Beszéljünk a jó ívóvizről

sorrend post/lap  
og-ma

2011.júl.11.
25.
www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/11609/a-klorozott-fur (...)

Klór van az ivóvízben is. El kellene gondolkozni a vízzel kapcsolatosan.
Nagyobb fontosságot tulajdonítani neki.
Link erre a hozzászólásra:
og-ma

2011.júl.9.
24.
www.mindennapi.hu/cikk/eletmod/folyekony-halal-fejenken (...)

Ezt csak a jó ivóvíz hiányába isszák, rossz drága szokás.
og-ma

2011.jún.25.
23.
http://www.origo.hu/uzletinegyed/20110624-parlament-elo (...)

Nagyon helyes! A coláét többel kellene.
og-ma

2011.jún.22.
22.
A jó ivóvíz arról is felismerhető hogy még 35-40C fokos hőmérsékleten sem rossz ízű. Ez gyakran előfordulhat nyáron a kocsiba hagyott palackos víz esetében. A víz hűtésének kialakult rossz szokása is azért van, mert az vizek túlnyomó része ezen egyszerű tesztnek sem felel meg.
og-ma

2011.jún.12.
21.
A politika rovatba írtam, hogy ellenünkre minden aljasságra képesek gondoskodnak betegségeinkről. Azért hogy több gyógyszert, mezőgazdasági és állattenyésztési vegyszert tudjanak eladni.
Más megoldás nincs mint immunrendszerünket a lehető legjobb állapotba tartani, és ennek legfontosabb lehetősége a saját vízkezelés.
og-ma

2011.jún.11.
20.
A műanyag vízvezetékek üzembe helyezése előtt elő van írva, 24órás áztatás, majd ezt a vizet csatornába kell engedni és nem szabad felhasználni. A palackokkal biztos nem teszik ugyanezt.

A nem kellő időben cserélt szűrő betét szennyfogó, a víz rossz íze ezután
folyamatossá válik.
Az RO (reverz ozmózis) technológia mindent kivesz a vízből, majd ásványi anyagokat tartalmazó patronokkal vissza "ásványosítják".
ez vagy jól sikerül, vagy nem.

Van más módszer is a csapvíz kezelésére. Erről írtam és adtam
javaslatot olvasni, megfogadni valóra. Egy kis türelem A Diósdhéjban
rővidesen megjelenik a megoldás,
Előzmény: Kispofa – #19
Kispofa

2011.jún.11.
19.
Valahol azt olvastam, hogy a műa. palackból annyi káros anyag oldódik ki az ásványvízbe, hogy többet árt, mint használ. A vízszűrőkről azt olvastam, nem csak a "rosszat" szűri ki (abból viszont nem mindent), hanem a szükséges ásványi anyagokat is. A csapvíz ihatatlan. Na most legyünk okosak!
og-ma

2011.jún.10.
18.
Általában 1000mg/l érték feletti ásványvizet csak ritkán szabad fogyasztani. Ettől eltérni csak orvosi javaslatra célszerű.
Én csak akkor veszek ásványvizet ha vízmintákhoz palackra van szükségem, pl jó vizet adok valakinek.
Előzmény: Napcsi – #13
og-ma

2011.jún.10.
17.
Köszönöm hogy leszokott a macerálásomról. A virtus-nál az a jó hogy van egy külön lehetőség egyéni kapcsolatok felvételére is, kár hogy itt ez nincs.

Készüléke biztos jó, de nem növeli az oxigén tartalmat, sem a pH értékét.
Előzmény: Dervis – #15
og-ma

2011.jún.10.
16.
Ahogy a csapból kifolyik, csak a vonatkozó szabványoknak, jellemzően megfelel. Ez nem azonos a forrásvíz minőségével és friss jellegével.
Én utókezelés nélkül nem bírom meginni, így nekem rossz.
Utókezelve viszont kiváló, csak nem mindegy hogy milyen készülékkel.
Előzmény: moment – #12
Dervis

2011.jún.10.
15.
Nem is , kedves Gábor már ezeréve nem kritizálom......

Egyébként én sem iszom ásványvizet ......Németországban vettem egy vízszűrőt , havonta cserélem benne a patront és elég jó....
Előzmény: og-ma – #11
moment

2011.jún.10.
14.
Természetesen egyetértek, én mondjuk napi 1 l vízhez viszonyítottam 1 l bort.:))))))))
Előzmény: Napcsi – #13
Napcsi

2011.jún.10.
13.
Hogy melyiket érdemes megvenni?

Ásványvíz az, amiben az oldott anyag tartalom 1000 mg felett van. A többi csak víz. Bármelyiket meg lehet venni, mert jobb a minősége, mint a csapi fehérnek. Érdemes meg az, amelyik gazdaságos. Az a gazdaságos, ahol arányosan a legkevesebb pénzért kapjuk a legjobb minőségűt. A többi egyéni igény és ízlés kérdése.

Viszont azzal vitatkoznék, hogy a bornál, sörnél egészségesebb-e. Mert ugye az attól függ, milyen mennyiségben és minőségben. (!!!) Az igazi bor egészséges, mert tele van ásványi anyagokkal, antioxidánssal, miegymás. A sör tele van vitaminokkal. És ha belegondolunk, az összes csodatévő gyógynövénykivonat alkoholos oldat. Akkor hogy is van ez?

:)
Előzmény: moment – #8
moment

2011.jún.10.
12.
Nos, akkor konkrétan teszem fel a kérdést.
Ön szerint a diósdi csapvíz milyen minőségű?
Előzmény: og-ma – #10
og-ma

2011.jún.10.
11.
Dervis kivételével!
Egyébként én nem iszom ásványvizet.
Előzmény: moment – #9
og-ma

2011.jún.10.
10.
Nem iszom ásványvizet a csapvizet kezelem egy speciális módszerrel mely az oldott oxigén szintet 80-100%közé beállítja, a pH értékét 1egységgel megnöveli, és jó ízt ad.3Watt az áramfogyasztása.

Csodaszer , bölcsek köve stb-stb egy szkeptikus tartalom és értelem nélküli szabványszöveg. Ez általában mérés, megtapasztalás, megfigyelés nélküli magatartást takar. Már számos helyen írtam erről.

"Nos, ezt én nem tudhatom, ezt og-ma tudja, ha egyszer hajlandó lesz elárulni." Elárultam már sok helyen és fogom is, Ufó magazin, Zöld újság, stb-stb
Előzmény: moment – #8
moment

2011.jún.10.
9.
Azért senki se fogja letámadni, ha konkrétumokat ír!

Pl. adatokkal alátámasztva, hogy melyik ásványvizet issza és miért.
Előzmény: og-ma – #6
moment

2011.jún.10.
8.
Nos, ezt én nem tudhatom, ezt og-ma tudja, ha egyszer hajlandó lesz elárulni.

Nem egy cikket olvastam, hogy a kristályvizek közül sem érdemes mindegyiket megvenni, de azt nem találtam meg, hogy melyik a jó.( Igaz, annyira nem is kerestem.)

A könyvet nem olvastam, csak felkeltette az érdeklődésemet és letöltöttem.
Az biztos, hogy a víz egészségesebb a sörnél, bornál stb.
A csodaszerként való alkalmazásban azonban nem hiszek.
Előzmény: Kispofa – #5
og-ma

2011.jún.9.
7.
Köszönöm. Nekem könyvben van meg. Aki idősebb korára itt fáj-ott fáj
módon szeretne élni, és nyugdíját a gyógyszertárba hordani, az ne olvassa el.
Előzmény: moment – #3
og-ma

2011.jún.9.
6.
Olvassa el a következő Diósdhéjban újságot.Leírnám pontosabban is de a dervistől nem merem.
Előzmény: Kispofa – #5
Kispofa

2011.jún.9.
5.
És hol található meg a jó ivóvíz? :-)))
Előzmény: moment – #4
moment

2011.jún.9.
4.
A könyv megtalálható a neten.
Előzmény: moment – #3
moment

2011.jún.9.
3.
Esetleg, ha bővebben ecsetelte volna ezt a témát, akkor nagyobb lett volna az érdeklődés! Talán egy link erejéig.

http://antalvali.com/tested_vizert_kialt_konyv
Előzmény: og-ma – #2
og-ma

2011.jún.8.
2.
Fogadtam egy barátommal hogy a "zembereket" nem érdekli a jó ívóvíz mint téma, könnyebb ezt azt szidni, politizálgatni, mint saját egészségükkel foglalkozni. Igazam lett.
Előzmény: og-ma – #1
og-ma

2011.jún.7.
1.
"Nem beteg vagy, csupán szomjazik minden sejted, a szomjuságot ne gyógyszerrel kezeld!"
Idézet Dr. F. Batmanghelidj
A tested vízért kiált című könyvének címlapjáról.
A könyv iskolai tananyag kellene hogy legyen. Sok-sok betegség reális magyarázatát adja.
A jó víz az öngyógyítás nagy lehetősége.

Legutóbbi fórumpostok