinálják…s amilyen az az ember, olyan a politizálása is.

Jó lenne, s igaza van, ha itt a mi kis falunkban ez csak a helyi politikáról szólna, s nem az számítana ki milyen beállítottságú, vallású stb. …

Konkrét dolgokkal kapcsolatban, amit Ön leírt közösen kell megfogalmaznunk a választ, hiszen mi itt közösen élünk és szeretnénk is itt élni gyerekeinkkel, barátainkkal a község többi lakójával, aki nem csak alvóhelyének, hanem lakóhelyének érzi e települést.

A mostani testület elódázza, ahogy Ön is írja a döntéseket, s nem meri felvállalni. Szakértő szakértőt követ – honlap, közlekedés – s maguk előtt tolják a döntést.. „ Hej ráérünk arra még”.. címszóval. Folytathatnám… a kifakadásom annak köszönhető, hogy a 11fős képviselői csoport saját tagjának a javaslatait sem fogadja el , s a lakótelepiek kérését sem, akkor kell még egy külső szakértő, aki majd megmondja azt, amit az itt élők tudnak és mindennap tapasztalnak… Minek nevezné Ön ezt az állapotot?

Talán le kéne ülni az emberekkel, község lakóival beszélgetni, s nem meghirdetni a közmeghallgatást a honlapon 4 nappal előtte, hogy ne tudja a falú.

Tisztelettel
Bogó László
jkovacsb

2009.okt.6.
368.
Az Önkormányzat munkáját valóban nehéz minősíteni.

El kell azonban utasítni azt a megközelítést, hogy a párttal lenne probléma. Az emberekkel van. A helyi politikába pártokat bekeverni csak a nagypolitika érdeke, nem a miénk. A testülettel nem az a baj, hogy a FIDESZ-hez köthető. A FIDESZ-t nem érdekli ez a testület annál jobban, hogy egy narancs petty a térképükön. Egyszerűsítve: sütögethetik a helyi pajtások saját szalonnájukat ha nagyon le nem buknak, cserébe viszont kopogtató cédulát kell gyűjteni meg plakátozni.

A falu baja ezeknek az embereknek a tisztessége, tanultsága, világlátottsága, tapasztalatlansága a jó dolgok terén. Tisztelet a kivételnek.

Számos botrányos tett és mulasztás közt mindenki számára szembeötlő a közlekedési koncepció körüli botladozásuk. Az évek alatt odáig nem jutott el a társaság, hogy kimondja: milyen Diósdon szeretnék, hogy éljünk?

Ahol mindenhova könnyedén el lehet jutni autóval?
Ahol mindenütt autók parkolnak?
Ahol nyugodtan el lehet engedni a gyereket egyedül iskolába és élve ér haza?
Ahol végig lehet tolni a babakocsit a falun?

Mindent nem lehet egyszerre. De még a koncepciónak sincs koncepciója!

Tisztelt BogoL!

Kérem mondjon jobbat mint a jelenlegi klikk. Nem nehéz és pozitív kicsengést ad hozzászólásainak.
Előzmény: BogoL – #367
BogoL

2009.okt.2.
367.
Az önkormányzat mint a béna kacsa , tolja maga előtt a döntéseket.

Nem akarnak dönteni az Ifjúság úti forgalmi rendről, Bankó Úr javaslatát ,s az Amerika iskola kérését sem vállalják fel. Újra egy külső cégre bízzák a javaslattételt, s elódázzák a döntést.
A lakossági fórumon elhangzott kérések, miszerint a templom melletti „célforgalom” áthaladási táblát le kéne venni, hogy ne a lakótelepre tereljék a község forgalmát, senki nem merte kimondani az önkormányzati testület tagjai közül, hogy egyetért vele, s megszüntetik, mert ez a koncepció nem vált be.
Már több mint egy fél éve újra ki van adva a község átfogó közlekedési tervének a tervezése, most egy utcáé újra / Ifjúság utca / !!

Minek ülnek ott Uraim? – ha nem tudnak és nem mernek dönteni?!!

Tisztelt Önkormányzati FIDESZ- KDNP-s képviselők 14-ből 11 fő
Albitz Gábor,
Albitz Tibor
Bankó Mihály
Beke Teréz
Dizseri András
Hisnyay Heinzelmann Béla
Mezőfi László
Ostroházi László
Sohajda István
Sohajda Lajos
Szabó Miklós

mdancza

2009.szept.10.
366.
Járnak sárgák is... alacsonypadlós Mercedes buszok, a diósdligeti vonalat ilyenek viszik...

Állítólag osztogattak szórólapokat is - hozzánk nem jutott el, mint ahogyan a helyi lapok sem szoktak... egyik sem !!!
Szerintem nem lett volna rossz, ha kiplakátolják több megállónál is a forgalmi rend változást.
Nem hiszem, hogy az ÖK azt akarja, ne legyenek járatok, csak valahogyan meg vannak győződve róla, hogy a helyi lap és az internet elegendő tájékoztatás; hiába bizonyosodott már be párszor az ellenkezője :(
...és szerintem még fognak változni a dolgok és menetrendek, de vsz. megszünni nem fog egyik vonal sem, csak optimalizálni fogják...
A BKV más kérdés az lehet, hogy megszünik, csak az is kérdés, ha megszünik, akkor mi lesz a hétvégi és esti közlekedéssel... (esetleg átveszi a volán?) ?

Egyszóval: képlékenyek a dolgok, de résen kell lenni, és ha van lehetőség a lakossági beleszólásra, akkor el kell érni a lehető legjobbat...
Előzmény: Kispofa – #364
BogoL

2009.szept.9.
365.
Akit érdekel a községközpont közlekedési rendezése,
akit esetleg megbüntettek mert áthajtott, s nem akarja, hogy megbüntessék,
aki betartotta és + 400 métert tett meg mindig a lakótelepen keresztül,
akit érdekel. hogy a lakótelepre továbbra is beterelik-e forgalmat,
aki nem akarja, vagy akarja, hogy akótelepen keresztül haladjon a község forgalma,
akit az Ifjúság úti / Posta utcája / forgalommal gondja van, vagy esetleg javaslata,

most el lehet mondani!
MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívom a község lakosságát

2009. szeptember 16-án 18.00 órai kezdettel

tartandó lakossági fórumra, melynek tárgya az Ifjúság út ill. a településközpont esetleges forgalmi rend változása.

Helye: 2049. Diósd, Szent István tér 5.
Kék Géza Közösségi Ház nagyterme

Megjelenésére feltétlenül számítok.

Spéth Géza polgármester

Kispofa

2009.szept.9.
364.
Kedves Szömörce!

A buszok járnak, amiket én láttam, fehér színű Volánbuszok voltak (jóval kényelmesebbnek tűntek, mint az érdi járatok), csak azt nem értem, miért nincs ez az információ szembetűnő, méretes betűkkel benne a két diósdi lapban?! Vagy az önkormi-nak az a jó, ha nem indul be véglegesen? Lehet, hogy hozzájárulást kéne fizetnie? Csak az agyam jár....
szömörce

2009.szept.8.
363.
Kedves mdancza!
Köszönöm válaszát! Csak azért kérdeztem, mert habókra nem indulok neki a törökbálinti havasoknak, de ha a járatok járnak, akkor a magam részéről tudok vállalni némi statisztika-szépítést! :)
Sz.
Előzmény: mdancza – #360
moment

2009.szept.8.
362.
Kíváncsi leszek, hogy észreveszik-e Rendőreink, hogy a buszmegállótól a Homokos utcáig ( legalábbis én ezt a területet láttam) minden villanyoszlopon a cirkusz plakátjai díszelegnek. Különösképpen nem zavarna, de alig lehet tőlük a balról jövő forgalmat látni!

moment

2009.szept.8.
361.
Köszönöm a felvilágosítást, de nagyobb hírverést kéne csinálni, mert az ismerőseim közül egy se tudta, hogy ilyen járat indult.
Előzmény: kispofa – #358

Legutóbbi fórumpostok