Közlekedés
BogoL
2007.márc.12.
17.
A közlekedéssel kapcsolatosan az előző testület is sokszor foglakozott a témával, Albitz Tibor úr számtalanszor szólt a Petőfi utca miatt, Sohajda Lajos úr pedig a 30 km –es korlátozást kezdeményezte, ami el is terjedt.
A NégyES Mérnőki iroda munkája csapnivaló volt, amit összeállítottak azt egy pár éve itt lakó is letudta volna írni. Ennek ellenére több lépcsős ütemterv készült el, aminek az egyik variációja vezettetik be. Csak még egy két fázis kimaradt ill. nem készült el.
A Völgyutca felől jövő érdi forgalom legegyszerűbb kiterelése a 7-es utra a behajtani tilos-csak BKV felírat a Petőfi útra.
DE e mellett a hegyen lakóknak a Tó utcát ´ biztosítani kellene´ hogy bejussanak a község központjába az elkészült Tisza utcán keresztül - ez nincs kész nincs leaszfaltozva a Tó utca egy szakasza. A Tisza utca folytatása fel a hegyre is egy forgalom elszívó hatással bírna.
A község fenti részéből jövő forgalom lakótelep felé terelése veszélyes -már leírták -, az innen jövő átmenő forgalom kizárása lehetne a láda, de nem jó, mert a község lakói is szeretnének a másik felére menni- suli, ovi, munkahely stb. Délután innen meggy az átmenő forgalom Érdre, ez miatt kellene a terelés, ezt tudjuk.
Mit lehetne tenni - ha mindenképpen most kell, akkor a Homokbánya- Gyár utca –fentről való behajtani tilos, vagy- Völgyutca egyírányusítása csak erre.?! Vagy csak arra? Akkor nem kell ennyi tábla. Ezek csak ötletek.
Ami egy kicsit távolabbra mutat. Az érdi tervekben szerepel / t / , hogy a Tárnoki út felől egy átmenő utat építenek a Tbálinti meggyesen keresztül az Mo-ásra, ami elvinné az érdi átmenő forgalmat. A 7-es már nem bír el többet - szerintem. 2008-ba az elővárosi vasúthoz kell csatlakozást találni- érdligeti megállóhoz vagy nagytétényi megálló felé.
A belső közlekedésnél is – ha a fenti lakóterület beépül, befog – a kocsik a 7-es felé tudnak csak most jönni.
Az Mo-ást bővíteni fogják- most kellene egy lehajtó a hegy felől - ill. a Mol kutakra elvezető utakat megépíteni- 500 - 1000 méter aszfaltos útról van szó, nem kellene a központon keresztül haza menni ill. munkába menni.
A régi falurészből való átmenő forgalom kiterelése is fontos, a 7-esen túli területek szűk utcáinak is a rendezése is fontos lenne.
Ezeket is mondtuk már akkor….
A NégyES Mérnőki iroda munkája csapnivaló volt, amit összeállítottak azt egy pár éve itt lakó is letudta volna írni. Ennek ellenére több lépcsős ütemterv készült el, aminek az egyik variációja vezettetik be. Csak még egy két fázis kimaradt ill. nem készült el.
A Völgyutca felől jövő érdi forgalom legegyszerűbb kiterelése a 7-es utra a behajtani tilos-csak BKV felírat a Petőfi útra.
DE e mellett a hegyen lakóknak a Tó utcát ´ biztosítani kellene´ hogy bejussanak a község központjába az elkészült Tisza utcán keresztül - ez nincs kész nincs leaszfaltozva a Tó utca egy szakasza. A Tisza utca folytatása fel a hegyre is egy forgalom elszívó hatással bírna.
A község fenti részéből jövő forgalom lakótelep felé terelése veszélyes -már leírták -, az innen jövő átmenő forgalom kizárása lehetne a láda, de nem jó, mert a község lakói is szeretnének a másik felére menni- suli, ovi, munkahely stb. Délután innen meggy az átmenő forgalom Érdre, ez miatt kellene a terelés, ezt tudjuk.
Mit lehetne tenni - ha mindenképpen most kell, akkor a Homokbánya- Gyár utca –fentről való behajtani tilos, vagy- Völgyutca egyírányusítása csak erre.?! Vagy csak arra? Akkor nem kell ennyi tábla. Ezek csak ötletek.
Ami egy kicsit távolabbra mutat. Az érdi tervekben szerepel / t / , hogy a Tárnoki út felől egy átmenő utat építenek a Tbálinti meggyesen keresztül az Mo-ásra, ami elvinné az érdi átmenő forgalmat. A 7-es már nem bír el többet - szerintem. 2008-ba az elővárosi vasúthoz kell csatlakozást találni- érdligeti megállóhoz vagy nagytétényi megálló felé.
A belső közlekedésnél is – ha a fenti lakóterület beépül, befog – a kocsik a 7-es felé tudnak csak most jönni.
Az Mo-ást bővíteni fogják- most kellene egy lehajtó a hegy felől - ill. a Mol kutakra elvezető utakat megépíteni- 500 - 1000 méter aszfaltos útról van szó, nem kellene a központon keresztül haza menni ill. munkába menni.
A régi falurészből való átmenő forgalom kiterelése is fontos, a 7-esen túli területek szűk utcáinak is a rendezése is fontos lenne.
Ezeket is mondtuk már akkor….
Link erre a hozzászólásra:
buster
2007.márc.11.
16.
Igen a "virágládás" változat csak egy szakaszon oldaná meg a helyzetet, de azt olcsóbban, s a diósdiak sem sínylenék meg annyira. Viszont a Völgy utca felől bezúdulókat valóban egy másik megoldással kellene rábírni, hogy menjenek a 70-esen, vagy menjenek az M7-esre, úgysem fizetős. (Nagyon sokan a még Lőcsei, Szent Istvén, Tárnoki útakról és környékükről sem az autópálya felé veszik az irányt, hanem bejönnek a kertek alatt Diósdra.)
Nincs kizárva, hogy a Homokbánya-Völgy u. kereszteződésében a falu felé haladókat is le lehetne stoppolni egy virágládasorral, de akkor meg hogyan jutnak be a falu központjába azok a diósdiak, akik azon a környéken laknak?
Nincs kizárva, hogy a Homokbánya-Völgy u. kereszteződésében a falu felé haladókat is le lehetne stoppolni egy virágládasorral, de akkor meg hogyan jutnak be a falu központjába azok a diósdiak, akik azon a környéken laknak?
Előzmény: tomomomo – #15
tomomomo
2007.márc.11.
15.
Ring úr virágládás ötlete még működhet is, hiszen akkor ismét egy körforgalomhoz jutnának, hacsak nem találnának újabb ösvényt(Ifjúság útja). Ezt elkerülendő, a legjobbnak nekem csak a Petőfi u. lezárása tűnik.
Előzmény: buster – #14
buster
2007.márc.11.
14.
Kérem, olvassa el Ring Péter javaslatát a másik fórumon. Két tábla és 4 virágláda elhelyezésével kiterelhető lett volna a faluközpontból a forgalom a 70-esre. Szerintem ez sokkal olcsóbb és praktikusabb ötlet volt.
A testület azonban füle botját sem mozgatta rá, folytatták a min. 13 tábla kihelyezését, és a lakosok keringésének megszervezését.
Így hát nem tudom, miért kellene segíteni a mostaniakat?! Nincsenek rászorulva, nem igénylik, sőt!
A testület azonban füle botját sem mozgatta rá, folytatták a min. 13 tábla kihelyezését, és a lakosok keringésének megszervezését.
Így hát nem tudom, miért kellene segíteni a mostaniakat?! Nincsenek rászorulva, nem igénylik, sőt!
Előzmény: zorro – #13
zorro
2007.márc.11.
13.
Hét éve ezt ordítom!!!
Röviden, tömören ebben van a lényeg. Kevesen vették az adást. Köszönöm Önnek, okozott egy jó napot, ezek szerint mégsem vagyok teljesen génhibás.
Az összes probléma itt kezdődik, még anno úgy fogalmaztam, hogy a Völgy utca képezi a község végvárainak egyikét. A törökök is csak ezeket vették be, mégis uralták az országot.
Akkor megjövendöltem, ha nem teszünk ellene időben, majd ordítni fog a templom melletti lakos is, de már késő lesz.
Most már igencsak késő is lett.
Számtalan ötlet, ötletelő, ebből érdeksérelmek serege kerekedett.
De valamit tenni kell. Én tisztelem a végre változtatni merőket. Péterrel évekig egy platformon vívtunk, de a pörköltökkel nem bírt, nem tudta bátorságra bírni Őket. Itt az eredménye.
Szerintem inkább segítsünk a mostaniaknak.
Röviden, tömören ebben van a lényeg. Kevesen vették az adást. Köszönöm Önnek, okozott egy jó napot, ezek szerint mégsem vagyok teljesen génhibás.
Az összes probléma itt kezdődik, még anno úgy fogalmaztam, hogy a Völgy utca képezi a község végvárainak egyikét. A törökök is csak ezeket vették be, mégis uralták az országot.
Akkor megjövendöltem, ha nem teszünk ellene időben, majd ordítni fog a templom melletti lakos is, de már késő lesz.
Most már igencsak késő is lett.
Számtalan ötlet, ötletelő, ebből érdeksérelmek serege kerekedett.
De valamit tenni kell. Én tisztelem a végre változtatni merőket. Péterrel évekig egy platformon vívtunk, de a pörköltökkel nem bírt, nem tudta bátorságra bírni Őket. Itt az eredménye.
Szerintem inkább segítsünk a mostaniaknak.
Előzmény: tomomomo – #12
tomomomo
2007.márc.8.
12.
Itt nem a falu belső forgalmával van a baj, hanem a Völgy utcából jövő forgalommal. Ha egy héten tízszer megállítják az onnan jövőket 5-10 percre, átgondolják, hogy érdemes-e. Nekünk nem lesz rosszabb szerintem. De esetleg jobb megoldás?
Előzmény: RingPeter – #11
RingPeter
2007.márc.8.
11.
A rendőr minek alapján döntse el, ki van átmenő forgalomban?
Mindenkit megfognak állítani és meghallgatják a meséjét!?
Amíg türelmük lesz, utána nagyívben …
De jó lesz nekünk.
Mindenkit megfognak állítani és meghallgatják a meséjét!?
Amíg türelmük lesz, utána nagyívben …
De jó lesz nekünk.
Előzmény: tomomomo – #10
tomomomo
2007.márc.8.
10.
Bárki, aki a hegyről vagy Érdről jön azzal a céllal, hogy a faluközpontban elintézze a dolgát, nyugodtan teheti, ez megengedett. De aki Buda irányába megy, igenis hajtson ki a hetesre. Ha nekem, diósdinak nem derogál, másnak miért?
Előzmény: Kiskifli – #7
petlazar
2007.márc.7.
9.
Én 6:45-kor járok úszni reggel és akkor már nagyon lassan jutok ki a lámpán. Talán a kimenő oldalon kellene valamit tenni, mert akkor nem ragadnának bent az autók, tehát a 70-es jól járható lenne és így a többség arra menne.... szeretek én ott járni...
Előzmény: tomomomo – #6
petlazar
2007.márc.7.
8.
Megvallom nekem még a 30-as korlátozással is gondom van. Az én autómban van tempomat, amit pont 30-ra nem lehet beállítani. 30 felett aktiválható. Ezért 35-40 közé szoktam beállítani. Így garantáltan nem megyek gyorsan, de ha azt nézem, hogy 30+10%=33, akkor ezért már fényképet fogok kapni a már felhelyezett telepített radartól (Petőfi utca - TIGÁZnál)
Miért is nem lehet 40 a korlátozás? A hegyen is? 30-at lakó-pihenő övezet táblával és fekvőrendőrökkel is el lehetne érni....
Miért is nem lehet 40 a korlátozás? A hegyen is? 30-at lakó-pihenő övezet táblával és fekvőrendőrökkel is el lehetne érni....
Kiskifli
2007.márc.7.
7.
Ha meg nem sértem, javítanék: az Érdről lezúduló forgalmat is!
Szerintem a fürdővízzel együtt kiöntjük a gyereket is! Mivel a hegyről a faluközpont felé menő forgalmat is kitiltjuk.
Lásd még: diosd.hu
Szerintem a fürdővízzel együtt kiöntjük a gyereket is! Mivel a hegyről a faluközpont felé menő forgalmat is kitiltjuk.
Lásd még: diosd.hu
Előzmény: tomomomo – #6
tomomomo
2007.márc.7.
6.
Az Érdről lezúduló átmenő forgalmat próbálja a Homokbányán át kivezetni a hetes útra. Én is ezt használom, öt perc alatt kint vagyok a faluból. Igaz, fél hétkor-). Van jobb ötlete erre?
Előzmény: petlazar – #4
buster
2007.márc.7.
5.
Kérem segítsenek abban, hogy ez most hogyan lesz? Az átmenő forgalmat kitiltják. S mink hogy jutunk haza? Lakcímkártyás igazolás lesz? Ha 2 hét múlva esik, s a rendőrök nem állnalk kint az után reggel 6-8.30-ig, akkor nem fog átzúdulni fél Érd a diósdi utakon? Vagy hogyan lesz ez az egész???? Help me!
petlazar
2007.márc.7.
4.
Én még egyelőre nem tudtam értelmezni a térképeket. Egy apró gondom van... az átmenő forgalom kizárása mire fog megoldást jelenteni? Én aki a Gyár utcában lakom ezentól nem 15 perc alatt jutok ki a településről, hanem 30 alatt... megoldás?
Szerintem nem... ilyen országban élünk. Tiltani tudunk, de hatékonyan gondolkodni már nem. Mi a hosszútávú terv?
Gondolkodott valaki, hogy esetleg az átmenő forgalmat a rá kellene majd terelni az M6-osra?
Szerintem nem... ilyen országban élünk. Tiltani tudunk, de hatékonyan gondolkodni már nem. Mi a hosszútávú terv?
Gondolkodott valaki, hogy esetleg az átmenő forgalmat a rá kellene majd terelni az M6-osra?
petlazar
2007.márc.7.
3.
És a sebességmérőkkel kapcsolatosan?
szurkevereb
2007.márc.7.
2.
Most láttam, a diosd.hu-n vannak térképek
Előzmény: naberk – #1
naberk
2007.márc.7.
1.
Érdeklődöm, hogy tud-e valaki bármilyen konkrétumot a forgalmi rend változásokról?
Tisztelettel: naberk
Tisztelettel: naberk
Legutóbbi fórumpostok
- szömörce - tegnap 19:44
http://www.origo.hu/itthon/20120517-szigetkoz-vizugyi-p (...) A Közgép többmilliárdos vízüg (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 19:37
"A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból 350,6 millió forint átcsopo (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:39
Jól felkészülnek majd, hogy ne legyenek váratlan események.... http://hvg.hu/itthon.bunugy (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - moment - tegnap 17:36
"
Változások a Fidesz-kormány alatt - Ego sum - tegnap 17:33
Elvenné a pártok állami támogatását Orbán. Mérgemben én is sokszor gondoltam egy ilyen (...)
Politika - szömörce - tegnap 15:17
"Selmeczi odébbáll, ha ráterhelik a telefonadót A távközlési adót nem a telefonáló ember (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 15:05
"Két és fél milliárd forintot spórolna az állam, és teljesen felborulna a pártfinanszírozá (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - tegnap 8:19
Wham, bam, thank you ma'am! http://nol.hu/kulfold/ft__orban_eloszor_dug__aztan_kerdez
Változások a Fidesz-kormány alatt - danidoki - máj.17. 22:29
Tavaszköszöntő 2012 http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...)
Fotók - danidoki - máj.17. 21:42
Majális a Kőbányában: http://picasaweb.google.com/113314232492026236170/20120 (...) danid (...)
Fotók - öreg-szaki - máj.17. 13:47
Vajon ez kinek a hibája? Biztosan nem azért mennek el külföldre a fiatalok, mert nem szeretik a (...)
Politika