Kezelhetetlen szomszédok
amoretto22
2011.nov.2.
18.
Sajnos a zöld hulladékot csak az erre rendszeresített zöld kukából viszik el.
Megpróbáltam a normál kukába kitenni, elvitték ugyan, de szóltak, hogy máskor csak a zöldkukából ürítik ki.
Megpróbáltam a normál kukába kitenni, elvitték ugyan, de szóltak, hogy máskor csak a zöldkukából ürítik ki.
Link erre a hozzászólásra:
elefant
2011.nov.1.
17.
:-)))
Napcsi
2011.okt.30.
16.
Mégiscsak szép lehet, ha nézi...
Előzmény: atomka – #14
Normalisan
2011.okt.30.
15.
Kedveském,
én mint idősebb nő, csak azt tudom mondani, hogy minden érdeklődő tekintet, növeli az ember önbecsülését....!
Ha nem tetszene a szomszédnak, nem nézné, a lábát törve szaladna ellenkező irányba.
én mint idősebb nő, csak azt tudom mondani, hogy minden érdeklődő tekintet, növeli az ember önbecsülését....!
Ha nem tetszene a szomszédnak, nem nézné, a lábát törve szaladna ellenkező irányba.
Előzmény: atomka – #14
atomka
2011.okt.30.
14.
Sziasztok, lehet, hogy nem voltam egyértelmű)nem a kerítéses szomszédot perelném...Ő csak zavar, Leginkább az igényével, hogy neki mi tetszik és mi nem akkor, amikor egy vasat nem adott bele. Szerintem ez érthető.. Egyébként, ha kifekszem napozni a teraszra pont a fenekem van a szemmagasságaban. (ami már nem olyan , mint 20-on évesen:-)
Normalisan
2011.okt.30.
13.
Bocs, nincs grafomániám, de nem tudom visszafogni a kezem.
Én itt születtem!
A szüleim is átjártak a szomszédokhoz (kapun keresztül!), és ők is átjártak hozzánk.
Nem voltak átláthatatlan kerítések.
Az intim szféra leginkább a ház falain belül van.
A mai világban nem is jó, ha egy telek nagyon zárt és nem lehet átlátni, belátni, hiszen a szomszédok, ha belátnak, akkor azt is meglátják, ha illetéktelen van a potánkon, amikor dolgozni vagyunk, vagy szabadságra utazunk.
Nem kell sülve-főve együtt lenni, de az utálkodás csak gyűlöletet szül.
Ha már ott ül a szomszéd és átnéz a kispadról, főzzön egy kávét, vigye ki és kávézzanak meg együtt, vagy kínálja meg frissen sütött sütivel.
Próbálja ki, lehet, hogy a maga módján így kíván barátkozni, kezdeményezzen, nem kell örökbe fogadni senkit, csak meg kell próbálni megérteni!
Pereskedés?
"Rossz szomszédság, török átok!"
Én itt születtem!
A szüleim is átjártak a szomszédokhoz (kapun keresztül!), és ők is átjártak hozzánk.
Nem voltak átláthatatlan kerítések.
Az intim szféra leginkább a ház falain belül van.
A mai világban nem is jó, ha egy telek nagyon zárt és nem lehet átlátni, belátni, hiszen a szomszédok, ha belátnak, akkor azt is meglátják, ha illetéktelen van a potánkon, amikor dolgozni vagyunk, vagy szabadságra utazunk.
Nem kell sülve-főve együtt lenni, de az utálkodás csak gyűlöletet szül.
Ha már ott ül a szomszéd és átnéz a kispadról, főzzön egy kávét, vigye ki és kávézzanak meg együtt, vagy kínálja meg frissen sütött sütivel.
Próbálja ki, lehet, hogy a maga módján így kíván barátkozni, kezdeményezzen, nem kell örökbe fogadni senkit, csak meg kell próbálni megérteni!
Pereskedés?
"Rossz szomszédság, török átok!"
Előzmény: atomka – #10
Napcsi
2011.okt.30.
12.
Igen. Pont így kezdődnek a végeláthatatlan tyúkperek, a rossz szomszédi viszonyok. Tényleg azért akarja elkezdeni a bíróságra járkálást, mert ideges lett? Ennyi elég? Nyilván még nem tudja, mivel jár ez. Én nem javaslom.
Szerintem, ha valaki nádat akar tenni a kerítésre, akkor alapvető, hogy a saját oldalára teszi. Nem is értem, hogyan háborodhat fel azon, hogy a szomszéd zokon veszi, hogy átmentek az ő oldalára?! Nekem sem tetszene. Speciel én nádat sem tennék, mert semmi olyat nem csinálok, amit ne láthatna akár a szomszéd, akár bárki más. Ahogy ő átlát hozzánk, ugyanúgy látok át én őhozzá, de még sosem jutott eszembe leskelődni. Nem tudom, biztos szerencsém van a szomszédaimmal, de még nem volt egymással problémánk. Mi 14 éve lakunk itt.
Szerintem, ha valaki nádat akar tenni a kerítésre, akkor alapvető, hogy a saját oldalára teszi. Nem is értem, hogyan háborodhat fel azon, hogy a szomszéd zokon veszi, hogy átmentek az ő oldalára?! Nekem sem tetszene. Speciel én nádat sem tennék, mert semmi olyat nem csinálok, amit ne láthatna akár a szomszéd, akár bárki más. Ahogy ő átlát hozzánk, ugyanúgy látok át én őhozzá, de még sosem jutott eszembe leskelődni. Nem tudom, biztos szerencsém van a szomszédaimmal, de még nem volt egymással problémánk. Mi 14 éve lakunk itt.
Előzmény: atomka – #10
patriota
2011.okt.30.
11.
Úgy rémlik, mintha a Tátrai barkácsboltba láttam zöld kukát.
Én is kb 8500Ft-ért vettem, miután már nem adták térítésmentesen.
Én is kb 8500Ft-ért vettem, miután már nem adták térítésmentesen.
atomka
2011.okt.30.
10.
Sziasztok, igen ilyesmi témákra gondoltam.
Mi 8000 Ft-ért vettük a kukánkat.
Aki írta a garázst.. leírnád, hogy milyen garázst sikerült a építened. Én éppen emiatt indítottam ezt a fórumot. Módfelett felcseszett a kedves szomszédom. Még soha nem pereskedtem, de eskűszöm most nagyon megfordult a fejemben...
Még egy sztori: A hátsó szomszédom elfelejtette kifizetni a kerítés ráeső részét. Ok, semmi gond... én rátettem még egy nádat, hogy ne bámuljon át.MAJD Előadást tartott a férjemnek, hogy mi milyen jogon megyünk az ő telkére/ez a sáv kb.3m * 8m/ és miért nem a mi odalunkra tettük a nádat. Neki így nem tetszik... Ja és a legszebb.. vett magának egy padot, így a kerítés alatt tökéletesen átbámul.
Vannak még történeteim.. már lassan 5 éve lakunk itt.
Mi 8000 Ft-ért vettük a kukánkat.
Aki írta a garázst.. leírnád, hogy milyen garázst sikerült a építened. Én éppen emiatt indítottam ezt a fórumot. Módfelett felcseszett a kedves szomszédom. Még soha nem pereskedtem, de eskűszöm most nagyon megfordult a fejemben...
Még egy sztori: A hátsó szomszédom elfelejtette kifizetni a kerítés ráeső részét. Ok, semmi gond... én rátettem még egy nádat, hogy ne bámuljon át.MAJD Előadást tartott a férjemnek, hogy mi milyen jogon megyünk az ő telkére/ez a sáv kb.3m * 8m/ és miért nem a mi odalunkra tettük a nádat. Neki így nem tetszik... Ja és a legszebb.. vett magának egy padot, így a kerítés alatt tökéletesen átbámul.
Vannak még történeteim.. már lassan 5 éve lakunk itt.
stefan
2011.okt.28.
9.
Ilyen feljelentős a kedves szomszéd?
Tegye fel ide a képeket!
Ha azt érzi, hogy mindenki fél tőle, mert ő xy, akkor mindent megenged magának.
Ilyen témában nincs xy, meg Gipsz Jakab.
Szólni kell, ha meg nem érti, akkor össze kell fogni ellene.
Sok sikert!
Tegye fel ide a képeket!
Ha azt érzi, hogy mindenki fél tőle, mert ő xy, akkor mindent megenged magának.
Ilyen témában nincs xy, meg Gipsz Jakab.
Szólni kell, ha meg nem érti, akkor össze kell fogni ellene.
Sok sikert!
Előzmény: agatha – #7
stefan
2011.okt.28.
8.
Most már tényleg érdekes a dolog.
Ki lehet az az ember, akire "nem illik" rászólni?!
Ki lehet az az ember, akire "nem illik" rászólni?!
Előzmény: agatha – #6
agatha
2011.okt.27.
7.
Az a baj hogy már elég nagy a kupac, és ha vissza dobom, még a végén engem jelent fel birtokháborításért. :(
Nekem is van pár képem. Mit érek vele???
Önnek is sok türelmet!
Nekem is van pár képem. Mit érek vele???
Önnek is sok türelmet!
Előzmény: stefan – #2
agatha
2011.okt.27.
6.
Tényleg szerencsés ember vagyok :-)
Csak az a gond hogy a kedves szomszéd a saját telkéről teszi a mellette lévő ingatlan peremére.
Ugyan tény és való hogy üres telek szélére helyezi(a saját szemetét). Az üres ingatlant legalább évente kétszer kaszálják. Ja és nem hagyja ott a gondos tulajdonos amit levágott, kiszedett. Tehát úgy érzem még hogyha az üres is a telek, de viszont gondozott, akkor más sem helyezhet el oda semmilyen szemetet.
Itt is fotóztak már, de megmondták: hogy sajnos semmi értelme mert ő "x y" és hát nem illik rászólni!
Részvétem hogy ilyen szomszédja van :-(
Csak az a gond hogy a kedves szomszéd a saját telkéről teszi a mellette lévő ingatlan peremére.
Ugyan tény és való hogy üres telek szélére helyezi(a saját szemetét). Az üres ingatlant legalább évente kétszer kaszálják. Ja és nem hagyja ott a gondos tulajdonos amit levágott, kiszedett. Tehát úgy érzem még hogyha az üres is a telek, de viszont gondozott, akkor más sem helyezhet el oda semmilyen szemetet.
Itt is fotóztak már, de megmondták: hogy sajnos semmi értelme mert ő "x y" és hát nem illik rászólni!
Részvétem hogy ilyen szomszédja van :-(
Előzmény: yxcvbnm – #4
stefan
2011.okt.27.
5.
Én úgy tudom, hogy elviszik a másik kukából is, tehát akinek nem jutott a zöld kukából, kirakhatja hétfőn a rendes kukájába.
Azt is olvastam egyszer, hogy lehet kapni zöld kukát Érden, 6-8 ezer Ft-ra emlékszem.
Minden szavával egyetértek.
Régen nem volt zöld kuka, mindenki égetett, de nem a friss gazt, hanem a szárazat, és mindenki figyelt a szomszédjára.
Permetezéskor is átszóltak egymásnak, hogy nehogy a másiknak valami kára legyen.
Hála Istennek, szerintem most is ez a többség, csak az a pár kellemetlenkedő bosszantja az embereket.
Elég egy utcában egy összeférhetetlen.
Én például pár éve összevesztem a szomszédommal, mert mindent megtett, hogy kellemetlenkedjen.
Nem jó a garázs, nem jó a kutya, rossz helyen megy a macska, árnyékol a földieper, hullik a falevél. Minden nap volt valami baja.
A feleségem meg másnap vitt nekik süteményt.
Nem tudták, hogy mire véljék a dolgot. Először csak meglepődtek, aztán mégis elfogadták.
Azóta nem veszekedtünk, jó a garázs, jó a kutya, jó a macska.
Ők is hoztak már süteményt, az eperből is kaptak.
Azt is olvastam egyszer, hogy lehet kapni zöld kukát Érden, 6-8 ezer Ft-ra emlékszem.
Minden szavával egyetértek.
Régen nem volt zöld kuka, mindenki égetett, de nem a friss gazt, hanem a szárazat, és mindenki figyelt a szomszédjára.
Permetezéskor is átszóltak egymásnak, hogy nehogy a másiknak valami kára legyen.
Hála Istennek, szerintem most is ez a többség, csak az a pár kellemetlenkedő bosszantja az embereket.
Elég egy utcában egy összeférhetetlen.
Én például pár éve összevesztem a szomszédommal, mert mindent megtett, hogy kellemetlenkedjen.
Nem jó a garázs, nem jó a kutya, rossz helyen megy a macska, árnyékol a földieper, hullik a falevél. Minden nap volt valami baja.
A feleségem meg másnap vitt nekik süteményt.
Nem tudták, hogy mire véljék a dolgot. Először csak meglepődtek, aztán mégis elfogadták.
Azóta nem veszekedtünk, jó a garázs, jó a kutya, jó a macska.
Ők is hoztak már süteményt, az eperből is kaptak.
Előzmény: szerintem – #3
yxcvbnm
2011.okt.27.
4.
Szerencsés Ember!
Van aki kiszedi a szomszéd telkén a gazt!
Nálam idén volt 12 éve, hogy nem volt itt a szomszédom.
Elképzelheti hogy néz ki a szomszéd telek!
Már két közterület felügyelő is volt itt, fotózott, majd ígéretet tett, hogy intézkedik.
Ma már egyikük sem dolgozik az Hivatalnál!
Van aki kiszedi a szomszéd telkén a gazt!
Nálam idén volt 12 éve, hogy nem volt itt a szomszédom.
Elképzelheti hogy néz ki a szomszéd telek!
Már két közterület felügyelő is volt itt, fotózott, majd ígéretet tett, hogy intézkedik.
Ma már egyikük sem dolgozik az Hivatalnál!
Előzmény: agatha – #1
szerintem
2011.okt.27.
3.
Tudomásom szerint sajnos nem mindenkinek van zöld kukája, mert sokaknak nem jutott, illetve sokak nem is tudtak az évekkel ezelőtti osztogatásáról. Például két szomszédomnak sincs. Ezért ősszel - pl. a múlt héten - és tavasszal el szokták égetni azokat a kerti hulladékjaikat, amiket nem tudnak komposztálni. Az egyik előtte mindíg beszól, hogy ha nyitva lenne az ablakom, be tudjam csunki. A másik nem. Ez, az embertársainkhoz való hozzáállás kérdése, amit csak a szüleitől tanulhatott volna meg. És ez sem zöld kukával, sem mással nem pótolható...
Szerintem.
Szerintem.
Előzmény: stefan – #2
stefan
2011.okt.26.
2.
Az ilyen ember ki által megbecsült? Akiről ilyen véleménye van a szomszédnak, az mitől megbecsült? Nyugodtan szóljon neki, vagy dobja vissza a telkére.
Esetleg írja meg az utca nevét.
A mi környékünkön kezdik az égetést.
Műanyagot, autógumit, frissen szedett gazt, konténerbe tüzet raknak, hogy "tömörítsenek"
Páran kimegyünk, először udvariasabban, később határozottabban, ha ez sem segít, megígérjük, hogy feljelentjük. Csinálunk néhány képet. Évek óta itt lakik, de még nem hallott a zöld kukáról.
Sajnos, néhányan tényleg bármit megtesznek. Ha hagyjuk! Ne hagyjuk!
Sok türelmet!
Esetleg írja meg az utca nevét.
A mi környékünkön kezdik az égetést.
Műanyagot, autógumit, frissen szedett gazt, konténerbe tüzet raknak, hogy "tömörítsenek"
Páran kimegyünk, először udvariasabban, később határozottabban, ha ez sem segít, megígérjük, hogy feljelentjük. Csinálunk néhány képet. Évek óta itt lakik, de még nem hallott a zöld kukáról.
Sajnos, néhányan tényleg bármit megtesznek. Ha hagyjuk! Ne hagyjuk!
Sok türelmet!
Előzmény: agatha – #1
agatha
2011.okt.26.
1.
Olyasmire gondolt mint például:
-kiszedi a saját telkéről a gazt, levágja az ágakat, és a mellette lévő telek szélére teszi eme sokaságot és ott hagyja? Már évek óta!!!
Mikor az ember megemlíti hogy ezt azért mégsem kellene! Megvonja a vállát és közli hogy ő nem jár arra nem érdekli, nem látja! Ja és szólni sem lehet neki mert megbecsült polgára Diósdnak.
Kár hogy a Nagyközség(mert már azok vagyunk:-) ) csak a templom és környékére korlátozódik, és messzebb pár utcával arrébb a kutya sem foglalkozik semmivel.
Nem lehetne hogy a VIRÁGOS DIÓSD helyett inkább Szemetes, vagy csúnya utca díját osztogassunk :-)
-kiszedi a saját telkéről a gazt, levágja az ágakat, és a mellette lévő telek szélére teszi eme sokaságot és ott hagyja? Már évek óta!!!
Mikor az ember megemlíti hogy ezt azért mégsem kellene! Megvonja a vállát és közli hogy ő nem jár arra nem érdekli, nem látja! Ja és szólni sem lehet neki mert megbecsült polgára Diósdnak.
Kár hogy a Nagyközség(mert már azok vagyunk:-) ) csak a templom és környékére korlátozódik, és messzebb pár utcával arrébb a kutya sem foglalkozik semmivel.
Nem lehetne hogy a VIRÁGOS DIÓSD helyett inkább Szemetes, vagy csúnya utca díját osztogassunk :-)
- 1 -
Legutóbbi fórumpostok
- og-ma - ma 21:29
Lehet hogy ez igaz, lehet hogy nem. Ha igaz akkor hol van az EU ellenőrző szakértelme, vagy ők i (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - ma 19:55
Tisztelt Dorian! A környezetvédelmi államtitkár előtt van, Országh József prof beadványa, a (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - og-ma - ma 19:45
http://utolag.com/EU.htm Ugye milyen, kulturáltak, okosak, szépek.
Politika - Ego sum - ma 19:14
jav. felvonulók
Politika - Ego sum - ma 19:10
Tessék mondani, ez már az elrugaszkodás éve, vagy az még csak most jön. Azért ez a (...)
Politika - BogoL - ma 18:54
Rendkívüli Képviselő-testületi ülés 2012. Február 20. 16 óra. Az ülés helye: Polgá (...)
Bogó László képviselő blogja - szömörce - ma 17:49
"Az IMF-megállapodás nélkül Magyarország még legfeljebb egy-két évig tudná piaci forrásokb (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - elefant - ma 17:48
Kövér dubajozik? He-he! Remélem visz vazelint egy vödörrel! Remélem az Arogánt meg ottfogj (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - elefant - ma 17:45
No! Most hogy O.V. és bűnbandája elintézte, hogy az E.U. –s támogatás harmadát lenyúlják, (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - ma 17:43
:)))
Kérdések és vélemények a képviselőkhöz - szömörce - ma 17:41
"Az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába látogat csütörtökön Kövér László és (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt - szömörce - ma 17:31
Ha befagyasztják, akkor lőttek a csókosokra kiírt pályázatokkal kiszervezhető pénzek egyharm (...)
Változások a Fidesz-kormány alatt